Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

kombinacija poslednjeg CM10 i Semaphore kernela razbija koliko mi dobro i brzo radi, zaista sam odusevljen! Long Live SGS :D

Mene jedino nervira sto vise nemam 2 gb za aplikacije, jer mi redovno iskace neko sranjce da nema dovoljno mesta.

Ne koristim titanium. Izgleda da je bio problem sto sam kliknuo da mi on sam apdejtuje sve aplikacije, sada kada sam ja apdejtovao rucno islo je bez problema. Bas sam se i pitao zasto nece kada imam 60 MB od ovih sada novih 450 koliko su stavili da bude za instalaciju. Eh odma se setim zasto sam odabrao samsung da se ne bi smarao sa app2sd.

Ljudi pomagajte zbunjen sam. Dakle kao sto sam pre rekao imam polovan Galaxy S koji sam uzeo, i na njemu imam ClockworkMod Recovery. Instalirao sam ROM Manager, ali kada idem download ROM ili bilo sta, kaze da moram da skinem ClockworkMod Recovery - ne kontam zasto posto ga vec imam i ulazio sam u Recovery. Ako prihvatim da instaliram ClockworkMod Recovery hoce li biti nekih problema ili ce se samo presnimiti preko.
I jos jedno pitanje - da li je iko od vas instalirao ICS preko Clockworka?

Zašto ne skineš rom i samo ga flešuješ? Ja nikada nisam voldeo rom manager, valjda je to zato što dok sam imao htc morao stalno da se štrecam.

Zasto komplikovati ako moze jednostavno... A uostalom ja se vise strecam da mi se rr komp ako prekine struja na sekund kad fleshujem sto se desi povremeno. A opet za rom manager i fleshovanje je isto poredjenje kao instalacije drivera za linux i win pre par godina...

Desilo mi se nešto užasno. Danas, posle obavljenog razgovora, izgubio sam signal (no service) i još ga nisam uspeo oporaviti.
Menjao sam modeme, romove, verzije androida... Ništa ne pomaže. Imam mogućnost samo hitnih poziva. Moja kartica radi na drugom telefonu, a druga kod mene ne radi...
Da li je neko čuo da se nekom nešto slično desilo?

Desilo se meni pre neki dan i ispostavilo se da su neki pajseri koji su kopali nešto zakačili kabal za mrežu, koje posle nije bilo do kraja dana. Verovatno je do mreže nešto, ne verujem da je do fona.

proveri IMEI za svaki slucaj

Niz nesrećnih događaja. Sad sam sve raspetljao. :)
Rikne mi prvo sim kartica u sred razgovora. I izgubim signal. Kontam da je nešto do roma, i flešujem najnoviji JB cyanomod. A pošto nisam bekapovao /efs s**** mi se IMEI.
Probam drugu karticu, ne radi i ona, ali zbog IMEI-a. Ja kontam da je do telefona. Preko odina vratim GB, bekapujem /efs. Flešujem JB i pokušam da vratim /efs, kad ono cvrc. Efs particija je premala i imam samo 1MB slobodno, a efs bekap preko 2MB. Jebavam se tako ceo dan sa romovima, modemima i kernelima, i tek posle ponoći utaknem novu karticu dok sam na GB, i skontam da telefon radi, i da je do sim kartice...
Sim kartica je firmina, što znači da ću novu dobiti tek posle zahteva, prosleđivanja zahteva... A sada je vikend... E baš me je krenulo...

Ja sam mislio da nema teorije vise da kartica rikne i licno ne poznajem nikoga kome je crkla kartica. Zvucalo mi je kao urbana legenda. Dan posle Uskrsa rikne i meni, au kakav rebus :d

Koji rom je zapravo naslednik tiramislim 2.0? Naravno da je u pitanju JB verzija androida.

Stavio sa iGO Primo najnoviji, ali nikako ne mogu da podesim da mi se vidi status bar a da mi ne sece sliku dole onda, moze samo preko celog ekrana(da se ne vidi status bar).
Jel zna neko koja je rezolucija ekrana bez status bara u landscape i portrait modu?

Idi iz Root Explorer-a u folder /data/data/com.navngo.igo.javaclient i otvori fajl sys.txt u nekom tekst editoru (moze i onaj sto stize uz Root Explorer).

Nadji blok u kom pise:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"

I promeni u:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=800
screen_y=442
screen_x2=480
screen_y2=762
screen_xy="480_800:800x442/480x762"

I sacuvaj izmene.

topuz, havala ti ko bratu. svaka cast!

Došlo vreme da se rastajemo, dobio sam dobru ponudu za moj telefon, koji je posle nešto malo više od godinu dana bio savršeno očuvan a i sa najnovijim JB radio je perfektno. Odlično me je služio, a nadam se da će i novog gazdu. Prelazim u temu S2 koju već odavno pratim. S3 sam video i probao i kao što sam rekao preveliko za moj ukus i sigurno ću ga preskočiti. Sve najbolje vlasnicima keca.

Poslednja izmena:
Zasto komplikovati ako moze jednostavno... A uostalom ja se vise strecam da mi se rr komp ako prekine struja na sekund kad fleshujem sto se desi povremeno. A opet za rom manager i fleshovanje je isto poredjenje kao instalacije drivera za linux i win pre par godina...

Valjda rom flashujes preko CWM-a, kakve veze ima komp sa tim?

Kako radi CM10 Nightly u odnosu na CM9! Ima li osjetne razlike u brzini i kvalitetu!? Vrijedi li prelaziti, mrsko mi se za*ebavati sa backup-ovima/restore-ovima! :)

Što si! toliko! uzbuđen! pa stavljaš! na kraju! svake! rečenice!

Pogledaj iskustva ljudi na prethodnih par stranica, baš se o tome i piše.

Ja sam se vratio na cm9, prvo me je smarala memorija za instalaciju, a i imao sam usporenja nekada. Inace sve osim toga je bilo super.

Valjda rom flashujes preko CWM-a, kakve veze ima komp sa tim?
Pa covek je napisao da fleshujem preko kompa bolje nego preko CWM, pa sam odgovorio na to i zbog cega ne bih.
Sto se tice CWM-a pitao sam da imam CWM ROM Manager i da mi on kaze da treba da instaliram CWM recovery (iako ga imam?!?) prvo. Pa je pitanje bilo hoce li on sve odraditi korektno odnosno istalirati CWM recovery preko starog bez problema?

Pa covek je napisao da fleshujem preko kompa bolje nego preko CWM, pa sam odgovorio na to i zbog cega ne bih.
Ja nigde nisam spomenuo komp, ja sam te pitao samo zašto bi koristio ROM manager. Inače ja flešujem .zip sa kartice svaki put, prvi put čujem da neko flešuje nightly-je preko kompa.

Moj odgovor je trebao da znači ovo, da ja ne volim da koristim rom manager, jer nemam poverenja u njega i više volim da skinem rom, prebacim na internu memoriju i iz recovery-ja ga flešujem.

Poslednja izmena:
Flesovo sam CM10 JB! Za sada je sve extra, radi isparvno, osjeti se vidno da je brzi kod pokretanja aplikacija, zatvaranja/otvaranja prozora/opcija UI-a/.... :) Mogli su staviti transparentan Notification Bar :D Baterija djeluje bolja, vec 2.5h Sreen On a spalo 40% :)

Sto se tice flesovanja opalis ga odma' sa telefona (.zip)! Ja ga skidam direktno na telefon, netso me mrzi na komp pa prebacivati! :)

vec par meseci proslo od kako sam prodos sgs i preso na s3 ali i dalje redovono pratim temu .. cudo od sprave je sgs! :)

vec par meseci proslo od kako sam prodos sgs i preso na s3 ali i dalje redovono pratim temu .. cudo od sprave je sgs! :)

I kod mene sicno, 2 nedelje imam GNex, ali ipak pratim temu :)

SGS me je bas lepo sluzio, a sada je kod sestre.

Ima li neko onaj Accuweather widget sto dodje uz SGS2 ili SGS3, da radi dobro na Cm10? :)

Nazad
Vrh Dno