Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Skini ovaj kernel: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1551410

Pre instaliranja kernela na fon prebaci rom kojim želiš da flešuješ telefon. Instaliraj kernel,čim instaliraš kernel(bez restarta fona) uđi u CWM i flešuj fon odabranim rom-om :)

To bi bilo to. Ako želiš preporuku za dobar ICS,probaj sa TiramiSlim. ;) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1722120

P.S. Da si od mene kupio telefon,imao bi sve već sređeno :p :D

Uzeo sam ovaj jer je prakticno nov, a smesno sam platio. Sto se tice kernela, koji od ovih da skinem? Hocu preko odina, znaci .tar, ali koji? I u koje polje u odinu da ubacim?

Skini ovaj MNICS-20120523-2-CM9.tar. Samo stavi u PDA u Odinu,download mode na fonu i klikni Start.

Imam verziju od 16gb,koju memorijsku karticu da uzmem? Neki kazu da ako dodam microSD od 16gb da moze doci do kocenja pri radu itd.

32gb ukupne memorije je maksimum podrzano sto znaci maksimum od 16gb da uzmem?

Ok, hvala najlepse :) (I jos jednom da proverim: nema veze sto je trenutno na mobu fabricki non root 2.3.6, a ovde pise cm9?)

Ma,jok...slobodno fljusni taj kernel. On ti samo služi da bi mogao da flešuješ telefon preko odgovarajućeg CWM-a. Čim flešuješ sa novim ROM-om dobićeš i drugi kernel.

Ne znam da li mi se čini, ali kao da kamera na CM10 dosta teže fokusira u malo lošijim svetlosnim uslovima, takođe display automatic brightness izgleda da ne radi. Generalno, posle više meseci mrcvarenja na usporenom 2.3.4 fon je poleteo, ali ipak sam očekivao više, nekako i dalje laguje pri pokretanju aplikacija i čini mi se da je odziv telefona generalno slabiji nego na GB stock ROMu (svežem). Možda je i vreme da kupim jači telefon... :)

Imam verziju od 16gb,koju memorijsku karticu da uzmem? Neki kazu da ako dodam microSD od 16gb da moze doci do kocenja pri radu itd.

32gb ukupne memorije je maksimum podrzano sto znaci maksimum od 16gb da uzmem?

Uzmi bilo koju class6 ili vise. I nista ti nece kociti. I maximum podrzano se odnosi na velicinu sd kartice tako da mozes da uzmes i karticu od 32gb.

I 64 giga kartice rade, meni ni na klasi 4 ništa ne koči.

Koji modem koristite? Da znam koji da uflashujem jer mi 3g signal u kuci -88, a bio mi oko -70 na sgNote

I 64 giga kartice rade, meni ni na klasi 4 ništa ne koči.

Znam, nisam hteo time da opterecujem ociglednog pocetnika pa da mu moram objasnjavati kako rade i 64gb a pise da je maximalno podrzano 32gb. Negde na modaco forumu sam procitao da cak i 128gb kartica radi u ZTE Skate-u koji je baziran na ARMv6 arhitekturi.

Isprobao sam ICS (Slim, CM9) i JB (CM10) romove i na kraju se ponovo vratio na provereni GB Amestris v7.3.
ICS i JB stvarno rade dobro, ali sto se responzivnosti, brzine i trajanja baterije tice gore pomenuti GB ROM nema konkurenta.

GB je u odnosu na ICS i JB nenormalno spor, pogotovo u otvaranju aplikacija.

Evo meni posle 1d i 12h battery na 43%, sve bitno radi OK, tako da ostajem na CM10. :) Jedino se WiFi kilavi sa TP-LINK TL-WR740N ruterom (od SBBa), ali isto je tako radilo i sa GB stock ROMom. Na mestu gde laptop ima pun signal, fon kubi konekciju i prebacuje se povremeno na 3G. Jel bi tu moglo možda nešto da se tvikuje?

CM10 ima slabiji prijem signala, npr. ja na spratu (ruter je dole u prizemlju) sada imam 2 crte signala, a na GB je bilo 3 crte, ruter je neki linksys.

Poslednja izmena:
Recite mi da li je neko čuo ili imao probleme sa iGo PRIMo na ovom telefonu tipa da se pri pokretanju programa sve normalno odvija i posle 15-20-30 sec zamrzne i samo izadje iz aplikacije. Sve sam radio kako treba, probao različite verzije, na mom i9100 sve OK radi po tom postupku, iskopirao sam sys.txt, probao i ručno da ga editujem (neko od korisnika je već ovde pisao o tome) ali neće pa neće. Probao sam na CM10, na golom CM9 (tek nameštenom), juče sam se zainatio pa vratio STOCK GB, prvo sam instalirao root explorer i iGO i ista fora.
Ne znam šta dalje da radim, mislio sam da drugar nešto pogrešno radi (pošto je njegov telefon) ali je izgleda da nešto drugo zeza.

I kod mene iGo primo na CM10 normalno radi, jedino ne radi glasovna navigacija. Da li vama radi?

Ni na jednom uređaju sa jb, igo Primo nema ton tj ne radi glasovno navođenje.

Ja sam nasao neku gde je kao ispravljeno da radi, ali nisam isprobao.

Provereno radi!

^ ako moze hint, na PM.

Da, to je ta verzija ali meni i drugima ne radi glas tj dok se zezam sa vol + i - na trenutke probija al to je to. Očigledno imate nešto ispravljeno.

Da, to je ta verzija ali meni i drugima ne radi glas tj dok se zezam sa vol + i - na trenutke probija al to je to. Očigledno imate nešto ispravljeno.

ima resenje, hint:
Kod:
igo thin jellybean

Provereno radi al na na čemu GB ili ICS ? Na JB nije radilo sa iGOprimo_v9.6.7.235654. Zvuk se samo povremeno pojavljivao i to prilikom odabira glasa za navođenje.

Da potvrdim i ja. Ima verzija koja i na JB ima zvuk i to v9.6.7.235654 (pod istim imenom sam imao i kojoj ne radi zvuk. ) i thin varijanta. Ja sam probao ovu prvu.

Poslednja izmena:
Rjesenje je u novom APK-u za Jelly Bean! Inace meni baterija traje duze barem 30% (ako ne i vise) u odnosu na ICS. Evo Screen On 4h, ukupno battery 1dan i 2h a ostalo jos 44%. Na ICSu bi odavno bio na punjacu! :)

Sto se tice navigacije probajte NAVITEL, odlicna je i veoma jednostavna. Nema komplikacija, ni sa rezolucijama ni nista! Samo se instalira APK i ubace mape (Balkan). Brzo hvata satelit, cak i u zatvorenoj prostoriji mi je nasao za 3 skeunde :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno