Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aman ... jedina akcija kod pTTa je 24 meseca obaveze = 12 meseci - 30 posto + 12 meseci puna cena ....

sto se tice nove akcije, startuje sigurno 01.07., na koju ce imati pravo i korisnici stare akcije. Ugovor ce biti na 2 godine. Prve godine popust 30%, a druge se placa regularna, tj. puna cena. Za sve ostale informacije, obratite se korisnickom servisu 011/3641-999 .

Jel može neko da proanalizira moj link sa ovim telekomovim ruterom. Ja se u ove brojke uopšte ne razumem :)

Trenutno imam IPTV plus 4mbita internet. Valjda je IPTV isto 4mbita.

Ne znam dal da prelazim na total mix, koliko bih imao adsl max? Ja bih isto kupio neki dobar ruter ako mi oni daju neki krš...

Prilozi

• ruter.jpg
    ruter.jpg
    121.9 KB · Pregleda: 191
Jel može neko da proanalizira moj link sa ovim telekomovim ruterom. Ja se u ove brojke uopšte ne razumem :)

Trenutno imam IPTV plus 4mbita internet. Valjda je IPTV isto 4mbita.

Ne znam dal da prelazim na total mix, koliko bih imao adsl max? Ja bih isto kupio neki dobar ruter ako mi oni daju neki krš...

Imas dosta slabljenja na liniji, ali ako iptv i internet rade korektno znaci da guras 8Mbit. Ne znam mozda izguras do 10 Mbit/s.

Hvala na odgovoru, mislim da je ranije bilo 10mbita link pa sam imao problema na iptv i onda su verovatno smanjili :(

Da li bi sa boljim ruterom imao bolji link, šta mislite? Koji ruter preporučujete :/

Cccc. ovi bas ne planiraju nikakve akcije?

Nista odoh sutra da se prijavim u zadnji cas, za ovu Verat akciju.
Em je 6mb po 1600 dinara, em je na godinu dana.

Stvarno su failovi ovi iz Telekoma :(

Ja se nadam da stvarno cekaju septembar, ali.....

pa vidi i ja sam se nadao, ali nemam nikakve najave a kraj je avgusta.
Procice sve druge akcije dok mi cekamo njih i posle ce biti kajanje :)

Hoce,hoce ja je cekam vec mesecima. Prvo je bila prica ako se ne varam da od 1.7 krecu akcije, tada vecini korisnika istice ugovor, moraju da daju neku akciju da ih zadrze.
Sta je bilo? Nista!
Produzetak postojece akcije do Sepetembra...
Tako ce biti i sad.

Trenutno jedino isplativi su BOX paketi.

Pa Box se isplati, pogotovu nama koji smo osuđeni na monopol Telekoma, jer živimo u mestima gde nema SBB-a ili bilo kakve konkurencije. Uzeću Box 4 na dve godine, to mi je najisplatljivije, za te pare dobiću bukvalno besplatan mobilni postpaid (koji imam sada i plaćam 1k dinara mesečno) i besplatan fixni telefon...

Sumnjam da će izbacivati neke akcije... dolazi stari direktor u Telekom, čovek koji je svojevremeno govorio da nama ne treba brži net od 768 kbps. Nije ni Radujko bio bolji, ali nešto se preterano ne nadam boljitku u skorije vreme.

ništa besplatno

Šta ćeš ti besplatno dobiti? Prijatelju, ništa ti nećeš dobiti besplatno, kao ni svi mi jer nema besplatnog ručka. Dobićeš neke bolje pogodnosti uz box 4 ali i dalje je to u sadašnje vreme ne baš malih 3061din.:cool:

Ne verujem da generalni direktor ima uticaj na adsl akcije :) Valjda se neko drugi time bavi.

Sto se tice box paketa.oni jesu jedina trenutno isplativa telekomova ponuda ali cini mi se da nikakva akcija nije u pitanju vec standardna ponuda, mozda gresim?

U tom slucaju ima nade da bude neka akcija :)

Telekom ima veliki interes da objedini IPTV, net, fiksnu i mobilnu telefoniju. Možda bude neka druga akcija, ali zna se šta je prioritet i ne verujem da će biti nečeg povoljnijeg. Nadam se da grešim.

Box: ADSL, IPTV, Mobilni, fixni. Da racunamo samo cenu ADSL Click4, iako se dobija Click6, posto je ono ipak nerealno veca cena.
Click4 + IPTV = vec prelazimo sve osim cene Box 4 (ne 4+) paketa :) Kada se doda i mobilni (koji bi bio negde oko 900 jer je MixNetL 960 sa popustom ali ima malkice vise), i jos 500RSD koji bi se placali za fixni - gde nema primetne ustede?

Da li to isplativije od SjBB-a je vec drugo pitanje - pitanje da li je nekome dovoljno 6/1Mb i da li zeli da stavi sva jaja u istu korpu ;)

Hoce,hoce ja je cekam vec mesecima. Prvo je bila prica ako se ne varam da od 1.7 krecu akcije, tada vecini korisnika istice ugovor, moraju da daju neku akciju da ih zadrze.
Sta je bilo? Nista!
Produzetak postojece akcije do Sepetembra...
Tako ce biti i sad.

ja ironicno pisem da cekate telekomovu akciju....mislim,to je upuceno onim ljudima koji jos od pocetka godine nesto cekaju....

naravno da nece biti nikakvih spektakularnih aukcija...taman da svi uzmu lepo ugovore na 2 godine,pa nakon isteka istih mozda bude nesto i od tog DSL-a ili kako se vec zove...

telekom ce uvoditi optiku,nece ici na vdsl... a adsl ce verovatno ostali paketi "DECJE RADOSTI" ,"SRECNI STUDENTI" i "PENZOS"

pa sta god da radi lelekom,nece to raditi u narednih godinu-dve....

tj najsire narodne mase u tom periodu nece imati nikakve koristi(citaj nece imati brzi internet) od bilo kakvih telekomovih radnji...

Sire narodne mase zabole za brzi internet :( Na zalost nas :)

Kakva crna telekom optika, to nece biti ni za 10 godina van Bg-a.. S'obzirom da je dsl prevazidjen u evropi pre nekih 10 - 12 godina, toliko cemo srazmerno i za optikom da kaskamo..

Jel stvarno ovaj HG530 ***** neopevano, dobio sam ga juče kad su mi zamenili HG552a1 koji je crkao i sad kad hoću preko wifi-a da zakačim PS3 nema šanse, isto tako ne mogu da se zakačim ni preko Nokie E52 iako vidim mrežu, a dok recimo sa Huawei U8110(android) mogu. Pre nisam imao problema sa HG552a1, a još interesantnije je što juče kad sam prvi put upalio wifi na HG530 uspeo sam da odem na PSN na PS3, ali sad fejluje kad radi "Obtaining IP address".

Edit:
Pffff vidim da i drugi imaju sličan ili isti problem, evo sad sam resetovao i odmah mi proradio wifi.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1608020#post1608020
Nije mi rešenje da svaki put kad hoću preko wifi da se zakačim da resetujem modem, ima li neko drugo rešenje za ovo? :mad:

Poslednja izmena:
Ja taj "Obtaining IP address" rešavam tako što telefonu, netbuku etc... stavim da imaju fixnu IP adresu i tako mi se konektuje uglavnom bez problema.

Ima li neko problema zadnja dva dana sa konekcijom? Meni se veza prekida svaki cas... nema nekih pravila, ali recimo na svakih desetak minuta do pola sata ugase se one 2 lampice na modemu (ADSL i Internet), odmah se vrati posle desetak sekundi, ali svejedno nervira. Da li je do ovih u Telekomu ili da mi nije nesto do modema? Imam Humawei 510, stari je modem, ali dosada je radio OK.

Strahota, ja sam ko ludak na 1.5mbit paket dok ne smislim šta ću dalje. Zvao sam Ikom, kažu nema tehničkih mogućnosti i kažu da u ulici mora da idu neki odvojeni kablovi da bi internet bio moguć, a kada će to da reše ne zna se tačno, možda uskoro, možda nikad. PTT akcija mi je ok, ali dve godine da se vežem... ko zna šta sve može da se desi za to vreme.

Jel ima neko da daje ADSL uslugu bez ugovora po normalnim cenama, da vidim šta će Ikom da reši, rekli su da će me zvati sledeće nedelje da vide detaljnije...

nema više

Kakvih promocija? Nema više toga. To što je bilo prošle godine bilo je. Može da bude nekih promocija, ali u vidu većih cena i ugovora na 2-4 godine. :confused:

Strahota, ja sam ko ludak na 1.5mbit paket dok ne smislim šta ću dalje. Zvao sam Ikom, kažu nema tehničkih mogućnosti i kažu da u ulici mora da idu neki odvojeni kablovi da bi internet bio moguć, a kada će to da reše ne zna se tačno, možda uskoro, možda nikad. PTT akcija mi je ok, ali dve godine da se vežem... ko zna šta sve može da se desi za to vreme.

Jel ima neko da daje ADSL uslugu bez ugovora po normalnim cenama, da vidim šta će Ikom da reši, rekli su da će me zvati sledeće nedelje da vide detaljnije...

i ja isto, ***, zato sve sto skinem, gledam ko da je zlatno jer se nacekam 100god, a ranije sa 6mb, pustim da se skida, pregledam na brzaka forum i ono gotovo...al sta da se radi, valjda ce nesto povoljno ispasti uskoro :)

Da li vam je 16Mbit malo? (kod PTT-a uz 2god?)
Ako nije, da li vam je 6Mbit malo? (Box kod Telekoma bez ozbiljne obaveze a manje nego 6Mbit paket kod Telekoma inace :D)

Ako vam je potrebno vise od ta dva u naredne dve godine, ***... necete dobiti :D AKo vam je dovoljno - sta se mucite ;)

Inace, zar je iko ocekivao da ce pre 1. septembra da pokazu akciju? Ovako lepo jos jedan mesec drze ADSL po punoj ceni :D

pa ako krenu od pon. i to je OK, s druge strane zakucao targo na vrata ozbiljno... nek vide dal je bas OK da nude 4 mb/s po 2200 din... za te pare trebalo je da puste maximum parice i cao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno