Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, jedno malecko pitanjce. Jel može da crkne spliter?! ADSL imam od 2007, i sve je povezano kako treba, ali čim se neko javi na telefon, Internet lampica prestane da gori, dok ADSL i dalje sija. Imam dva splitera, s jednim radi tako kako radi , a sa drugim nikako

Naravno da moze :) Moze i da bude pogresan - spliter za ADSL naaspram splitera za ISDN. Meni su greskom dali za ISDN (sporiji net je bio), i to je bio taj jedan jedini problem koji sam prijavio citavih godinu i 2 meseca ;)

Vidim da po radnjama spliter kosta od 300 do 500 dindzi, a video sam da ih drze Kinezi - dakle sigurno po razumnijim cenama.

Najbolja adsl akcija koja moze da te strefi je kada zaglavis SpeedUP 6/1 i placas mesecno 1532 bez obaveze.Bolje nema za sada:D:p.

Ni to nije najbolje. Lica sa invaliditetom sa stepenom oštećenja od 70% pa na više, imaju pravo na Click1 po ceni od 499 din. + PDV. Zaglavi im se kojim slučajem SpeedUP i imaju najbolji internet u Srbiji.

Mislim... ovo ispada crni humor :(

Najbolja adsl akcija koja moze da te strefi je kada zaglavis SpeedUP 6/1 i placas mesecno 1532 bez obaveze.Bolje nema za sada:D:p.

Stvarno nema bolje akcije bez ugovorne obaveze za 1500 din. i to traje mesecima. Što se tiče mene može da potraje još godinu dana, nebi se žalio. Tek sam ga iz drugog puta ubo, prvi put se zaglavio samo upload. Vredi pokušati ne košta puno.

Poslednja izmena:
Vidim da po radnjama spliter kosta od 300 do 500 dindzi, a video sam da ih drze Kinezi - dakle sigurno po razumnijim cenama.

Drže ga i Novosađani za 150 din. na pijaci, ali se baš ne otimaju za njega. Prodam možda 2-3 komada za dan.

Poslednja izmena:
Bio sam danas u poslovnici telekoma da podnesem zahtev za adsl (pre neki dan sam im vratio box, posto iptv i net nisu nikako mogli zajedno). Hteo sam da uzmem click4 po ceni click1 ali mi radnica rece da ne uzimam to, nego da uzmem click1 bez ugovorne obaveze posto ce u narednih mesec dana biti nekih akcija. Nije znala nista vise da mi kaze samo to toliko. Konacno su se setili da nesto preduzmu, sad samo ostaje da se ceka i da se vidi sta ce biti.

To se dalo ocekivati, ali ne i da ce ovoliko dugo da traje... ocigledno neko ima interesa da korisnici odu sa Telekoma :( /paranoya :)

TT + RV +SBB nude toliko vise da sad ni akcija 50% ne deluje primamljivo za bilo sta sem za click4 kome za 1000 din treba nekakav net za casual upotrebu (a i taj ce da se smori da posalje mail sa par slika).

U Veratu platite pet meseci i dobijete sesti za dz. Od toga ne verujem da ima nesto povoljnije. ;)

TT + RV +SBB nude toliko vise da sad ni akcija 50% ne deluje primamljivo za bilo sta sem za click4 kome za 1000 din treba nekakav net za casual upotrebu (a i taj ce da se smori da posalje mail sa par slika).

Zaboravljas da kod RV i SBB treba i TV da se plati - nekim nepotreban jer imaju obicnu antenu :) Mislim, da je toliko prosto, svi bi vec uzeli kablovsku.

Doduese, za 2600 moze da se dobije Box - 6/1, fixni, mobilni... za toliko ne moze ni najnizi net (uz odrzavanje/TV) da se dobije na kablovskoj.

Kako ne može kada ~ toliko košta 10/1 + "održavanje" kod SBB-a?

Pa dobro, ajde moze taj :) Uskoro ce moci i fixni uz to, cim pocnu da prodaju fixnu telefoniju.

Zaboravljas da kod RV i SBB treba i TV da se plati - nekim nepotreban jer imaju obicnu antenu :) Mislim, da je toliko prosto, svi bi vec uzeli kablovsku.

Doduese, za 2600 moze da se dobije Box - 6/1, fixni, mobilni... za toliko ne moze ni najnizi net (uz odrzavanje/TV) da se dobije na kablovskoj.

Placam skoro 2200 od kada mi je istklo 50%... bukvalno brojim dane do promene ISP-a... verujem ne vise od 15-20... i toliko od mene... pre 2 meseca bih im potpisao i na 24 meseca ponovo 50%...

Ma bezobrazni su. Mogu barem da izbace 4/pola i daju svima 6/1 ali ne, zasto bi oni nesto dobro uradili.
Ne ocekujem od slepaca bas nista dok ne puste taj vdsl2, a to ko zna kad ce biti.

ne shvatam nikoga ko ostaje kod telekoma...

Ja imam 6/1 kod telekma, placam 1500din.. Akcija click 4 po ceni click 1.. Koristim ga samo za obican surf i masivni dl.. Za sve ostalo tu je komsijin sbb wifi :-D

Inace cim mi istekne adsl raskidam ugovor, 5god se patim sa njima..

I ja se debelo razmisljam da napustim telekom, jer su postali bezobrazni. Od akcija nista, a cene su im katastrofa velike. A kada ce opet neka akcija veliko je pitanje i onako samo zavlace narod.

Sta mislite koja je dobra promocija i kod kog adsl provajdera bi se moglo otici? Razmisljao sam da li Verat ili PTT samo sto kod njih ne vidim nikakvu akciju... Ili ako imate predlozite vi neki.

Pa imas kod verata ovo sto ja imam..

ma ja ih cekam bukvalno cele godine, ispao sam budala sto nisam uzeo onaj beotel 4 mbs za 1000 din, inace to mi je i ciljna cena ali koliko vidim telekom nema sanse da da net za manje od 1500-1600, placam 2200 skoro i previse je, a od akcija koliko vidim trenutno ima verat 6mbs po 1590 na 12 meseci i ptt 1850 4mbs prva godina 30% popusta druga se placa full cena, ali nekako mi je telekom uvek bio najsigurniji i zato nisam ni presao nigde jer radi bez greske ove tri godine... hoce li to biti u septembru ta akcija sto se shuska .. ili decembar.... ? ili 2025te!! :mad:

Ja sam prelomio, promenio provajdera... sad sam godinu dana miran, tolko mi je ugovor kod Verata.

@Nes* U septembru nece biti sigurno, jer sve 3 akcije koje trenutno imaju traju do 30. septembra

Mora da se ceka oktobar i da se vidi da li ce ove akcije biti produzene ili ce konacno izbaciti neku dobru akciju

Telekom vadi to sto mnogi nemaju izbora, pa mogu da i dalje drze ove pakete. Da je situacija drugacija, verovatno bi sada imali najvise 3 paketa i to (5-6, 8-12 i 16Mbps- i to po dosta nizim cenama), a ne 5 koliko ih ima sada.

Poslednja izmena:
Na pitanje hoce li biti neke akcije, povecanje samo su rekli da stize jesen i sa njom nove brzine i akcije...pa vi sad nagadjajte kad ce to biti .. duga je jesen.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno