Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet prazna obecanja? Te price o povecanjima slusamo jos od februara :D

Ljudi, dovidjenja! Sutra vracam opremu telekomu, jer sam u stan u koji se uskoro selim uveo VeratNet (1590 dinara za 6/1 na godinu dana).
S obzirom da ujutro vracam ruter, a selim se za nedelju dana, ostajem kratko bez neta, ali mislim da je vredelo.
telekom, velika je cast napustiti te. Hvala i mnogo pozdrava do neke lepe akcije, ali tek za godinu dana. ;)

ne shvatam nikoga ko ostaje kod telekoma...

Nemaju svi izbora. Ja čekam da vidim hoće li ovaj Targo krenuti ikad, i na šta će to da liči. Video sam ih pre 6 meseci kako kopaju i stavljaju kablove u blizini moje zgrade, ali od njihovog interneta još ništa nema.
A i pitanje je šta će Telekom da radi, i oni će morati da krenu sa kablom, optikom, šta god, pošto ADSL je potpuno nekonkurentan sada.

Telekom nece morati da krene bilo gde tu i jeste problem. Mogli su vec da instaliraju VDSL2 ali kao sto vidis nisu, zasto bi.

Pa i zasto bi drzavna firma, umesto punjenja budzeta, ulagala u infrastrukturu?:)

Lelelkom je trebao da bude prodat još pre 2 godine, makar na limundu. Kako se to nije desilo, ostao je status kvo. I dalje se traži partner za prodaju, ne ulaže se u infrastrukturu i isisava se svaka para koja može da se isisa.

Imam 4MB/ 0.5 to jest klik 4 paket koji placam 1600 din i zadovoljan sam sa njim.Dosta igram multiplejr igre i nemam problema sa pingom.Sad bi hteo da uzmem i IPTV (cerkica mi se popela na glavu zbog crtaca).Kako utice IPTV na on-line igranje?Svestan sam da TV uzima svoj deo protoka,ali dali bas toliko da smeta igranju?Aj neko ko igra i ko ima IPTV da mi odgovori.

Ne znam da li da sacekam jos ili da prelazim na radijus vektor

LOL pa prelazi na rv jesi li video njihovu ponudu?

Poslednja izmena od urednika:
Gorgilije slobodno uzmi, ja igram bez problema, ok je ping, a skoro da smo komsije tako da samo napred bices zadovaljan i ti i cerkica :)

Bice mu ping mnogo veci, jedino ako igra igre koje ne zavise toliko od pinga, ali pucacine bolje nek batali.

Pricam iz iskustva, znaci igrao sam mnoge mp pucacine i nisam imao nikakvih problema, igrao sam takodje i cs na stranim serverima, sve je ok, nema visokog pinga, a o domacim serverima necu ni da pricam, ja ne znam stvarno koliki bi mi ping bio da nemam iptv mozda 1, 2 :D

Ping ce ti biti veci za jedno 20-30ms. Evo vise procitaj ovde sve je lepo objasnjeno http://www.kitz.co.uk/adsl/interleaving.htm

Bice mu ping mnogo veci, jedino ako igra igre koje ne zavise toliko od pinga, ali pucacine bolje nek batali.

Jel to pričaš iz iskustva sa telekomovim iptv-om ili napamet?

Meni je čak iz nekog razloga pao ping od kada sam uzeo IPTV, ja sam još uzeo sa HD paketom. Inače iptv ne uzima protok adsl-u. Oni link konfigurišu na 16-20Mb/s, i od toga softverski rezervišu plaćenu brzinu za ADSL i ono što je potrebno za IPTV. Tako da međusobno ne utiču jedno na drugo.

Poslednja izmena:
Meni je uz iptv skocio ping za oko 15 u odnosu na pre, nisam bio postavljen na interleaved mode vec na fast..

Imam 4MB/ 0.5 to jest klik 4 paket koji placam 1600 din i zadovoljan sam sa njim.Dosta igram multiplejr igre i nemam problema sa pingom.Sad bi hteo da uzmem i IPTV (cerkica mi se popela na glavu zbog crtaca).Kako utice IPTV na on-line igranje?Svestan sam da TV uzima svoj deo protoka,ali dali bas toliko da smeta igranju?Aj neko ko igra i ko ima IPTV da mi odgovori.

Mani se MP i IPTVa. Izvedi ćerku napolje.

Ne odustaj od IPTV-a, okani se MP-a :). Ja imam i ćerku i sina i IPTV, ali cepam samo SP.

Sto mrzim ove "prosvetljene" sa savetima o izlazenju napolje. Takvima ne promakne nijedna poruka na forumu.

TV.gif

Sta fali da covek pika mp i ako ima klince ?
ja cs igram 10god ravno, sad mi je 27a. i pikacu dokle god ima servera..

@tema

Ako uzmes Iptv stavice ti port na interleaved mod sto ce dovesti do povecanja pinga za 2x otprilike.. poz podrsku i reci da stave port na fast i bice sve ok..

E,fala na odgovorima,ali malo se ja tu pitam,cerkica je rekla svoje!:dSalim se,hteo bi da uzmem taj IPTV i ovako i onako,samo me je to interesovalo u vezi pinga...znaci kako kome,nekom je veci a nekom manji (ping):D!Cujem da ce od prvog oktobra da krenu neke nove akcije u vezi interneta i IPTV-a pa cu malo sacekati da vidim sta nude.
Surcinac-pozzzz

Bice mozda nove akcije, mozda samo ko u julu produze stare sve u svemu drago mi je sto nisam vise njihov korisnik

Juce bio do Lelekoma i od direktora dobih informaciju da uskoro krece akcija 5/1Mbit za 1000 dinara a da ce svi ostali paketi i cene ostati isti. Meni za 15 dana istice ugovor i napustam ih zauvek, koliko zbog cena, toliko i zbog tehnickih ogranicenja na ADSL-u.

to ce verovatno biti na 2god, ali opet je primamljivo po toj ceni...

Nevolim 2 godine ugovore nikako, al za tu cenu potpisujem, *** veca brzina od toga mi stvarno nije potrebna, a cenu od 1000 din well tesko je nadmasiti, nadam se da ovo nije samo rumor...

A realno gledano gde ima veca brzina bez ikakvih dodatnih troskova za 1000 din ?

5/1 za 1000 din?Ako iz Verata ne ponude ništa eto mene opet kod Telekoma,samo da ne bude akcija za nove korisnike ili nešto slično.Sada imam 6/1 za 1790 din i najbitniji mi je taj 1Mb uploada.

Sasvim fina ponuda, šteta što SBB nikada neće ponuditi nešto slično.

Juce bio do Lelekoma i od direktora dobih informaciju da uskoro krece akcija 5/1Mbit za 1000 dinara a da ce svi ostali paketi i cene ostati isti. Meni za 15 dana istice ugovor i napustam ih zauvek, koliko zbog cena, toliko i zbog tehnickih ogranicenja na ADSL-u.

Hoces da kazes da mi koji placamo 4/pola 1500din necemo dobiti ubrzanje na 5/1?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno