Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet prazna obecanja? Te price o povecanjima slusamo jos od februara 😀

Ljudi, dovidjenja! Sutra vracam opremu telekomu, jer sam u stan u koji se uskoro selim uveo VeratNet (1590 dinara za 6/1 na godinu dana).
S obzirom da ujutro vracam ruter, a selim se za nedelju dana, ostajem kratko bez neta, ali mislim da je vredelo.
telekom, velika je cast napustiti te. Hvala i mnogo pozdrava do neke lepe akcije, ali tek za godinu dana. 😉

ne shvatam nikoga ko ostaje kod telekoma...

Nemaju svi izbora. Ja čekam da vidim hoće li ovaj Targo krenuti ikad, i na šta će to da liči. Video sam ih pre 6 meseci kako kopaju i stavljaju kablove u blizini moje zgrade, ali od njihovog interneta još ništa nema.
A i pitanje je šta će Telekom da radi, i oni će morati da krenu sa kablom, optikom, šta god, pošto ADSL je potpuno nekonkurentan sada.

Telekom nece morati da krene bilo gde tu i jeste problem. Mogli su vec da instaliraju VDSL2 ali kao sto vidis nisu, zasto bi.

Pa i zasto bi drzavna firma, umesto punjenja budzeta, ulagala u infrastrukturu?🙂

Lelelkom je trebao da bude prodat još pre 2 godine, makar na limundu. Kako se to nije desilo, ostao je status kvo. I dalje se traži partner za prodaju, ne ulaže se u infrastrukturu i isisava se svaka para koja može da se isisa.

Imam 4MB/ 0.5 to jest klik 4 paket koji placam 1600 din i zadovoljan sam sa njim.Dosta igram multiplejr igre i nemam problema sa pingom.Sad bi hteo da uzmem i IPTV (cerkica mi se popela na glavu zbog crtaca).Kako utice IPTV na on-line igranje?Svestan sam da TV uzima svoj deo protoka,ali dali bas toliko da smeta igranju?Aj neko ko igra i ko ima IPTV da mi odgovori.

LOL pa prelazi na rv jesi li video njihovu ponudu?

Poslednja izmena od urednika:
Gorgilije slobodno uzmi, ja igram bez problema, ok je ping, a skoro da smo komsije tako da samo napred bices zadovaljan i ti i cerkica 🙂

Bice mu ping mnogo veci, jedino ako igra igre koje ne zavise toliko od pinga, ali pucacine bolje nek batali.

Pricam iz iskustva, znaci igrao sam mnoge mp pucacine i nisam imao nikakvih problema, igrao sam takodje i cs na stranim serverima, sve je ok, nema visokog pinga, a o domacim serverima necu ni da pricam, ja ne znam stvarno koliki bi mi ping bio da nemam iptv mozda 1, 2 😀

Ping ce ti biti veci za jedno 20-30ms. Evo vise procitaj ovde sve je lepo objasnjeno http://www.kitz.co.uk/adsl/interleaving.htm

Bice mu ping mnogo veci, jedino ako igra igre koje ne zavise toliko od pinga, ali pucacine bolje nek batali.

Jel to pričaš iz iskustva sa telekomovim iptv-om ili napamet?

Meni je čak iz nekog razloga pao ping od kada sam uzeo IPTV, ja sam još uzeo sa HD paketom. Inače iptv ne uzima protok adsl-u. Oni link konfigurišu na 16-20Mb/s, i od toga softverski rezervišu plaćenu brzinu za ADSL i ono što je potrebno za IPTV. Tako da međusobno ne utiču jedno na drugo.

Poslednja izmena:
Meni je uz iptv skocio ping za oko 15 u odnosu na pre, nisam bio postavljen na interleaved mode vec na fast..

Imam 4MB/ 0.5 to jest klik 4 paket koji placam 1600 din i zadovoljan sam sa njim.Dosta igram multiplejr igre i nemam problema sa pingom.Sad bi hteo da uzmem i IPTV (cerkica mi se popela na glavu zbog crtaca).Kako utice IPTV na on-line igranje?Svestan sam da TV uzima svoj deo protoka,ali dali bas toliko da smeta igranju?Aj neko ko igra i ko ima IPTV da mi odgovori.

Mani se MP i IPTVa. Izvedi ćerku napolje.

Ne odustaj od IPTV-a, okani se MP-a 🙂. Ja imam i ćerku i sina i IPTV, ali cepam samo SP.

Sto mrzim ove "prosvetljene" sa savetima o izlazenju napolje. Takvima ne promakne nijedna poruka na forumu.

TV.gif

Sta fali da covek pika mp i ako ima klince ?
ja cs igram 10god ravno, sad mi je 27a. i pikacu dokle god ima servera..

@tema

Ako uzmes Iptv stavice ti port na interleaved mod sto ce dovesti do povecanja pinga za 2x otprilike.. poz podrsku i reci da stave port na fast i bice sve ok..

E,fala na odgovorima,ali malo se ja tu pitam,cerkica je rekla svoje!:dSalim se,hteo bi da uzmem taj IPTV i ovako i onako,samo me je to interesovalo u vezi pinga...znaci kako kome,nekom je veci a nekom manji (ping)😀!Cujem da ce od prvog oktobra da krenu neke nove akcije u vezi interneta i IPTV-a pa cu malo sacekati da vidim sta nude.
Surcinac-pozzzz

Bice mozda nove akcije, mozda samo ko u julu produze stare sve u svemu drago mi je sto nisam vise njihov korisnik

Juce bio do Lelekoma i od direktora dobih informaciju da uskoro krece akcija 5/1Mbit za 1000 dinara a da ce svi ostali paketi i cene ostati isti. Meni za 15 dana istice ugovor i napustam ih zauvek, koliko zbog cena, toliko i zbog tehnickih ogranicenja na ADSL-u.

Nevolim 2 godine ugovore nikako, al za tu cenu potpisujem, *** veca brzina od toga mi stvarno nije potrebna, a cenu od 1000 din well tesko je nadmasiti, nadam se da ovo nije samo rumor...

A realno gledano gde ima veca brzina bez ikakvih dodatnih troskova za 1000 din ?

5/1 za 1000 din?Ako iz Verata ne ponude ništa eto mene opet kod Telekoma,samo da ne bude akcija za nove korisnike ili nešto slično.Sada imam 6/1 za 1790 din i najbitniji mi je taj 1Mb uploada.

Sasvim fina ponuda, šteta što SBB nikada neće ponuditi nešto slično.

Juce bio do Lelekoma i od direktora dobih informaciju da uskoro krece akcija 5/1Mbit za 1000 dinara a da ce svi ostali paketi i cene ostati isti. Meni za 15 dana istice ugovor i napustam ih zauvek, koliko zbog cena, toliko i zbog tehnickih ogranicenja na ADSL-u.

Hoces da kazes da mi koji placamo 4/pola 1500din necemo dobiti ubrzanje na 5/1?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno