Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ovo su konačno odlično odradili i sada mogu mirne duše da izbrišem Win XP koji mi je bio instaliran pod virtuelnom mašinom samo radi ovoga.

Да, најзад. А мислио сам да тај дан никад неће доћи :)
Лубунту рулз :Р

jel probao neko Intesa Mobi na Androidu/iOSu?

Koristim i ja Intesa Mobi već nekih mesec dana a upravo danas sam koristio uslugu menjačnice preko nje. Aplikacija radi odlično, što reče MM završava posao dobro a ja do sada nisam imao problema u radu sa njom.
Usluga im je besplatna do kraja 2012. godine a nakon toga će se korišćenje naplaćivati 50 dinara mesečno.

Samo me nervira što mi se jednom telefon zaglupeo, morao sam da ponovo ubacujem ROM, i ne može aktivacioni kod koji sam već dobio, nego sam morao u poslovnicu po novi ....

E, sada videh, na ovom novom online .... izgleda da više ne mora da se ide u poslovnicu, možeš sam tu da aktiviraš ....

Samo nisam uspeo danas, jer mi je CD istekao :) :) :) Marfi ....

Ujutru dakle svakako moram do poslovnice ....

evo da javim resenje ako vas blokira - NAPOMENA: morate imati br. racuna i LIB.

resnje je: kreirate nov nalog sa drugacijim korisnickim imenom - i to ce proci. a onda kroz pet minuta ponovo kreirate nov nalog sa starim korisnickim imenom.

do ovoga sam dosao jer su mi rekli da napravim nov nalog tako sto bih dodao neki broj, a ja sam insistirao da zadrzim stari username i da necu da dodajem broj (na to je riba iz call centra "ne morate broj, mozete i slovo" :wall:) - pa su proveravali 5min i rekli mi ovu foru.

Može li mi neko reci da li se placa naknadno aktivacija e-bank s obzirom da imam hit racun a nemam taj potrebni disk? Hvala

Može li mi neko reci da li se placa naknadno aktivacija e-bank s obzirom da imam hit racun a nemam taj potrebni disk? Hvala

ne placa se aktivacija, ja ga imam besplatnog i uz osnovni racun. samo sto moras do poslovnice...

Ne. E-banking i disk nisu jedna stvar, za vecinu e-banking stvari ne treba disk, samo za placanje sablona (ne i predef. naloga koje je bankar napravio) treba CD. Mozda je i obratno, ali znam da mi samo za jedno od ta dva trazi CD :)
Oba su bila besplatna - e-banking je sigurno besplatan i dalje :D

da, tj. imas 5 transakcija koje su besplatne, a sledece su sa provizijom u skladu sa tvojim nalogom.
Inace, novi online portal trazi mi cesce prisustvo CDa u drajvu, tj. neke tabove ne mogu ni da otvorim ako CD nije unutra...

Ja držim image diska, traži ga (uz pass) samo pri plaćanju, ili pravljenju otključanih šablona.
Za sve drugo mi ne traži. Intesa HIT.

EDIT: Ima li neko ko koristi Mobi na Androidu, i da ga je uspešno vratio Titaniumom nakon flešovanja novog ROMa? Ta nepoznanica me koči u aktiviranju Mobi aplikacije

Poslednja izmena:
Bio, uzeo novi CD.

Sada čekam da ga aktiviraju, pa pošto sam menjao ROM u telefonu i ponovo skinuo Mobi, da vidim da li mogu sam da aktiviram ....

Samo me nervira što mi se jednom telefon zaglupeo, morao sam da ponovo ubacujem ROM, i ne može aktivacioni kod koji sam već dobio, nego sam morao u poslovnicu po novi ....
E, sada videh, na ovom novom online .... izgleda da više ne mora da se ide u poslovnicu, možeš sam tu da aktiviraš ....

Upravo uradio ....

Flešuješ, rutuješ, promeniš telefon .... može sa online, ideš na REDISTRIBUCIJA, i dobiješ novi kod, uneseš, i ponovo imaš sa telefona ....

Odlična stvar ...

Meni neće da izbaci kod. Izaberem telefon i kada kliknem na ono šta_već_piše (aktiviraj, recimo), ono promeni boju, ali ne izbaci nikakvu poruku.
Do sada nisam koristio Intesu Mobi. Da li je moguće da mora prvi put da se aktivira u poslovnici?

Meni neće da izbaci kod. Izaberem telefon i kada kliknem na ono šta_već_piše (aktiviraj, recimo), ono promeni boju, ali ne izbaci nikakvu poruku.
Do sada nisam koristio Intesu Mobi. Da li je moguće da mora prvi put da se aktivira u poslovnici?

Ne bi trebalo, meni radi bez ikakve aktivacije, stavio sam pre možda nedelju dana.

Evo sada sam probao, sve sam završio i radi. Dosta se čeka na kod i prijavljuje za pop—up bloker. Možda je do toga, ili im je sistem bio u gužvi.
Ne treba poslovnica.

Može bez odlaska u banku, ali neće iz FireFox-a :)
Iz IE sam uspeo da aktiviram. Malo sam čekao, ali je prošlo OK.

svasta, meni iz FF proslo bez problema... verovatno neki pop-up bloker...

Zato Operu, pa se zna kad je blocked popup i moze da se naknadno otvori rucno.

Ili IE6 :D

ma najbolje iz Java console :p

I na FFu prijavi PopUp blocker, i pita ćeš da ne dozvoliš, češ da dozvoliš samo sad, ili ćeš da dozvoliš zauvek sa tog i tog sajta ....

Mene, a izgleda i druge, mrzi da stalno klikcemo pa je Popup blocker na deny always :D Tako da uospte i ne pomene da je blokiran popup.

meni jednostavno nece nista da radi, probao sam prenos i kad kliknem na dugme nista se ne desava...probao ie9 i firefox isto, imam 64bit i poslednju javu...mogu samo da gledam...

Da se ponovi - nema razloga da pokrecete 64-bit IE :) (to sto je OS 64-bit je vec nebitno)

Idi u plugins/addons i proveri da li je Java enabled. Kod mene radi u sva 4 browsera (IE9, FF, Opera, Chrome). I srecom po mene, najbolje se vidi u IE :)

meni radi samo u ie9 x64 i tu ne smara sa porukom za javu, u ie x86 klikcem na sve i ne reaguje nista a pokazuje neku gresku za javu iako je vec ima instalirano...

Mozda ima instalirano, ali vidi da li je enablovano. Tools->Manage Add-ons->Toolbars and extensions, na dnu je obicno Sun (ili Oracle...) Java plugin.

Ako ti to ne radi, cimaj tehnicku, ako ti je bitno da radi iz 32-bitnog IE-a, ma koliko izgledaju glupi, rese takve probleme.

Intesa CD mi trazi sifru kada ga ubacim , e sad neka me neko podseti da li sam tu sifru birao kada sam ga preuzeo ili sam dobio na papiricu ?

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno