Šta je novo?

Industrija igara

Slazem se donekle sa Gdin-om, ali i meni je UVEK zadovoljstvo da ga slusam, o cemu god da prica.

German site GamersGlobal is running the rumour that Zeschuck and Muzyka might be leaving BioWare and/or BioWare Austin might be coverted to EA Austin. The basis of the rumour is thin at this point, so please take this with a huge grain of salt. Here's a translation of the original German source:

Star Wars - The Old Republic is suffering from a shrinking subscriber base. An optional switch to F2P in autumn is supposed to turn things around. And in May, for the second time, several employees of Bioware Austin have been let go in a "restructuring effort". Another bad news could be that Bioware founders Greg Zeschuk and Ray Muzyka might have left Bioware or could be in the process of leaving – possibly because of the limited success of the MMO that started as a challenger of WoW.

A trustworthy source has been told by an employee of Bioware Austin yesterday that neither Greg Zeschuk nor Ray Muzyka have been present at a Bioware Company Meeting in Austin, Texas, just a few days ago. The employee claimed that this has not been the case before at such a meeting. The six others members of Bioware Austin's leadership have been there. Also, Greg Zeschuk has not been seen for several weeks now, the Bioware Austin employee claims.

There are supposed to be internal rumours at Bioware Austin that Ray Muzyka and Greg Zeschuk have left Bioware. According to our source, some employees at Bioware Austin fear that the company will be transformed into EA Austin.

Please note that this news is a rumour without any official confirmation.

EA odnese jos jednu zrtvu...

App store (nervira me taj naziv), linux... Možda bude i nešto veće od svega ovoga.

otW6G.png

Joj...

2775538932_17b0b683f2_z.jpg

Ne znam da li se pominje u nekoj drugoj temi...

OnLive ce mozda biti ugasen (ili makar prodat). Ja ga taman probao, kad ono 🙁 Sasvim fino radi, mada iako imam 16Mb/s slika je malo mutna (nisam nasao gde se podesava rezolucija, mada izgleda da oni podese neku default rezoluciju i onda je stream-uju ka meni). Doduse, mozda 16 Mb/s nije dovoljno za neku vecu rezoluciju (ili mozda stede servere). Tako ja igrao Batman:AC na MacOS i Intel 3000 🙂

Ne znam da li se pominje u nekoj drugoj temi...

OnLive ce mozda biti ugasen (ili makar prodat).

Prodat...kompaniji koja se takođe zove OnLive. Zapravo se radi o grupi investitora (HTC, Autodesk, AT&T i drugi), a do sada je pola radnje snage prebačeno u novi OnLive. Nastaviće da postoje, barem za sada, pod istim imenom.

Otvoren je novi studio sa (starim) imenom Black Isle. Nemam pojma šta bi ovo tačno trebalo da znači...
sajt
facebook
twitter

The LGS Podcast
The Looking Glass Studios Podcast is a special audio series which features discussions with makers of some of the most influential video games of the last 20 years.

Looking Glass Studios (1990-2000) was home to some of the brightest minds in the games industry and produced landmark games such as Ultima Underworld, System Shock, Flight Unlimited, and Thief. Many Looking Glass alums have gone on to create and/or collaborate on games such as Deus Ex, Guitar Hero, and Bioshock.

In this podcast series we hear from them, in their own words, how many of these titles were created, and what lessons they can still teach game designers today.

Dostupni su i na YT.

Ko je fan njihove dizajn filozofije, neka posluša.

da, po imenu se vracaju 🙂 verovatno jos jedna prodaja interpleja

pa pre bi inexile mogao da se zove BIS 😀

^ Tako nekako, otprilike...

Evo i twitter reakcija bivsih (originalnih) clanova Black Isle-a na vest o ponovnom "formiranju" studija:

A pre neki dan izjavise da je "piraterija" na pc-u oko 95 posto i zato se fokusiraju na f2p igre za pc. 😀 Ne zna se sta su vece gluposti, od ovih nemogucih za pracenje statistickih podataka, do ovih pc release odluka koje su kontra tome...

Dok ovi iz Ubisofta inglenišu o prelasku na free to play model, jedna od dve najuspeštnije firme koja posluje po ovom modelu je u raspadu. http://business.benchmark.rs/biznis_vesti/i_kreativni_direktor_napustio_zynga_kompaniju
Koliko vidim Angry Birds za konzole je sve samo ne besplatna, nije čak ni jeftina. Možda bi Ubisoft trebao još jednom da razmisli pre davanja ovakvih izjava.

Možda bi Ubisoft trebao još jednom da razmisli pre davanja ovakvih izjava.

To je i poenta mog posta da Ubijevci uglavnom lupaju kako stignu. Ako nisi razumeo pricu, I am Alive je navodno zbog neisplativosti i piraterije otkazan za pc, a onda u isto vreme kada Ubi objavljuje vest da ih "piraterija" na pc-u navodno ubija sa 95% oni odlucuju da je objave za pc, tu istu igru koju su zbog tih istih razloga otkazali. 😀

Mislis novi vesnik ocajnickog pokusaja da se na sve moguce nacine naplati ista igra? 🙂 Ne vidim nijednu prednost ovog sistema, sem one da isfrustrira lakovernog "kupca" sa gomilom reklama i totalnog razbijanja cari uzivanja u fludinosti igre naplacivanjem misije po misiju, kada je cela igra jedna prica koja ima pocetak i kraj i za koju je realno bolje u startu kupiti i odigrati kako je zamisljeno. Ovo je takodje i samo jedan novi oblik onog ocajnog pokusaja free to play => pay to win ili continue sistema, koji ce na neki nacin da predstavlja ono ruiniranje buduceg dizajna nekih igara zarad ove "isplativosti".

Ovo je neki Rus zbudzio u Unity-ju.

Izgleda poprilicno dobro s obzirom da je jedan covek radio celu stvar kao i da je verovatno u pitanju Unity 3.5 nesto koji ne ni pola opcija ovog najnovijeg Unity 4 koji je jos uvek u beti.

Bas deluje stalker-oliko. Trebali su da mu daju lovu da odradi celu zonu, a nek neko drugi odradi gejmplej ako on ne zna🙂

Skinuh sa nekog ruskog hostera (ne onog sa linka) i brate al je ovo jezivo. Sve u igri je na ruskom ali protagonista ima voiceover i komentarise kada se nesto desi, slicno kao u penumbra/amnesia igrama.

Mislim igra je cist demo/prezentacija, ne mozes ni posteno da skocis u njoj a o penjanju uz stepenice da ne pricamo.

Fazon je sto su zvuci jezivi do bola, cak i otvaranje vrata generise nekakav jezivo cvileci zvuk.

Meni je ovih 5 nepunih minuta gejmpleja teze palo od druge polovine amnesije.

Ne znam sta je zamiljena radnja ove nazovi igre ali da ovom liku neko obezbedi sredstva da napravi Chernobil horor, ono u fazonu week after dolazis u zonu, a ono sve napusteno ali zapravo i nije (sci fi momenti). Pa da ljudi mutirani od radijacije iskacu ili tako nesto, moram priznati da to bi smeo da igram nema sanse.

Bolje je pogodjeno to beznadje i pustos u ovih pet minuta igre nego u sva tri stalkera.

^OPA! Ovo je od tvoraca Wing Commandera! Da li je upravljačka simulacija ili čista akcija/fajt ?

Nazad
Vrh Dno