Šta je novo?

Industrija igara

Daje pare za marketing i distribuciju. Da bi development uopste krenuo treba kesh u startu, a za igre koje vec imaju skorije planirane izlaske taj kesh je uglavnom obezbedjen.

da samo marketing i distribucija 🙂 pa kako prodavati igre bez toga ? thq izgleda nema dovoljno love cupaju se prave neke opcije ali sve im vise gori pod nogama

Ovakve ludosti nisam video jos od Microsoft Sidewinder Dual Strike-a:

bcd9bf5a7b4bfe6c66263116cf46ee00_large.jpg

http://www.kickstarter.com/projects...game-controller-for-action-games?ref=category

Steta sto samo menja tastaturu, da menja mis i da ima neki kit za ugradnju u fotelju, ozbiljno bi ga razmotrio :d

Poslednja izmena:
Ne znam zasto, ali Peter Molyneux mi u poslednje vreme ide na zivce. Covek je ispusena mustikla koja bi da zgrne kes na racun stare slave. Evo ga sad je pokrenuo Kickstarter projekat o kome ne znamo apsolutno nista, a ceo promo video je fokusiran na hvalospev njegovih igara od pre 20 godina.

http://www.kickstarter.com/projects/22cans/project-godus

Iron Sky: Invasion - arkadna svemirska rokacina bazirana na popularnoj sci-fi komediji (upravo se pojavila). Zato u idealnom slucaju ocekujte prosecnu igru. 🙂

[YOUTUBE]wL1eHa1pZxo[/YOUTUBE]

Ne znam zasto, ali Peter Molyneux mi u poslednje vreme ide na zivce. Covek je ispusena mustikla koja bi da zgrne kes na racun stare slave. Evo ga sad je pokrenuo Kickstarter projekat o kome ne znamo apsolutno nista, a ceo promo video je fokusiran na hvalospev njegovih igara od pre 20 godina.

Skupio skoro 130 hiljada funti a da nije okacio nijedan jedini update... ne volim ga ni ja ali je cinjenica da je izuzetan developer i vizionar. Ljudi uglavnom daju pare jer ocekuju novi Populous.

Mislio sam da je zbog njegovog pojavljivanja propao projekat Kung fu master (nista od fundinga) ali izgleda da nije tako.

Kickstarter ima neka svoja pravila a ovi matori devovi (osim Chris Robertsa) to ne kapiraju bas najbolje kako funkcionise.

Meni je bilo čudno što je uopšte toliko vremena bilo potrebno da Euro Truck 2 dobije greenlight statsu. U prve dve nedelje je bila meču top 5 najprodavanijih igara na EU tržištu, čak je igra dospela i na Origin pre launch-a. To pokazuje da čitav greenlight još nije dovoljno dobro razrađen.

Mislim ako je za ET2 trebalo toliko vremena, koliko će trebati nekim ljudima koji nemaju uslova za marketing i nabijanje "lajkova" na greenlight-u.

Sporo sve to funcionise. Treba da prosire broj igara koje ulaze u izbor. Ja cekam Neighbours from Hell, neko ga je ubacio na Greenlight ali mrka kapa. Valjda je Valve-u u interesu da imaju sto vecu ponudu igara. Pogotovo u situaciji u kojoj su, gde dobar deo njihovih korisnika ima ogroman procenata igara koje prodaju...

I dalje ne znamo nista konkretno o igri, koristi snimke da se pokaze pred kamerom kao da mu je to jedini cilj.
Stvarno je teski smor i kampanju vodi jako lose, ne bi me iznenadilo da ne skupi sredstva.

Treba da objavi TechDemo da bi ljudi nastavili da uplacuju...

Sporo sve to funcionise. Treba da prosire broj igara koje ulaze u izbor. Ja cekam Neighbours from Hell, neko ga je ubacio na Greenlight ali mrka kapa. Valjda je Valve-u u interesu da imaju sto vecu ponudu igara. Pogotovo u situaciji u kojoj su, gde dobar deo njihovih korisnika ima ogroman procenata igara koje prodaju...

Upravo tako, previše sporo. I nije mi jasno zašto manje razvojne timove čije igre već postoje na steam-u i koji imaju takvu kakvu reputaciju uopšte teraju na Greenlight. On bi po meni trebao da bude namenjen samo za nove/nedokazane razvojne timove.

Kako seru, kao prodali vise od 15 miliona kopija za 15 dana. Ma vazi.

Rekao izdavac da su zaradili milijardu, nigde brojeva, samo PR smece. Ko Zeljko Mitrovic kada prica kako je Pink gledaniji od svih zajedno na osnovu izmisljenog istrazivanja Strategic Marketinga ili koga vec.

Prvo nisu zaradili, to je prihod od prodaje :d. Nemaš pojma koliko su se reklamirali po američkim TV stanicama (verovatno i po Evropi),
plus reklamna kampanja na internetu, a sve to košta.

Inače se slažem sa tobom, a najsmešnije od svega je to što je rekord od milijarde dostignut dan ranije nego sa MW3 :d.

Istina će se saznati kada ActivisionBlizzard objavi finansijske podatke za Q4.

Warhammer: Total War?

December 6, 2012

SEGA and Creative Assembly Announce Partnership with Games Workshop to Create Warhammer Games

SAN FRANCISCO & LONDON – 11AM GMT, December 6, 2012 – SEGA® of America, Inc. and SEGA® Europe Ltd. today announced that Creative Assembly™, award-winning creator of the Total War™ series, and SEGA® Group have entered into a multi-title licensing deal with Games Workshop® to create videogames based in the Warhammer® universe of fantasy battles.

A new high-calibre development team has been set up at Creative Assembly’s UK studio to work alongside the existing Total War, Alien™ IP and Mobile teams on the first Warhammer title in the deal, scheduled to launch from beyond 2013.

“With this year being our 25th anniversary”, said Tim Heaton, Studio Director at Creative Assembly, “it seems fitting for us to embark on such a dream project with such a well-established partner. The incredibly rich and detailed Warhammer world is something we grew up with, and has left an indelible imprint on us as both designers and gamers.”

“We’ll be doing the Warhammer universe justice in a way that has never been attempted before. We’re bringing those 25 years of experience and expertise in extremely high-scoring games to bear, delivering a Warhammer experience that videogamers will absolutely love.”

“We have enormous respect for SEGA and Creative Assembly and have felt for a long time that the combination of the enormously rich setting of the Warhammer world, and their stunning development talent is a match with huge potential,” said Jon Gillard, Games Workshop’s Head of Licensing. “Now that we’ve managed to bring these two giants of gaming together it is safe to say that some truly amazing products are going to be unleashed as a result. We are excited at the possibilities, and are enthusiastically working with the team at Creative Assembly already.”

This first Warhammer game joins the eagerly-awaited Total War™: Rome II and the untitled Alien IP as one of five projects currently in production at Creative Assembly, now one of the largest developers in Europe.

Još o ovome:
http://www.pcgamer.com/2012/12/06/t...ith-games-workshop-to-create-warhammer-games/
http://www.eurogamer.net/articles/2012-12-06-total-war-dev-announces-multi-game-warhammer-deal
UPDATE: THQ has confirmed Eurogamer's previous suspicions - that the publisher still holds the rights to Games Workshop's Warhammer 40K licence.

Rights to fantasy-based Warhammer games used to belong to EA, publisher of Warhammer Online. It is the future of these rights that Creative Assembly holds.
Sve u svemu, Relic/THQ i dalje ima licencu za 40K.

Mislim da je CA uleteo u celu priču jer je Third Age: Total War mod bez premca vanserijski najbolji mod za MII: TW i spada u sam vrh TW modovanja.
Ne treba zaboraviti i dosta popularan Call of Warhammer mod.

CA/SEGA su uvideli veliku popularnost i odlučili da zagaze u područje fantazije znajući da postoji i velika armija Warhammer fanova.

Poslednja izmena:
NCSoft pred pucanjem?!

Breaking: NCsoft Seattle offices undergoing “realignment”
“NCsoft is realigning internal publishing resources to better suit the needs of our game development studios,” Davis told PC Gamer. “As a result of the realignment, several employees and contract positions were affected. This was a very tough decision to make and wish the best for all NCsoft employees in their next ventures.” Davis didn’t elaborate on the extent of the restructure nor of any possible effects to Guild Wars 2.

In October 2011, employees at NCsoft’s Seattle, Austin, and Brighton studios were also hit with layoffs, and today’s news follows last summer’s report of a nearly 12 percent reduction in revenue suffered by the South Korean publisher compared to the previous year.
http://www.pcgamer.com/2012/12/04/ncsoft-undergoing-realignment/
Nadam se da će korejska verzija Electronic Artsa/ActivisionBlizzarda otići pod led!

Moj razlog - bivši veliki igrač Exteela!

Poslednja izmena:
kriza kriza e pa sta je 😀

pucaju mnogi, samo najveci opstaju

Ne bih ja to nazvao rezultatom neke krize. Pre se radi o promenama u nacinu poslovanja, potreba za klasicnim izdavacima polako nestaje sto je i dobro za nas igrace jer njihov uticaj je sve samo ne dobar za industriju.

Po cemu se ta njihova ideja razlikuje od sadasnjih konzola, cim je krenuo sa "but it will not be your general open-source PC.." onda u cemu je razlika 😀

Razlikuje se po tome sto ce koristiti standardni operativni sistem kao sto su win ili linux sada, a sam HW moze da se razlikuje ali i ne mora.

Nazad
Vrh Dno