Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

nemam pojma zaista to sa chvorishtima....al evo, i miki se javio sa vozdovca....meni je ovaj lik iz korisnichkog rekao kao da je nesht odo njihovog nadprovajdera, al mi je neshto smutio, chim mi je rekao za maribor server kao da me umiri malo :(
juche sam skidao neke drajvere sa toshibinog sajta i ni jedan jedini nije ishao brze od 80kb/s, danas isto tako, evo sada gnjavi sa safirovog sajta ide chak 134 :D...itd itd...
meni ne puca veza na torentima, i signal je odlichan (gori plava lampica na modemu) a i to isto kaze ovaj lik iz korisnichkog...meni ipak smrdi da je nesht odo njih tj do nadprovajdera...mozda nisu platili rachun neki :D ili pak su preterali sa korisnicima generalno i preopteretili celu mrezu....ne znam

Poslednja izmena:
Zarkovo, flat 4

3-5 mbps... -.-

youtube radi ocajno. danima je ovakava konekcija

Poslednja izmena:
Znaci oni su nesto s****nisali:)

Da ne ureknem...na Karaburmi sve ok. Posle februarske agonije (tu su naši postovi), od tada nisam imao ni jedan problem. Videću šta će da kaže ta bandera koju ne mogu da nađu šatro, kada opet zagudi -15. Na dsl, s konja na magarca, ali ono više neću da trpim.

Evo sad u Pazinskoj parkirana 3 ikomova vozila :D.
Izgleda da rade na resavanju problema koji god on bio.
Mada vidim da se isti problem javlja na vise lokacija u gradu. Ko zna sta se zeznulo :)

Konacno ovo do sad je bila bruka nema razloga da ne puste bar 512 sto je sad sasvim obicna brzina upa za 12M dati 512 je smesno ljudi su me pitali kakva mi je to slika preko skajpa kad su me do sada mrzeli jer bila kristalna sa logitech 310 a ja sta da im kazem preso sam sa 512 na 128 jer to je moda

Konacno ovo do sad je bila bruka nema razloga da ne puste bar 512 sto je sad sasvim obicna brzina upa za 12M dati 512 je smesno ljudi su me pitali kakva mi je to slika preko skajpa kad su me do sada mrzeli jer bila kristalna sa logitech 310 a ja sta da im kazem preso sam sa 512 na 128 jer to je moda

Drugar, nemoj da se ljutis, ali, jesi li mozda cuo za zarez ili tacku ?

To nije razlog da nas forumase maltretira ;)

@demios, jesi resio problem interneta kod tebe na cordolu ?

Popvecali i meni na 12Mbit/s ali ne znam dokle ce vise da daju upload na kasicicu -.-

Sramota je da IKOM ima tolike probleme sa internetom i da na kasicicu povecava upload, obzirom da im je godisnji profit 3mil eur i to na samo 8-9 mil eur prihoda, znaci da imaju rezervi da pojacaju svoje kapacitete i brzine i medju cvorista i opremu josh mnogo, ali da nece da urade to na ustrb profita.
Mislim da je iz tog razloga Targo napao prvo naselja gde je IKOM a i Radijus Vektor, prostora za zaradu ima neverovatno mnogo, ne secam se da sam skoro video firme koje imaju profitnu stopu u odnosu na prihod 30-40%, to je stvarno neverovatno.

@Sveki
Odakle ti podaci o njihovim prihodima i profitu? :)
Ostavi ovde neki dokaz o tome, jer ovako zvuci prilicno neozbiljno. Svako moze da iznese tako neki podatak, a da ga ne potkrepi dokazima.
Ne kazem da govoris neistinu, samo mislim da ovakve stvari treba izbegavati kako bi se zadrzao neki normalan nivo diskusije. :)

@accko

Davace ti upload na kasicicu dok god ne budu imali mrezu koja moze da izgura bolji upload. Ovi problemi koji se nekim ljudima desavaju u poslednje vreme su ocigledno posledica razlicitog kvaliteta mreze u pojedinim delovima grada. Ocigledno je da se problemi javljaju kad su ekstremni vremenski uslovi (velike temperature leti, i izuzetno niske zimi), a to je dobar pokazatelj stanja mreze. Ljudi iz Ikoma nisu sadisti pa da ne zele da vam daju veci upload iz ciste zlobe. Sigurni je da poznaju stanje mreze mnogo bolje od nas, i znaju koliki upload moze da izgura a da ne nastane opsti kolaps. Upload je osetljiva tacka docsis sistema.

@Sveki
...
Ovi problemi koji se nekim ljudima desavaju u poslednje vreme su ocigledno posledica razlicitog kvaliteta mreze u pojedinim delovima grada. Ocigledno je da se problemi javljaju kad su ekstremni vremenski uslovi (velike temperature leti, i izuzetno niske zimi), a to je dobar pokazatelj stanja mreze. Ljudi iz Ikoma nisu sadisti pa da ne zele da vam daju veci upload iz ciste zlobe...

Samo da dodam da se problemi kod IKOM-a (verovatno i ostalih kablovkih operatera) dodatno pojavljuju u onim periodima kad vrse povecavanje brzina.

Evo potrazio sam u privrednom registru. Ikom je prosle godine ostvario prihode 9 miliona evra, uz neto zaradu 825 hiljada evra. To je oko 10% sto je neki standard za preduzeca koja dobro posluju.

Link

Evo potrazio sam u privrednom registru. Ikom je prosle godine ostvario prihode 9 miliona evra, uz neto zaradu 825 hiljada evra. To je oko 10% sto je neki standard za preduzeca koja dobro posluju.

Link

Ne gledash detaljno, svake godine da bi dobit izgledala manja isplate umesto dividende , licna primanja poslodavcu koja su 170miliona dinara, tako da im je realno dobitak skoro 260 miliona dinara.

Ja nisam strucnjak za ekonomiju, tako da ne znam sta oni tamo rade, ali iz ovog izvestaja mogu da vidim ukupne prihode i neto zaradu. Toliko znam.
Da li mozes da mi objasnis odakle se iz ovog izvestaja vidi da su oni uradili to sto ti kazes?

pa sve je to koretno. ako moze,svakoj firmi je cilj sto veca zarada..ali zato postoji konkurencija, zdrava trzisna utakmica i sl....hm sad sto to kod nas nije bas tako.....

ali je tesko ocekivati da firma sem profita gleda ista (naravno ako zbog gramzivosti izgube buduce korisnike i profit - tu su sami krivi)

U pravu si za tu stavku, oni realno imaju 2.5 miliona evra neto zarade. U sustini cak i nije bitno koliki je odnos prihoda i neto dobitka (2.5/9.3 je priblizno 25%), bitan je odnos ulozenog kapitala (investicija) i neto dobitka (jer sve se vrti oko ROI), a ako ja dobro vidim u ovim podacima to je onda jos drasticniji odnos. U stvari nisam siguran, jer ovaj kapital koji je ovde predstavljen je previse nizak. Taj kapital nije dovoljan ni da se kupi sva oprema za provajdera te velicine. Nesto tu debelo smrdi :)

Poslednja izmena:
pustih torente samo za test, vuche skoro 5mbytes/s, speed test na default najblizem serveru je 48, ping 5, upload 0.85...samo josh youtube malko shtucka neshto.....ne znam dal je to do ikoma ili do njih

Fino, gadno je kad čovek navikne na te brzine pa kad treba da predje na slabiji paket nađe se u problemu :)

Здраво народе, већ сам раније спомињао ово, да ли могу ја да добијем динамичку ИП адресу јер имам ову дрљаву статичу која ми је иста од дана када сам се прикључио, стварно ми није јасно који ће мени ђаво статича адреса шта ће она мени када сам ја обичан корисник. Покушавао сам и рестарт модема, а и када је била она велика хаварија и после тога и даље иста адреса. Пошто моји укућани доста преузимају ствари са нета, а сада не могу јер нема динамиче ИП адресе па да је промениш кад хоћеш. Да сам знао за ово и за слаб аплоуд остао бих ја на лелекому па нек иде живот.:)

Nazad
Vrh Dno