Šta je novo?

Wayteq XTab-70

Nekoliko dana nakon updatea na ICS, i meni je tako počeo da se ponaša. Zakivao se i zakivao...

Reinstalirao ICS i opet isto...

Vratio na poslednji update gingerbread-a... radi kao sat...

Ja sam inst. oficijelni ICS i sve radi bez ikakvih problema :)

^^^
To se ceni ;).

Danas ili sutra ću instalirati ICS pa javim utiske :).

Opet ja, mazohista... probao da uradim upgrade...

Naravno uspeo, i vrlo se obradovao što nije više kočio prilikom rada.

Ali, sreća je bila kratkog veka. Već jutros, stari simptomi su se vratili.
Dok ne izađe novi update ICS-a, neću više pokušavati.

Ali mi i dalje nije jasno, novi X-Tab70i već izlazi sa ICS-om, pa je li on i hardverski drugačiji pa je ovaj ROM samo prilagođen starom X-Tab70?
Jer, jasno je da nešto ne štima.

Ne, nažalost, nemam vremena, a instalacija programa i podešavanja mi "pojedu" pola dana :(.

Android assistant, bekapuj programe... deset minuta
Upgrade... deset minuta
Restore... pet minuta

Gde ti ode pola dana?

Instalirao sam ICS sa zvanicnog sajta prije jedno mjesec dana (malo iza izlaska). Ja sam zadovoljan ICS-om, mikrofon i zvuk su se popravili i nekako je bolji interfejs, ali ima i problema. Ako ga ostavim upaljenog u stendbaj kad ode i prodje 2-3 sata, posle se sistem prosto ubije i moram iglicu i reset da radim. Mozda je problem i neka aplikacija koju sam instalirao, ali nebitno. Sad kad zavrsim sa radom na njemu odmah ga gasim. Tako stedim i bateriju. Primijetio sam i da Flash video snimci u browserima nisu tako tecni kao u staroj verziji Androida, ali zadovoljavajuce je. Neko je primijetio na Youtube odsjecanje snimka, to je i kod mene, ali u fulu je sve ok.
No, najveci mi je problem Skype. Sve radi, ali moj video drugi vide sa roza prugama, tako da je video beskoristan. Ima li neko ideju kako bi to moglo da se koriguje?

Instalirao sam ICS sa zvanicnog sajta prije jedno mjesec dana (malo iza izlaska). Ja sam zadovoljan ICS-om, mikrofon i zvuk su se popravili i nekako je bolji interfejs, ali ima i problema. Ako ga ostavim upaljenog u stendbaj kad ode i prodje 2-3 sata, posle se sistem prosto ubije i moram iglicu i reset da radim. Mozda je problem i neka aplikacija koju sam instalirao, ali nebitno. Sad kad zavrsim sa radom na njemu odmah ga gasim. Tako stedim i bateriju. Primijetio sam i da Flash video snimci u browserima nisu tako tecni kao u staroj verziji Androida, ali zadovoljavajuce je. Neko je primijetio na Youtube odsjecanje snimka, to je i kod mene, ali u fulu je sve ok.
No, najveci mi je problem Skype. Sve radi, ali moj video drugi vide sa roza prugama, tako da je video beskoristan. Ima li neko ideju kako bi to moglo da se koriguje?
Sve istokao i kod mene! Plus ICS je zauzimao 2/3 radne memorije...Ovo sa skype-om bila je kap koja je prelila casu...Ja sam to korigova tako sto sam instalirao apeelme-ov custom ROM (android 2.3.4) i sve radi perfektno :)

Zdravo ljudi...Nov sam na forumu...Kupio sam Wayteq xtab 70 pre dve nedelje.Juce dok sam gledao film mi se iznenada ugasio i kada pokusam da ga upalim samo mi se pokaze crn ekran.Cuje se zvuk kada primim e-mail a slika uopste ne reaguje...Pokusao sam da ga prebacim na Gingerbread ali nece...Neznam sta da radim...Pomagajte ljudi :D :(

Zdravo ljudi...Nov sam na forumu...Kupio sam Wayteq xtab 70 pre dve nedelje.Juce dok sam gledao film mi se iznenada ugasio i kada pokusam da ga upalim samo mi se pokaze crn ekran.Cuje se zvuk kada primim e-mail a slika uopste ne reaguje...Pokusao sam da ga prebacim na Gingerbread ali nece...Neznam sta da radim...Pomagajte ljudi :D :(
Pa nosi u prodavnicu ili servis na reklamaciju, šta drugo, nisi ni prvi ni poslednji koji ima problema s ovim tabletom.

Jesi li probao hardverski reset kad ti se to desilo (rupica sa gornje strane tableta)?

Jesam ali nista.Sutra saljem za Nis u servis.Rekli su mi ako ne uspeju da ga poprave salju novi.

Jel probao neko posle flash-ovanja na fabricki ICS da root-uje tablet?
Hteo sam da malo igram NFS,a za to mi je bio potreban chainfire3D,a da bi mi on radio treba root.Ali kada sam odradio root (update-ovo sam ga sa marketa) i sve je izgledalo normalno,medjutim chainfire3D nije hteo da mi radi,kada pokrenem aplikaciju vrti nekoliko sekundi i posalje mi poruku nesto u stilu "da li je uopste uredjaj rootovan"
Samo da naglasim da dok je bio na starom rom-u sve funkcionisalo ok (dakle rootovao sam ga normalno,pokretao chainfire3D i igrao NFS i ostale igre)
Pretpostavljam da mozda ima veze sa rom-om,ali reko da pitam ovde....

Pozdrav svima!!!
Kupio sam ovaj tablet pre tacno mesec dana i od samog pocetka poceo je da blokira i da se restartuje sam. Koristim ga uglavnom za internet tako da nije opterecen sa nekim zahtevnim programima i igrama, nisam nista rutovao i sl. jer smatram da je fabricki najbolje. Ako neko ima resenje ili je imao slican problem molim neka napise nesto puno bi mi znacilo. Drugi problem je pri ukljucivanju tableta, upali se tek kad treci put zadrzim dugme za ukljucivanje, tako je od kad sam ga kupio...

Pozdrav svima!!!
Kupio sam ovaj tablet pre tacno mesec dana i od samog pocetka poceo je da blokira i da se restartuje sam. Koristim ga uglavnom za internet tako da nije opterecen sa nekim zahtevnim programima i igrama, nisam nista rutovao i sl. jer smatram da je fabricki najbolje. Ako neko ima resenje ili je imao slican problem molim neka napise nesto puno bi mi znacilo. Drugi problem je pri ukljucivanju tableta, upali se tek kad treci put zadrzim dugme za ukljucivanje, tako je od kad sam ga kupio...
Probaj factory reset, a ako i posle tog bude isto, u radnju pa reklamiraj.

Opet se vratio problem samo u drugom obliku, ne restartuje se ali ispada iz programa cesto... Pomagajte, gubim volju...

da li je moguce korisiti 3g modem koji nije na listi podrzanih modela i kako da odradim to posto kad usteknem modem ne izbacije mi pocetak instalacije?

da li je moguce korisiti 3g modem koji nije na listi podrzanih modela i kako da odradim to posto kad usteknem modem ne izbacije mi pocetak instalacije?

Ja bez problema koristim 3g modem koji nije na listi podržanih na zvaničnom sajtu, ali je doduše Huawei. Nema instalacije, Android se ponaša malo drugačije od Windowsa. Kad utakneš modem u USB preko onog OTG kablića sa validnom SIM karticom koja ne mora biti čista DATA kartica (može i ona koju koristiš u mobilnom - provjereno za telenor i MTS) trebao bi da dobiješ signal i mobilnu mrežu. Ako se to ne desi za 2-3 min, onda na žalost tvoj modem nije podržan. Naravno, provjeri da li ti je mobilna mreža uključena u Settingsima tablet računara.

Izašla je nova verzija Skypea za Android u kojoj je otklonjen bag sa roza-zelenim prugama na videu kod ovog tableta na ICS verziji. Sad sagovornik prima ispravnu sliku prilikom video poziva. Provjereno radi.

Zdravo,zanima me da li neko zna kako da rutujem ICS 4.0.3 na Wayteq xtab 70i?Pozdrav!

Molim za pomoc !!! Da li ima neka dobra dusa koja bi mi objasnila korka po korak kako da stavim novi firmwave za wayteq xtab 70 ... Probao sam po ranijim uputstvima li nisam imao uspeha pa sam morao da vracam na stari i onda sam primetio sa mi se jako usporio itd itd. Pomagajte :type:

4.0.3 firmware?
Na zvaničnoj stranici je sve detaljno objašnjeno.

Ako ti iz nekog razloga i dalje ne uspeva proveri checksum firmwera da li je neoštećen fajl, hard resetuj tablet i formatiraj micro sd karticu pa ponovo prebaci na nju firmware.
Ta tri faktora (osim tvoje greške u praćenju uputstava) jedino mogu sprečavati uspešan upgrade.

http://wayteq.eu/en/sw-update-xtab70-ics

Evo sad sam proverio , imam Andoird version 2.3.4 .... Ne razumem se bas najbolje u ovo , ali kako da uradim tj proverim checksum firmwera ?? I kad citam uputstvo sa linka sto si i poslao pise Copy the four extracted files to the root folder of an empty microSD card. Sta je root folder?? Jer ja kad formatiram karticu dobijam je skroz praznu tako da se izrazim?!

Root folder znači direktno prekopirati fajlove iz zip arhive u praznu sveže formatiranu memorijsku karticu.
Znači ne u neki folder na memorijskoj kartici.
MD5 proveri ako ne uspeva flešovanje, možeš na primer sa ovim programčićem, proveravaš MD5 od zip fajla a ne od fajlova izvučenih iz njega.

@poolmaker uspeo sam, hvala ti puno, ranije sam pravio gresku posto me je taj root zbunjivao sad, sve super radi, hvala jos jednom !!!! :wave:

E sad sta mi jos treba :) Ako neko moze da mi nabroji po njemu must have aplikacije za android tablete ! :D

Moze neko da mi kaze koje su po njemu najbolje fre aplikacije za android tablete, koje ne koce rad tableta i ne sisaju bateriju ! Hvala :)

Nazad
Vrh Dno