Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Sada ne pomaže ono što sam radio pre par nedelja kada sam imao isti problem-fake provider sa MarketEnablerom :(

Ne pomaže ni savet ljudi odavde i sa xda, brisao sam i keš aplikacije, i podatke, i deinstalirao ispravke i opet istu grešku izbacuje...
Jedino što mi pada na pamet jeste da flešnem gapps. Šta vi mislite da trebam da radim?

1. meni ponekad market zaglupi, probam ponovo i odradi
2. ta aplikacija koju skidas je besplatna
3. market enabler odavno ne radi svoj posao nego market unlocker (MU nema na marketu, moras malo da izguglas)

Poslednja izmena:
Koju da koristim? Zar ova ne bi trebala da odradi posao?

Slazem se nego vidim neki koriste ovaj Tasker i to.
Valjana Flickr aplikacija?

Poslednja izmena:
Treba da skineš narodnu verziju toga što želiš da kupiš :D

Kao što milkobgd reče ova aplikacija je besplatna. Za svaku aplikaciju mi to radi.

@milkobgd
Ma ja neću da kupujem, nego da skinem bilo koju aplikaciju. Kad sam prošli put imao isti problem, enabler ga je rešio, a sada to nije slučaj. Misliš da će market unlocker pomoći?

Zato što se ne vidi pola aplikacija kad ides preko našeg proxy-a...

Misliš da će market unlocker pomoći?

Probaj, ništa te ne košta. U stvari probaj prvo set dns, njega imaš na marketu samo pročitaj prvo proceduru kako se deinstalira. On je i inace na preICS uređajima must have, ako nije u međuvremenu nešto promenjeno. Ono čekanje od po pola minuta-minut izmedju koraka po marketu me je dovodilo do ludila.

Poslednja izmena:
Ako ne želiš da kupuješ zašto onda koristiš te unlockere?

Zato što ne mogu da instaliram neke aplikacije koje su besplatne, stalno izbacuje onu grešku. Rekoh već, kad sam prošli put imao isti problem, ME ga je rešio, a sada ni on ne pomaže.

Mislio sam da ne mogu ništa da instaliram, ali vidim da problem prave samo pojedine aplikacije, npr Viber i Postnote ne mogu da instaliram, a Set Dns sam instalirao :/

milkobgd
Koristio sam ranije SetDNS, kada je market ( play store) očajno sporo radio, ali sam ga u zadnje vreme batalio. Imam ICS ja. Sad ću da probam da li će on pomoći
Edit:
Ne pomaže, i dalje mi izbacuje istu grešku...

Poslednja izmena:
Pa jesi probao sa unlockerom? Većina nas koristi unlocker i nema problema, tako da... Pokušaj to ili jedan flash nekog drugog ROM-a uz wipe all naravno ;)

Inace ja sam imao taj problem na JB cm10 na onoj prvoj ili drugoj eksperimentalnoj verziji kasnije se to sredilo...

Koja je trenutno najbolja aplikacija za twitter?

Svako ima svoju omiljenu... Prinuđen sam da koristim official zbog push-a, a najduže sam koristio Plume koji je po meni najbolji doduse tu je i Tweetcaster.

Ja koristim zvanicnu aplikaciju i zadovoljan sam. Ali sam cuo dobre stvari o Plume.

Meni market enabler i dalje radi ko prvog dana

astro file manager mi pokazuje detalje fajlova mada sam odstiklirao tu opciju u podesavanjima.... probao sam sa prethodnim verzijama i ponovo isto...
pre par dana sam uzeo alcatel OT-995 (pre toga sam imao HTC-Hero) i sa njim imam ovaj problem (Hero radi ok)...
da li je neko imao slican problem tj. da li neko zna resenje za isti (navikao sam na astro mada ni tc za android nije los :))

da dodam da sam probao i sa bekapovanom verzijom sa heroja i sa cisto verzijom...

Hvala unapred :)

Jel mi moze neko preporuciti aplikaciju za wireless tethering koja ima sledece:
- da ima mogucnost da se pokrece prilikom boota telefona
- da podrzava mac filtering ( ili ovo zavisi od hardware-a ?? )

MAC filtering mi treba nek nemoram da ukljucujem enkripciju na konekciji posto onda mi je i net sporiji ( ping bez enkripcije = ~50ms a sa = ~130ms ) a i puno zdere bateriju kad cpu uvek mora da radi na skoro maximalnoj frekvenciji...

Ili mozda neko drugo resenje? Npr ograniciti broj klijenata na 1 ali koja tether aplikacija podrzava ovo?

Našao sam neko uputstvo na netu za rešenje onog mog problema, trebalo je samo otkaciti google nalog od google prodavnice i zakaciti ga ponovo.
Odradio sam to i voala-umesto greške "DF-BPA-09" pojavljuje se greška "DF-BPA-13". I dalje ne mogu da skidam mnoge aplikacije :mad:

idi na google play store u apps, force stop i zatim, force stop i clear cache + data za google service frameowrk..restart i trebalo bi da radi

Koja je trenutno najbolja aplikacija za twitter?

Ja vec jako dugo koristim Plume. Nedostaju mi push notifikacije ali sam ukljucio notifikacije sms-om za mention i dm, pa kao da imam push notifikacije :)
Boid bi u sledecoj verziji (0.9) trebao da ubaci i push notifikacije i jos par stvari, i to jedva cekam da probam. Takodje, cekam i Carbon, samo se to oduzilo kao da prave OS a ne twitter app.

Našao sam neko uputstvo na netu za rešenje onog mog problema, trebalo je samo otkaciti google nalog od google prodavnice i zakaciti ga ponovo.
Odradio sam to i voala-umesto greške "DF-BPA-09" pojavljuje se greška "DF-BPA-13". I dalje ne mogu da skidam mnoge aplikacije :mad:

odi u app menager nadji google market ( play store) i idi na unistal update) da ti obrise zadnji update. trebalo bi da bude ok posle

Ma ja ne volim te nakindjurene explorere, ja vec dosta dosta dugo koristim root explorer i ubedljivo mi je najbolji... Tačno ono što mi treba, da bude simple and clean.

@diyabolic, @webb
Probao sam i jedno i drugo, opet se pojavljuje ista greška.

Konačno sam rešio problem, uradio sam wipe data i factory reset u cwm-u. Ništa drugo nije pomoglo.

Pa znao sam i ja da će to pomoći, ali mi je smor više da se mačujem sa Titaniumom, pa se pokušao to da izbegnem

Pa to ti je minut - dva restore sa titaniumom?!

Ja ne znam što ljudi na ovom forumu imaju toliku fobiju od titanium backup-a :)

Nazad
Vrh Dno