Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Ставих сад, да чукнем у дрво, изгледа добро у ових неколико минута, а видећу за даље:) Хвала!

Nešto su debelo zeznuli sa tim wrapper pluginom, i meni radi Opera 12 lošije nego 11.64...verovatno ću da sačekam da izađe 12.01 final pa da onda ponovo dam šansu Operi 12, nadam se da će ove KATASTROFALNE bagove ispraviti koliko-toliko već u 12.01.

Do tada vraćam se na 11.64.

na njuz.net mi ne prikazuje naslove na donjem delu slika na pocetnoj strani.
vama?

crashuje kada se izabere back opcija dok ide embeded YT video...

Elem zadnjih par dana sam se druzio sa Operom - naime bio sam u situaciji da koristim internet preko telefona na racunaru pa mi je Opera Turbo odradi posao sasvim odlicno :)
Mada sad kad sam na adsl-u ipak je chrome bolji ali za konekcije sa malim brzinama je odlicna ;)

Da li neko koristi Lightshot i da li vam radi u Opera 12?

I sta uradise ovo sa Gmail Notifier?

Kod mene je Make It So ekstenzija pokvarila ponašanje: kada je slika u punoj rezoluciji, nema rukice za pomeranje, nego se slika pomera kako se pomera miš...

Ne znam sta se desilo, ali meni je opera 12 x64 pocela da radi normalno. Nije bilo nijednog update-a i ja nista nisam menjao. Slucajno sam je upalio i video da radi normalno. Sada bas pocinjem da uzivam u brzini. osetno je brza.

Ko kaze da Opera trosi mnogo memorije, paz'te sta radi Chrome :eyebrows:

chrome memory usage.png

Zašto uvek kasni update pomoću opcije Help - Check for Updates

I dalje ne javlja da postoji novija verzija

I ja sam primetio da kasni, e sad zašto, nemam ideju...

Ja cekam da se pojavi ta opcija.

Zašto uvek kasni update pomoću opcije Help - Check for Updates

I dalje ne javlja da postoji novija verzija

To rade svi. Tako rade load balancing, nije zanemarljiv broj korisnika Opere, kad bi svima pustili update odjednom ne bi imali dovoljno bandwitha :)

pa kako da izadje update kad jos nije izasla opera 12.01.....

na sajtu je 12.0 a na blogu 12.01 RC2

i taj RC2 bi najverovatnije trebao da bude final...za koji dan...

Evo ja sad bas gledam i imam ponudjem update preko Help->Check for Updates

Evo ja sad bas gledam i imam ponudjem update preko Help->Check for Updates

u trenutku kad sam napisao post....bilo je kako sam napisao ;p

edit:
mada sad vidim na blogu da je juce izasao 12.01, ne znam, bas sam jutros isao na sajt opere i na blog i bilo je samo 12.0(a na blogu RC2), oh w/e :)

Poslednja izmena:
Bolje radi 12.01

Ghostery ekstenzija ubija performanse neverovatno.

Dogadja li se kome da mu prikaz strane, bilo koje, dobije efekat sa Win XP kada pukne program, izadje Send error box i kad se prošeta po ekranu, ostaje prozor svude po površini? Nemam bliži opis, delovi stranice se preklapaju, browser nije smrznut, niti sama strana, prosto počne da se brlja sadržaj. Ne dešava se često, niti na istim stranama. Počelo je kada sam uradio apgrejd na 12.00, nastavilo se sa 12.01 danas.

Evo o čemu pričam:
JsJo1.jpg

Poslednja izmena:
To rade svi. Tako rade load balancing, nije zanemarljiv broj korisnika Opere, kad bi svima pustili update odjednom ne bi imali dovoljno bandwitha :)

Nije svima podešen automastki update, a druga stvar koliko korisnika proverava svaki čas update. Ljudi koji ovde raspravljaju nisu reprezentativan uzorak

Ghostery ekstenzija ubija performanse neverovatno.

Da, isti problem sa ovom ekstenzijom postoji i u Firefox-u. Izuzetno je loše napisana i prouzrokuje velika usporenja u radu, čak se dešava da se zakoči browser. Mozilla je o tome čak zvanično pisala na svom blogu, ne znam jesu li autori ove katastrofalne ekstenzije uspeli da isprave memorijski leak...

Ja od ekstenzija imam samo onu za blokiranje rekalama u YT videima :D
Inace sam se vratio na Operu i radi odlicno :)

Naravno nisu popravili ono sto me nervira, popup na dnu strane za ucitavanje ostaje na ekranu kod skrolovanja i dalje, uzas.
Sve mi se nesto cini da bi bilo najbolje da ih i kupi taj face pa da predjem na drugi browser ko covek.

Naravno nisu popravili ono sto me nervira, popup na dnu strane za ucitavanje ostaje na ekranu kod skrolovanja i dalje, uzas.
Sve mi se nesto cini da bi bilo najbolje da ih i kupi taj face pa da predjem na drugi browser ko covek.

samo iskljuci status bar

Da li IJEDNOM moze da se desi da ne pukne na speedtest.net? Sve je nestabilnija sa flesom, nekad se samo skrsi plugin, a mnogo cesce pukne skroz.

Vrh Dno