Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Meni radi taj sajt bez problema.
Verovatno treba da apdejtujes flesh i da unistal operu pocistis sve za njom pa novi instal.

Trebalo bi i ceo sistem da podignem ponovo, ali me mrzi. Update flesa ne radi kako valja, skida mi nove verzije i instalira ih, ali tek sad vidim da mi je neka od v.10 - dakle ipak ne instalira. Sad cu rucno, pa da vidim pomaze li. Ja sam sumnjao da je mozda do x86 verzije.

Pre će da bude da nazaduje :d Kada sam počeo da koristim tu stranicu, još negde na v9, sve je radilo normalno neko vreme, a onda samo od sebe poče da radi.

Neucitavanje kursne liste svakako nije minus, jer cuva od stresa :D Ovo moje je realan problem :d
Flash plugin - 11.3, kad odem na Adobe prijavljuje 10.4. Mada, nema ni veze, prebacicu se ovih dana na desktop i x64 verziju, pa ce valjda sve raditi.

Idi na "about:plugins" i vidi koju verziju flasha imas, moguce da imas dve.

'ladno imaju 2, bizarno. Iskljucio sam stariji, deluje da se sredilo, videcemo.

Kod mene radi odlicno. U cemu je problem?

Ne znam, mnogo je sporo, koci, secka, trza, u full screenu ona traka dole za ubrzavanje nikako ne moze covek da je uvati...ma ocajno je sve. Sveza instalacija, sve pobrisano i ocisceno pre instalacije. U FF-u radi besprekorno.

i mene zeza, ali nisam siguran da je do opere ili do flasha koji se redovno update-uje, a nikako da proradi kako treba :D
Kod mene se izbaguje kada smanjujem i pojacavam. a tek menervira sto mi ne radi no click to activate fix.

Hvala, radi kako treba ono sto treba. flash je i dalje uzasan.

Jel ima jos neko problema sa pirate bay? Meni opera otvara po par minuta. U firefoxu radi najnormalnije...

Cini mi se da radi jos bolje.
Jos kad bi i Adobe sredio flash player.

E to je ono najtužnije...Adobe iz verzije u verziju NIKAKO da stabilizuje Flash Player. Nekad radi dobro a nekad krahira...čini mi se da nemaju ideje kako da reše probleme koje Flash ima... :(

Što se same Opere tiče, meni samo za nijansu bolje radi od 12.01, probao sam ga pre tri sata. Nisam oduševljen stabilnošću, još uvek ima tu puno posla.

a jel postoji neka alternativa za adobe flash? ovo je tragicno vise. ne znam sta su cackali, ali imam neki osecaj da nisu morali nista jer je radio dobro.

Znas i sam da nema. Ima html5 ponegde, ali daleko je to od zamene, bar trenutno.

Jel primetio neko da u 12.02 ne mora da se klikne na video da bi se aktivirao? Cuvena "click to activate" metoda. Sad sam uradio clean install 12.02, posle 12.00 i prijatno se iznenadio. :)

Ono sto sam takodje primetio je da neprestano zakucava procesor na 50-60% sve dok ne startujem task manager i onda se kao pravi da je mrtva. :D Vidim nesto tromo radi, ja ctrl+alt+del, ono procesor na 70% i odmah pade. I svaki put tako.

Jel primetio neko da u 12.02 ne mora da se klikne na video da bi se aktivirao? Cuvena "click to activate" metoda. Sad sam uradio clean install 12.02, posle 12.00 i prijatno se iznenadio. :)

I dalje moraš da klikneš osim na YouTube-u. Na YT verovatno ima neki JavaScript koji aktivira flash video automatski. Kada je YT video embedovan npr. na forumu, onda i dalje moraš da klikneš da bi aktivirao. Bilo je nekih informacija da je patent koji zabranjuje Operi da nema ovog "click to activate" proglašen nevažećim ali tu odluku je doneo sud u Teksasu. Ko zna da li to važi za ostatak Amerike a za ostatak sveta se tek ne zna.

Imam zanimljiv problem od nedavno pri pisanju poruka u Gmail. Font je kao Default veoma sitan i moram menjati na Normal. Da li se to nekome desava? Probao sam na Firefox i sve je kako treba, tako da je nesto do Opere...

Meni se to desavalo na v11, cini mi se, sad se vratilo u normalu. Ne secam se da sam ja nesto podesavao, samo se sredilo.

Opera ima gomilu sličnih problema sa google servisima ali kad sam skoro pokrenuo temu o tome dočekan sam na nož i još dobio i opomenu

Nazad
Vrh Dno