Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Ne valja kad nema, ne valja kad ima :D

Patriot Rage XT 8GB

Od danas ponosni vlasnik ovog simpaticnog malisana :)
(S obzirom da sam ga dobio na poklon bas je brz)
Uzeo drugar onaj mali Patriot Axle pre neki dan, isto 8 giga... jeftinije nesto tipa 200 dinara od ovog tvog Xporter-a XT Rage... brzine - 18MB/s read i 8MB/s wite.

A da je dodao tih 200-tinjak dinara, imao bi mnoooogo brzi fles...

Bas tako. Za tih 200din se dobija bas, bas mnogo brzi fles :)

Nameravam kupiti Patriot Rage XT 8GB,koristio bih ga za dvd plejer,pa me zanima dali radi sa standalone dvd plejerima[Quadro 505]
Mislim dali ga prepoznaju plejeri i kako ga primaju[dal ga primaju ko Severina ili koci,zapinje]
Pozdrav svima i hvala korisniku CAR na rewiewu

Onog burazerovog Rage-a vala svi primaju "k'o Severina" :D - i dva (razlicita :)) televizora, i dva (razlicita :p) DVD plejera...
(jedino sto su svi uredjaji, i televizori i DVD plejeri - made by Samsung! :D:D:D)

Kupljen rage XT od 8GB, 2.1GB za 1:20s izmerio. Konacno sam nasao zamenu za corsair GT (4GB), koji su mi izgubili. Najbolje je sto je cena 900din.

Jel mozete da preporucite neki model USB Flasha 3.0 od 16GB koji bi bio najbolji odnos cene/kvaliteta?

Kingston Elite3.0 16gb
datatraveler-elite-30-16gb-usb-30-e5c43efab11325d51bd757c0c5d6e7da.jpg

Kingston R3.0 16gb
21879.jpg

Koje su realne brzine na USB 2 kod ovog Kingston Elite3.0 16gb?
Da li su USB 2 flesevi brži na USB 2 od njega u istom cenovnom rangu?

U specifikacijama pise:
USB 3 = 70/30 MB/s
USB 2 = 30/25 MB/s

Da li vredi da se doda jos 10€ i uzme Patriot 32GB Supersonic PEF32GSUSB?

Poslednja izmena:
Reakne brzine na USB 2.0 za velike fajlove bi trebalo da su te iz specifikacija, a inace na USB 2 ne postoje mnogo brzi flesovi od toga (mozda write do 30MB/s, ali i ovaj je realno tu negde), tako da nisu USB 2 brzi.
Ja mislim da vredi duplo veci kapacitet i brzi je sigurno, malo deluje krupniji (usb 3.0 cesto su duzi malo, ali u poslednje vreme ima i manjih :)), ali ovo sam mozda i lupio :).

Ako imaš USB 3.0, vredi.

Nemam USB 3, i najverovatnije 99% u skorije vreme ce se koristiti USB 2, zato su mi USB 2 brzine bitne.
USB 3 ne smeta ako je tu, :) ali nije mi toliko bitan.
Sta je najbolja kupovina ako se uzima u obzir cena i brzina na USB 2, od 16 ili 32GB?

Poslednja izmena:
Nemam USB 3, i najverovatnije 99% u skorije vreme ce se koristiti USB 2, zato su mi USB 2 brzine bitne.
USB 3 ne smeta ako je tu, :) ali nije mi toliko bitan.
Sta je najbolja kupovina ako se uzima u obzir cena i brzina na USB 2, od 16 ili 32GB?
Cek', pitas za fles - on da bude USB 2.0?

Ako je tako - onaj Patriot Xporter XT Rage (27/25) sto sam vec toliko puta pominjao, potom Kingston Data Traveler R500 (30/20) ako moze da se nadje kod nas (verovatno malo teze, a mislim da se i inace povlaci iz prodaje, jer idu USB 3.0 naslednici)... iskreno, nista mi vise i ne pada na pamet, onako na prvu loptu - a da moze da se nadje kod nas i da spada pod ultra-brze USB 2.0 fleseve.
Svakako bih u tu grupu ubacio i ovaj moj Corsair GTR (34/28), kao i jos po neki model... kada bi gledali sta moze preko grane da se nadje... ;)

Pojavio se plavi DT R3.0 od 16GB za ~20e (read 70MB/s, write 30MB/s).

Cek' bre, pa to su identicne specifikacije kao i za onaj Elite 3.0?
Sta je tu onda razlika... samo u gumiranom kucistu kod R-a?

Anyway, ja nekako ovo ne bih uzimao... ni jedan ni drugi. Suvise mi mali write za USB 3.0 fles, ocekujem bar duplo vise. Tih ~30MB/s prakticno imam(o) i sada na USB 2.0 flesevima.
Ali to je samo moje misljenje :)

Šta te čudi, kao da već ne postoji gomila fleševa sa istim ili približnim specifikacijama kod mnogih proizvođača, a koji se razlikuju samo po kućištu.
Ovaj model nije ništa posebno ako se gleda kao USB 3.0, kao dvojka je sasvim OK po toj ceni.

Šta te čudi, kao da već ne postoji gomila fleševa sa istim ili približnim specifikacijama kod mnogih proizvođača, a koji se razlikuju samo po kućištu.
Pa, mozda sam ocekivao vise od R-a... poucen iskustvom sa (zaista brzim) R500 :)

Osim toga, ocekivao sam makar minornu razliku... tipa 75/35 ili tako nesto, cisto da se bar malo brzinski razlikuje od Elite-a :)
Ovaj model nije ništa posebno ako se gleda kao USB 3.0, kao dvojka je sasvim OK po toj ceni.
Slazem se, samo je problem sto je to *ipak* USB 3.0 fles... ;)
(jedino mi, iskreno, nije jasno kako kao dvojka moze da ide sa 30/25 specifikacijom... zar ne bi trebalo i upis da popuni do kraja, te da istera tih istih - maximalnih - 30MB/s? mislim, sam fles kanda moze, USB 2.0 port moze takodje...)

To i mene zanima, to u zagradi.
Inače, slažem se oko toga, to je USB 3.0, ali očigledno ćemo sačekati malo duže da dobijemo prave USB 3.0 write brzine za ~20e.

To i mene zanima, to u zagradi.
Pa... mislim, kad vec ovaj moj USB 2.0 moze toliko:

... trebalo bi da moze i ovaj :p
Inače, slažem se oko toga, to je USB 3.0, ali očigledno ćemo sačekati malo duže da dobijemo prave USB 3.0 write brzine za ~20e.
*** kad Patriot onaj svoj Supersonic (100/70) ne proizvodi u kapacitetu manjem od 32GB :p

A mozda onaj Verbatim Store 'n' Go, on je 120/70 (probah ga, radi i brze od toga), a ima ga u 16GB kapacitetu... da li mozda on moze da se nadje kod nas?
Nekako mi vise nista ne pada na pamet, a da ima bas veliku (preko 30MB/s) brzinu upisa...

Nije mi bas najjasnije na sta se gubi gotovo pola teorijskog protoka na USB 2.0 - moze li neko krajnje uprosceno da objasni?

Kakav je 32 GB Transcend TS32GJF500? Treba mi relativno brz, pristupacan USB 2.0 flesh sa 16/32 GB. Druga opcija je 16 GB Kingstor R500 ali nisam toliko lud za brzinom koliko za kapacitetom.

tek ako uspes da nadjes povoljno JF600 ona nudi ~12/20+, JF500 mislim da je 50% i vise sporiji

Da li je tacno da bilo koja usb 3.0 fleska kad se bocne u usb 2.0 izvlaci brzine kao skupe/dobre usb 2.0 fleske??

Ne razumem odgovor :D

Znaci bilo koja fleska 3.0 je bolja od najbolje 2.0, ako se koristi na usb 2.0 (izvlacice maximum) ?

Pa nisu sve USB 3.0 fleshke dobre, ima i tu kukolja sigurno, ali ako na USB 3.0 imaju read/write iznad 30/30 onda ce i na USB 2.0 imati ~30/30 max

Poslednja izmena:
Bas ovo kako zeljko lepo rece... s tim sto bih ja dodao da bi neki max za USB 2.0 bio ~35MB/s.
Ako fles moze da istera preko toga za citanje/upis na USB 3.0 - onda ce moci i tih maximalnih ~35MB/s za USB 2.0.

On the other hand, ako pak imas flesku tipa Transcend JetFlash 700 (koja je inace dosta hvaljena na ovom forumu - a ne znam zasto), kojoj deklaracija kaze 70/20, ili vec nesto tog tipa, onu kojoj fali brzine za upis, te ne dostize max ni za USB 2.0... onda ti tu nema mnogo pomoci. Na USB 2.0 ces izvuci tih ~35MB/s za citanje, tj. max koji moze da se izvuce iz USB 2.0 porta... ali za upis ces i dalje imati onih 20MB/s.
Tako da, u krajnjoj liniji, korektan odgovor na tvoje pitanje bi bio: ne, *bilo koja* USB 3.0 fleska kad se bocne u USB 2.0 ne izvlaci brzine kao skupe/dobre USB 2.0 fleske.

Nazad
Vrh Dno