Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Rezultati su maltene slični, ali vidim da ti je 512k Write mnogo bolji, kako to?
Iskreno da ti kazem - pojma nemam :)

Mozda se nesto zabagovao test, mozda je to zbog toga sto sam ja test radio sa 2 prolaza i 100MB fajlom (a ne 5 i 1000MB, kako je po default-u)... a mozda je jednostavno brza fleska :)
Vidi ti pa pusti ovako po mome, 2 prolaza sa 100MB, cisto da vidimo kakva je situacija tako... a ja cu vec da mu uzmem flesku, pa opet pustim, ovaj put skroz default test.

Što se tiče Magnuma, ne nalazim 32GB modele, je l' postoje uopšte?
E da, mislim da toga nema... vec da je 64GB minimum. Isto kao i za HyperX, to je zbog toga sto je rec o osmokanalnoj komunikaciji, a kako mi objasnise, 64GB je minimalan kapacitet za tako nesto.

Sa 32GB... od Patriota-a onda samo obican Supersonic, nazalost.
Al' on nije toliko uzbudljiv kao pomenuti Magnum, njegova deklaracija je tek 100/70.

Pustio sam 2 prolaza sa 100MB i sada je slično kao kod tebe.

Pusti default test pa da uporedimo rezultate.

Video sad u međuvremenu da je 64gb minimum, međutim i cena nije naivna tako da on otpada kao mogućnost. Ako se do nove godine ne pojavi nešto kvalitetno jeftinije, pašće taj Supersonic 100/70. :)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    37.4 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Pustio sam 2 prolaza sa 100MB i sada je slično kao kod tebe.

Pusti default test pa da uporedimo rezultate.
Hocu, prvom prilikom cim se najzad docepam te fleske! :D
Video sad u međuvremenu da je 64gb minimum, međutim i cena nije naivna tako da on otpada kao mogućnost. Ako se do nove godine ne pojavi nešto kvalitetno jeftinije, pašće taj Supersonic 100/70. :)
Ah well... nije ni to tako lose, 100/70 je i dalje poprilicno pristojna brzina :p

Podseti me turok da i ja proverim moj flash..
Obzirom na prethodni rezultat
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?107182-USB-Flash-Benchmark&p=2879669&viewfull=1#post2879669
Ovo je sad koliko vidim ipak ok..
Ipak je bilo do setup-a kako sam i mislio a eto tek se sad setih da provrtim ponovo :)

34zhbat.png

O kakvom setup-u je rec, zivota ti, prosvetli nas...

Cinjenica je da ti je read porastao, ali je takodje cinjenica i da je write - kao najbitniji - ostao apsolutno identican.
Izgleda da taj famozni "setup" radi samo za citanje...

Dugo bre traje ovaj test..Opasno smara :mad:

Ista fleshka Kingston DTR 500 samo na USB 3 portu..
Izgleda moj primerak gusi "magistrala" :) ,sad je read poleteo a i write se malo mrdnuo haha :)
Mada opet imam nizi write od igor88 ,moracu flesh da overklokujem :D

344qkwp.png

Ovo su rezultati koje sam postigao na USB 3.0 portu sa Patriot Xporter Xt Rage 32GB.

Prilozi

• cdm1500.jpg
    cdm1500.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 59
Kako da proverim koliko je puta vrsen upis na flash ?

Vredi li uzimati Data Traveler Elite E30 kakva su iskustva, kvalitet kucista itd ili da uzmem DTR3 mada me je smorio vise taj dizajn imam 3 Flesa iz DTR serije :-D. Hvala

Zar taj Elite ne bese potpuno identican DTR-u sto se performansi tice (70/30)... znam da je neko pominjao to ovde, koliko mi se cini, i sam se iznenadih.
Te ako je tako, u tom pogledu ti je sasvim svejedno :p

I razumem te kada kazes to za dizajn, tako i meni dosadio ovaj moj GTR, pa njegovog USB 3.0 naslednika i ne gledam iako je brz k'o sam djavo i spada u top 3 najbrzih fleseva :d
Malo da se promeni, valja se... :p

Taj Elite na slikama deluje ... kantasto, ne znam kakav je uživo.

@car mozes li mi sibnti link ka tom GTR 3.0 da ga vidim kakav je , kakvo im je kuciste jel kvalitetno??

Ne zove se vise GTR, nazalost :p, sad je samo GT... ali isti je to fles, identicnog dizajna, materijala (gumiran ceo), samo prebacen na USB 3.0 i nafriziran posteno (220/130 za najbrzu, 128GB verziju... slabije za manje kapacitete):

Corsair Flash Voyager GT

Sto se pak samog kucista tice, ako je kao na ovom mom GTR-u (a nema razloga ni najmanje da se razlikuje)... maltene neunistivo. Moze da ti ispada koliko god hoces puta, nece mu nista faliti, ma nece se ni ogrebati - kao sto rekoh ceo je gumiran, nema jednog jedinog plasticnog dela na njemu.
Ne znam samo da li je vodootporan, nisam isprobavao :D

Ja sam DTR isprobao i jeste :-D inace imao sam identican flesic od 256 Mb pre nekoliko godina cini mi se da ima 7 8 godina nisam 100% siguran secam se da je bio zelene boje i crnu traku sa zutim brodicima :-D Bio je ubica :) Koliko sada kosta ovo i moze li se nabaviti kod nas neki kapacitet kao npr 32gb usb 3.0 kao i 64GB takodje u 3.0 varijanti. :)

Ja videh tamo na sajtu da GT(R) radi kada je zaledjen, tj. u kock(etin)i leda... znaci, jes' voda, samo u drugacijem agregatnom stanju :p

Kod nas, koliko znam, nema Cors-a... bar ovih fleseva nema, drugi proizvodi se jos i mogu sporadicno naci. Ili su se bar *mogli* naci...
Vodi racuna samo da je 32GB prilicno sporija verzija... tacnije, duplo sporija nego ona sa 64GB. Dok im je read isti (220MB/s), write na manjem modelu je 55MB/s, dok je na vecem - 110MB/s.

^ dzabe kada cu ga tesko nabaviti. mozda da razmisljam o hyperx-u ali 100e za 64Gb malo je previse.

Cuti, sad je jos i dobar sto se cene tice... pre mesec-dva bio 130 evra :d

Ne's da pogresis, that's for sure ;)

DTHX 30 na 2.0 racunaru Zanimljivo nikada iste rezultate ne daje ova app evo sada je podigao malo ali brzopleto ugasio sam ga da uradim shot...

Format: Fat32. Bice u NTFS sutra ili prekosutra :-D

Prilozi

• DTHX 2.0.jpg
    DTHX 2.0.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Evo jedne HYPER fotke za HYPER flesic :-D Malo duza ekspozicija da izgleda "Brzo" :p

i druga pokazuje debljinu ovog uredjaja. Inace lagan je kao perce, ocekivao sam da ce biti tezi od DTR-a ali nije tu su bukvalno mozda gram 2 razilke :-D Sve u svemu pozitivni utisci.

Prilozi

• DTHX30.jpg
    DTHX30.jpg
    145.3 KB · Pregleda: 78
  • Debljina.jpg
    Debljina.jpg
    163.8 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Napokon sredih sve na racunaru, evo rezultata koji su vise nego odlicni HyperX na 3.0

Prilozi

• DTHX3.png
    DTHX3.png
    52.7 KB · Pregleda: 70
Za fles koji je deklarisan na 225/135? A-a, druze, nisu ovo "vise nego odlicni rezultati", nazalost...

Da me ne razumes pogresno, ne mislim ja da je fles los (bar ne zasad :p), vec da je USB 3.0 kontroler na kome testiras neki slabiji... to je preko laptop-a, jel' da?
Ne znam koji cipset je unutra, ali bilo bi lepo pustiti ovaj fles preko nekog USB 3.0 kao nativnog na nekoj Intel ploci, tu bi trebalo najvise da se razmahne...

Za fles koji je deklarisan na 225/135? A-a, druze, nisu ovo "vise nego odlicni rezultati", nazalost...

Da me ne razumes pogresno, ne mislim ja da je fles los (bar ne zasad :p), vec da je USB 3.0 kontroler na kome testiras neki slabiji... to je preko laptop-a, jel' da?
Ne znam koji cipset je unutra, ali bilo bi lepo pustiti ovaj fles preko nekog USB 3.0 kao nativnog na nekoj Intel ploci, tu bi trebalo najvise da se razmahne...

kapiram brate, no to ce sacekati novi racunar koji nece skoro jer imam neke druge stvari da pazarim pa kupovinu novog racunara mozda padne krajem iduce godine, do tada moracu da budem zadovoljan i ovime :p Ps a pazi HDD koji je deklarisan 100 tera do samo 80 ni to ne kapiram zasto ali dobro :-D

Bas zbog svega toga sto navodis... oteraj taj fles (a i HDD pride! :D) kod nekoga sa X79/Z77 plocom, pa raspali jedan CDM - da vidimo cija baba crnu vunu prede ;)

Jel se vratio prijatelj?
Donese li naruceno?

Hahaha, a taman sam tebi prvom hteo da bacim PM... vratio se, druze, te doneo poruceno :)

Probam ti vec koliko danas oba flesa na mom kucnom TV-u, s tim da on moze da pusta samo slike i muziku (a nikako da se nakanim i "otkljucam" ga za filmove; ako uopste moze)... a sutra cu da probam na drugom, koji vala pusta sve zivo - i avi-je, i mkv-ove, i prevode... ma sve! :p

Samo da ti dojavim - radi, druze. Malopre probah.
Rade oba bez problema, TV cita slike i muziku sa njih bez greske ;)

Sutra cu da okusam kakva je situacija sa filmovima, ali verujem da i to radi perfektno.

DTHX 30 na 2.0 racunaru Zanimljivo nikada iste rezultate ne daje ova app evo sada je podigao malo ali brzopleto ugasio sam ga da uradim shot...

Format: Fat32. Bice u NTFS sutra ili prekosutra :-D

Evo konkurencije tom tvom monstrumu u vidu Patriot-a (prva slika) i Corsair-a (druga)... isto FAT32 (kako fabricki dolaze) i isto na USB 2.0, zasada, jer USB 3.0 jos nemam :p
Meni su rezultati isti, tek minorne razlike izmedju pustanja.

Prilozi

• Patriot Supersonic Magnum.png
    Patriot Supersonic Magnum.png
    62 KB · Pregleda: 58
  • Corsair Flash Voyager GT.png
    Corsair Flash Voyager GT.png
    57.5 KB · Pregleda: 50
nisu losi uskoro cu ja postaviti testove nakon sredjenog racunara trojanac je def uzrokovao lose performanse :) drago mi je da sam sredio racunar bez rusenja :p

Vrh Dno