Pa ko ce onda da uzima ghz verziju, kad se isto klokuju ,)...
niko... ako bude obicnih po nizim cenama.
Poslednja izmena:
Pa ko ce onda da uzima ghz verziju, kad se isto klokuju ,)...
niko... ako bude obicnih po nizim cenama.
Nisam siguran da ce nV reagovati korekcijom cena, nije to njihov manir. A mozda ih jos niko nije obavestio da vise nemaju najbrzi single GPU :d
A ti si kao nešto mnogo zabrinut :laugh:.Eto,nisu cak ni binovani chipovi 🙁
Zeljko, reci iskreno da li ti je u prosloj generaciji smetalo to sto je NV bucnija, mnogo vise trosi i greje se kao luda, ili si samo potencirao to sto je brza?
Da te parafraziram, makar 20% membera se pre dva meseca setilo u GPU svetu postoje i potrosnja, perf/watt i slicne karakteristike sem sirovih performansi, a od pre par dana je takav stav jos izrazeniji.
GHz Edition je brute force pristup, karta koja je napravljena sa jednim ciljem, da bude brza od konkurencije. To i jeste za par procenata, i to je to. Ne ocekujte nize cene ni od jednih ni od drugih dok kartica ne bude dovoljno na svakom koraku... ako ih nema dovoljno, a postoji potraznja, prodace i ovako sve sto proizvedu, pa nemaju razlog ni da spustaju cene i smanjuju zaradu.
Pa ja nisam kupio gen1 fermi-a sto je dokaz da mi smeta... ali takodje o toj zagrevanju su se vodili krstaski ratovi iako je to tad bila najaca karta
Ni ja svoje stavove nemenjam ali reagujem eto priznajem subjektivno, ali tolika pljuvacina fermi-a pa sad kad je slican proizvod iz ATI-a ti isti sto su pljuvali i sta vec ne, sad eto brane taj isti 7970 Turbo edition, isto kao sto su pljuvali GPU boost kod 680ke a sad im je to pozitivan future kod 7970 Gz-a
Pominjes potencijal arhitekture a ne uzimas u obzir brutalan skok u performansama . Pitcarin nije ni blizu Keplera a potrosnja mu je skoro pa blizu kao kod GTX680.
Zasto ti sad poredis babe i zabe?Pitcarin sa GK104? Na koji nacin ti uopste poredis ova dva chipa?Ne razumem?!
Ucinkovitost arhitekture se ne ogleda samo u karakteristikama ,sta je sa performansama?
Bravo objasnio, to je to, da su mogli napravit tu gtx685 vec bi je napravili nesto ih sprecava da izbace i gtx660 a kamoli gtx685..najzanimljivije mi je sto se GF104 tretira kao mainstream chip. vecu budalastinu nisam skoro cuo. ako je on mainstream chip, gde je taj high end chip i koliko ce da kosta karta sa njime ako se pojavi? ako je mainstream chip zasto karte sa njime ne kostaju 200-250-300e i na taj nacin se potpuno dotuce AMD koji najjace sto ima je GHz edition 7970. AMD je kriv jer je precenio svoje karte? izvolite gospodo pa ih sahranite sa GTX670 po ceni od 250e i predstavite GTX685 koji ce kostati 500e a bice jos 50% brzi. nema tu "m" od mainstream chipa, on je takav kakav je, karte sa njime su pozicionirane u high end jer nvidia nema nista jace, dakle to je najbolje sto sa cime su mogli da izadju u tom roku.
Hajmo dobrovoljci:
Leaked BIOS easily turns Radeon HD 7970 into GHz Edition
http://icrontic.com/article/leaked-bios-easily-turns-radeon-hd-7970-into-ghz-edition
🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari