Ma jok, postavaljaju se dodatni "cvorovi" koji ociste signal tako da skrate udaljenost za 70-90%... tj. do cvora se i ne racuna. Pise na temi ovde detaljno.
Mislim da si u zabludi na sastanku jos pre 6 meseci su iskljucivo pricali od vdsl-u iz centrale na korisnika a nikako nisu isli na opciju iz lokalne petlje na korisnika.
Daj mi link gde si video da decidno govore o vdsl-u u lokalnim petljama.
To im je jedina opcija posto su skrti i ne pada im na pamet da ka svojim korisnicima krenu sa optikom, ne moraju ka svim ulazima i zgradama ali ka svojim korisnicima bi trebali direktno sa optikom, pa ko hoce nek se spusti sa optikom o svom trosku do razvodne kutije a ko hoce i dalje sa sugavim bakrom 0.5 ili 0.6 nek ostaje na takvoj sugavoj parici.
Medjutim njima je treba samo marketinski trik da uvode novu tehnologiju tako da je ceo posao stetan po korisnike.
Korisnici gube a ne dobijaju.
Vidim samo jedan post:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...SL-diskusija&p=2901389&viewfull=1#post2901389
Covek navodi bez tacnog izvora da postavljaju koncentratore, ja bih znao da su postavili na par opstina barem jedan, ali koliko znam nisu.
Poslednja izmena: