Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel zna neko sta se desava ko naprasno prestane da placa telekomov adsl (osim sto ce mu adsl ugasiti pocetkom meseca ima li kakvih penala i slicno) sta se dalje desava u slucajevima gde adsl uplatnica dolazi na papiricu posebnom samo za adsl to jest glasi na onog ko je potpisao isti (jer vlasnik telefona je neko drugi) i zar ne bi trebalo da modem to jest ruter uglavnom huawei koji su delili treba da ostane korisniku ako je istekao ugovor....?

Penala nema ako nisi pod ugovornom obavezom.Ako hoces da raskines ugovor dok on jos uvek traje,placa se koliko ja znam 5000 din i vraca se oprema.Oprema ne ostaje korisniku,nego ti oni daju opremu na koriscenje,ali tebe niko ne moze da natera da im vratis.Ni moj burazer im nije vratio ruter a ima vise od godinu dana kako je prestao da placa internet.Bio je pod ugovornom obavezom,stizala su 2 ili 3 meseca obavestenja i ostalo je na tome.Sto se tice uplatnice za ADSL,kad je internet na jednom a telefonski prikljucak na drugom korisniku,mozes da prestanes da im placas,jer ti je telefon imenovan na drugog.Samim tim mozes kasnije da predjes kod drugog provajdera.

A sada sto se tice interneta.Ja bih licno voleo da su i naselja van Novog Sada sa instaliranom kablovskom infrastrukturom i automatski bih se prebasio na SBB.Sto se tice shugavog Telekoma,ja jedva cekam da povecaju cene fiksne telefonije.To mi je razlog da odmah iskljucim internet,pa nije im on bogom dat.Necu im nauditi ali ce zato meni ostati u dzepu tih 2600 i neki dinar koliko placam internet+telefon.

Nece te naterati da vratis ali ce da naplate svoju opremu - imas lepo u ugovoru stavku gde pise da ako ne vratis opremu placas $$$...

@ashcash
Hvala na odgovoru

@OA5599
Sramota je od vecine da traze da bilo sta naplate od te opreme, ovde mislim prvenstveno na korisnike koji su kod njih placali adsl uslugu po full ceni i bez ikakvih promocija vise od 5 godina a takvih ima sigurno dosta...(a i kao da je nekom stalo do njihovog rutera vasljivog nego sam ja pitao vise zbog cimanja i nosanja tog sran*a kod njih i zbog toga ako vlasnik nije prisutan onda je logicno da ne moze da vrati, tipa ako je u zatvoru, izvan zemlje itd...verovatno bi neko onda drugi iz kuce trebao to da ucini...ma idi...)

Paa sto bi njih bilo sramota ?
Mislim svi potpisuju ugovor a niko ga ne cita... Da li je opravdano naplacivanje ili ne je totalnjo druga tema - njihova poslovna polisa je da iznajmljuju opremu tebi kao kranjem korisniku a ti to mozes da prihvatis ili ne ;)
Mada desavalo se mojim prijateljima da odu da raskinu ugovor a ne traze im opremu - od opustenih prodavaca u poslovnici pa sve do nekih njihovih previda... ;)

Penala nema ako nisi pod ugovornom obavezom.Ako hoces da raskines ugovor dok on jos uvek traje,placa se koliko ja znam 5000 din i vraca se oprema.Oprema ne ostaje korisniku,nego ti oni daju opremu na koriscenje,ali tebe niko ne moze da natera da im vratis.Ni moj burazer im nije vratio ruter a ima vise od godinu dana kako je prestao da placa internet.Bio je pod ugovornom obavezom,stizala su 2 ili 3 meseca obavestenja i ostalo je na tome.Sto se tice uplatnice za ADSL,kad je internet na jednom a telefonski prikljucak na drugom korisniku,mozes da prestanes da im placas,jer ti je telefon imenovan na drugog.Samim tim mozes kasnije da predjes kod drugog provajdera.

A sada sto se tice interneta.Ja bih licno voleo da su i naselja van Novog Sada sa instaliranom kablovskom infrastrukturom i automatski bih se prebasio na SBB.Sto se tice shugavog Telekoma,ja jedva cekam da povecaju cene fiksne telefonije.To mi je razlog da odmah iskljucim internet,pa nije im on bogom dat.Necu im nauditi ali ce zato meni ostati u dzepu tih 2600 i neki dinar koliko placam internet+telefon.

Ne moze to tako brale, ja sam isao da raskinem ugovor i ako mi je ostalo jos 16 meseci ugovora i kaze riba da moram da platim 16 meseci x 1500 dinara .. Osim ako ti ne znas neki drugi nacin :D ?

Imam problem, uveli su mi sbb u kraj ali sam pod ugovorom sa ovim mrtvacima.. Inace 5a godina kako sam kod njih ... Uvek pod ugovorom..

Na nekoj od prethodnih strana je komentarisano da ugovor moze da se "skrati" prebacivanjem na box paket

Moze, ja to i planiram da uradim, ali nisam pitao sta se desava sa fixnim brojem kad prestane da vazi ugovor..

Ne moze to tako brale, ja sam isao da raskinem ugovor i ako mi je ostalo jos 16 meseci ugovora i kaze riba da moram da platim 16 meseci x 1500 dinara .. Osim ako ti ne znas neki drugi nacin :D ?

Imam problem, uveli su mi sbb u kraj ali sam pod ugovorom sa ovim mrtvacima.. Inace 5a godina kako sam kod njih ... Uvek pod ugovorom..

Pa ja ne znam onda ko je tu lud,ali jedno je sigurno-to nisamo nas dvoje :)
Znam kada sam ja dobio ADSL 2008-me i posle nekog vremena sam isao sa tom namerom da raskinem ugovor jer su mi retardi oni lopovski,spojili 2 racuna za internet na moj racun,jer je kasnije i moj burazer uveo internet.Problem je navodno bio u tome sto je isti vlasnik bio na 2 telefonska prikljucka,posto na jednoj liniji ne moze 2 ADLS-a pa se morala uvoditi i druga linija.Elem,znam da mi je sluzbenica rekla da ako hocu da raskinem ugovor,da odmah placam 5000 din i da vracam opremu.
Sto se tice uvodjenja kablovske,to ce kod mene u naselju biti,ja mislim do 2053-e,kako se i pripoveda u savremenim srpskim basnama.

@OA5599,procitao sam ja ugovor i znam da do danas nikako nisu ni naterali,ni naplatili to sto im moj burazer nije vratio ruter i naravno sto je prestao da placa za njihove usluge.

Tako sam i ja mislio da sbb do mene nece stici do 22 veka, ali pre metar dana dodjose majstori i postavise kutije,
pojacivace, kablove i ostale madjije i dobismo sbb, tako ce i kod tebe jednog dana, samo ce da ti zakucaju na vrata.. :D

Nego jel zna neko pouzdano jel moze da se raskine ugovor ako se plati 5000 , plus vratim opremu ili me zavlace da mora platim sve rate do kraja?

zavisi kako ti pise u ugovoru, u pocetku je bilo da se plati 5000din. i raskine ugovor a kasnije su promenili u to da placas sve iznose do kraja ugovora jer im je to isplativije :) sad zavisi kad si sklopio ugovor pa pronadji u svom ugovoru sta pise :) moj ugovor je od 14.07.2008. i pise da je prevremeni raskid ugovora 5000+pdv, mada je meni ugovor istekao pre skoro 2 godine :D

Po svim novim ugovorima placaju se sve preostale telekomove dadzbine koje su preostale do kraja ugovora i to je to. I ja sam se *****ao jer sam uzeo iptv+adsl na 2 godine pre 3 meseca a imam i total. Jedino sto sam se navukao na arene zbog naseg sporta a sad nebi da odjavljujem total(i ako sam hteo) jer su mi ljudi kao starom korisniku ponudili i vise nego fer ugovor na jos 2 godine... Jos sam(da nisam uzeo ovo govance) mogao da uzmem i ovu akciju-total mix...Ali sta cu sad,kako je tako je,nema nazad,placaj i placi :(

Poslednja izmena:
Bas si se s*ebao :(

Jedino da nadjes "zrtvu" koja bi preuzela ugovor Telekoma.

hehehe :d Evo ja hocu telekom ugovor sa 50% da preuzmem :D

@ Seizmos

Ako si imao ugovor tamo neke 2007. 2008. U njemu je pisalo da je modem vlasnistvo Korisnika , cak je i na prvom racunu pisalo cena modema 1. din. Kasnije posto je taj ugovor istekao , a menjao mi se tel. broj na istoj adresi, Telekom je trazio da se potpisuje novi ugovor.
Naravno da su pokusali da mi uzmu Modem , ali ja sam sacuvao taj prvi ugovor , pokazao im i naravno nisam im dao modem. U novijim ugovorima negde od kraja 2008. do danas , pise da je modem vlasnisvo Telekoma i taj drugi modem sam im vratio kada sam prestao da koristim ADSL Telekoma.

Nasao sam stari ugovor, na njemu pise da se ugovor raskida tako sto platite 5000din, a na ovom najnovijem tako sto se plati sve do kraja.. Uzas.
Narednih godinu dana ne treba potpisivati ugovore duze od 12 meseci.. Ja sad sbb da treba da uvedem , prvo bi uzeo pripaid da vidim kako sljaka pa tek ako je sve ok, potpisao bih na godinu dana..
Ne bih opet da se zaebem..

Ako ti sbb bude radio prve dve nedelje kako treba radice ti i narednih 5 godina ok.

Ako ti sbb bude radio prve dve nedelje kako treba radice ti i narednih 5 godina ok.

Gde si bio kad je meni pucala veza i ping mi odlazio sky high? Te tvrdnje možeš samo da štampaš kao reklamu, pošto se to ne poklapa sa stanjem mreže na terenu, a da će raditi 5 godina možeš da sanjaš....

Nasao sam stari ugovor, na njemu pise da se ugovor raskida tako sto platite 5000din, a na ovom najnovijem tako sto se plati sve do kraja.. Uzas.
Narednih godinu dana ne treba potpisivati ugovore duze od 12 meseci.. Ja sad sbb da treba da uvedem , prvo bi uzeo pripaid da vidim kako sljaka pa tek ako je sve ok, potpisao bih na godinu dana..
Ne bih opet da se zaebem..

Pametna ti je opcija da uzmeš prepaid, još ako i ne znaš kakav je kvalitet kablova i čvorišta oko tebe....

Poslednja izmena:
Sve fercera vrh kod mene. ne znam zasto bi se nesto promenilo u narednom periodu. Moj drugar na sbb-u od pocetka njihovog rada i do danas nikakav problem. Zavisi i koji deo grada je u pitanju, ima i toga.

Ja sam skoro uveo sbb i nisam zadovoljan. Pokušaću da se vratim na ptt. A dulrules po običaju reklamira sbb. Mislio sam da su reklamiranja zabranjena???

Pokusaces kad ti istekne ugovor koji imas sa sbb-om. :D

Bićeš jedan od retkih koji se vraćaju na PTT kabl, osim ako ne misliš na PTT ADSL?
Kod mene u zgradi je i PTT i SBB i ako je suditi po kvalitetu slike analogne televizije koju sam imao dok sam bio na PTT-u mogu misliti kakav bi mi kvalitet internet signala bio. Prešao sam na SBB zbog bolje TV i internet ponude i do sada nije bilo problema. Istina, ima retkih prekida u signalu, obično su vikendom ujutru kad kao nešto rade ali ništa značajno. Pre toga sam bio na adsl-u i prekida nije bilo ali šta je tu je, za ove pare koje dajem za MIX S paket ne mogu imati i IPTV i adsl slične brzine kod drugih provajdera.

Nisi skapirao. Lik je besan jer je potpisao paket koji mu je skup i ne moze da ga placa pa sad kuka po forumima i hejtuje bez razloga.

Opet retardizam od telekoma stigao mi je promo papir na kome nude Box4 paket na ugovor od 2 godine po ceni od 3.061 i click 4 + iptv (4mb/s dve godine po ceni click 1 i iptv prve godine 1 dinar mesecno). Pa ovo je apsolutno neverovatno ako im je ovo ta dugo ocekivana akcija za jul, odo po MIK oni ocigledno zaboravljaju da ima ljudi kojima se **** za njihov IPTV.

Pa ta akcija click 4 po ceni click 1 traje vec 2.5 godine ... Koji go**ari

Opet retardizam od telekoma stigao mi je promo papir na kome nude Box4 paket na ugovor od 2 godine po ceni od 3.061 i click 4 + iptv (4mb/s dve godine po ceni click 1 i iptv prve godine 1 dinar mesecno). Pa ovo je apsolutno neverovatno ako im je ovo ta dugo ocekivana akcija za jul, odo po MIK oni ocigledno zaboravljaju da ima ljudi kojima se **** za njihov IPTV.

Ako je ovo odgovor telekoma na ponudu konkurencije, onda su u velikom problemu sa zadrzavanjem dosadasnjih korisnika kojima istice ugovor. Jako losa ponuda za svakoga ko ima alternativu

Opet retardizam od telekoma stigao mi je promo papir na kome nude Box4 paket na ugovor od 2 godine po ceni od 3.061 i click 4 + iptv (4mb/s dve godine po ceni click 1 i iptv prve godine 1 dinar mesecno).

...nije 3000 nego 2000 mesecno... sa iptv-eom + 1550 adsl + taj ugovor na 2god = 2000 i par din. mesecno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno