Jel zna neko sta se desava ko naprasno prestane da placa telekomov adsl (osim sto ce mu adsl ugasiti pocetkom meseca ima li kakvih penala i slicno) sta se dalje desava u slucajevima gde adsl uplatnica dolazi na papiricu posebnom samo za adsl to jest glasi na onog ko je potpisao isti (jer vlasnik telefona je neko drugi) i zar ne bi trebalo da modem to jest ruter uglavnom huawei koji su delili treba da ostane korisniku ako je istekao ugovor....?
Penala nema ako nisi pod ugovornom obavezom.Ako hoces da raskines ugovor dok on jos uvek traje,placa se koliko ja znam 5000 din i vraca se oprema.Oprema ne ostaje korisniku,nego ti oni daju opremu na koriscenje,ali tebe niko ne moze da natera da im vratis.Ni moj burazer im nije vratio ruter a ima vise od godinu dana kako je prestao da placa internet.Bio je pod ugovornom obavezom,stizala su 2 ili 3 meseca obavestenja i ostalo je na tome.Sto se tice uplatnice za ADSL,kad je internet na jednom a telefonski prikljucak na drugom korisniku,mozes da prestanes da im placas,jer ti je telefon imenovan na drugog.Samim tim mozes kasnije da predjes kod drugog provajdera.
A sada sto se tice interneta.Ja bih licno voleo da su i naselja van Novog Sada sa instaliranom kablovskom infrastrukturom i automatski bih se prebasio na SBB.Sto se tice shugavog Telekoma,ja jedva cekam da povecaju cene fiksne telefonije.To mi je razlog da odmah iskljucim internet,pa nije im on bogom dat.Necu im nauditi ali ce zato meni ostati u dzepu tih 2600 i neki dinar koliko placam internet+telefon.