Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma jok, postavaljaju se dodatni "cvorovi" koji ociste signal tako da skrate udaljenost za 70-90%... tj. do cvora se i ne racuna. Pise na temi ovde detaljno.

Mislim da si u zabludi na sastanku jos pre 6 meseci su iskljucivo pricali od vdsl-u iz centrale na korisnika a nikako nisu isli na opciju iz lokalne petlje na korisnika.

Daj mi link gde si video da decidno govore o vdsl-u u lokalnim petljama.
To im je jedina opcija posto su skrti i ne pada im na pamet da ka svojim korisnicima krenu sa optikom, ne moraju ka svim ulazima i zgradama ali ka svojim korisnicima bi trebali direktno sa optikom, pa ko hoce nek se spusti sa optikom o svom trosku do razvodne kutije a ko hoce i dalje sa sugavim bakrom 0.5 ili 0.6 nek ostaje na takvoj sugavoj parici.

Medjutim njima je treba samo marketinski trik da uvode novu tehnologiju tako da je ceo posao stetan po korisnike.
Korisnici gube a ne dobijaju.

Vidim samo jedan post:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...SL-diskusija&p=2901389&viewfull=1#post2901389
Covek navodi bez tacnog izvora da postavljaju koncentratore, ja bih znao da su postavili na par opstina barem jedan, ali koliko znam nisu.

Poslednja izmena:
Da se ukljucim u temu malo od 2007 godine koristim adsl paket CLick 6 tj 16/1 megabita zadnju godinu bio sam na akciji 50%, od tih 16 megabita realno sam imao 13.5 megabita download i upload 800-850Kb/s za 4-5 god samo 3 puta nije radio po sat za svaku pohvalu, jednom je modem crkao,uvece zvao, ujtru dosli zamenili. Nemam zamerki za kvalitet adsl-a samo cena cena cena preterali su.Presao sam pre 15 dana na SBB,(samo zbog cene koja je duplo jeftinija)radi malo tecnije realno je 15.5/1.42 megabita realan protok. Inace sam iz Uzica i za sad sam zadovoljan SBB-om radi ok. Pozz svima :)

Da samo se obavezati na ovako jadnu ponudu na 2 godine ugovorene obaveze to bas nije nimalo pametno. Ali ako me se nekome cini primaljivom samo napred. Za 2 meseca moze puno toga da se izdesava a da negovorim za pola godine.

Koliko sam ovde procitao u najavi je VDSL pa bi bilo pametnije to sacekati nego se sad zaletati na ovo sto nimalo nije pametno. Bolje se strpeti pa videti stace da ponude sada na kraju Juna ili pocetkom Jula kada vecini korisnika istice 50% na predplatu, da vidimo sta ce onda da daju ako ne onda sacekati Septembar pa videti sta ce tada da bude u ponudi? Ja licno cu sacekati da vidim sve pa cu verovatno u zadnjem trenutku se odluciti za nesto sto mi se cini ok.

Samo kako se nisu *****ali pa da kada je bilo da se podpisuje ugovor na 50% jeftiniju predplatu da su to dali na dve godine nego samo na godinu dana.

VDSL nece sigurno biti pre druge polovine 2013,a ako ga bude i tada prica se da ce koristi imati samo mali broj korisnika,tj oni koji su u centralnim delovima Beograd,mozda Novog Sada.......tako da ako to zazivi za najveci broj korisnika,kao sto je sada ADSL,ko zna koliko ce jos godina proci...

inace,za neke akcije i smanjenje cena pricaju vec mesecima i nikom nista........tako da ako od jeseni nesto i bude,meni je totalno svejedno da li imam 4 ili 6 Mbts Adsl........sigurno nece postaviti osnovni paket da bude od 10 Mbts...

Nece to zaziveti jos jako dugo, furace se brzine 2-8Mb jos jako dugo vremena u 75% adsl infrastrukture.

Da se ukljucim u temu malo od 2007 godine koristim adsl paket CLick 6 tj 16/1 megabita zadnju godinu bio sam na akciji 50%, od tih 16 megabita realno sam imao 13.5 megabita download i upload 800-850Kb/s za 4-5 god samo 3 puta nije radio po sat za svaku pohvalu, jednom je modem crkao,uvece zvao, ujtru dosli zamenili. Nemam zamerki za kvalitet adsl-a samo cena cena cena preterali su.Presao sam pre 15 dana na SBB,(samo zbog cene koja je duplo jeftinija)radi malo tecnije realno je 15.5/1.42 megabita realan protok. Inace sam iz Uzica i za sad sam zadovoljan SBB-om radi ok. Pozz svima :)

Ja sam na Veratnet 16/1mbit, i radi na 13,5/0,8mbit, zanima me dali je to na SBB (http://www.sbb.rs/Privatni+korisnici/201/Internet.shtml) isti ADSL il je to kablovski internet?

Ovo sto si linkovao je kablovski net. Imaju i adsl.

Ovo sto si linkovao je kablovski net. Imaju i adsl.

Ja to nikako nemogu da nadjem...al nije ni vazno ako ni njihovo ne moze na 16mbit...drugo, primetio sam da se desava u toku dana vise puta da nemam internet, konekcija se gubi, na ruteru imam ADSL signal tj Internet LED sijalica svetli ali Internet LED sijalica ne...
Dali je to normalno i kod ostalih provajdera?

Da li je neko u skorije vreme povecavao brzinu interneta online putem telekomovog sajta? Meni i drugu konstantno izbacuje "Za unete podatke nije pronađen korisnik." ?

Da si pratio malo temu primetio bi da sam ja pisao o istom problemu par postova iznad ;)

Da li je neko u skorije vreme povecavao brzinu interneta online putem telekomovog sajta? Meni i drugu konstantno izbacuje "Za unete podatke nije pronađen korisnik." ?

Ja sam koristio to za smanjivanje brzine. Sve je normalno radilo...

Cekamo 1. jul.

Cek' ovde da priupitam, posto sam procitao da Telekom monopolisticki preuzima sve "oslobodjene" portove za ADSL...prijavio sam se za Telekomov ADSL, i nazalost nema portova. Posto sam vec 10 dana bez neta & kablovske, ne bih da cekam unedogled.
Dakle, pitanje je na koliku zonu se odnosi pojam "centrala nema slobodnih portova" - koji je red velicine telefonske centrale? Blok, deo grada, naselje? Posto zivim u kraju gde je provajder kablovske PTT (KDS), ne verujem da ce bilo ko iole informisan da se odrekne ADSL-a i predje na njihovu kablovsku. Ako je u pitanju siri kraj, onda mozda ima smisla cekati.
Da li uopste da cekam ADSL, ili da se pomirim sa zlehudom sudbinom i uzmem PTT kablovsku? Trece resenje izgleda ne postoji.

Ne bih bio u tvojoj kozi :(

Cek' ovde da priupitam, posto sam procitao da Telekom monopolisticki preuzima sve "oslobodjene" portove za ADSL...prijavio sam se za Telekomov ADSL, i nazalost nema portova. Posto sam vec 10 dana bez neta & kablovske, ne bih da cekam unedogled.
Dakle, pitanje je na koliku zonu se odnosi pojam "centrala nema slobodnih portova" - koji je red velicine telefonske centrale? Blok, deo grada, naselje? Posto zivim u kraju gde je provajder kablovske PTT (KDS), ne verujem da ce bilo ko iole informisan da se odrekne ADSL-a i predje na njihovu kablovsku. Ako je u pitanju siri kraj, onda mozda ima smisla cekati.
Da li uopste da cekam ADSL, ili da se pomirim sa zlehudom sudbinom i uzmem PTT kablovsku? Trece resenje izgleda ne postoji.

Najbolje je da nađeš čoveka u lelekomu, koji će da ti kaže pravo stanje stvari na terenu.

bolje da cekamo novu godinu...

ili smak sveta 24.12.2012.....(mozda to i lelekom ceka?......i onda,to bi im bilo idealno opravdanje,tipa "bas smo hteli da ubrzamo ADSL i da smanjimo cene,ali eto,zeznuo nas ovaj smak sveta")

Poslednja izmena:
Evo, upravo sam(tj. moja keva) prekinuo ugovor 50% i vratio se na click1. Ne pada mi na pamet da im 4/0.5 placam 2100 din, kad Verat za skoro iste pare ima 16/1. Sad sam proverio sa korisnickom podrskom Verata, uzmem MIK, predjem kod njih uz ugovor od 12 meseci i to je sve. :banana::guitar:
Nego, za raskidanje ugovora "50% manje" ne treba nista da se potpise, kaze salterusa, samo kazes da neces vise i paket na koji prelazis. Je l' to ok?

Da li telekom parcijalno obracunava periode do premene brzine (ili isteka ugovora)?

Napr. ugovor mi istice polovinom meseca, da li za taj mesec placam pola po promo ceni, a pola po punoj ili neka druga kombinacija.

Drugo, ponesem zahtev za povecanje/smanjenje brzine, da li za dane do promene placam jedno, a posle drugo?

Da li telekom parcijalno obracunava periode do premene brzine (ili isteka ugovora)?

Napr. ugovor mi istice polovinom meseca, da li za taj mesec placam pola po promo ceni, a pola po punoj ili neka druga kombinacija.

Drugo, ponesem zahtev za povecanje/smanjenje brzine, da li za dane do promene placam jedno, a posle drugo?

Ako si npr. potpisao 20. juna placaces taj paket po ceni sa akcije do tog datuma, a od tog datuma punu cenu. Znaci ako hoces da smanjis brzinu, to ces moci tog dana kad ti istekne ugovor. Ali u slucaju da ti posalju racun za tih 20 dana(ako si potpisao 20.6.) sa punom cenom za taj paket koji si izabrao na akciji, obavezno reklamiraj. Posto su ovo svima radili na onoj studentskoj akciji. Ja sam na onoj studentskoj akciji bio na click4 paketu i cim mi je istekao ugovor prebacio sam na click1, ali su mi oni za taj deo meseca(valjda 20-ak dana) koji sam koristio click4 poslali punu cenu paketa(umesto da mi ceo racun bude kao da sam ceo mesec koristio click1- akcija je bila click4 po ceni click1) i naravno odmah sam reklamirao. A sto je najzanimljivije pitao sam(dva meseca ranije) i u poslovnici(2 puta) i preko telefona (4 puta) cisto da ne bude posle problema, ali iako su mi oni potvrdili da je tako kako sam i mislio, opet sam na kraju dobio uvecan racun koji sam morao da reklamiram.

Ja sam pre nekih mesec opet zvao i potvrdio da je opet isto, tj ugovor istice onog dana kad si ga potpisao. Jedva cekam da mi dodje taj racun da vidim da li su i dalje toliko "zaboravni".

@Nabukodonosor 6/1 je najmanji paket koji ima "upload" od 1 Mbps

Poslednja izmena:
Ja sam razmisljao posto mi danas istice promocija to je oko 500 din do sada, i jos oko 1000 za ostatak meseca (click4), ako ne bude akcija od 01.07, cu staviti na click 1 (koji kosta taman koliko cu platiti ovog meseca ovu kombinaciju).

Naravno dugorocno cu traziti bolje resenje od click 1.

Ja sam razmisljao posto mi danas istice promocija to je oko 500 din do sada, i jos oko 1000 za ostatak meseca (click4), ako ne bude akcija od 01.07, cu staviti na click 1 (koji kosta taman koliko cu platiti ovog meseca ovu kombinaciju).

Naravno dugorocno cu traziti bolje resenje od click 1.

Valjda ce uskoro da krenu sa vdsl-om ili ce bar dizati brzine, ovo sada je stvarno poprilicno skupo. Sto se tice kvaliteta interneta imam samo pohvale kad je Telekom u pitanju, ali cene su....

Nemoj da zaboravis da reklamiras odmah ako ti posalju racun za click4 po punoj ceni za ceo mesec.

Niko mi nije odgovorio u vezi procedure raskidanja ugovora. Ne mora nista da se potpise? Samo odes na salter i kazes sta hoces/neces?

Poslednja izmena:
Niko mi nije odgovorio u vezi procedure raskidanja ugovora. Ne mora nista da se potpise? Samo odes na salter i kazes sta hoces/neces?

Upravo tako. Ako ti je istekao ugovor poneseš samo opremu koju si dobio i kažeš da hoćeš da prestaneš da koristiš njihov adsl. Ako hoćeš MIK traži im ga.

Platićeš srazmerno broju dana koji si koristio u mesecu znači ako odeš sutra, 17. juna nećeš platiti punu pretplatu nego samo nešto više od polovine.

Poz

Hvala. :wave:

Ja to nikako nemogu da nadjem...al nije ni vazno ako ni njihovo ne moze na 16mbit...drugo, primetio sam da se desava u toku dana vise puta da nemam internet, konekcija se gubi, na ruteru imam ADSL signal tj Internet LED sijalica svetli ali Internet LED sijalica ne...
Dali je to normalno i kod ostalih provajdera?

???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno