Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

možda je problem u enkripciji mreže... ne snalaze se svi uređaji sa svim enkripcijama... ja zato držim samo wep, to radi na svemu 😀

Molim sa neki korisniji savet, jer se zaista slabo snalazim sa tablet racunarima. Dakle Piše preuzimanje IP adrese... i tako stoji... dole mi ne pokazuje wifi ikoniscu.

Hvala

Restartuj ruter ili modem-sta vec imas a ako ni to ne pomogne onda promeni WiFi kanal u podesavanjima uredjaja(nadam se da znas kako se pristupa podesavanjima preko browsera)

Ali problem je u tome što na laptopu putem wifija imam internet. Ne znam šta bi moglo da bude u pitanju. Da li može da bude nešto do tablet uređaja?

meni se tako istripovao android telefon juce...ugasio sam ga i ponovo upalio i htelo je normalno posle 🙂

Druže, hvala ti. Restartovao sam modem i ruter, i sada sve funkcioniše lepo. Verovatno je ruter nešto poblentavio.

Hvala još jednom.

moze,ali ko ce da se bakce da trazi dobar recnik za bruteforce :/ pola ljudi kod nas ne zna kompjuter da upali

ma važi što me briga dal će neko da mi krekuje wep ako stavim filtriranje po mac adresi, često ostavim i slobodnu mrežu, al neka ga wep. fora je što mi dođu ljudi sa windows xp laptopovima koji nemaju ni sp1 i ne mogu da se konektuju na wpa. moj soni erikson p990i ima problema sa konektovanjem na wpa. itd...

Izbačena je lista zvanično podržanih 3G modema za 5080C i 5097:

http://marketing.prestigio.com/$Customer_Support/Service_Files/Tablet_PC/Compatibility/PMP5080CPRO_PMP5097CPRO_Supported_3G_dongles.html

Koliko vidim VIP-ov modem nije na spisku podržanih, iz MTS-a može HUAWEI E153, a za Telenor nemam pojma koji su modemi, pošto na portalu nemaju informacije koje modeme daju.

Inače meni je danas stigao jedan 5097 i opet sam maler kao s 5080C - tamo mi se prvi uređaj gasio sam od sebe, zamena je radila kako treba. Sad na ovom 5097 ne radi auto rotacija ekrana 🙁

Ekran je inače odličan, neuporedivo bolji od 5080C, kvalitet izrade je bolji nego na 5080C, mada mi je futrola koja se dobijala uz 5080C daleko više odgovarala.

Sutra ću uzeti drugi 5097, nadam se da će na njemu sve raditi.

Poslednja izmena:
Je l' sam ja pogrešno zapamtio, ili su ovi brže-bolje podigli cenu sa 23990 na 24990 kad su videli da postoji interesovanje za ovaj tablet?

znate koliko me briga da li će neko da mi razbije wep? ako taj neko ima znanja da ga razbije, a nema novca da ga plati, nek mu je na čast taj internet...

Je l' sam ja pogrešno zapamtio, ili su ovi brže-bolje podigli cenu sa 23990 na 24990 kad su videli da postoji interesovanje za ovaj tablet?

Nemaju ga svi, ima ga samo Gigatron i comtrade shop, razlog poskupljenja je sigurno skok eura

Poslednja izmena:
Ima ga i Tehnomanija na sajtu, trebalo bi da bude od sutra u prodaji po ceni od 24k.

Vidim da se pojavio na sajtu tehnomanije po 23999.00 ali pise da ga nema, verovatno po porudzbini ili.....

Trebalo bi da se sutra pojavi u prodaji, a moze da se naruci/rezervise od juce.

hm, nekoliko odgovora ali od onih koji vec poseduju ovaj tablet , veoma mi je interesantan za kupovinu ali bih zeleo da znam da li je dovoljno dobar za surf netom gledanje filmova i pre svega za klinca kada putujemo nekuda. Igranje igrica me ne zanima na njemu. Citam raznorazne komentare ali bih hteo da cujem prvenstveno korisnike ovog tableta. Meni licno bi bila kupovina prvog tableta do sada. Hvala unapred

Tablet je prilično dobar, realno dobar je kvalitet izrade, ekran mu je stvarno odličan, pogotovu u tom cenovnom rangu, lepo se vidi na dnevnom svetlu. Nisam našao neki HD MKV film da ga nije lepo puštao i titlovi nisu problem. Odziv sistema je OK, ponekad zna da zaštuca npr. kad pokreneš više istovremenih update-a/instalacija i sl. ali to je kratkotrajno i ne ispoljava se u normalnom radu. Baterija mu je na neki 5-6 sati neprestalnog rada, ili oko jedan dan normalnog koriščenja.

Inače crtaći na ovom ekranu izgledaju super, imaju jako žive boje i zvuk je OK jačine (uzevši u obzir veličinu zvučnika, ni jedan tablet nisam video da kažem da ima fantastičan zvuk).

Tablet nije za one koji:
- planiraju da igraju Tegra optimizovane igrice
- intenzivno koriste Skype (zbog baga u FW koji izaziva kašnjenje u radu mikrofona, nadam se da će to ispraviti s novijim FW)
- imaju višak para i žele performanse Prime-a / iPad3.

Sad sam instalirao Max payne. Radi bez problema, nema nikakvog seckanja ili zastajkivanja. Jedini problem je sto se ljudi ne vide, vidis im samo pistolj. Verovatno je to zbog grafickog procesora, kada bi imali root, chainfire 3d bi to resio. 🙂

Uzeo sam danas ovaj tablet i naravno odmah imam problem sa auto rotacijom ekrana.Radi tek kada radim fabricki reset i sve je u redu dok neugasim uredjaj,kada se ponovo upali opet neradi auto rotacija i opet mora fabricki reset.Da li ovo moze da se podesi ili da ga odmah vracam u prodavnicu?

Izgleda da baš dosta primeraka ima problem sa tim senzorom za auto-rotaciju...

Uzeo sam danas ovaj tablet i naravno odmah imam problem sa auto rotacijom ekrana.Radi tek kada radim fabricki reset i sve je u redu dok neugasim uredjaj,kada se ponovo upali opet neradi auto rotacija i opet mora fabricki reset.Da li ovo moze da se podesi ili da ga odmah vracam u prodavnicu?

Imao sam isti problem, otišao u Gigatron gde su mi zamenili uređaj, jedino što sam čekao koji dan pošto nisu imali drugi na lageru pa dok je stigao iz druge prodavnice... Ali su bili vrlo ljubazni i predusretljivi.

Bas tako nosi uredjaj na reklamaciju, sigurno ces dobiti odmah zamenu.Prestigio je poznat da ima dobru podrsku, brzo resavanje reklamacija i odlican servis...

Nazad
Vrh Dno