Šta je novo?

Max Payne 3

Igra je fenomenalna, ali ne da sam ginuo na chapteru 6 u onoj zgradi, ne znam da li je to samo moje misljenje, ali mi deluje da je igra na trenutke bas teska, drugo sto bih naveo su detalji i senke igra blista u dx11, ali to zna malo da bode oci , vidim protivnika tek kad upalim bullet time :D

Snake1989 objasnio :D

Naporedo sa Max-om sam instalirao metro 2033 da ga konacno zavrsim i u odnosu na maxa bolja igra u svemu...ok nije isti zanr ali onako, igracki gledano daleko interesantnija igra sa grafikom koja izuva i za danasnje pojmove...Cak mi je i napucavanje bolje u metrou iako je to jedna od slabijih strana te igre...na 3 sam chaptru maxa pa mozda me i odusevi kasnije...Takodje mi ne smetaju cut scene mislim da su lepo uklopljne, ono sto smeta je po malo plasticni izgled grafike iako sam iskljucio aa, samo fxaa na veri high opet nije to to...Generalno jak utisak imam da kada iz metroa udjem u maxa da sam dosao u neku low budget igru...Ono sto fali MAxu-po mom ukusu, je fizika u napucavanju, bez toga igra ostaje u drugoj ligi, jer napucavanje je sve sto ima da ponudi Max pa su mogli za 10 godina da unaprade taj spekt kao bi igra evoluirala od kliktanja misem po glavama protivnika do igre koja nudi nesto vise od proseka...

Poslednja izmena:
Ajde ako ti nije tesko definisi taj napredak ili navedi neki primer. Nije nikakav sarkazam, ozbiljan sam. Meni shooteri nikad nisu bili nista vise od tog "kliktanja po glavama" :)

Ja recimo obozavam taj horor sf zanr ali metro nisam igrao duze od pola sata, bio mi je uzasno dosadan, shooter sa losim napucavanjem.

Poslednja izmena:
Toliko je dobra igra da nisam imao zelju danas ni da je upalim. Ukusi su razliciti, mada je ovdje vise u pitanju kriterijum i sta je to sto igru cini dobrom, mozda je nekome zelja da vise gleda filmice nego da igra igru?! Vidim, dosta je R* fanboys-a ovdje, a sa njima nema rasprave.;)
Za mene ovo nije igra, vec interaktivni film i to obicno holivudsko smece. To nije Maks Pejn!

Uzivajte u gledanju. :D

Ja recimo obozavam taj horor sf zanr ali metro nisam igrao duze od pola sata, bio mi je uzasno dosadan, shooter sa losim napucavanjem.

...meni nije tako dosadan bio. Neke lokacije su bile dosta zanimljive, malo municije, filtera za gas masku, painkilera, neko sklepano i oruzije u fazi raspadanja... prezivljavanje, a sve puno mutanata i ostalih spodoba i frikova. Nije bilo tako lose kada se sve sabere, ali prekratko i slabo razradjeno za prvenac. Po meni, bilo bi dobro kada bi izasao neki mix izmedju stalkera i metroa. To je dosta realno postapokalipticno okruzenje... a ne kao ove nebuloze iz drugih tema: zarasli gradovi kao da 100 god. nije krocila ljudska noga, a nosis neka nano odela i najsavremenije sf oruzije i rakete.

Poslednja izmena:
Ajde ako ti nije tesko definisi taj napredak ili navedi neki primer. Nije nikakav sarkazam, ozbiljan sam. Meni shooteri nikad nisu bili nista vise od tog "kliktanja po glavama" :)

na napredak sam mislio prvenstveno na balistiku, recimo kao u stalkeru na primer pa i u metrou ima toga ali cini mi se dalkeo losije, kakav je to shooter u kojem oruzje nema relativno podrzane osobine iz realnosti, mora i da se trosi i haba a ako ima jos nesto kao moding onda super...ne mislim da od igre ispadne rpg ali bar taj osnovni seting koji od shootera pravi shootera a ne kliktanje kao sto rekoh...pa max nema gameplay sta onda dalje pricati na tu temu, ne mora da ima balistiku ali bar da ima nesto...cak i alan wake ima kao neki gameplay...Max ima neke druge stvari, taj smekerki polupijani detektivski story line, nije da je igra za sahraniti ali u tom zanru od nekadasnjeg maxa zbog kojeg sam kupio radeona 9200 ovo izgleda zaostalo...MP2 je bio revolucionartan u svoje vreme...bullet time, onda sam osecaj napucavanja je bio bolji, pistolj je bio tezi i prangijanje je bilo cini mi se bolje ili bar isto kao ovo sada...a proslo je 10 godina.

off>
Sto se tice metroa i ja sam pre dve godine poceo pa odustao na pola igre...sada sam se vratio da je odvrnem na max i vidim da li se menja nesto u osecaju igranja, jer tada nisam mogao i mogu reci da sam se odusevio...pravi horor, na hard teska, kako odmice sve bolja i bolja (pocetak je najslabiji deo a kasnije postaje daleko interesantnije i teze i sve teze...postaje prilicno napeto kada se pojave babaroge koje ni kalash ne moze da sahrani bez 3-4 sanzera a 3-4 sanzera u inventaru, u ovoj igri, to je verovatno i najveca kolicina municije koju imas u jednom trenutku...znaci u Polis sam usao sa 0 metaka doslovno, poceo sam da koristim bajonet na sacmari ali nisam uspeo tako da sam se dao na trcanje i sunjaje kako bih se dokopao mogucnosti da uopste nastavim igru, ko je igrao znace...super), raznovrsna igra sa obiljem iznenadjenja i dobrom pricom i koliko je u takvoj igri moguce raznovrsnim zadacima, grafika i zvuk fenomenalni a napucavanje koje mi je smetalo sada mi ne smeta...iako je linearna moze da se bira nacin odigravanja mozete da prodjete neke deonice potpuno sneak ili da razvaljujete sto je daleko teze ili opet kombinovano...atmosfera je odlicna...ako volis horor ovo je definitivno jedna od najstrasnijih igara... u nivou dead space 1 - u polu mraku njih je mnogo a metaka je malo :d

Poslednja izmena:
Evo ja na tanan stigao do chapter 6 i prvi utisci igre su do jaja. Nisam ni ja ljubitelj cut scena ali dobro. Sama grafika... DX 11 cudo :D, prica je odlicna kao i iz predhodna 2 dela...

Uzeo sam original koji jos nisam aktivirao.

Imam sledeci problem. Kada se igra instalira i auto updater je update-uje kao i social club nakon toga se nista ne desi.Kada pokusam da pokrenem igru klikom na ikonu,auto updater proveri da li ima update-a brzo se to zavrsi i prozor se zatvori i nista se ne desava.Sad postoji ovo resenje:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2729965

Ali ne mogu da ga isprobam jer jednostavno nemam mesta na C da premestim ceo folder igre tamo i ne,ne mogu da oslobodim toliko mesta na C.Ako neko zna za ovaj problem i ima neko resenje neka napise.

Uzeo sam original koji jos nisam aktivirao.

Imam sledeci problem. Kada se igra instalira i auto updater je update-uje kao i social club nakon toga se nista ne desi.Kada pokusam da pokrenem igru klikom na ikonu,auto updater proveri da li ima update-a brzo se to zavrsi i prozor se zatvori i nista se ne desava.Sad postoji ovo resenje:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2729965

Ali ne mogu da ga isprobam jer jednostavno nemam mesta na C da premestim ceo folder igre tamo i ne,ne mogu da oslobodim toliko mesta na C.Ako neko zna za ovaj problem i ima neko resenje neka napise.

probao promenu compatibility moda?

probao promenu compatibility moda?

Ne,jer koristim Windows XP :) Uglavnom,malopre sam nasao resenje.Ne mora da se prebacuje na C,moze i na bilo koju drugu particiju,bitno je da je u root folder,recimo F:\MaxPayne3.Ostalo se sve uradi kao i na linku koji sam poslao,odgovarajuci install path se unese naravno.Proradilo mi je tako.Da i lokacija u registry je drugacija u Windosu XP od one navedene na linku koja je za Windows 7 pretpostavljam,ali sam je nasao.

Poslednja izmena:
Ja inace nemam nista protiv cutscena, i volim da ih gledam, ali OVO...

Citao sam komentare ovde i bio sam skeptican, sta to toliko moze da smeta...i dobio sam odgovor:) Stvarno nenormalno...Da je radnja nesto kompleksna, ali nije...da su likovi nesto zanimljivi, ali nisu. Koja je poenta ubaciti hod od 10m izmedju dve cutscene:d ... Ili cutscenu u kojoj Max kaze nekome "idi sakrij se" ... A Max samo melje i melje...toliko je poceo da mi ide na k* sa nonstop babranjem da mi je postao mozda i najiritantniji lik u igrama. Pije, pije, babra nesto, pa opet pije...bla bla bla...

Neverovatno koliko glupih momenata, tek zarad cutscena i neke kao akcije. Trenutno najsvezije -

Max i onaj Brazilac na stadionu...idemo, ubijamo...i onda ja njega treba da pokrivam snajpom, dok on odjednom odlucuje da nenaoruzan trckara kao devojcica dok ja upucavam likove okolo...daj *** mogli su mu makar oruzje neko ostaviti da ne izgleda onako retardirano:)
Obrio glavu, ostavio flasu, u je, sad je badass i dosta mu je svega. Sad je pissed. Ode u favelu i prva tri tikvana ga orobise do gaca:laugh: A pre toga je redovno znao da upuca likove i za manje...
Jeee, pentra se uz favelu, pobio 10 000 komaraca koji se dernjaju, taman da uleti da spase tu Paris Hilton koju je vec dva puta zamalo spasio, unutra uz jos ono dvoje koji su se odjednom tu stvorili iz nekog glupavog razloga, na nisanu ih drze cetvorica jadnika kojima sam pobio sve zivo i mrrrtvo, sad ce Max da yebe keve i njima kad ono wtf:d max ulazi u prostoriju i ruke uvis DAFUQ
I tu Paris dobije metak u celo, jer jelte ovo je surova realnos gritty and shit, a sad je njena sestra (ona pametnija jelte) kiNdaPovana, sta li ce biti s njom da mi je znati...Pasce niz stepenice i slomiti kicmu?

I cover im nije nesto uspesno uradjen. X puta mi se dogadjalo da Max ne vidi nisan od svoje cele...ili tripovi sa ragdollom ... Cirkus. Ceo nivo sa favelom me opasno podsetio na jedan od najgorih i najiritantnijih nivoa u igrama - onaj iz nekog CoD nastavka, takodje u faveli...Gde te ceka masa ustekanih botova da te vrate na chekpoint u kom si po pravilu pod teskim bombardovanjem i okruzen sa svih strana...i cim mrdnes dalje po 10i put, naucis gde ce koji da se spawnuje i tako predjes posle cupanja kose i lupanja tastature.

Daleko je ovo od keca i dvojke...Kapiram da bi u danasnje vreme one strip-noir cutscene izmedju chaptera bile passe' i da uz AAA idu i AAA mocap i animacija, ali brate minli...I cemu oni bzzzp bzzp flesevi tokom cutscena i slova koja iskacu...Bukvalno boli glava...Nakindjureno i bez poente (osim ako ne ispadne na kraju da je Max u Matriksu zapravo?)

Poslednja izmena:
The End :D Najbolja scena je u poslednjem nivou skok Maxa iz jednog voza u drugi neprocenjivo :D

Nick u Rockstar Social Club mi je jcd.raider,ako neko bude hteo da me doda.

Mene uzasava onako mali broj poligona, na Maxu pre svega jer mi je on stalno pred ocima. Drugo, zasto nishan nije stalno fiksiran na sredini ekrana nego se pomera i nestaje kad nema protivnika ? Zeznuto kad iz zaklona treba liku da prospes glavu i kad krenes da pucas izvalis da ga nisanis u m00da :p
Prica je ok, kao i dizajn nivoa. Linearnost ne smeta toliko koliko sam mislio da hoce pre nego sto sam krenuo da igram. Sve u svemu, letnja limunadica za one koji su bez devojke :D

Ruke su mu ko cepanice :D

Evo sta mi se ne svidja. Onaj sa oziljkom lik ja razoruzan i treba njemu mancetu da uzmem sa kliktanjem desni, levi f crtl toliko je lose uradjeno da je to neverovatno uroka me svaki put a sve radim po PS-u .... Prvi BUG

Edit nije bug sve je trebalo istog trena da se klinkne ni ranije ni kasnije...

Poslednja izmena:
zavrsio ,sad cekam sledecih deset godina da odigram opet :D

Kad je rec o kretanju, gameplay-u i fizici, meni je gta LCS za klasu iznad.

Kad je rec o kretanju, gameplay-u i fizici, meni je gta LCS za klasu iznad.

A kolicinu zadovoljstva koju sam osecao igrajuci LCS, a jos i vise Vice City... to nece moci da postigne ovaj MP sve i da sad na chapteru 12 izvadi Dalapu i izvede Splet Sumadijskih kola :D

@psaras podrzavam , morao sam da procitam 2 prethodne strane ... jer me jako interesovalo o cemu se radi...
-------------------
to sto vam smetaju "nakindjurene" ili kako god ih zovete, cut scene, max je pijandura, zesca, nije izostavio pice ni jedan dan, ni jedan sat, u svom zivotu nakon onoga sto mu se desilo... i ove cutscene to prikazuju veoma ! dobro !
takodje max payne je prica, koju treba ispicati, nije neki open world, da vi mozete upravljati dogadjajima... i veoma je dobro odradjena, koliko su linearne igre zadnjih godina dosadne, ova je veoma dobra !
--------------------
Mene uzasava onako mali broj poligona, na Maxu pre svega jer mi je on stalno pred ocima. Drugo, zasto nishan nije stalno fiksiran na sredini ekrana nego se pomera i nestaje kad nema protivnika ? Zeznuto kad iz zaklona treba liku da prospes glavu i kad krenes da pucas izvalis da ga nisanis u m00da :p
Prica je ok, kao i dizajn nivoa. Linearnost ne smeta toliko koliko sam mislio da hoce pre nego sto sam krenuo da igram. Sve u svemu, letnja limunadica za one koji su bez devojke :D
to sto nestaje nisan, je sasvim normalno, jer ja jos nisam video coveka koji moze da nisani kroz zidove :d
a zapravo mi i ne treba nisan, jer je uvek na sredini ekrana !... a vi ako ste neki game-eri treba da imate dovoljno osecaja da igrate bez nisana... a ne na sred ekrana da drzice necija muda :d linearnost ne smeta ni malo :)
a da btw ovo je letnja limunadica i za one sa devojkama :p

-------------------------------------------------------
meni je ova igra bug free, jedino ne znam kako da se pentram na mala uzvisenja xD sto mi je jedna, jedina zamerka... gledah i kontrole i ne kapiram da li moze ikako?

elem verovatno cu preci na easy mode , da zavrsim pricu, jer me ponavljanje istih delova 100 puta malkice nervira a oduzima mi previse lepog vremena :d

Poslednja izmena:
Mala uzvišenja... pritisneš taster E (ili F, zaboravi').

pritiskao sam sve redom nije hteo da mi preskace ono:
na krovovima jos sa pocetka chapter 2 waljda kad pokusava da se priseti kako je upoznao Raul-a tj. kako se upleo u ovaj posao...pa na krovovima zidici izmedju zgrada kao... znaci sve sam skakao slow motion preko njih :d

I ja sam pitao pre par strana. Na "E" se penjes tj. na "E" ukoliko igras na tastaturi i nisi menjao "action" komandu ili kako su je vec nazvali.

pritiskao sam sve redom nije hteo da mi preskace ono:
na krovovima jos sa pocetka chapter 2 waljda kad pokusava da se priseti kako je upoznao Raul-a tj. kako se upleo u ovaj posao...pa na krovovima zidici izmedju zgrada kao... znaci sve sam skakao slow motion preko njih :d

hahahaha isto! i delovalo mi je toliko smesno i neverovatno glupo dok nisam otkrio taj taster na tastaturi :D

A kakvi su nivoi? tj. dizajn ...kao u kecu da se prolazi kroz cele kvartove, hotele, lucka pristanista i zgradurine, ili su sada smanjili nivoe.... Nadam se da je barem u rangu AW-a.

Definitivno na nivou prethodnih. Ima svega...i obidje se poprilicno. A i igra je vrlo dugacka koliko vidim.

Predjoh nivo u Hotelu, e to me podsetilo na ranije igre...pomalo tripozno, mracno...manje nonstop rokanja a vise je atmosfericno...

Ali me i dalje nervira sto je Max onako izvestaceno besan u cutscenama, dok su negativci po pravilu 'ladni ko spricer pa mi Max izgleda kao da je naivan i neiskusan kao dete. Jednostavno lik kojim upravljam dok igram kao da nema veze sa onim u cutscenama:) Stalno me neprijatno iznenadi lol

Poslednja izmena:
Izuzetno iritira kad te roknu pa pređeš u onaj last man standing mod gde treba da overiš tog što te je upucao a ti iza nekog zaklona ili padaš pa ne možeš da ga nanišaniš od zida.

Završio malopre, inače.

Vrh Dno