Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Na Zapadu nista novo... :D

Pa dobro,nisu ljudi na civiluk okaceni,verovatno se ima i drugih obaveza...dan-dva gore-dole nije smak sveta ;-)

Ide ide, čim ga Peca pregleda. Mnogo me je isrpeo test i odužilo se, jer ima bukvalno milion stvari da se uradi, jer pisanje teksta je samo delić ukupne spremnosti da izađe na sajt :)

E pa Gizmo, pohvale, dobar test. Prilično objektivno uz krajnji zaključak koji je svima nama očigledan čiji god bili fanovi a to je da je S3 bolji telefon..ali bolji toliko koliko je i Mesi od Ronalda ili Ronaldo od Mesija...recimo.

"Nadamo se da ste uživali u našem testu Samsung Galaxy S3 modela i da ste korak bliže odluci kupovine vašeg novog smartfon modela!" ja sam korak dalje od odluke posle testa a pre čitanja sam bio siguran da će to biti S3.

Realno prikaz bele boje mi se uopšte ne sviđa, to se vidi na svim snimcima po Youtube-u a na ovim slikama u testu pa tek, razlika između prikaza bele na HOX-u i S trojci je mnogo veća u korist HOX-a nego razlika u crnoj koja je na strani S trojke u odnosu na HOX. Displej i izgled su mi ubedljivo na strani HOX-a ali je zato sveukupni utisak (reprodukcija video fajlova, surfovanje, trajanje baterije i promenljivost, sd slot, one fensi ali opet bitne stvarčice oko trajanja osvetljenja, okret prstom za kamericu,..) na strani S trojke,.....a i HTC ima onaj glup problem sa razlivanjem boja.

Ufff,...

Dobar test, samo ja ne vidim "video i zakljucak"

edit: sad vidim, i mozda da promenis ovo "malcice" :p

Poslednja izmena:
Sređuju se greškice naravno, koliko god proveravao uvek se potkrade neki typo ili slično. Hvala na komplimentima inače :)

@Gizmo Super test, ocekivao sam manje objektivan test, ali sam pogresio, jako je dobar... :)
@jim9 Slazem se za za belu boju, ovo je mnogo lose...

Odlican review, svaka cast!

Skroz se slazem sa @jim9 ali je meni ipak prednost na strani S3 :d

Poslednja izmena:
Osećam da radiš u Pošti ili EDB-u :)

hahahah nisi ni blizu...:)

Gizmo,a sta se desava po pitanju Micro SIM??? Trebalo bi da se zameni kod operatera SIM za micro SIM ? Cini mi se da je to novina sa neke strane kad su u pitanju Samsung telefoni.

Aha, odeš u poslovnicu i tražiš da ti zamene karticu za micro SIM, a zamena košta oko 250 dinara, barem je tako kod Telekoma. Sve više proizvođača počinje da praktikuje microSIM, isti je slučaj i sa HTC One X-om.

Kao sto neko rece, uz prvu kafu, lepo "na-tenane" procitah test... :)

Prvo, Gizmu pohvale za tekst! Stilski uredjeno, maximalno objektivno i sadrzajno. Keep it on... ;)

Dizajn S3 mi se ne svidja, mada mi nije ni los; s druge strane, HTC One X sam imao priliku da cackam pre neko vece (koleginica s faxa ga uzela) i nisam ni izneo ovde neke svoje utiske - valjda i to govori o tome koliko sam bio uzbudjen nakon tih par minuta... Druzio sam se sa ICS-om, na vise telefona, ali na HOX-u nisam imao utisak da je ijedan OS na njemu, nego samo Sense, sto mi se ne svidja. Dakle meni, da ne budem odmah napadnut. :) Jedino sto moram priznati - sve je fluidno i ekran jeste prelep, a telefon nije prevelik i pored 4.7" dijagonale, samo su stvarno bzvz stavili Power dugme gore...

S druge strane, po navodima iz testa, i meni je S3 znacajno primamljiviji, cak mi je nekako taj novi TW privlacniji od onog iz S2 recimo. Ako bi i taj SAMOLED "legao" a kazu da je umerenije zasicenosti boja u odnosu na prethodne, cak bih i razmisljao o S3 u nekoj buducnosti. Cak kazem, jer bi onda bio prvi Samsung koji razmatram... :) Jos da vidim materijale i osecaj u ruci.

Sad jos da izadju Huawei Ascend Quad i LG Optimus 4X HD (ili Optimus LTE2), pa i nesto od Sony-ja, pa da opet neki uporedni test vidimo - svidja mi se ovaj koncept! :)

Nisam siguran kako aplikacija dovlači podatke sa sajta, i koliko ih često "osvežava". Verovatno će se pojaviti uskoro i tamo.

Nema i dalje ni u testovima ni u mobile dijelu.... nema veze procitacu ga preko browsera

Edit: Nema testa ni na sajtu...

Poslednja izmena:
Test mi nestade na sredini citanja, prosto nema ga na sajtu??

Ovo sto sam procitao je ok, opsirno i zanimljivo za citanje ali previse ste se trudili da dokazete i pokazete da je G III bolji telefon od ONE X u smislu: "GS III ovo ima a ONE X ne" ili "Samsunng je ovo uradio mnogo bolje od HTC-a"... mislim previse se potencira to ali ok.

Edit: Vratio se ;)

Poslednja izmena:
Odlican test. Nisam ocekivao ovako nepristrasan review obzirom na prasinu koja se digla :)

Ovo sto sam procitao je ok, opsirno i zanimljivo za citanje ali previse ste se trudili da dokazete i pokazete da je G III bolji telefon od ONE X u smislu: "GS III ovo ima a ONE X ne" ili "Samsunng je ovo uradio mnogo bolje od HTC-a"... mislim previse se potencira to ali ok.

Edit: Vratio se ;)
Ja nisam zaključio da se neko trudio da ističe da je Samsung bolji od HTC. Tekst mi deluje prilično nepristrasno. Jeste negde naglašeno da je Samsung bolji u nečemu ali isto tako ima i delova gde se kaže da je HTC bolji. Sve u svemu dobar review.
Gizmo, vidno se popravljaš, prvenstveno mislim na način izražavanja. Samo napred

Poslednja izmena:
Nema i dalje ni u testovima ni u mobile dijelu.... nema veze procitacu ga preko browsera

Edit: Nema testa ni na sajtu...

Pisao sam u temi za bench aplikaciju, pojavio se test, ja upravo procitao...

@Gizmo, sto se tice testa, dobar kao i uvek :)

Nema sta,stvarno odlican te(k)st :)
Naravno,nije pristrasan i ne vidi da ikako ide na stetu HOX-a,cak naprotiv,ovo sa belom bojom me je stvarno iznenadilo. Cini mi se da kod sgs2 to nije bas u ovoj meri zastupljeno :confused: Nisam uporedjivao doduse sa nekim ips panelom ali po ovim slikama sa testa kod sgs3 je bas bas primetno.
E da,neko je prokomentarisao posle testa da je dobro napraviti i poredjenje sa prethodnikom. To bi stvarno bilo korisno s obzirom da je telefon poceo opasno da mi se svidja a realno sa dvojkom jos uvek nisam naisao na neko stucanje u radu :)
Svakako,ako budem imao prilike da ga za do 200 evrica uzmem u zamenu,verovatno cu to i da uradim,kao sto sam uostalom i sa sgs ;)
Jos jednom,sve pohvale za test pa da ih citamo i dalje...

Super je test. Iako se nije potenciralo, radi objektivnosti i paznje prema geekovima koji su upravo zadnje pare dali na hox :), za tehnicki pismene se iz aviona vidi da je s3 daleko ozbiljni uredjaj. Na prvom mestu, sustinska stvar - autonomija i baterija, a potom lagano i sve ostalo.

Sto se tice ekrana i bele boje. LCD TV ima 5x bolju belu od bilo kog PLASMA TV-a. Medjutim, plasma tv ubija lcd u sveukupnom kvalitetu prikaza. Za ubedljivost prikaza je crna bitnija od bele. Ta bela koja se srece surfujuci po sajtovima - u prirodi je maltane nema, tj, mnogo se cesce u scenama/slikama nailazi na crnu nego na tu sinteticku belu i to u toj kolicini ko kad se surfuje sajtovima/forumima. Stoga ekran koji ima bolju crnu, svakako daje bolji dinamicki opseg i ubedljiviju i "zivlju" sliku u prirodi. Naravno, ni sama fotografija ekrana jednog do drugog ne daje 100% realano stanje stvari ko kad se to gleda i uporedjuje iz svoje ruke. Poredio sam Note i Hox jedan do drugog, i Note daje mnogo lepsu, zivlju i dinamicniju sliku od Hoxa, kakva bela kakvi bakraci.

Poslednja izmena:
Gizmo,hvala za odličan test!
Pomogao si mi u donošenju odluke kojim telefonom da zamenim SGS!

Živeli!

Nazad
Vrh Dno