Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Licno bio u VIP pitao jos pre nego sto sam kupio telefon bla bla...

A ti cuveni Bozho cije je telefon master piece servisiran bla bla...

Nosio sam drugarov samsung fon, moj note je mint. Takodje pomagao drugaru da izreklamira samsung tv, a ista prica je i za sony, tj BG elektronik kod okretnice iza ofk-a stadiona. I svaki put, za bilo sta da reklamiras, fon ili mixer, je ista prica. Ali ne, udje Pera Kojot Super Genije i krene da troluje kako se garancijom zapravo moze obrisati bulja, i to iz samo njemu znanih razloga...

Nosio sam drugarov samsung fon, moj note je mint. Takodje pomagao drugaru da izreklamira samsung tv, a ista prica je i za sony, tj BG elektronik kod okretnice iza ofk-a stadiona. I svaki put, za bilo sta da reklamiras, fon ili mixer, je ista prica. Ali ne, udje Pera Kojot Super Genije i krene da troluje kako se garancijom zapravo moze obrisati bulja, i to iz samo njemu znanih razloga...

Trolu, covek je rekao u Vip-u da ne moze. Ne u servisu gde oni salju.

Cisti personalni 'fell' x) Kuul

Sta vam je ljudi, sta ste se podovatali oko gluposti (jes da je ono sa brisanjem bulje bila dezinformacija, al posle se ispravio), mislim da sada imamo mnogo vecih problema. Problema velikih kao ekran na Note-u :)

Sto cekas ics za nase trziste? Oces ota da updatujes? Ja i dalje furam german ics i nema problema. Preko pc odina sam uflashovao i nisam jos uvek rutovao.

Ma necu nista da flashujem rootujem i sl. Bar ne sada. Kad se pojavi kad nas preci cu na ics. Jel ima nekih poboljsanja taj nemacki u odnosu na gb? Za ovih par dana koristenja po meni jedina mana ovog telefona je baterija koja ne moze da mi izgura od ujutro do uvece sto sam na proslom htc one x sa istim koristenjem mogao ladno. Nesto mi ovde nije jasno:confused:

Ma necu nista da flashujem rootujem i sl. Bar ne sada. Kad se pojavi kad nas preci cu na ics. Jel ima nekih poboljsanja taj nemacki u odnosu na gb? Za ovih par dana koristenja po meni jedina mana ovog telefona je baterija koja ne moze da mi izgura od ujutro do uvece sto sam na proslom htc one x sa istim koristenjem mogao ladno. Nesto mi ovde nije jasno:confused:

A ja pak razmisljam da predjem na One X :D Ajd da te cujem na brzaka :D

Poslednja izmena:

Pa isto ce ti bude kad stigne i na nase trziste. Mozda neces moci preko moba pa ces morati preko pc odina. Ne rootuje se i ne gubi se garancija jer je ovo oficijelni rom. Nema potrebe da cekas kad ces mozda morati i njega da skines na komp i ubacis preko odina. Slobodno updatuj sad. I ja sam skoro kupio mob i to uradio, ne bih ti pricao napamet

Citiram korisnika: hunder<br />
<br />
<br />
A ja pak razmisljam da predjem na One X :D Ajd da te cujem na brzaka :D
Pazi ovako moje iskustvo posto sam imao doticni tel je sledece. Baterija iako jaca na note losije drzi. Kamera je bolja na note i kao image i kao video. Osecaj kvaliteta u rukama je na strani htc-a. Ekran naravno note mada htc je JAKO blizu savrsenog prikaza( bar za mene). Zvuk u slusalicama je kvalitetniji na htc -u (koristim urbeats) verovatno zbog eq istoimenog. Gaming je na strani htc-a zbog tegre i veceg izbora igara. Kod mene je presudila kamera,promenjiva baterija i olovcica koja mi moze posluziti u svrhu pravljenja skica i crteza za neku od mojih sledecih slika(hobi slikanje vajanje i tako to)koje cu cim uhvatim malo vremena okaciti da se malo pohvalim. Eto ti sad vidi sta ti je prioritet pa presudi. Oba su dobra na svoj nacin ;)

Pa isto ce ti bude kad stigne i na nase trziste. Mozda neces moci preko moba pa ces morati preko pc odina. Ne rootuje se i ne gubi se garancija jer je ovo oficijelni rom. Nema potrebe da cekas kad ces mozda morati i njega da skines na komp i ubacis preko odina. Slobodno updatuj sad. I ja sam skoro kupio mob i to uradio, ne bih ti pricao napamet

Nisam ti ja za te akcije. Jedno vreme sam radio na lg 2x te mahinacije rootovanje flashovanje al nisam na samsungu. Dok ja nadjem na netu sta kako koji rom da skinem prodje voz

Nisam ti ja za te akcije. Jedno vreme sam radio na lg 2x te mahinacije rootovanje flashovanje al nisam na samsungu. Dok ja nadjem na netu sta kako koji rom da skinem prodje voz

Ne mozes tako da razmisljas. Ako ti vec lepo objasjavam da nema sta da rutujes i da se maltretiras, nemoj da ignorises i da ne razmislis ni sekund, posebno sto te to mozda i ceka kad izadje za nase trziste. Znaci, ubacujes zvanicni rom od samsunga. Cak i pre 5, 6 strana je bio link postavljen, al posto vidim da te i to mrzi evo ti link:

http://www.hotfile.com/dl/155490069/c7932d4/N7000XXLPY_N7000OXALPY_DBT.zip.html

A ispod je igor objasnio sta treba da uradis:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?265972-Samsung-Galaxy-Note&p=2892580&viewfull=1#post2892580

Nema razloga da cekas nesto bez potrebe sto mozda nece ni da ti radi. Meni je nasao update na telefonu, skinuo, krenuo da instalira, kaze da uspesno zavrseno, ja pogledam kad ono isto 2.3.6.

Zvuk u slusalicama je kvalitetniji na htc -u (koristim urbeats) verovatno zbog eq istoimenog.

Sto se tice zvuka u slusalicama, nema shanse da je kvalitetniji jer je po testovima losiji:

Audio Test One X

Audio Test Note

Moguce da eq pravi taj dojam u bubicama, ali svakome ko slusa muziku na fonu savetujem poweramp, koji osim boljeg zvuka i mnostva eq preseta pobojsava i kontrole preko sluski. Mnogo bolji izbor u odnosu na stock player u svakom pogledu.

Sto se tice zvuka u slusalicama, nema shanse da je kvalitetniji jer je po testovima losiji:

Audio Test One X

Audio Test Note

Moguce da eq pravi taj dojam u bubicama, ali svakome ko slusa muziku na fonu savetujem poweramp, koji osim boljeg zvuka i mnostva eq preseta pobojsava i kontrole preko sluski. Mnogo bolji izbor u odnosu na stock player u svakom pogledu.

To je moj subjektivni osjecaj. Jeste da cifre kazu drugo al tako je kod mene. I ovo se odnosi na ukljucen eq beats kod htc a note def. Uporedjivao sam iste numere i jacinu. Jasno se cuje razlika kad je beats ukljucen a kad ne. Dozivljaj vece dinamike i jacine. Sl ac3 vs dts neko ne cuje razliku a neko pak cuje ;)

@hunder

Ovo sto si mi napisao je dovoljno da ostanem na Note-iski. Iskreno, generalno sam zadovoljan Note-om jer bas dosta koristim olovcicu za ss-ove i neke skice. Naravno i za amaterske slicice. Kada budes crtao imas temu u softveru za mobilne telefone koja je napravljena za slicice sa s-nota, pa da se druzimo dok je fon kod mene :D

@hunder
Sve si napisao samo nisi na kojim slushalicama si probao Note? onima iz qtije? htc sam skontao da si probao urbeats. Njih si i na Note?

Meni se cini da jesam :) . Naravno probao sam i jedan i drugi sa urbeats. Tako da sam izneo neki svoj sud. Sluske su dobre i vrede al ne onoliko koliko kostaju. Zato sam ih i zadrzao :D

Poslednja izmena:
evo novih bildova ,polako odvrću slavinu :)

Galaxy Note N7000 ICS Online:
N7000DXLP9_OLBLP6_XME_Malaysia
N7000DXLP9_OLBLP6_XSE_Indonesia
N7000DXLP9_OLBLP6_XEV_Vietnam
N7000DXLP9_OLBLP6_THL_Thailand

http://www.tsar3000.com/Joomla/inde...axy-note-firmwares&catid=55:samsung&Itemid=82

edit: evo novog specijalitete iMilke :) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1662802
od jucče ga koristim i oduševljenu nema kraja :) ,sasvim novo iskustvo :D

Aj malo elaboriraj ovo sa odusevljenjem i sasvim novim iskustvom :)

Dalje, jel koristi neko apex launcher? Kako vam radi? Meni secka prilimom tranzicija i to samo izmedju 2 screena. Sad koristim Go i bolje radi, ali mi se mnogo vise svidja apex

Meni na SGS2 bas smooth radi Apex :p mozda jos nije dobro sredjen ICS na Note-u...

Aj malo elaboriraj ovo sa odusevljenjem i sasvim novim iskustvom :)

Dalje, jel koristi neko apex launcher? Kako vam radi? Meni secka prilimom tranzicija i to samo izmedju 2 screena. Sad koristim Go i bolje radi, ali mi se mnogo vise svidja apex

Odusevljen sam Tablet modom i hibrid podesavanjem DPI za svaku aplikaciju .. Konacno mogu da natrpam sve na dva sreen-a :) Da, koristim Apex launcher i radi bez trzanja ,glatko... Menjao sam broj strana i meni je trzao,kasnije sam odradio restore to default na launcheru i sada radi sve ok

Evo mojih podesavanja pa uporedite sa svojim

Prilozi

• Screenshot_2012-05-22-17-19-08.png
    Screenshot_2012-05-22-17-19-08.png
    380.8 KB · Pregleda: 112
  • Screenshot_2012-05-22-17-18-54.png
    Screenshot_2012-05-22-17-18-54.png
    339.7 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
@Emrax- a reci mi sta je sa ovim problemima sto se zale na poslednjoj strani? Kazu da ne mogu da ugase wifi dok ne restartuju mobilni. Kakav je battery life? Bas mi se svidja kako izgleda, posebno sto sam imao tablet tj. Asus Transformer, i svidelo mi se rukovanje. I da, reci mi, jel ima s note i da li radi screenshot olovkom?

e da, to sam zaboravio,i ja imam isti problem ,,wi fi mozes ugasiti ali nece da se upali ,jedino restart pomaze ... baterija traje manje nego na GB ,mada je to individualno ... Ja koristim SET CPU sa smanjenom voltazom pa tu malo ustedim struje.. Moram ga testirati jos par dana jer se sistem star tek 24h i stalno ga cackam pa nije jos realan battery life

Aj onda se javi sa utiscima za dan dva. Meni na stock ics sa 3g signalom i umerenom upotrebom jedva izdrzi dok ne legnem

Nazad
Vrh Dno