Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

i ja znam da od toga najverovatnije nema ništa, ALI, ALI, ALI biće nešto, a šta ne znamo dok ne vidimo.

😀 sta da ti pricam kad sve znas..
Ma oke bice vrv nesto, niko nije rekao da nece, ali tesko da ce biti sa tegra 3.. 🙂 o tome ti pricam, a i tegra 2 je pod znakom pitanja, jer kao sto lepo rece air-max, veliki su troskovi proizvodnje.. onda bi npr google morao da falsira na ekranu, kucistu, MOOOZDA CAK i na BT... 😀 hahah ne zameri.. 🙂

neka falšira na čemu god hoće quad core je quad core. da ima najjeftiniji ekran na tržištu, bez gps, bez 3g samo daj bože da ima bt 😀 i da košta 200e? hmm.... da li pre single core + ips ili quad + neki drljavi ekran.... hihi videćemo... do tad... vidimo se 😀 a onda ćemo pričati 😀 vraćam se ponovo u ovu temu kad gugl izbaci svoj tab.

Hajde, to mi treba. 😀

Vlado, nema nekih bitnijih razlika, mozda po meni je najbitnija sto je ovaj way metalni, a sad procesor ko procesor, kao da ce to na filmu da se oseti, sto way ima 10% bolji procesor..
Prestigio je imao do sad jako dobru softversku podrsku, koja znaci vise od tog za dlaku jaceg procesora, jer dzaba nabudzen hardver kad je softver 0.. Lepo ispeglan softver leti i na skromnijem hardveru, a sa cescim update-ovima, sve se vise i pegla tako da.... Nzm vidi sam, mozda koji ti je na oko lepsi, druge neke razlike nema..

izvinte, ja sam rekao da neću da se mešam više, ali zaboravih da pitam. o kakvoj to softverskoj podršci trubite? moja bivša devojka ima prestigio tablet i nikad ništa novo za njega nije izašlo 😀

Koliko diskusije oko ničega 🙂 . Neki odavde koliko vidim ne prave razliku između kineskih proizvoda i proizvoda koji se samo sklapaju u Kini. Po tome je onda i iPad kinez.

Googlov Tegra 3 za 250 dolara će najverovatnije biti najavljeni Asus Memo Tablet 370T. To je već stara vest i nema šta tu nagađate.

dobar je memo tablet, samo treba da bude jeftiiiiiiiiiiiin 😀 ali je bolji od ovog prestigia realno (da ga ne zovem više kinez, neki se ljute).

ali naravno, ja ne vidim poentu zadnje kamere od 8mpix, a da prednja nije prisutna. više bih voleo prednju vga bez zadnje nego zadnju od 8mpix. koja glupost... svejedno tegra je tegraaaaa

Poslednja izmena:
Vlado, nema nekih bitnijih razlika, mozda po meni je najbitnija sto je ovaj way metalni, a sad procesor ko procesor, kao da ce to na filmu da se oseti, sto way ima 10% bolji procesor..
Prestigio je imao do sad jako dobru softversku podrsku, koja znaci vise od tog za dlaku jaceg procesora, jer dzaba nabudzen hardver kad je softver 0.. Lepo ispeglan softver leti i na skromnijem hardveru, a sa cescim update-ovima, sve se vise i pegla tako da.... Nzm vidi sam, mozda koji ti je na oko lepsi, druge neke razlike nema..

Hvala na pomoći. 🙂
Sad sam gledao malo po netu i deluje mi da ću ipak definitivno uzeti ovaj prestigio s' obzirom da xTAB-100s košta oko 23k, a xTAB-100is izgleda da ni nema u našim prodavnicama pa bi morao da ga jurim po oglasima...

Jel izađosmo iz off-a konačno?! :smash:

dobar je memo tablet, samo treba da bude jeftiiiiiiiiiiiin 😀 ali je bolji od ovog prestigia realno (da ga ne zovem više kinez, neki se ljute).

ali naravno, ja ne vidim poentu zadnje kamere od 8mpix, a da prednja nije prisutna. više bih voleo prednju vga bez zadnje nego zadnju od 8mpix. koja glupost... svejedno tegra je tegraaaaa

sta ce nekom tablet bez prednje kamere? koja je poenta toga -.-

Da se uključim u temu pošto sam zainteresovan za ovu "igračkicu".

Čitajući testove i gledajući klipove o prestigio 5080b koji ima isti procesor ali i duplo manje ram-a, a koji "gura" HD video na YT i otvara zahtevne sajtove napucane flešom bez problema, onda verujem da će i 5097 na ICS-u za surf, filmove, mjuzu i e-books biti više nego dovoljan.

Da li grešim ili ne?

A što se tiče izlaska nečeg novog... boljeg... bržeg... jačeg a jeftinijeg za dva meseca, pa naravno da će izaći...eee ali će takodje za još 4 meseca izaći nešto još bolje, jače.... a tek za godinu dana šta će biti... Pa ko hoće da čeka neka čeka...

Ako ovaj model kineske firme koja se sve više probija ( ko je čuo za HTC pre par godina... a gde su sad) može da u dužem periodu odgovori na osnovne, gorenavedene potrebe smatram ga vrlo dobrim izborom...

Poslednja izmena:
Ako ovaj model kineske firme koja se sve više probija ( ko je čuo za HTC pre par godina... a gde su sad) može da u dužem periodu odgovori na osnovne, gorenavedene potrebe smatram ga vrlo dobim izborom...

Ja mislim da je Prestigio kiparska firma koja u Kini samo proizvodi uredjaje, kao što to radi i mađarski Wayteq, američki Apple, novosadski Pin, MaxTab... da ne pominjem Asus i HTC koji su, u suštini, kineske kompanije (msm, Kosovo-Srbija, Tajvan-Kina) i na kraju ZTE(za njih nisam siguran, Tajvan/Kina) i Huawei kao čiste kineske firme. Ja sa tim nemam nikakav problem...

... ma nije bitno čija su firma (sedište na Kipru a verovatno komplet proizvodnja u Kini pa zovi to kako hoćeš) poenta je u brand-u koji je u usponu... i koji se, koliko vidim baš trudi da u low-end segmentu izbije u prvi plan.

... ma nije bitno čija su firma (sedište na Kipru a verovatno komplet proizvodnja u Kini pa zovi to kako hoćeš) poenta je u brand-u koji je u usponu... i koji se, koliko vidim baš trudi da u low-end segmentu izbije u prvi plan.

To je bila i moja poenta.

Naravno da se sve proizvodi u Kini, sto se tice podrske Presigio je tu veoma dobar i stalno izalzi neki update, pogledajte ovo http://www.prestigio.rs/news/press/04042012
verovatno ste svi vec i videli, moja supruga koristi 5080 i veoma, veoma je zadovoljna.cak ga i ja cesto koristim.Mislim da i sada za te pare nema boljeg na trzistu.
PMP5097 po najavama ce isto biti najbolji na trzistu u tom cenovnom rangu,sacekajmo i vidimo.Treba da se pojavi za 7-10 dana

Čekaj malo, ti savetuješ ljudima da sačekaju nešto što nije zvanično najavljeno, niti ima datum izlaska, a unapred pretpostavljaš da će se "uskoro" pojaviti i da će biti bolje a jeftinije od npr. ovog Prestigio tableta? Ok je ako tako misliš, ali nije ok da nagovaraš ljude na nešto tako neodređeno. Ako se google tablet pojavi i ako bude tako dobar i ako bude tako jeftin, naravno da će biti najbolja ponuda na tržištu. Ali tu ima previše "ako" da bi neko ko sada planira kupovinu uopšte uzeo u razmatranje. To bi bilo kao da neko kaže, nemojte sada kupovati ovaj tablet, pa za 2-3 godine će tableti biti brži a jeftiniji.

ljudi prestanite da me napadate 🙂 prvo nije za dve tri godine, nego za par meseci, drugo, sigurno će izaći nešto i sigurno će biti bolje od konkurencije cough fire cough, koja je opet bolja od ovog. a treće gotovo je 100 % sigurno da će to biti baš ovaj memo pad sa tegra 3, a isto tako su najavili da će biti u ovom cenovnom rangu.

persona1: jaooo vidi moj novi prestigio tablet, platio sam ga samo 200 evra!
persona2: jaooo vidi moj novi tab ima quad core tegra 3, platio sam ga samo 200 evra
persona1: :/ lepo reče onaj ed_hunter, aj sad prestigio na oglas za duplo manje pare.

hmmm..... može biti ovako, ali ne mora. ako bude biće šteta za ljude koji su se izleteli sad. kad kažem da se sačeka, ne mislim da se čeka godinu dana ili dve. nego mesec ili dva. i nemojte više da mi pripisujete izjave koje nisu moje, tj. da sam rekao da treba čekati godinu dana. nemojte da čekate, bolje za mene, lakše ću doći do svog taba 😛

ma svi se ubise cekajuci, pa ces ti tesko doci do njega kad izadje ( 2-3-4meseca).Uvek ce za 2-3 meseca izlaziti novi i bolji.Kome treba sad kupice i koristice.........nece glwedati sta ce izaci jer kad izadje taj koji toliko hvalis neko ce najaviti bolji za 2-3 meseca i tako u nedogled.

ljudi prestanite da me napadate 🙂 prvo nije za dve tri godine, nego za par meseci, drugo, sigurno će izaći nešto i sigurno će biti bolje od konkurencije cough fire cough, koja je opet bolja od ovog. a treće gotovo je 100 % sigurno da će to biti baš ovaj memo pad sa tegra 3, a isto tako su najavili da će biti u ovom cenovnom rangu.

persona1: jaooo vidi moj novi prestigio tablet, platio sam ga samo 200 evra!
persona2: jaooo vidi moj novi tab ima quad core tegra 3, platio sam ga samo 200 evra
persona1: :/ lepo reče onaj ed_hunter, aj sad prestigio na oglas za duplo manje pare.

hmmm..... može biti ovako, ali ne mora. ako bude biće šteta za ljude koji su se izleteli sad. kad kažem da se sačeka, ne mislim da se čeka godinu dana ili dve. nego mesec ili dva. i nemojte više da mi pripisujete izjave koje nisu moje, tj. da sam rekao da treba čekati godinu dana. nemojte da čekate, bolje za mene, lakše ću doći do svog taba 😛

tabi bas nije jasno kako stoji situacija sa cenama kod nas,plus cena najavljena za ovaj tablet je 250$ sto u evropi automatski postaje 250e....ps3 je u becu 190e kod nas je 290,paciotti cipele su u italiji 150e,a iste takve kod nas 250e...mozda ce stvarno taj tablet da izadje za 3 meseca i imati sve to,ali kod nas nece i nece toliko kostati kad izadje...isto tako zaboravljas da prestigio ili bilo ko drugi moze za 3 meseca da izbaci novi model sa ekranom od 7 inca koji ce kostati 130e i biti konkurent tom guglu koji cak nema ni kameru za video pozive sto je minus kod portabilnog uredjaja...

Čekaj malo, ti savetuješ ljudima da sačekaju nešto što nije zvanično najavljeno, niti ima datum izlaska, a unapred pretpostavljaš da će se "uskoro" pojaviti i da će biti bolje a jeftinije od npr. ovog Prestigio tableta? Ok je ako tako misliš, ali nije ok da nagovaraš ljude na nešto tako neodređeno. Ako se google tablet pojavi i ako bude tako dobar i ako bude tako jeftin, naravno da će biti najbolja ponuda na tržištu. Ali tu ima previše "ako" da bi neko ko sada planira kupovinu uopšte uzeo u razmatranje. To bi bilo kao da neko kaže, nemojte sada kupovati ovaj tablet, pa za 2-3 godine će tableti biti brži a jeftiniji.

+1

Naravno da se sve proizvodi u Kini, sto se tice podrske Presigio je tu veoma dobar i stalno izalzi neki update, pogledajte ovo http://www.prestigio.rs/news/press/04042012
verovatno ste svi vec i videli, moja supruga koristi 5080 i veoma, veoma je zadovoljna.cak ga i ja cesto koristim.Mislim da i sada za te pare nema boljeg na trzistu.
PMP5097 po najavama ce isto biti najbolji na trzistu u tom cenovnom rangu,sacekajmo i vidimo.Treba da se pojavi za 7-10 dana

Samo cu reci WOW.. Ovoo nisam ocekivao!

Tegra 3 za 200e je moguca samo ako ce neko da kupi chip + gratis futrola.. 😀 toliko o tegri 3 za 200 letos.. 😀

Ja se "učipio" za prestigio!

Nadam se da će za moje potrebe (surf, video, mjuza, e-books) biti OK..... A da li ga pokreće Tegra 3, AC-A8....9 ili dva portabl crnčića nije mi bitno dok ovo što sam naveo glajduje...

neka falšira na čemu god hoće quad core je quad core. da ima najjeftiniji ekran na tržištu, bez gps, bez 3g samo daj bože da ima bt 😀 i da košta 200e? hmm.... da li pre single core + ips ili quad + neki drljavi ekran.... hihi videćemo... do tad... vidimo se 😀 a onda ćemo pričati 😀 vraćam se ponovo u ovu temu kad gugl izbaci svoj tab.

Sad mi je tek sinulo da govorimo o potpuno različitim uređajima i potrebama. Tebi je očigledno jedino važno šta piše na kutiji, dok je nama ostalima važno kako uređaj radi i šta nudi kao celina. Meni treba tablet koji će pre svega imati dobar ekran, pošto je to osnova tableta, u njega treba da gledam sve vreme. Pored dobrog ekrana, zanima me još da ima moderan OS, i da sve to pristojno radi, dakle bez zapinjanja. Ni najmanje me ne zanima kako se SOC zove, može da bude Tegra, može da bude Cortex, a može da bude i Vidra i Tidra, nebitno mi je. Dok radi pristojno i ne košta puno, ja sam zadovoljan. Naravno, meni su dovoljne prosečne performanse zato što me ne zanima da igram igrice na tabletu, a jedino za to je realno baš preko potreban taj Tegra 3. Za sve ostalo, bilo bi lepo da je Tegra 3, a ne mora da bude, posebno ako će koštati 2-3 puta manje.

radi skajp odlicno na dosta uredjaja sa prednjom kamerom. stvarno je *****no ono sa zadnjom kamerom bez prednje, nece oni dozvoliti da im izadje takav uredjaj, modifikovace ga. necu vise da trujem temu. uzivajte u svom prestigiu, ja cu da cekam reviziju sa bluetooth-om, ako gugl uk*nja stvar. ili max tab, ali i oni nisu nesto raspolozeni da stave bluetooth, kao da to kosta 50 evra :/

Nema sanse da google tablet bude bez prednje kamere, pa glavna fora im je sad sa gtalk video pozivima 🙂

jel hardver ovog tableta dovoljan da pogura gta3? video sam da ga ljudi igraju i na samsung galaxy player pa predpostavljam da moze,ali reko sto da ne pitam 😛

Nazad
Vrh Dno