Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

bt gamepad, bt keyboard, bt mouse, bt GPS GPS GPS GPS GPS! nit ima gps, nit ima BT, dakle GPS nikako... :/
***, meni je za navigaciju dobar i mobilni, ali ako ti bas toliko treba GPS na tabletu onda ovaj model jednostavno nije za tebe. Mada, od jeftinijih tableta mislim da ni jedan nema bt, proveri.

Ponavljam se jer sam vec rekao ranije ali da su odlucili da naprave dual-core 5097 bi bio best buy bez konkurencije kod nas, 1gb ram memorije i 1GHz dual-core pun pogodak.

Ne razumem tvoju potrebu da napadas tablet koji je sasvim pristojan za novac koji se ulaze. Izvini, ali na nekim stvarima je moralo da se zakine, mozda nema 3g, bt, GPS, ali sa druge strane ima toliko dobrih stvari - IPS ekran, 1GB DDR3 rama, baterija od 6000mAh, odlicnu futrolu, Android 4 ICS.
Po mom misljenju, koncept "jeftinih" tableta je "vaganje", u smislu da se na najbolji nacin izbalansiraju svi parametri (kvalitet izrade, dizajn, ekran, procesor, memorija, operativni sistem, niz drugih stvari) i da se dobije uredjaj koji moze da zadovolji potrebe jedne odredjene grupe ljudi. Neko jednostavno ima novca i kupice Asus Transformer ili iPad, a neko i pored tog novca nece kupiti ove tablete jer mu bas i ne trebaju toliko jake masine i zadovoljice se bas ovakvim tabletom. Sa druge strane, najveci broj nas ce ga uzeti, upravo zbog novca, jer mislim da je za 200e, koliko kosta, izvuceno najbolje. Sve je stvar izbora u zivotu.
Najzad, ne verujem da u danasnje vreme neko ukljucuje bt, ili kaci tastaturu na tablet, kao sto znamo tablet je predvidjen za konzumaciju sadrzaja, a ne za obratu teksta, programiranje i sl. Takodje, nije bas zgodno tablet ekrana velicine 10" koristiti kao GPS, tu je mobilni i li poseban gps uredjaj sa manjim ekranom koji ce mnogo bolje da odradi posao. Pitanje je i da li bi neko bio spreman da izdvoji jos 100e ili vise za ovaj tablet, ukoliko bi imao ove dodatke. Mislim da vecini to i nije potrebno. Bitno je realno gledati na stvari, bez emocija i predrasuda. 🙂

Poslednja izmena:
^ Uze mi Cvele012 reči iz usta...
Nemaju svi iste potrebe, i meni apsolutno nije potreban ni GPS ni BT ni 3G.
GPS imam (Prestigio 4.3" displej, iGo Primo 2.0 radi savršeno) a i da ga koristim u autu sa 9,7" dijagonalo ne ide. Mada imam iGo i na mobilnom.
Bt takođe ne pamtim kada sam koristio... Jednostavno sve što mi treba skidam sa neta.
Imam Android mobilni, i da dajem 50€ sa SIM modul nemam potrebe, kada mogu net da preuzmem sa mobilnog.
Meni treba tablet za igranje, ali ne igranje igrica, nego "igranje" na netu, za po koji film... Eto, bukvalno da se sin i ja igramo na njemu. A i da suprugu ostavmo na miru dok je ona na računaru...
Zato mi je bitan dobar displej, dobra baterija, i operativni sistem sa kojim će lepo raditi (Android 3 ili 4).
A za obziljini rad (Office, Corel, PhotoShop) tu je računar...
Tako da, ponavljam svako ima svoje razloge zbog čega će uzeti nešto ili ne, ali smatram da toliko kategoričan u promovisanju svog stava nema potrebe niko da bude.

Poslednja izmena:
neko je pomenuo da ako android telefon ima opciju za serovanje konekcije,tablet moze da koristi njegov internet iz paketa....interesuje me da li se ta konekcija seruje preko wifi i kako da znam da li telefon ima tu mogucnost...konkretno me zanima ovaj model Samsung Galaxy Y Duos S6102

Poslednja izmena:
Mislim da svaki telefon koji ima preko 2.1 android verziju ima tu opciju.
Postoji aplikacija, ukljucis i na tabletu vidis telefon kao wifi i povezes se.

jel ima neko ime te aplikacije? posto bih trebao da menjam telefon uskoro,pa da znam da li ovaj telefon sto zelim da kupim podrzava tu aplikaciju 😉 onda ovom tabletu ni ne treba sim slot,ako moze da uzima konakciju od telefona

jel ima neko ime te aplikacije? posto bih trebao da menjam telefon uskoro,pa da znam da li ovaj telefon sto zelim da kupim podrzava tu aplikaciju 😉 onda ovom tabletu ni ne treba sim slot,ako moze da uzima konakciju od telefona

Ima ih puno, mnogi telefoni podrzavaju out of the box.
U svakom slucaju u nazivu stoji "Tether".

opet ja kažem. 200 evra je mnogo za to što nudi. kindle fire košta toliko. guglovo sokoćalo koliko god bilo loše neće sigurno biti lošije a ni skuplje od kindle fire-a, koji je opet bolji nego ovaj kinez. dakle računica je jasna. ko ne može da sačeka 2-3 meseca i da izdrži to vreme bez tableta a želi da kupi nov tablet za 200 evra, evo mu ovo, niko mu ne brani.

samo će mi biti žao ljudi koji će kupiti ovo kad shvate da za iste novce može mnogo bolje, za samo par meseci. pa i sad... cough FIRE cough

videces da to guglovo cudo nece kod nas doci tako rano i da nece kostati tako malo....bice ista prica kao i za sony playstation....sony je objavio da ce cena ps2 biti 90-100e u svim zemljama(sto jeste slucaj) pa je kod nas 140-150 nov...
koliko sam video,taj google ima ekran od 7inca...meni se to svidja,ali sa druge strane taj tablet je otprilike velicine male skolske sveske sto i nije neka velicina za uredjaj sa takvim hardverom...vise mi odgovara rad na ekranu od 10inca,a i uvek ce postojati opcija da se ovaj proda ako taj google stvarno dodje u to vreme po toj ceni 😉

aha. baš će biti rad sa procesorom koji je prevaziđen tri generacije u vreme izlaska. ne kažem da će 100% biti revolucija, ali vredi sačekati i videti šta će se desiti, JER je gugl mnogo veliki igrač. veći od ovog kineza definitivno.

pa necu sigurno da modeliram zgrade na tabletu...za surfovanje i filmove je odlican.inace stalno zoves ovaj tablet kinezom,sta je sa guglom? da se ne pravi mozda u nemackoj? gugl takodje nije tip igraca koji ce da dopusti da ne zaradi na tabletu kao sto pise u najavi. da li ti oni lice na veverice....mozda ce taj tablet i biti jeftin,ali neces moci da prdnes bez nekih servisa koji ce se placati kako bi gugl dobio novac nazad

Poslednja izmena:
a koje bi to servise nama gugl mogao da naplaćuje? gugl tab će biti jeftin iz istog razloga iz kog je kindle fire jeftin. cilj im je da povećaju broj korisnika androida kako bi njihov market, ili kako ga već sad zovu porastao i zarađivao više. dakle oni će tablet prodavati po maltene proizvodnoj ceni, tj. recimo oko 50e skuplje nego što košta da se napravi, ali će zarađivati na aplikacijama i naravno reklamama.

dakle ako je konkurencija fire-u gugl sigurno neće dozvoliti da bude slabiji od fire-a, a taj isti fire je već za dve dužine ispred ovog kineza.

opet ja kažem. 200 evra je mnogo za to što nudi. kindle fire košta toliko. guglovo sokoćalo koliko god bilo loše neće sigurno biti lošije a ni skuplje od kindle fire-a, koji je opet bolji nego ovaj kinez. dakle računica je jasna. ko ne može da sačeka 2-3 meseca i da izdrži to vreme bez tableta a želi da kupi nov tablet za 200 evra, evo mu ovo, niko mu ne brani.

Mislim da Kindle Fire ne može da se poredi sa ovim tabletom. Pored manjeg ekrana, ima custom verziju Androida 2.3, dok ovaj ima ICS. Takođe Kindle Fire ne podržava Google Play (bivši Android Market). Uz to se ne prodaje na našem tržištu, a nema ni slot za memorijsku karticu.

a sta planiras da radis sa tim hardverom na tabletu? pogotovo na tabletu od 7 inca?

dakle ako je konkurencija fire-u gugl sigurno neće dozvoliti da bude slabiji od fire-a, a taj isti fire je već za dve dužine ispred ovog kineza.

Baš me zanima po čemu je to Fire ispred ovog nekineza?

P.S. Koliko ti misliš da bi ovaj tablet trebalo da košta? Za 130 eur se prodaju tableti sa rezistivnim ekranima, procesorima od 600 MHz i sa Androidom 2.1.

Sa druge strane, tableti koji su od ovog bolji samo po nesto jacem procesoru koštaju po 400+ eur.

meni iskreno ovaj kindle fire ne uliva neko poverenje i isto mi je kinez kao i bilo sta drugo,dok za prestigio znam da neko vreme postoji na trzistu i da se dobro drzi

@ed_hunter Ja sam ubedjen da si i ti do skoro bio potencijalni kupac ovog tableta ali si iz nekog razloga odustao. Pa ga sada pljujes na sve strane. Jesam li u pravu?
Ali pljujes nesto bez razloga! Nesto sto jos nema u prodaji a da ne pricam da ga nisi ni video uzivo a ne isprobao. Tako da je ovo za mene gubljenje vremena.

Kindle fire je ok dobro se prodaje zato sto je jeftin ali ima mnoga ogranicenja i odradjen je ocajno, losa plastika i ne bas dobar kvalitet izrade.

jok. situacija je iskreno ovakva. skoro sam čuo da izlazi gugl tab i da će koštati 200 evra. ok. daj da vidim šta se nudi za 200 evra? vidim ovo i onog plekanog maxtaba. ok oba su dobra. i oba ne valjaju. jer ako za 200 evra dobijam tegru 3 što bih kupovao ovo? eto čista priča. iako se ne zna šta će gugl tab imati, vredi sačekati, pa onda donositi odluku i kupovati. možda bude svašta, a možda bude tresla se gora rodio se miš. nažalost verovatnije je ovo drugo, ali opet vredi čekati.drugo, onaj plekani maxtab je po meni bolji izbor, jer reče onaj lik što ga prodaje da će možda dobiti bluetooth, a i plekan je. za iste pare. kinezi i jedno i drugo, ali mi onaj deluje malo kvalitetniji jer je limen. eto takva stvar je. inače nemam nikakvu korist od toga da pljujem neki uređaj, samo ne želim da se ljudi ispale. ja čekam da se ne bih ispalio. ali bih isto pazario neki ovakav tablet. ovo ne, jer nema ni gps ni bt. već imam bt gps modul koji koristim sa telefonom, tako da mi tablet sa bt bez gps savršeno odgovara. ovo ne. bez uvrede svima.

Ok bez uvrede ali ja na tvom mestu ne bih raspravljao 2 dana o necemu sto nije u domenu mojih interesovanja i ne bih ubedjivao sebe i sve druge da nesto ne valja.
Iznosis jednu istu stvar vec 12-ti put. Nismo svi isti i nemamo iste potrebe i kriterijume. Toliko

Poslednja izmena:
@ hunter - kad ti neko da tegru 3 za 200e, zajedno sa 3g, bt i gps, ja cu da uzmem taj tablet i da ga pojedem.. naravno govorim o narednim mesecima.. cak mozda i cela godina..
pazi sta sam ti reko.. 🙂

cak i bez 3g-a ce kostati mng vise..

ne, 3g nema šanse. gps verovatno ne, ali bt i tegra... pa što da ne... uostalom videćemo. svaki guglov proizvod je do sada bio superiorniji od konkurencije.

jesi spreman da jedeš plastiku i metal ako gugl tab bude imao tegru3? xD

i ja znam da od toga najverovatnije nema ništa, ALI, ALI, ALI biće nešto, a šta ne znamo dok ne vidimo.

@ed_hunter Znaci, jos jednom kazem, sve je stvar izbora. Ne sagledavas stvari realno i pljujes po necemu sto je objektivno najbolja kupovina i gotovo svi se slazu sa tim. Da li je pametno cekati nesto nekoliko meseci? Nesto za sta ne znamo kakvo ce biti? Tehnologije nisu stvar cekanja, vec trenutka. Kada prodje nekoliko meseci, cekaces nesto drugo, i tako u zacarani krug. Ovo je i vise nego dobar tablet za prosecnog korisnika. Da si malo vise obratio paznju video bi da i Prestigio ima metalnu zadnju stranu sa gumenom oplatom sa strane.
Bilo bi dobro da se ovde iznose neke konkretne stvari o mogucnostima ovog tableta, a ne da se poredi sa tabletom koji ce se (mozda uskoro) pojaviti, a ne znamo nista o njemu. Hajde da ga poredimo sa necim sto postoji na trzistu, kao sto je npr. Wayteq 100is i sl. Budimo konstruktivniji.

Nazad
Vrh Dno