Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

I ovo su slike preproduction sample-a. Postavicu Vam ja slike cim stigne, u ponedeljak 21/05

a sto ne bismo svi lepo sacekali google nexus tab? tegra 3 za 190 dolara?

A zasto se stalno potencira to: "Sto ne bismo sacekali" svaki put neko to radi?
Kako neko kome treba tablet da ceka nesto sto zvanicno nije najavljeno?
I kada konacno izadje ako izadje opet ce neko da napise: "Sacekajte nesto trece.

kupicemo ovaj i ako izadje taj google prodacemo prestigio ;)

ako stvarno bude tegra3 bice mi zao svih ljudi koji su 2-3 meseca pre njegovog izlaska dali isti novac za hardver koji je dva puta prevazidjen u vreme izlaska :/

ne kazem, ko bas ne moze bez tableta ovaj prestigio i onaj drugi limeni su odlican izbor, svejedno koji. ali tablet nije nesto preko potrebno, tako da se isplati cekati par meseci, zaista.

evo drugarica hoce da kupi najjaci transformer prime, i pita me za saver... sta da joj kazem: ma kupuj, to ti je odlicna kupovina! jeste tablet odlican, ali situacija je sada jako specificna, i treba cekati guglov potez jer je gugl u svetu androida strasno veliki igrac. sta sad, ona kupi prime za 700 evra i ja posle za 3 meseca kupim toliko jak tablet za 200-250? pa ne bih smeo na oci da joj izadjem. zato svima preporucujem da sacekaju da vide sta ce gugl da predstavi.

navodite podrsku kao prednost. e pa guess what? niko nece dobiti novu verziju androida pre guglovih telefona i tableta... eno ga galaxy s nikad nije dobio zvanicno ics, a nexus sa istim hardverom je dobio prvi.

dakle ako kazem da se saceka, onda definitivno to mislim.

ja stvarno ne mogu da razumem ljude koji kupuju neki hardver mesec dana pre nego sto se predstavlja nova generacija, pa sacekajte bar da se vidi sta ce biti, mozda bar cene padnu.

ima likova koji su kupili iphone 4 deset dana pre nego sto je izasao iphone 4s. mozete misliti kako su se osecali kad su saznali da je izasao 4s i da su za taj novac mogli njega da uzmu.

strpljenja molim!

Google je najavio odavno svoj jeftini tablet, ali kako vreme prolazi sve mi se čini da nema ništa od toga za sada, bar ne u prvoj verziji. Koliko vidim on će se boriti sa Kindle Fire, a ne sa iPad-om i zbog smanjenja troškova neće ni biti quad-core već dual-core. Više o tome ovde. U svakom slučaju od čekanja uglavnom nema ništa, pogotovu kada je neizvesno šta će i da li će biti prikazano.

neka ga i dual core, meni dobar... i kndle fire je bolji od ostalih jeftinih, a guglov nece biti losiji... no da ne trujemo temu.

ovaj prestigio je stvarno kul, isto i onaj drugi limeni. kad bi imali 3g ne bih razmisljao ni trena... ovako... pa skupi su za "jeftine" tablete.

neka ga i dual core, meni dobar... i kndle fire je bolji od ostalih jeftinih, a guglov nece biti losiji... no da ne trujemo temu.

ovaj prestigio je stvarno kul, isto i onaj drugi limeni. kad bi imali 3g ne bih razmisljao ni trena... ovako... pa skupi su za "jeftine" tablete.

Ja zaista ne vidim, bilo koju drugu jeftiniju alternativu kad su u pitanju ``jeftiniji`` tableti, za bilo sta jeftinije morao bi da porucis sa dalekog nam istoka, i da pritom nemas garanciju, a ni podrsku. Sto se samog prestigio tice, mene a verujem i mng je zainteresovalo to sto su njihovi dosadasnji korisnici bili i vise nego zadovoljni redovnim update-ovima, sto je meni jako jako bitna stvar.. A razumljivo je da to povlaci i odredjenu cenu.. Inace imam galaxy tab koji me super sluzi, i nisam uzimao za sebe u razmatrenje ovaj tablet, pratim ga zbog brata i pre bi se odlucio za njega nego za bilo koji drugi, TRENUTNO..

p.s. sto se cekanja na novije tice, valjda smo se svi do sad uverili da nije izasao jos uvek tablet koji je tooliko superiorniji u odnosu na sve ostale da ga vredi cekati godinu, dve, napreduju naravno, ali mic po mic, tako da je meni ta prica o cekanju besmislena, ok, je mesec i dva, ali godinu dana cekati na nesto sto ce izaci kad izadje i bice skupo a mesec dana potom ce krenuti masa slicnih, pffff i nije bas racionalno..

Poslednja izmena:
^ +1

Tegra 3 tablet za 190$?? Nadajte se samo...
Mozda i izadje ali nakon sto izbace Tegra 4.
Evo vec najavljuju Tegra 3+ za cetvrti kvartal ove godine. A krajem 2011-te su najavljivali TOLIKO Tegra 3 tableta, jeftinih, skupih, pristupacnih, prodje pola godine a tu je samo jedan Prime od 600e i sada ova "jeftinija" varijanta.
Acer izbacio nesto... nema ga nigde... Toshiba takodje neka 3 tableta tek pre par nedelja koji su isto prosli nezapazeno i to je sve.
Bas me zanima gde je taj izbor sto se Tegra 3 tableta tice?
Nego im zinulo du*e pa nabili nerealne cene nece da izbacuju jeftinije 7" tablete da ne bi sami sebi pravili konkurenciju.

Kindle je 200$ ali da li mozes da ga iskoristis ovde kako treba? Imas li garanciju kod nas? Taj tablet uopste nije namenjen za ovo trziste ali da je dobra kupovina jeste. Ali ne kod nas.

A i taj Google tablet će biti 7", dok je ovaj 9,7". Mnogima je 7" premalo za tablet, budući da su sadašnji high end telefoni ~ 5".

Mada, ko čeka, možda bi i bolji izbor od tog Google tableta bio i budući iPad mini, isto 7" samo 4:3 odnos stranica i 2048x1536 rezolucija uz 326ppi, kao na iPhone-u, a najavljena cena za osnovni model bi bila isto 200$.

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Ma vec nekoliko meseca imamo tegra3 na trzistu, a nigde ni traga o jeftinim tabletima sa tegra2 cipom :)

Ma vec nekoliko meseca imamo tegra3 na trzistu, a nigde ni traga o jeftinim tabletima sa tegra2 cipom :)

Bas tako, nije pocela ekspanzija jeftinih tegra 2, a oni kao vec najavljuju jeftine tegra 3, nemojmo da se zavaravamo niko nama, niti bilo kome u svetu nece poklanjati svoju zaradu.. Najeftiniji tegra 2 kosta 300 i kusur evra, onaj acer A200 ili koji vec.. (govorim o brandname uredjajima)...

Bas tako, nije pocela ekspanzija jeftinih tegra 2, a oni kao vec najavljuju jeftine tegra 3, nemojmo da se zavaravamo niko nama, niti bilo kome u svetu nece poklanjati svoju zaradu.. Najeftiniji tegra 2 kosta 300 i kusur evra, onaj acer A200 ili koji vec.. (govorim o brandname uredjajima)...

Pa to je zato što se Tegra2 i dalje proizvodi u starom 40nm procesu, u kojem se proizvodi i Tegra3. Na žalost, za Tegra 2 nije ni najavljen prelazak na novi proces, tako da će cene ostati iste, dok je za Tegra 3 najavljen prelazak na 28nm, što će doneti značajno niže cene. Zato je sada Tegra3 tako skup, ima 2-3 puta veću površinu od Tegra2, dok se ne pređe na novi proces. A Tegra 2 ne može da pojeftini, kada se proizvodi isto kao i do sada, troškovi su isti i tu se ništa nije menjalo. Sve u svemu, Tegra je u buli još neko vreme, verovatno do početka 2013, i do tada je neprimamljiva kupovina - Tegra 2 je stara a Tegra 3 previše skupa. No, sve je to normalno i već viđeno kod proizvodnje desktop procesora - smenjuju se tik i tak - izbace novu arhitekturu, pa je posle nekog vremena "smanje" na razumnu veličinu/cenu.

^ +1
Kindle je 200$ ali da li mozes da ga iskoristis ovde kako treba? Imas li garanciju kod nas? Taj tablet uopste nije namenjen za ovo trziste ali da je dobra kupovina jeste. Ali ne kod nas.

Postoji konkurencija, Samsung Galaxy tab 2 7.0 (ne treba ga brkati sa modelom 7.0 plus, koji je preskup), košta 249$ u USA, kod nas ga još uvek nema u prodaji ali ne bi smeo da bude skuplji od 250+- eur. To je jedini brand-name kvalitetan tablet po toj ceni, uz to ima ICS, samo još da ga neko uveze.

@ Air-max - Slazem se i jasno mi je o cemu govoris, nisam ja spominjao zasto tegra 2 kosta toliko koliko kosta i zasto je trojka skupa.. Samo kazem da je besmisleno onom koji razmatra ovaj tablet konkretno da ceka da se pojave ULTRA MEGA GIGA jeftini tableti sa tegra2 ili 3.. To je samo moje misljenje mozda gresim, ali pratim tablet racunare dugo i to je jedini zakljucak koji mogu da izvucem..

Može jedan mali rezime pre nego što istekne preorder... :)

Znači u trenutnoj konkurenciji tableta za oko 200E kod nas vi bi preporučili ovaj?

dok gugl ne povuce svoj potez mozete samo da pricate. sta ako bude bas tako? bas tegra 3 i bas 200 evra? realno niko ne zna sta ce se desiti...

i nije godinu dana cekanja, vec dva tri meseca, ovog leta treba da izadje...

no videcemo.

kazem, da ovaj ima 3g kupio bih ga odmah. ovako davati ovoliki novac za kineza? no thank u.

@ Air-max - Slazem se i jasno mi je o cemu govoris, nisam ja spominjao zasto tegra 2 kosta toliko koliko kosta i zasto je trojka skupa.. Samo kazem da je besmisleno onom koji razmatra ovaj tablet konkretno da ceka da se pojave ULTRA MEGA GIGA jeftini tableti sa tegra2 ili 3.. To je samo moje misljenje mozda gresim, ali pratim tablet racunare dugo i to je jedini zakljucak koji mogu da izvucem..

Slažem se sa tobom, nisam ni rekao da nisi u pravu, samo sam ponudio i objašnjenje za ono što si ti rekao. :) Inače, i ja mislim da je ovaj Prestigio super ponuda, otvara eru kvalitetnih jeftinijih tableta, samo bi ipak trebalo sačekati neki test da vidimo trajanje baterije, zato se ja i odupirem ovom preorderu, inače bih već kliknuo na "kupujem" na Gigatron shopu. :)

P.S. Za sve koji su kupili ovaj tableti na preorderu, treba da znate da možete da vratite uređaj bez obrazloženja u roku od 15 dana, ako ste ga kupili na daljinu (preko neta, telefona itd.). U tom slučaju, prodavac je dužan da vam u roku od 30 dana od vraćanja isplati vaš novac (Zakon o zaštiti potrošača). Isprobano u praksi. ;) Ovo "bez obrazloženja" znači da uređaj ne treba da je neispravan, nego da jednostavno iz bilo kog vama znanog razloga ipak ne želite da ga zadržite, takoreći predomislili ste se. ;)

dok gugl ne povuce svoj potez mozete samo da pricate. sta ako bude bas tako? bas tegra 3 i bas 200 evra? realno niko ne zna sta ce se desiti...

no videcemo.

kazem, da ovaj ima 3g kupio bih ga odmah. ovako davati ovoliki novac za kineza? no thank u.

Nerealno je da očekuješ da za 200 eur ima i IPS ekran i da bude 3G. Pa do nedavno su se za 200 eur prodavali modeli sa rezistivnim ekranima, i procesorima od 600 MHz sa 256 MB RAM-a.

Takođe, ovo nije kinez, Prestigio ima neki renome, ne vrhunski ali kakav-takav, a pokazali su se i prilično dobro u pogledu softverske podrške za svoje modele. Na kraju, tu je i 2 godine garancije.

no videcemo.

A sta bi ti za 200e molim te? 10" + jos 3g?
Ako ti treba 3g ovo svakako nije tab za tebe, ali reci da je los i skup zato sto nema 3g? Ne razumem te.

I kazes kinez... a sta to danas nije kinez? Sve se tamo radi!
Koliko sam ja upoznat iskustva sa ovim brendom su jako da ne kazem skroz pozitivna.

P.S. Za sve koji su kupili ovaj tableti na preorderu, treba da znate da možete da vratite uređaj bez obrazloženja u roku od 15 dana, ako ste ga kupili na daljinu (preko neta, telefona itd.). U tom slučaju, prodavac je dužan da vam u roku od 30 dana od vraćanja isplati vaš novac (Zakon o zaštiti potrošača). Isprobano u praksi. ;) Ovo "bez obrazloženja" znači da uređaj ne treba da je neispravan, nego da jednostavno iz bilo kog vama znanog razloga ipak ne želite da ga zadržite, takoreći predomislili ste se. ;)

Da ali to valjda važi samo ako izabereš dostavu, nije moguće ako ga lično preuzmeš u radnji...

no videcemo.

Niko ne kaze da google nema tu moc, naravno da imaju, ali kao sto air-max rece, sama proizvodnja cipova je i dalje skupa za takvu ekskurziju (barem sam ja njega tako razumeo, ako sam pogresio neka me ispravi), oni ce izbaciti tablet mozda letos, ali nece biti tegra 3, mogu da potpisem sad odmah, tegra 2, mozda mada sumnjam, ali moguce, ako uopste izbace..
da ima 3g morao bi da kosta jos 50-100e min vise, sto zbog modema sto zbog glupog oporezivanja, a za te pare mozes da kupis telefon i da tethering koristis, ja ne vidim logicnije i bolje resenje, ponavljam kao deb ilko to, ali meni je stvarno cool.. :)

Da ali to valjda važi samo ako izabereš dostavu, nije moguće ako ga lično preuzmeš u radnji...

Da, ako ga kupiš, kako zakon kaže, "na daljinu", što bi značilo da ga poručiš na neviđeno i dobiješ ga poštom, u tom slučaju imaš rok od 15 dana da ga vratiš, ako te pitaju "zašto?", možeš slobodno da odgovoriš "zato". :D

iskren da budem apsolutno me briga da li je ips ekran, bitno je samo da je kapacitativni. radije bih tegra 3 + tft ekran, nego ips + neki smush koji ima ovaj.

čekajte, mene neko zeza ovde... sad gledam specifikaciju, dobro nema gps... ajde nema veze imam externi bluetooth gps. ali on nema ni BLUETOOTH? jel ovo neka neslana šala?

Poslednja izmena:
Možda nisam uspeo da nađem s' obzirom da sam čitao specifikacije na mađarskom ali koliko videh ni WayteQ xTAB-100is nema BT...?

BT nisam upalio jedno 6 godina.. :) koji ce mi moj to.. :) airdroid je MAMA..

Nazad
Vrh Dno