Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Ne pratim ovu temu pa ako može kratko pojašnjenje. Vidim na oglasima Vodafone SmartTab 10 i SmartTab 10.1. Da li se radi o istom uređaju ili su to dva različita modela?

Isti je uredjaj.

Vidim da CM9 fino napreduje za Smart Tab, je l' neko probao poslednji build? Ja sam udomio tablet, al' me zanima kako radi sa CM9. :)

Molim za pomoc. Verovali ili ne procitao sma sve sto je napisano i totalno sam zbunjen. Da li vredi kupovati ovaj tablet ili ne?

Vidim da CM9 fino napreduje za Smart Tab, je l' neko probao poslednji build? Ja sam udomio tablet, al' me zanima kako radi sa CM9. :)
Bagovito :) Moj tab slabo viđam tako da ne mogu da testiram ozbiljno. RIL mora da proradi kako bi ostao stalno na CM.

Molim za pomoc. Verovali ili ne procitao sma sve sto je napisano i totalno sam zbunjen. Da li vredi kupovati ovaj tablet ili ne?
Ako uzimaš preko operatera za 1 dinar onda se isplati. Ako kupuješ preko oglasa dodaj još malo za nešto kvalitetnije jer treba imati sreće pa ubosti pravi koji nema
a) mrtve piksele
b) problema sa resetovanjem - ima dve varijacije. Može biti hardverski problem (rešava servis) a može biti i softverski koji će se rešiti jednom od nadogradnji.
c) problema sa modemom
d) time drift (obavezno imaju svi - rešeno rutom i custom kernelom)
itd

Lutrija je velika. Ja sam na primer imao sreće i dobio uređaj bez mana pu pu da ga ne uročim :)

Moj nema ni mrtve piksele, niti probleme sa resetovanjem, niti probleme sa modemom dok ovo time drift i neznam sta je.

Moj nema ni mrtve piksele, niti probleme sa resetovanjem, niti probleme sa modemom dok ovo time drift i neznam sta je.

+ 1

Mada, postoji veci broj reklamacija na uredjaj, a sa druge strane meni sva tri rade normalno.

@ Gizmo
U pravu si pogresno sam se izrazio, trebalo je da napisem ustupam tablet umesto poklanjam tablet jer sam ga i ja dobio za dinar.

Činjenice

Činjenice za one koje mrzi da čitaju:

Jel se nekom desava da se restartuje tablet ili cak gasi?Meni se danas jednom restartovao a 2 ugasio?Restartuje se iz cistog mira,kada nista ne radim na njemu..

da i meni se desava, ne cesto alicse desava . . . i znam da je kod jos nekih ljudi koji imaju tablet

Ja sam na istoj verziji. Meni se desavalo da se spuca i da ne mogu da ga upalim. Desi se nekada da zabode launcher ali samo prethodna verzija. A juce mi je zabo potpuno 2x dok je bio na punjacu. *** desava se, nije nista alarmantno.

Prekjuce sam uzeo vec pomenti tab, samo da pitam da li neko ima problem sa kamerom ili samo ja? U njegovom programu kada udjem samo crni ekran, nista se ne desava, onda se zatupi i to je to.

Meni je zabo 2-3 puta otkad ga imam. Meni je najiritantniji taj bag sa kamerom, ostalo nešto i ne primećujem.

IMAM PROBLEM SA MOJIM SMART TAB-om!

Restartuje se sam od sebe kad god upalim neki web browser, default ili dolphin, nije bitno.

Da li neko zna kako da resim taj problem?

P.S. Nije instalirano nista pre nego sto je poceo da baguje. Sve je bilo ok i onda je pocelo samo od sebe.

Hvala

do sada niamo imali taj problem i rotate mi je odlicno radio sve vreme. primetio sam da me zeza net... Kada sam kuci na wifi i odem recimo na posao ne mogu na net uopste. Cak i kad ugasim wifi moram da restartujem tab da bi sljakao. Nije se tako ponasao ranije. Jedva cekam novi sw.

BTW, stigao mi je racun... Kao da su znali klosari usljavi kome ne treba da zakidaju. Taman sam krenuo da organizujem grupnu posetu. Uredno sam dobio 1646din da platim :D

Desavalo mi se da nece da se pokrene kamera i da youtube nece da pusti video ali do sada mi se jos nije desilo da mi se rasteluje vreme na tabu.
Ima li nekih nagovestaja da bi CM9 mogao skoroije da podrzi nas tab?

Pozdrav drugari, jutroh se vratih iz Rumunije obisao 5-6 Vodafonovih radnji od Temisvara do Bukuresta i cvrc, nema dock-a. U Bukurestu mi je jedan lik rekao da je bio u ponudi, ali da on nema i kad sam pitao za neku drugu radnju lik nije znao gde se nalazi druga radnja u Bukurestu, genijalci. Tako da nemojte se truditi slabo da cete ga naci. Elem imam drugi problem izgleda da mi tablet ne registruje sim karticu, pe nego sto treba da ga ukljucam pise mi please insert sim card, a ona je ubacena i vadio i restartovao i nista.Jel imao neko slican problem i kako ga je resio?

Na pocetnom ekranu pre nego sto ga ukljucis pojavi se please insert sim card, i to mi je stajalo duze vreme al je radilo, i onda odjendom kada iskljucim wifi nema mreze, pokusavao i d abiram mrezu i 300 cuda ali kao da ne moze da se konektuje.Pa sam zvao cc i oni kazu ostecena kartica(chip) odem uvip decko stavi karticu u telefon i sljaka, alii na tablet mrtvo i ono sto je najinteresantnije ne prihvat ni pin i ovaj iz vip-a promenio pin i isto u fonu ok ali na tabletu me samo izbacuje...Jel za odrutovanje samo izbrisem ona dva fajla i pobrisem chainfirre i cwm i ostale aplikacije koje ne bi radile da nije rutovan?

Još Malo činjenica:
Meni se povremeno pojavi posle ukljucenja insert sim card....ja sam to resio tako sto jednom kratko pritisnem power....jos jednom na power i onda ukucam pin code i radi normalno.

Kakva vam je svima situacija sa mrtvim pikselima? Ja imam 2 tamna i 2 svetla i nameravam da reklamiram tablet.

ja imam jedan mrtav piksel od pocetka, skroz levo u sredini, tako da nije frka.U stvari, moze li se reklamirati tablet sa jednim mrtvim pikselom ? :D

Ako neko ima ideju sta ciniti sa ovim!!!
shot_000002.jpg

Danas sam primetio čudan problem sa tabletom. Skoro ceo dan sam proveo napolju (najveći deo dana na ski stazi u Košutnjaku gde je odličan signal) i najveći deo vremena je tablet bio nakačen na Edge. Kad uspe da se ukači na 3G/3G+, net radi super i signal je maksimalan ali to ne traje dugo, par minuta i prebaci se na Edge. Dok je na Edge, pokušam da uradim skeniranje mrežnih operatera, da vidim da nije slučajno VIP-ov WCDMA u nekom prekidu kad ono iznenađenje, nalazim sve tri mreže ali samo kao Edge. Dok imam 3G, pretraga prikazuje uredno sva 3 operatera po 2 puta (Edge i WCDMA)?!

Isto tako, do sada nisam tome pridavao pažnje ali mi se dešava kad recimo ne koristim tab dan, dva i probam da ga koristim, crtice koje prikazuju jačinu signala (bilo wifi, bilo network) su zasivljene i nema nikakvog protoka ma šta radio, pomaže samo restart uređaja.

Da li je još neko imao ovakve probleme? Smrdi mi na reklamaciju u najavi...

Eo cinjenice da mi skroz ok radi tablet ! Sama cinjenica da software nije optimizovan kako treba, ali od silnih problema da gubi mrezu i tako neke stvari koje su navedene , ja toga nemam, sasvim zadovoljan! Tablet je root, uredno sve radi. Desava se nekad da se zaglupi, ali to isto zna da se desi na telefonu koji imam samsung gt-s5570, restart i sve radi. Naravno ljudi znaju da instaliraju svasta , pa posle se ima problem oko necega. Npr chainfire, za koji smo ovde ustanovili da pravi problem oko browser-a ili ti adobe flashplayer-a !? ;-) Pitanje sledece treba da bude, za sta ti treba tablet!? Pa prema tome trazis i kupujes tablet. Pozz svima

Slažem se sa duiiadin-om,stvarno tablet je u globalu solidan a pogotovo u odnosu na neke marke i modele koji se uvaljuju kod nas...Jedino se nadam nastavku podrške XDA zajednice i update-a od strane ZTE kompanije,jer ako kojim slučajem ovaj tablet dobije ICS biće jjaaako dobra stvar :)

ubacio sam od mdusana backup i sve se okej instaliralo i td.. ali nemam 3g internet tj. nema internet konekcije :S jel se pojavljivala ova greska vec nekome?

Poslednja izmena:
Falcon ima isti problem u poslednje vreme, nece tab nikako na 3G. A meni se desava da nema neta uopste ali posle restarta proradi. Mada otkako sam menjao kernel proredio se problem drasticno.

Ja sam imao isti pronlem nosio ga u servis, cekao mesec dana zamenili mi maticnu plocu....

Ali meni je radila 3g mreza,onda sam ubacio cm9 tj. Ics ali tamo cdma jos nisu usavrsili i onda uzeo od mdusans backup i ne radi 3g...mislim da mi nije ploca za menjanje nego nesto softverski treba da se namesti

posle uspesnog rootovanja i fleshovanja CWM, hteo bih da zamenim i kernel. trenutno koristim official #10. koji preporucujete? probao sam joe #60 ali mi nije radio usb debugging a nisam video neki veliki napredak... sa kojim kernelom je moguc OC? inace, odlicna sprava :) jos da postoji USB otg kabl... ni onaj dok zapravo nije los, samo kad bi se mogao naci kod nas...

Prvo i obavezno uradi bekap:) svi joe.stone kernili imaju OC.

Uradio backup naravno :) Nista, probacu mozda neku stariju verziju Joe kernela... Da li ima custom romova? Kolko sam video ima samo onaj cm9 ics koji i ne radi bas najsretnije...

Sent from my SmartTab10

Radi se polako na tome. Jos uvek nema nicega upotrebljivog.

Ljudi, evo stidljivo se pojavljujem na ovom forumu i na ovoj temi, pa onako bezobrazno, odmah cu da molim za pomoc i postavim pitanje...
Elem, od pre 2 nedelje, ponosni sam vlasnik Vodafone Smart Tab. Odradio root, instalirao recovery , stavio joe.stone-ov #60 kernel i sve je radilo savrseno do pre par sati. Naime, kako je tablet kupljen za potrebe moje mirisljavije i lepse polovine, ona se redovno svoje slobodno vreme provodi na njemu. E sada, sve je bilo super, osim sto danas posle jednog gasenja, tablet nece da se upali. Dakle. nikakve znake zivota ne daje. Kada pokusam da ga upalim, nista se ne desava. Ne mogu da odem ni u recovery, ni u bootloader mod. Niti zavibrira kada se upali. Apsolutno nista. Kada ga prikljucim na adapter, ne upali ni LED diodu... Mrtav! Pa bi me zanimalo da li je jos neko imao ovakvih ili slicnih problema, cisto da znam, pre nego sto ga odnesem da reklamaciju, da li je mozda neka losa serija ili jednostavno ja nemam srece sa ovim novim gedzetom...

jel si ga kupio u vipu? mene su ubedjivali da su sve prodali u februaru i nisu hteli da mi prodaju nista :(
neki ljudi su se na vipovoj stranici zalili da tablet brljavi u radu ponekad,ali nisam cuo da je nekom crkao ovako

Nije crkao nego se zaglupeo. Stisni power dugme i drzi ga 10 sekundi. Do sada ti se verovatno ugasio pa ga ustekaj na kabl. To je to.

prkelja je napisao(la):
Ljudi, evo stidljivo se pojavljujem na ovom forumu i na ovoj temi, pa onako bezobrazno, odmah cu da molim za pomoc i postavim pitanje...
Elem, od pre 2 nedelje, ponosni sam vlasnik Vodafone Smart Tab. Odradio root, instalirao recovery , stavio joe.stone-ov #60 kernel i sve je radilo savrseno do pre par sati. Naime, kako je tablet kupljen za potrebe moje mirisljavije i lepse polovine, ona se redovno svoje slobodno vreme provodi na njemu. E sada, sve je bilo super, osim sto danas posle jednog gasenja, tablet nece da se upali. Dakle. nikakve znake zivota ne daje. Kada pokusam da ga upalim, nista se ne desava. Ne mogu da odem ni u recovery, ni u bootloader mod. Niti zavibrira kada se upali. Apsolutno nista. Kada ga prikljucim na adapter, ne upali ni LED diodu... Mrtav! Pa bi me zanimalo da li je jos neko imao ovakvih ili slicnih problema, cisto da znam, pre nego sto ga odnesem da reklamaciju, da li je mozda neka losa serija ili jednostavno ja nemam srece sa ovim novim gedzetom...

Aj da pojasnim posto sam kucao u zurbi prethodni post...
Meni je drugog dana tab istu stvar uradio i mislio sam da ga reklamiram ali mi ga komsinica "opravila", ruke joj se pozlatile :D
Tab se restartuje i zabode pri bootovanju, pozadinsko osletljenje je ugaseno potpuno ali pod odredjenim uglom mozes da vidis kako vrti onaj Vodafone logo iznova svaki put. Upadne u neki loop i ne moze da izadje iz njega sve dok ga ne restartujes. Power dugme 10sec resava sve ;) Obavezno ga nakaci na kabl jer je moguce da ti posrce bateriju dok vrti ono ukrug a onda ga sigurno neces upaliti.
Nisam siguran kako sam to resio ali skoro sam siguran da ti se promenom launchera to vise nece desavati

Jeste launcher je rešenje...jednostavno neoptimizovan GB za ST.Nadam se update-u u skorije vreme...

koji launcher preporucujete? vidim da ima go launcher hd, njihov launcher za telefone je ubijao kako radi na hd2, nadam se da je i ovaj ok :) malo je skenj situacija sto def nece biti oficijalnog ics, ali se nadam da ce joe uspeti da sredi cp9 da radi pristojno.

Ne znam kako, ali tablet sada radi... Ostavio sam ga preko noci na punjacu i jutros se upalio najnormalnije i sada sve radi, a ja sam srecan... Nisam siguran, ali izgleda da mu je baterija bila totalno prazna i nije hteo da se upali, cak iako je bio na punjacu. Kada se baterija dovoljno napunila, on se upalio... No, u svakom slucaju, hvala na pomoci... :)

mobilx kakva je situacija sa cm9. Vidim da i 3g radi da li je dovoljno stabilan za svakodnevni rad jer me kamera i neinteresuje previse, jedino bi voleo da bluetooth bude sredjen i usb mass storage. Instalirao bih cm9 ali mi je bitno da ima stabilnost za normalno koriscenje . .. Pozdrav !

Nazad
Vrh Dno