Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Da nećeš onda da prodaješ dock ako ćeš uzeti samo hdmi? :p

Najbolje bi bilo da resetuješ ruter da fabrička podešavanja i onda od nule da ga podesiš. Iz SBB modema uključi u wan port, kompjuter uključi na LAN i podesi da ti za WAN bude dinamička ip adresa koju će pokupiti od SBBa, a takođe podesi i wireless security na WPA2. Naravno, pre nego što ti proradi net biće potrebno da isključiš pa uključiš sbb modem jer se on veže za jednu MAC adresu i ne može da se prebaci na drugu dok ne restartuješ (sbb) modem.

ej, hvala na odgovoru, proradilo je u medjuvremenu :) pristupio sam modemu iz sugavog internet explorera, nisam ama bas nista dirao, i samo sam upalio/ugasio modem i ruter i sad radi.jipi jai jej

ok, ovako:
hdmi radi sasvim ok.Za eksterne hardove je potrebno eksterno napajanje, a to ne mogu da proverim.Probao sam oba eksterna harda, ali nemaju dovoljno struje od usb-a.Probacu flash cim ga nadjem.Evo i slika, kao sto sam obecao

Mozes li mi reci sta se nalazi u pakovanju dock-a. Bukvalno samo on, ili mozda ide i kabl za napajanje?

ok, ovako:
hdmi radi sasvim ok.Za eksterne hardove je potrebno eksterno napajanje, a to ne mogu da proverim.Probao sam oba eksterna harda, ali nemaju dovoljno struje od usb-a.Probacu flash cim ga nadjem.Evo i slika, kao sto sam obecao

Dock bas super izgleda... Kad bi bio ovakav isti da se kupi za SGT 10.1.... ali nema... ladno sam preceshljao ceo ebay i ima dock koji ima hdmi, 3.5 mm audio out i ulaz za punjac ali ladno nema usb... bem ti samsung... moram sve posebno da kupim...

super je sto su dali sve bitne informacije.Ovako ispada da kupujes parce plastike za 30e :D

Probajte novu verziju Go Launcher HD for Pad, bolje radi nego prethodne, ADW ex me nervira što u portrait modu ne složi lepo ikone kao stock launcher, dok GO Launcher HD to lepo uradi.

Jel ovde neko bese imao problem da ne vidi sim karticu,tj da nema interneta?
Ja danas celo vece isao preko tetheringa sa tableta,preko laptopa i sve radilo ok,i samo odjednom nema signala za internet.Probao i restart i fabricka podesavanja i nema uspeha.Vratio stock kernel da nije do toga,iako mi je Joe-ov radio ok.Pretpostavljam da mu nema pomoci sem da reklamiram,ali moram da ga unrootujem i vratim stock bootanimaciju..Anyone?
Ah da,SIM kartica radi ok,sad sam je stavio u telefon i preko nje vam kucam sada..

EDIT:prelistao sam temu,video Mobilx-ov post o superuser.apk i su fajlovima u sistemskom folderu i nema ih,ali mi u "About tablet" u stavci Kernel Version pise:
2.6.35.11 -perf
root@zte & #14

Da li je i dalje root-van ili nije..sumnjiv sam jer sam preko total commandera pristupio tim fajlovima?

Poslednja izmena:
Jel ovde neko bese imao problem da ne vidi sim karticu,tj da nema interneta?
Ja danas celo vece isao preko tetheringa sa tableta,preko laptopa i sve radilo ok,i samo odjednom nema signala za internet.Probao i restart i fabricka podesavanja i nema uspeha.Vratio stock kernel da nije do toga,iako mi je Joe-ov radio ok.Pretpostavljam da mu nema pomoci sem da reklamiram,ali moram da ga unrootujem i vratim stock bootanimaciju..Anyone?
Ah da,SIM kartica radi ok,sad sam je stavio u telefon i preko nje vam kucam sada..

EDIT:prelistao sam temu,video Mobilx-ov post o superuser.apk i su fajlovima u sistemskom folderu i nema ih,ali mi u "About tablet" u stavci Kernel Version pise:
2.6.35.11 -perf
root@zte & #14

Da li je i dalje root-van ili nije..sumnjiv sam jer sam preko total commandera pristupio tim fajlovima?

Ako si obrisao SU iz /system/xbin i Superuser.apk iz /system/app onda jeste unrootovan.
2.6.35.11 -perf
root@zte & #14
treba da piše sa stock kernelom.

Da,obrisana su ta 2 fajla,tj ima neka aplikacija Unlock Root,koja ima opciju i da unrootuje.
E sad,ova boot animacija,moracu da ga root-ujem da bi je zamenio,tako?
A i gde da iskopam stock animaciju?

Ja sam imao problem da ne vidi sim karticu, odneo u vip dobio zamenski onda su me zvali da me zamole da vratim i taj posto je namenjen nekom ciji je bio na servisu pa sam vratio i njega i onda nemaju vise zamenskih pa su mi ponudili asusov laptop dok se moj ne vrati sa servisa.Nisam prihvatio sad sam bez tableta i cekam... ali ono sto je zanimljivo taj zamenski mi je radio daleko bolje ali na dan kad sam trebao da ga vratim na pocetnom ekranu mi je izbacio please insert sim card, ali net radi.Tako da ni on nece dugo ako se ovako nastavi trazicu raskid i sacekacu neko vreme da izadje neki tablet koji nece biti problematican

Ne gine mi izgleda da cu ga vracati,samo sad ne znam da li da nosim direktno u BG ili mogu ovde kod mene u poslovnicu,dok se ovi ovde odluce da ga posalju i sl.
Mada,ne bih se bunio za transformera ili neki ekstra mob u zameni :D

Meni se povremeno pojavi posle ukljucenja insert sim card....ja sam to resio tako sto jednom kratko pritisnem power....jos jednom na power i onda ukucam pin code i radi normalno.

Imam jedno pitanje. Hteo sam da uradim restore preko cwm mog OS na jedan drugi vodafone smarttab 10 jer se njegov sistem vrlo cesto resetuje, zakucava i sl. Probao sam sa ovim novim kernelom ali se nista nije promenilo odnosno malo je bolje ali nedovoljno. Za razliku od ovog moj tab nema tih prblema pa sam hteo da mu instaliram moj OS misleci da cu time mozda resiti problem. Tab je bio u servisu i kao sve je u redu nema problema i vratise ga istog kao sto je i bio. E sad evo problema. Kada odem u CWM i uradim restore on mi napise cheking md5 sum . . . . md5 $sum mismatch . . . . i tu je kraj, nece da uradi restore. Kako da resim ovo . . . . . ?

Prebacio si kompletan backup? Svi fajlovi moraju da budu tamo;
System, data, cache, nandroid.md5, boot i recovery. Md5 svakog od njih mora da se slaze sa onim u nandroid.md5 (tekstualni fajl koji sadrzi listu fajlova u backupu sa md5 cheksum-ima)

svi su fajlovi kompletni a ovo su sam procitao u nandroid.img

9fffe56020463496102da62b879bec12 boot.img
8e6362f772a3baca5e821bad4e1e5ef9 cache.ext4.tar
adc200894963a70fff492e9e98df7c87 data.ext4.tar
dcf855f5990aa6507332cd3309e146cc recovery.img
4eebfaa9aeb2dcd82a6a4c12f3d84ad8 system.ext4.tar

koliko sam shvatio on taj md5 cita iz ovih fajlova. Da li ima veze sto je to os sa drugog vodafone smarttab-a pa on tu nesto ne prepoznaje . . . .

Nema veze. Imaš ovo programče http://www.winmd5.com/ pa proveri md5 sume za svaki fajl. Moguće da je i prilikom kopiranja fajlova na tab došlo do korupcije jer je MTP na smarttabu očajan. Dakle treba da proveriš fajlove koje si prekopirao na tab na kome želiš restore.

Mislim da taj restore neće promeniti ništa jer ne verujem da je do os-a. Verovatno je hardver faličan.

I ja sam pomislio na hardver cak smo to i napomenuli kada je otisao prvi put u servis, ali su mi odgovorili kako je sve u redu i kako je hardver potpuno ispravan i sve radi kako treba. Misli da se njihovo testiranje bazira na principu upalio ima sliku ima ton znaci radi. Mnogo vise poverenja imam u vas, ljude sa foruma nego u ove ovlascene servise koji se mozda i prvi put susrecu sa ovakvim spravama.

E sad , ja sam ubacio ovaj najnoviji kernel #60 uradio wipe cache i dalvik cache i evo uspeo da radim aktivno pet sati a da se ne resetuje. Ko zna mozda je ipak do softvera, problem je sto uopste ne mogu da predvidim bilo koji uzrok restarta . . .

Kakva vam je svima situacija sa mrtvim pikselima? Ja imam 2 tamna i 2 svetla i nameravam da reklamiram tablet.

I ja sam pomislio na hardver cak smo to i napomenuli kada je otisao prvi put u servis, ali su mi odgovorili kako je sve u redu i kako je hardver potpuno ispravan i sve radi kako treba. Misli da se njihovo testiranje bazira na principu upalio ima sliku ima ton znaci radi. Mnogo vise poverenja imam u vas, ljude sa foruma nego u ove ovlascene servise koji se mozda i prvi put susrecu sa ovakvim spravama.

E sad , ja sam ubacio ovaj najnoviji kernel #60 uradio wipe cache i dalvik cache i evo uspeo da radim aktivno pet sati a da se ne resetuje. Ko zna mozda je ipak do softvera, problem je sto uopste ne mogu da predvidim bilo koji uzrok restarta . . .

Sledeći put kada se rebootuje kucaš nakon reboota u terminalu ili adb "cat /proc/last_kmsg > /sdcard/last_msg.txt"

Moguće je da tu nađemo odgovor.

Kakva vam je svima situacija sa mrtvim pikselima? Ja imam 2 tamna i 2 svetla i nameravam da reklamiram tablet.

Nema ih za sada pu pu pomeri se sa mesta :) Ti reklamiraj obavezno!

ja imam jedan mrtav piksel od pocetka, skroz levo u sredini, tako da nije frka.U stvari, moze li se reklamirati tablet sa jednim mrtvim pikselom ? :D

Uspeo sam da sastavim ceo dan a da se ne resetuje. Jos cu testirati ali izgleda da je ovaj zadnji kernel pomogao. Pogledacu ovo sto si mi rekao pa cu okaciti rezultat . . .

Posto ga nosim na reklamaciju uradio sam restore sa mdusan-ovog backupa ali mi je ostao CWM. Da li mogu samo da flesujem recoveru koji se ima u njegovom backupu???

Nazad
Vrh Dno