Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

A koji apk koristite?ja sam skinuo valjda poslednju verziju,instaliram,iskopiram ovaj zip na sd karticu gde je instalacija i u data/data... medjutim,sad mi izbacuje gresku nesto sa rezolucijom..blabla. :)

Skines onaj skin sa xda pa u paketu ima txt fajl sa linkom za aplikaciju.

Skines onaj skin sa xda pa u paketu ima txt fajl sa linkom za aplikaciju.

Ok,nasao,skinuo odradio,iskopirao mape uredno u igo/content na internoj memoriji,ali i dalje ne vidi,nego moram da budzim mape u data/data/igo.navgon.blabla.../content..
Jel kod vas isto?

Nista u /data/data se ne budzi. Samo prekopiras onaj skin igo folder preko igo foldera na /sdcard.

Imam jedan problem, ne mogu izvrsiti kupovinu aplikacije preko google marketa!
Nikada do sada nisam pokušao da kupim nesto sa marketa i reših sad da potrošim malo novca ali mi ne daju :p
Veoma čudna stvar je zato što svaka ali svaka plaćena aplikacija je ne kompatibilna sa svim moijim uređajima.
Svi moji uređaji su posivljeni na opciji install! Imam ZTE Racer CM7, Alcatel OT-990 Stock o2 Rom i rutovan i naravno Vodafone Smart Tab 10 koji je sa stock rom-om još uvek nisam ga rutovao i za svaki uređaj je nemoguća inastalacija????????
Imam nalog na Google Wallet da bi izvrsio kupovinu na marketu.
Ima li neko ideju šta je u pitanju ili možda neko ima sličan problem?

Sad sam otkrio da su nas skinuli sa liste podržanih zemalja za mogućnost kupovine preko Marketa..... u divnoj državi živimao Albanije ima na listi :wall:
Znam da se jedno vreme moglo kupiti preko marketa i da su cene bilie izražene u dinarima ali eto....

Sad sam otkrio da su nas skinuli sa liste podržanih zemalja za mogućnost kupovine preko Marketa..... u divnoj državi živimao Albanije ima na listi :wall:
Znam da se jedno vreme moglo kupiti preko marketa i da su cene bilie izražene u dinarima ali eto....

Da upravo sam to hteo da ti kazem. Ako ce ti biti lakse radi se o bug-u koji google otklanja vec nekoliko meseci. Naravno da je drzava nesto uprskala ali eto to je zvanicno obrazlozenje. Teraju nas da budemo pirati. Probaj market enabler.

@darth_raven
content direktorijum ima strukturu:
Content+folder+look.jpg

Moras da imas bar 1 mapu, 1 lang i 1 voice fajl da bi radilo
a ostatak kako je mobilix spomenuo.
Nemoj za boraviti i POI fajlove za zemlje koje su ti intresantne

Takodje probaj da nadjes i Navigon - on bi trebao da radi i u full screen-u (bar na SGT radi bez "bordure") - nakon instalacije apk fajla i pokretanja programa, softver ce ti traziti sam da se veze na net preko wifi i sam ce skinuti najnovije dostupne karte (oko 2 gb)

@gpsshop
znam otprilike kako funkcionise,instalirao sam mnoge navigacije i sw za njih,od njih iGo najvise,zato mi i cudno.E sad,ja sam probao na internu SD karticu,pa ga je to mozda bunilo,nisam stigao veceras da sve ispocetka krenem,pa cu ujutro to na poslu odraditi,pa javljam rezultate.

Može li se preinstalirani swype nekako nadograditi da bude potpuno upotrebljiv za srpski jezik?

MArket enabler ne radi sa ovom verzijom market aplikacije koju imamo na tabletu...

Prvo se mora naci market verzija 2.3.3 ili 2.3.6 pa tek onda radi market enabler

Može li neko malo upustvo kako se koristi Market Enabler?
Jer mora biti uređeaj root-ovan da bi Market Enabler radio i da li je neko koristeći njega uspešno kupio neku aplikaciju?

U ovom trenutku, slaba vajda od toga... Na novijim marketima su zakljucani (mada mi je iz nekog volsebnog razloga kupovina prosla pre neki dan sa Market Unlockerom), opet postoji fazon, ali ti treba proxy.

Mozes da instaliras Market Unlocker, besplatnu verziju, i preko njega probas. Pokazace ti sadrzaje za zemlju koju stavis, ali nece dozvoliti kupovinu. Medjutim, on podrzava proxy. Potrazi po netu neki otvoreni proxy i upotrebi njega. Nisam siguran da ce ti prvi koj zabodes bash funkcionisati, moraces da probas sa vise njih... Google svakako za ogromnu vecinu zna da su proxy serveri, ali mozda se ne cima da te blokira (nisam probao, sa nekim malo manje legalnim marketima mi nije neophodno). Ako kupis Market Unlocker punu verziju (ne sa Marketa, naravno, zahteva paypal), sam program ce ti direktno potraziti i podesiti besplaltni proxy.

E stigao mi Vipov racun i naravno nije umanjen, i poslao sam dva mail na razlicite adrese, jos mi nisu odgovorili, pa ako je neko imao iskustva nek napise kako je resio problem.Hvala
Radi IGO na celom ekranu i malo jeste krzavo ali meni je ok.

I meni je stigo neumanjen racun, dzukci, idem da im je... ma..

@Jhonnny Hvala na odgovoru, probaću samo prvo treba da root-ujem tablet.

Još jedno pitanje da li je neko probao igru Asphalt 6 HD Adrenaline, na našem tabletu?
Probao sam dosta verzija i jedina koja radi uspešno na našem tabu je v3.1.2 (bar kod mene) ali sa jednom manom: nemoguće je upravljanje preko žiroskopa u tabletu igra radi uredno kada se posesi da se upravlja bez njega sa svim komandama na displeju.
Interesuje me da neko slučajno nije naleteo na neku verziju kaja radi ispravno sa žiroskopom?

Poslednja izmena:
MOLIM ZA POMOC

IMAM PROBLEM SA MOJIM SMART TAB-om!

Restartuje se sam od sebe kad god upalim neki web browser, default ili dolphin, nije bitno.

Da li neko zna kako da resim taj problem?

P.S. Nije instalirano nista pre nego sto je poceo da baguje. Sve je bilo ok i onda je pocelo samo od sebe.

Hvala

Kakvi dripci... Posle ću da ih zovem da vidim da li mi je aktiviran popust.

Takodje i meni nije stigao umanjen. Inace sam zvao pre mesec dana , i zalio se u call centru da mi u ugovoru ne stoji popust za tablet koji sam uzeo, ljubazan glasic mi je rekao " Ne brinite , ako vam stigne ceo racun bez umanjenja mi cemo srediti to". Otisao sam juce do najblize meni poslovnice Vip-a, i radnica mi je rekla da moram otici u njihovu poslovnicu da sredim to gde sam uzeo Tablet (to znaci trci do Kneza). I tako opet nazovem Call Centar, i devojka proveri sta moze da uradi , i navodno kao sto sam i ocekivao sledece je rekla " Mozete platiti ovaj ceo racun, a od sledeceg meseca da vam se racuna popust" (nisam pristao, i objasnio sam joj da NE ZELIM da placam tudje greske, i da me ne zanima da se cimam do grada, jer ako odem i izgubim moje vreme, nece izaci na dobro). Navodno ona je predala zahtev tj moju zalbu nadleznima i da ce me obavestiti , samo da budem strpljiv. Ja sam njoj objasnio po treci put da ne dolazi u obzir da placam ceo racun, i da nije u pitanju 500din sto cu dati vise, nego ne zelim tudje greske da ispravljam ja, tu ste vi nadlezni. Inace do 15-og mi je rok za placanje i da do tada rese to. To je cela prica, i mislim da bi svi trebali da urade tako kojima nije stigao umanjen racun, da se ne cimaju i da lepo zahtevaju da isprave to kako god znaju.

Meni je period od 6. do 5. u mesecu tako da mi još nije stigao prvi pun račun, ali ću danas intervenisati.

Ja ocekujem racun svakog dana, moj postar je malo sporiji. Ako neko hoce organizovano da odemo desetak nas i pravimo frku to bi bilo super :D

I meni je stigao neumanjen racun. Call centar kaze to im je to mali previd koji ce ispraviti?! Kako li izgleda veliki previd ??????????

Mali previd, dobra fora, kao u kafani kad ti konobar donese racun a ono dodato 20% i pise app (ako prodje prodje).

Imam jedan problem sa tabom. Od jutros kada sam ga ukljucio kada tab ode u sleep i kad ga otključam posle dva-tri min auto rotate više ne radi ostaje "zaglavljen" u režimu kojem je zadnje bio pre odlaska u sleep!
Do jutros je radio bez problema tek. Restartovao sam više puta tab ali ista priča.
Da napomenem i to da tab još uvek nisam rutovao tako da nista bitno od sistemskih fajlova nisam manjao ni slučajno ni namerno.
Da neko nije imao sličan problem?

do sada niamo imali taj problem i rotate mi je odlicno radio sve vreme. primetio sam da me zeza net... Kada sam kuci na wifi i odem recimo na posao ne mogu na net uopste. Cak i kad ugasim wifi moram da restartujem tab da bi sljakao. Nije se tako ponasao ranije. Jedva cekam novi sw.

BTW, stigao mi je racun... Kao da su znali klosari usljavi kome ne treba da zakidaju. Taman sam krenuo da organizujem grupnu posetu. Uredno sam dobio 1646din da platim :D

Imam jedan problem sa tabom. Od jutros kada sam ga ukljucio kada tab ode u sleep i kad ga otključam posle dva-tri min auto rotate više ne radi ostaje "zaglavljen" u režimu kojem je zadnje bio pre odlaska u sleep!
Do jutros je radio bez problema tek. Restartovao sam više puta tab ali ista priča.
Da napomenem i to da tab još uvek nisam rutovao tako da nista bitno od sistemskih fajlova nisam manjao ni slučajno ni namerno.
Da neko nije imao sličan problem?
Našao sam šta mi je pravilo problem. Imao sam na tab-u inastaliran Live Wallpaper sa Asus Transformera po imenu: MyWater.
Radio je uredno proteklih par dana ali od danas jednostavno odmah posle izlaska iz sleep moda Auto Rotate prestaje da radi (pomaže samo restart sistema).
Nema veze bitno je da sam našao uzrok :)

Primetio sam da kod mene na Tabletu u Market aplikaciji postoji izvestan lag!
Primećuje se naročito kada se pri tranziciji prozora a i najviše primetno kada se "slajudju" levo-desno sličice apliakcije koju ste posetili (mislim na horizontalnu traku sa thumbinal sličicama iz aplikacije).
Probao sam Market na daleko slabijem tab-u Prestigio 5080B i na njemu ista verzija Marketa daleko bolje radi, hocu reci radi kako bi i trebalo bez frame drop-ova ilagova itd nekako što bi se reklo tečnije.
Malo irtantno kad na jačem uređaju to radi primetno lošije :S:
Nadam se da će valjda uskoro ovaj naš Tablet biti podržan kroz CM9 :trust:

Dalje, imam još jedan problem sa Youtube aplikacijom. Kada odem na Account tab u Youtube aplikaciji normalno vide se kanali na koje sam se pretplatio
ali kada odaberem neki kanal i pustim bilo koji video sa tog kanala i vratim se na taj kanal pošto sam odgedao video,
ustvari i ne mora ni da se odgleda do kraja video dovoljno je pustiti ga i odmah izaći na glavnu granu kanala ne mogu pustiti našta više sa tog kanala kao da touch potpuno prestaje da radi!
Mogu se vratiti na prethodnu stranu gde se vide svi kanali na koje sam se pretplatio. Kada onda izaberem neki drugi kanal mogu ponovo pustiti jedan video sa njega i tako u krug!
Vrlo iritantno :mad: Verzija Youtube aplikacije je 3.5.5

Jedno pitanje u vezi Skype.
Čini mi se da jačina zvuka na skype-u kada se sluša preko tabletovih zvučnika prilčno slabija nego inače npr. kada se pusti neki video,pesma, igra itd. (pojačano je sve do karaja u setovanjima)
Tablet ima prilično glasne zvučnike ali kad slušam sagovornika u Skype-u je dosta tiše.
Da li je to još neko primetio?

Poslednja izmena:
E'o danas sam dobio smanjen racun od strane Vip-a, resili su problem , mada me nisu obavestili, nego sam slucajno proverio online racun koji imam kod njih.
Znaci nema potrebe da se cimate i idete u poslovnice, call centar nazovete i malo ostrog razgovora i to je to.

Sto se tice app YouTube-a, meni je verzija 3.2.4 i nije mi jos ponudio da predjem na 3.5.5, uninstall tu verziju i nadji 3.2.4, radi sve ok.

Nazad
Vrh Dno