Šta je novo?

iPad 3

naravno uvek postoji opcija i da predje na galaxy tab, transformer ili sta slicno!! Jednostavno volim apple, super su im proizvodi, ali brate nervira taj monopol sto drze na gluposti pa to nije normalno!...evo i posle 5 god ne mogu da koristim blootooth osim za slusalicu, mislim daj!!
Moze, ima na marketu app, ali se placa. :D

Znači zato ne mogu da uparim iPad ni sa jednim uređajem preko Bluetootha!?

Sve će ti objasnim.

75632_463937527239_758092239_5395460_5348100_n.jpg

Na stranu to što file upload očigledno ne radi više ni u iCab-u nijedna od te dve opcije nisu rešenje jer ne mogu da očekujem od kupaca da plate zasebnu aplikaciju ili jailbreak-uju svoj uređaj samo da bi mogli da kupuju na mojim sajtovima. Obe opcije su čisto marketinško samoubistvo.

...zato što iPad u svom frabričkom izdanju mora da podržava file upload forme.
Slazem se da su ogranicenja u iOS prilicno glupa, ali koja to web kupovina zahteva upload forme? Deluje da ti poslovni proces nije bas prilagodjen webu...

Slazem se da su ogranicenja u iOS prilicno glupa, ali koja to web kupovina zahteva upload forme? Deluje da ti poslovni proces nije bas prilagodjen webu...

Svaka gde kupac ima mogućnost prilagođavanja proizvoda svojim zahtevima i gde je neophodno uploadovanje recimo logotipa, uzoraka i sličnih fajlova.

Svaka gde kupac ima mogućnost prilagođavanja proizvoda svojim zahtevima i gde je neophodno uploadovanje recimo logotipa, uzoraka i sličnih fajlova.

Ok, point taken. Ali ako se radi o nekim custom fajlovima (poput logoa), zar nije malo verovatno da ce ih neko uploadovati sa iOS uredjaja a ne kompjutera na kome su napravljeni?

Ako stvarno imas dosta takvih slucajeva, mozda da sajt nekako integrises sa Dropbox ili nekim slicnim servisom? Tako bi korisnici relativno lako mogli da ti posalju fajlove ako app u kojima ih kreiraju na iOS podrzavaju cloud storage (sto sada sve vise aplikacija podrzava).

Poslednja izmena:
Ok, point taken. Ali ako se radi o nekim custom fajlovima (poput logoa), zar nije malo verovatno da ce ih neko uploadovati sa iOS uredjaja a ne kompjutera na kome su napravljeni?

A šta ako su ga napravili na iOS. Na primer, nacrtali su neki doodle ili neki scatch up.

Ako stvarno imas dosta takvih slucajeva, mozda da sajt nekako integrises sa Dropbox ili nekim slicnim servisom? Tako bi korisnici relativno lako mogli da ti posalju fajlove ako app u kojima ih kreiraju na iOS podrzavaju cloud storage (sto sada sve vise aplikacija podrzava).

Veruj mi iznenadio bi se kad bi video kakve sve navike kupci imaju. U konkretnom slučaju veliki broj kupaca na svojim uređajima već ima fajlove koje želi da uploaduje (da li je to logotip ili slika uzeta sa terena) i onda logično nastaje problem kada default browser na uređaju koji ima statističku zastupljenost od 1,8% od ukupnog broja posetioca ne dozvoljava tako osnovnu operaciju kao što je upload fajlova.

Dropbox i slične aplikacije jednostavno nisu pogodne jer komplikuju proces a kao što rekoh kupci na prvi znak zamora odustaju. Sa druge strane zasebna iOS aplikacija deluje kao jedina realna (i normalna) opcija ali to znači ponovno ulaganje velike količine vremena i novca zbog toga što je za svaku od originalnih web aplikacija bilo potrebno nekoliko meseci izrade a mogu misliti koliko bi bilo potrebno da se sve portuje na iOS.

Kako god da okrenem i dalje ne mogu da verujem da mobilni uređaj u 21. veku ne dozvoljava upload fajlova. Bar ne jedan sa takvom reputacijom.

Poslednja izmena:
To je zato sto je iPad namenjen konzumiranju sadrzaja sa iTunes i AppStore-a.

Ja samo ne mogu da shvatim zasto 3G verzija nema mogucnost slanja i primanja SMS-ova po default-u....bez JB-a naravno

To je zato sto je iPad namenjen konzumiranju sadrzaja sa iTunes i AppStore-a.

Onda tako trebaju i da reklamiraju uređaj.

Ja samo ne mogu da shvatim zasto 3G verzija nema mogucnost slanja i primanja SMS-ova po default-u....bez JB-a naravno

Interesantna stvar je da sam predstavniku apple.de postavio slično pitanje ("zašto nije moguće telefonirati sa iPad 3G verzijom uređaja?") na šta mi je on odgovorio "a ne ne ne gospodine... Za to služi iPhone" :trust:

Poslednja izmena:
Po toj logici ne bi trebalo ni da pusta muziku jer vec ima ipod za to.

Logicno.. tako se uzima vise para.

Pa ne moze ni sa TP-a da se posalje sms, gde je problem ? Tj mozda i moze, ali ja ne nadjoh nacin do sad.
Sa ipad-a moze sa swirly-em koji je jedan od najskupljih JB programa :D

Kad vec spominjes casopise, postoji li nacin da se citaju neki koji nisu u obicnom PDF formatu, vec prilagodjeni iPad-u, ako sam, hmm, zaboravio da platim pretplatu? :d

Mislim npr. na one koji se kupuju kroz Newsstand i slicno.

Pozz,

Mozda odem do Osijeka za koji dan (blizu sam granice), pa kupim iPad 3 kod njih. Zanima me da li se placa carina na robu iz Hrvatske? Znam da postoji onaj CEFTA sporazum, ali ne znam sta on obuhvata.

Tnx.

Ne znam za CEFTA sporazum, u principu ne moras da platis ako ti je otpakovan (nije u orginalnom pakovanju). Nemaju pravo da ti carine ako je za licnu upotrebu. Imas pravo na dva laptopa (sluzbeni i privatni), dva telefona, fotoaparat i kameru. Meni nikada nisu pravili problem nasi carinici.

Nije mi problem da ga otpakujem, ali nebih da bacam ambalazu :)

Citao sam sad na Wikipediji da je to sporazum o slobodnoj trgovini. Sad da li to znaci bez carina, ili bez nekih ogranicenja uvoza.

Ps. Ima li uopste neke prodavnice sa Apple proizvodima u Osijeku. Nesto sam Guglao , ali slabo nalazim :)

Ma ajde, a sta su onda sledece:
Bluetooth Share Free
Bluetooth Photo Share
Bluetooth Mania - Koja se placa

Probao sam sve tri navedene aplikacije (da čak sam kupio "Bluetooth Mania" i time uvećao ukupnu količinu bačenog novca na iPad aplikacije koje ne rade ono što meni treba na nekih $40) ali nijedna ne omogućava deljenje fajlova sa generičkim bluetooth uređajima već isključivo između iPhone-a, iPad-a i iPod-a.

Da stvar bude još bezobraznija ta stavka nigde nije jasno naznačena već se iskusno samo napominje da su aplikacije za iUređaje.

Odustajem od daljeg eksperimentisanja jer vidim da nema poente. Bez uvrede onima koji koriste Apple uređaje ali ja ovoliku količinu retardiranosti na jednom mestu odavno nisam video.

Poslednja izmena:
Nije mi problem da ga otpakujem, ali nebih da bacam ambalazu :)

Citao sam sad na Wikipediji da je to sporazum o slobodnoj trgovini. Sad da li to znaci bez carina, ili bez nekih ogranicenja uvoza.

Ps. Ima li uopste neke prodavnice sa Apple proizvodima u Osijeku. Nesto sam Guglao , ali slabo nalazim :)

27042012001.png

Brežanac, jel prodaješ iPad? :)

Ne bavim se preprodajom stvari. Kad nešto počne previše da me nervira vratim ga u prodavnicu (ako je to moguće) ili ga jednostavno nekome poklonim. Ovo čudo ću držati par meseci dok ne završim najbitniji deo posla a onda leti samo tako. Daću ga burazeru da ga drnda.

Probao sam sve tri navedene aplikacije (da čak sam kupio "Bluetooth Mania" i time uvećao ukupnu količinu bačenog novca na iPad aplikacije koje ne rade ono što meni treba na nekih $40) ali nijedna ne omogućava deljenje fajlova sa generičkim bluetooth uređajima već isključivo između iPhone-a, iPad-a i iPod-a.

Da stvar bude još bezobraznija ta stavka nigde nije jasno naznačena već se iskusno samo napominje da su aplikacije za iUređaje.

Odustajem od daljeg eksperimentisanja jer vidim da nema poente. Bez uvrede onima koji koriste Apple uređaje ali ja ovoliku količinu retardiranosti na jednom mestu odavno nisam video.

Ja sam jedva cekao da se otarasim Bluetooth-a. Ni na jednom uredjaju kojeg sam imao nije radio kako treba. Ne znam da li su se stvari promenile u zadnjih par godina, ali necu da mu pruzam drugu sansu. Ako bas moram nesto da podelim, posaljem mejl ili MMS. Proslo je to vreme kad smo svi medjusobno menjali smesne i sexy slike i sl.

Lepo ti je pisalo da je samo za iUredjaje, ne znam zasto si kupovao te aplikacije?

Vrh Dno