Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ne verujem da je zbog grafike. Sinoc sam skapirao kad sam se odjavio. Ne moze da digne temp vise od 2-3C jer je u idle modu. A ljudi se zale na 15-20C vise temperature. Ostaju dva izbora-problem sa disipacijom zbog 22nm ili mana u dizajnu cipa. Ili oba po malo

uf kad zamenim ovaj Phenom II X3 sa Core i5 3570K ...
dobro nisam išao na buldija

Evo shta kazhu ovde da 5ghz nije moguce jer su temperature previsoke

Poslednja izmena:
eto ga sad, koji ce nam sad preskupe ploce kad nema valjanog klokovanja ?

Racunam da ce 3570 bez K sasvim lepo ici sto se tice prodaje, ostaje pitanje koju maticnu uzeti za 3570 ...

Ni za sendija nisu trebale skupe ploce za maksimalni OC. 100e plojka-sasvim dovoljna. Za Ivy-100e max takodje, sem za neki CF/SLI

Za sada su mi favoriti Asus ploče srednjeg i višeg cenovnog ranga, iz razloga što imaju jedinstveni patent koji omogućava brži rad do 15 % sa memorijom, to je Anandtech lepo objasnio pre nekih desetak dana, kada je bio review Z77 ploča, mrzi me sad da tražim.

Npr, ja kad bih birao ne bih išao ispod ASUS P8Z77-V ploče, a pošto sam ja zanesenjak, jelte, verovatno ću uzeti ASRock Z77 Extreme9 ili Asus Maximus V Formula, kada se najzad pojavi na tržištu.

Kada se cela prica sa Ivy-jem preslika na trziste notebook racunara onda to ima itekako smisla za Intel.Shto se tiche desktop segmenta za sve koji imaju 2500/2600/2700K nemaju razloga da menjaju bilo sta.

@DusanK
Nece desktop odumreti ali nije vise prioritet.
Postao je manje vazan kako i sam kazes.
Akcenat je bacen na mobile segment gde moze vise da se profitira.

Sto se tice integrisane grafike u sklopu samog Intelovog koncepta po meni bolje da se nikad nisu latili tog posla.
Ocigledno je da Intel ne ume da napravi valjan gpu i da je previse ponosan da to prizna.
Bolje da se udruzio sa nV i da su ubacivali krstene grafike ali naravno kao i svako ko je toliko mocan ne moze to sebi da dozvoli
zbog svog visokog "ego-a" pa kompletan proizvod mora da dodje iz iste kuce + sto bi to podiglo cenu samog procesora.
AMD-u je definitivno lakse jer je ATI pod njegovom kontrolom i moze da se posluzi grafickim delom u svrsi integracije.

Mislim da intelu sa tim grafikama nije bio cilj da zauzmu "igracki" deo trzista, samo bacite pogled na rezultate quicksync vs cuda vs ati pa vidite da li je ta grafika promasaj. Koliko vidim gadjali su tacno odredjen segment trzista koji se bavi obradom videa i tu su drasticno brzi od konkurencije.

Sto se tice integrisane grafike u sklopu samog Intelovog koncepta po meni bolje da se nikad nisu latili tog posla.
Ocigledno je da Intel ne ume da napravi valjan gpu i da je previse ponosan da to prizna.

Interesantno je da je Anandtech u svom review-u IB citirao Semiaccurate i naveo da treba sacekati Haswell.

The fact of the matter is that everything Charlie has said on the big H is correct. Haswell will be a significant step forward in graphics performance over Ivy Bridge, and will likely mark Intel's biggest generational leap in GPU technology of all time. Internally Haswell is viewed as the solution to the ARM problem. Build a chip that can deliver extremely low idle power, to the point where you can't tell the difference between an ARM tablet running in standby and one with a Haswell inside. At the same time, give it the performance we've come to expect from Intel. Haswell is the future, and this is the bridge to take us there.

Bolje da se udruzio sa nV i da su ubacivali krstene grafike ali naravno kao i svako ko je toliko mocan ne moze to sebi da dozvoli
zbog svog visokog "ego-a" pa kompletan proizvod mora da dodje iz iste kuce + sto bi to podiglo cenu samog procesora.

A mozda NV to nije zelela ;)

Docekacemo i taj Haswell.Bas me interesuje na kom nivou ce tad grafika biti i koji je to znacajan skok.
A ako su ikad imali neki moguci interes o zajednickoj saradnji sa nV moguce je da nV nije htela obzirom da su i ovako
na ratnoj nozi sa Intelom.Nisam ovo istrazivao jer me nije ni interesovalo..

Ivy Bridge po svemu sudeci za sad moze da prodje,ima odredjene nedostatke ali je opet korak napred.

Ivy Bridge po svemu sudeci za sad moze da prodje,ima odredjene nedostatke ali je opet korak napred.
Bice da je obrnuto realno, ima odredjeni napredak al je korak nazad. Kako god proizvod sam po sebi je razocarenje i to je cinjenica , optimizam je ok al ovo je realnost.

Bice da je obrnuto realno, ima odredjeni napredak al je korak nazad. Kako god proizvod sam po sebi je razocarenje i to je cinjenica , optimizam je ok al ovo je realnost.

Za koga je koran unazad?
Sta vi ocekujete da ga anand i guru3d napljuju jer eto ne zadovoljava ambicije extremnih OC-ra kojih je svet pun i koji se broje milionima????
budite ozbiljni, za 99% korisnika je koran napred jer ne OC-u i to ih ne interesuje a dal se greje 45C il 50C znas koliko ih pogadja?

Poslednja izmena:

Moram da ti kazem da je ta tvoja realnost malo iskrivljena..

Ne moze nesto sto je naprednije da bude korak unazad.To su neoborive cinjenice.
Korak unazad a mozda i dva je Bulldozer u odnosu na Deneb ili ti Thuban,zavisi kako uporedjujes ili posmatras.

Ivy je ok procesor uz neke sitne nedostatke i to samo pri overkloku..

Za koga je koran unazad?
Sta vi ocekujete da ga anand i guru3d napljuju jer eto ne zadovoljava ambicije extremnih OC-ra kojih je svet pun i koji se broje milionima????
budite ozbiljni, za 99% korisnika je koran napred jer ne OC-u i to ih ne interesuje a dal se greje 45C il 50C znas koliko ih pogadja?

Ma nema govora o koraku unazad, ovo je korak unapred (ma neka je i pola koraka ali je ipak unapred).
Ali 99% ovo nije nikakko korak unapred, oni i ne znaju sta je to SB a sta IB...
A i ovo ipak ne moze tako brzo da se razvija, svedoci smo da SW nikako ne moze da isprati HW (osim pojedinih primena)

Nije valjda da cu da gledam sta kazu Annand i guru3d, i ptice na grani znaju njihovu pristrasnost kada je Intel u pitanju ...

Ipak, interesantno je da su popravili kvalitet slike u 3D-u u odnosu na Sandy Bridge... i dalje malo zaostaju u odnosu na Llano, ali je ovo sto se vidi svetlosna godina ispred prethodne generacije. http://www.anandtech.com/Gallery/Album/1890#12

Citiracu samog sebe, ali ima novih testova koji pokazuju da razlika u kvalitetu slike ipak nije mala, i da je sasvim ocigledno da su jos jednom dobili skok broja frejmova nizim kvalitetom prikaza...

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-intel-graphics-hd-4000-und-2500/3/
http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-intel-graphics-hd-4000-und-2500/4/

za jednog naprednijeg overklokera, ovo je pola koraka nazad, a za ostale maximum pola koraka u napred :D

mogli su brate malko da ga nabudze, povecaju kesh, tranzistore, samim tim i povrshinu jezgra (pa time i poboljshaju prenos toplote sa jezgra na IHS :D) i da dobiju makar 20% klok za klok, pa da se i tolerishe shto se ne klokuje vishe od sendija. al ovako, za mene lichno, pomalo razocharenje.

Da ljudi u Intelu razmisljaju kao mi, ne bi isli ovako... ali oni gledaju na trziste. Sigurno su drugacije procenili trziste od OCera :)
A da ga smatraju slabim napretkom, sacekali bi jos na launch, ionako ima visak Sandy bridge-a.

Da je ovo solidno ispalo bili bi oglasi puni 2500k do 100e, ovako ....

Ma za 50e, kakvih 100 :p

Citiracu samog sebe, ali ima novih testova koji pokazuju da razlika u kvalitetu slike ipak nije mala, i da je sasvim ocigledno da su jos jednom dobili skok broja frejmova nizim kvalitetom prikaza...

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-intel-graphics-hd-4000-und-2500/3/
http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-intel-graphics-hd-4000-und-2500/4/

slike su suvise sitne, nista se ne primecuje. Malo detaljniji kamencici u vodi. Mogli su vece slike da stave

Da li se spominje kad bi mogao da se pojavi celeron od ib-a ?

Pa vec se pojavio :d...

Mene mami ova memara shto se klokuje kao mutava na ib mozhda i predjem na ivy..

Zman da obicno tek kasnije izbace, nego racunam ako ove prve serije lose ispadnu mogli bi da ih iskoriste za celerone :)

Meni jedino smeta filozofija da samo jaci modeli i to samo oni sa K imaju hd 4000, logicnije bi bilo da i slabiji modeli imaju hd 4000, jer cim kupujes slabiji verovatno ce i potrebe za grafikom biti zadovoljavajuce za ovom grafikom, pogotovo za htpc masine.
Samo se pitam koliko njih ce uopste i koristiti ovu gpu na K modelu ?

A sta treba, da menjaju dizajn samo za K seriju? Koristice puno ljudi, veruj, za video obradu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno