Za 200e canon 400d ili nikon 40d(60d) sa kit objektivom.ima toga stalno po oglasima odnosno to je njihova trenutna cena!
Sudeci po sempl slikama koje sam video na netu matori 400d pravi lose slike sa kit objektivom makar. Svaki noviji Canon digitalac od 150-200 eura pravi iste ako ne bolje fotke...
Pogledajte sample images na sajtu photography blog. Uvecajte u prirodnoj velicini. Evo link
Kvalitet ovih slika je absolutni drek, ne mozete da me ubedite u da nije. Slike na mom Ixus115 ispadnu lepse ali iskreno. Dal je do fotografa ne znam.
Nasao sam telo Oly PL1 za 100 evra, za pocetak sam mislio da kupim adapter i neki jeftiniji objektiv da se vezbam pa posle da uzmem neki dobar, aj molim vas da cujem neka misljenja vezana za objektiv? Ovaj decko sto mi prodaje telo kaze da je panasonic mnogo bolji od kit objektiva za mirrorless...
E-PL1 evo ti poredjenje Olympus E-PL1 vs. Nikon D3000 a i procitaj ceo review. mism da ima po oglasima za oko 300e.
evo i nekih slika sa tim aparatom
http://www.flickr.com/groups/e-pl1/
ako zna sta radi moze i sa camerom sa mobilnog da napravi dobru fotku xD, ja nigde u ovo temi nisam video da se s16 izjasnijo sta ce slikati ili je pocetnik.
Aj obrisi brzo post dok neko ne vidi :d
Glavni razlog je taj sto je tvoj aparat slike agresivno obradio pre nego sto si ih video, DSLR to radi vrlo slabo i ti sa onim fotkama mozesh da radish shta hocesh, da ih uostrish koliko hocesh. Naravno, ti mozesh u podesavanjima da odvalish kontrast i ostrenje pa da ti fotke iz aparata budu duplo ostrije nego sto ih imash na Ixusu. A cak i da su fotke u ovim uslovima potpuno iste, sta se desava kad samo sunce ode iza oblaka, a da ne pricam o manje svetla od toga, necemo ni da pricamo. Ko fotka amaterski samo na suncu i samo na ISO100, bice zadovoljan bilo kojim fotoaparatom, ali je problem sto u zivotu ima mnogo vise situacija u kojima nisu ti uslovi....
A inace, ostrina nije jedina osobina koja se gleda kod fotoaparata. Dinamicki raspon je daleko bitnija stvar, i tu se nista od kompakt aparata ne moze porediti sa DSLRom. Cak i medju raznim velicinama senzora kod DSLRa postoje znacajne razlike.
a usput cu nauciti kako da koristim fokus rucno
Pogledajte sample images na sajtu photography blog. Uvecajte u prirodnoj velicini. Evo link
Kvalitet ovih slika je absolutni drek, ne mozete da me ubedite u da nije. Slike na mom Ixus115 ispadnu lepse ali iskreno. Dal je do fotografa ne znam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari