Šta je novo?

Nikon D3000/D3100

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Uspeo sam da nategnem kintu za Nikon D3000, da li činim pravi izbor, ima li bolji izbor u ovom cenovnom rangu?

Poslednja izmena od urednika:
I bre ljudi naguraste mi 5 strana, izvinjavam se svima zato što sam načeo temu pa kasnije nisam učestvovao u divanu.
Vidim da ste dosta pominjali kupovinu polovnog dslr, može li savet na šta da obratim pažnju prilikom kupovine, mislim da i ispod haube mašina radi kako treba. Da vi kupujete, šta bi ste uzeli od polovnjaka za slikanje javnih skpova i proslava?
:wave:

Poslednja izmena:
400 jera mi je plafon, a video sam i da nude neke i za 300 i nešto, što mi nekako deluje krajnje primamljivo! Recimo, 450D telo sa gripom, 18-55 IS 320e

Mnogo je to para, 450D se jedva razlikuje od 350e koji je 150e, a kit objektiv se prodaje za 60e. Za 400e mozesh da uzmesh 40D + 18-55 IS, daleko brze i ozbiljnije telo...

Uf ,majku mu. Vidim da si ozbiljno upućen u ovo gradivo, šta je po tebi realna cena za kvalitetan srednje rangirani dslr, nešto što će da me služi bar 3 godine, ne nameravam da se bavim baš pro fotografiom ali sam ljubitelj kristalne slike i momenta, nebi hteo da pretplatim i da ispadnem magarac, kao kada sam kupio nov Nikon L100 za 250 evra.

Hoću aparat koji ima kristalnu sliku i veliki zoom, široki objektiv tj. da vata široko-panorama i da ima pristojan video bar 720p.

Poslednja izmena:
Sve korisne savete ces dobiti od drajvera :D a ja mogu da ti predlozim Canon s95. Vrhunski kvalitet fotografije, ima 720p video odlicnog kvaliteta.. objasnice ti detaljnije cika drajver.
40d je u sustini najbolji izbor za taj kes ali.. pitanje je da li ti je sve to potrebno, guglaj malo o s95, dslr jednostavno trazi bolje objektive, moras da znas osnove fotografije i manuelnih podesavanja.. a video na dslr je sve samo ne ono sto vecina nas zamislja.

Moj predlog je s95 iako nije dslr, ima odlican senzor i sve sto tebi, ocigledno treba.

Cekaj sad, ako hocesh takav DSLR, to ce da te kosta 1000e :d

Kod kompakta tako nesto moze i za 300e, ali ni jedan nije ni blizu DSLRa, i tu ne mogu sad iz glave da izvucem jedan model, to sto ti trazis znam da imaju Panasonici neki, ali ja to ne bih uzimao jer im je reprodukcija boja uzas, ono sto bih gledao je Canon S95 i Olympus XZ-1, to je oko 300-350e...

Cekaj sad, ako hocesh takav DSLR, to ce da te kosta 1000e :d
Pa to znam i ja, zato sam i otvorio temu o 3100 :d koji mi se čini kao baš ta sredina, sad mi je već kasno i umoran sam, videću sutra kad dođem sa posla da postujem neki uži izbor.
HSV, mani me tih k.reten frendli aparata, već sam popaso ovaj Nikon L100, ako ništa drugo na prvi pogled iz daljine liči na dslr. :d
94%7cd4cd59%7cee5b_10690-nikl100front.jpg

Nikon-Coolpix-L100-Digital-Camera.jpg

^ Pa valjda je poenta da sto vise ljudi zna za sajt :) To su dva sajta koje treba da gledas, jer otprilike svaki 40D koji se prodaje, tu je. Pre neki dan sam tu video jedan za 380, ali s obzirom da je danas tesko prodati bilo sta, to moze dole...

Evo mojih kandidata, za sad
NIKON D3100 + objektiv 18-55mm VR košta 464 evra nov, a polovan može da se nađe i za 320.
CANON EOS 1100D + EFS 18-55 košta oko 433 evra nov, polovan bi moga da ide oko 300. Ovaj mi deluje jako primamljivo ali video mu je šlj 1280x760
CANON EOS 550D + objektiv 18-55mm košta 632, a polovan bi mi lego ko budali šamar :D Ali on je polovan oko 450

Driveru za te sajtove si u pravu, samo treba biti malo uporan i pročešljati na tanane i može da se nađe fin polovnjak za razumnu cenu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno