Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Dobro bre drugovi,zasto ne mogu odraditi update telefona:wall:.Non-stop mi prijavljuje;nadogradnja nije uspela:mad:!!Lepo skinem paket nadogradnje preko wi-fi,pokrenem odmah instalirati,napomene telefon ce se restartovati i nista ponovo se pokrene telefon i pise nadogradnja nije uspela...U cemu je problem,da li ja nesto gresim?!Hvala braco Note-ovci:wave:..Inace da napomenem da je telefon stvarno fantastican,imao sam i Wave,Galaxy,Galaxy II,Sensation,Sensation XL....Ni jedan nije kao Note(bez uvrede prema drugim clanovima:wave:tj. korisnicima ovih telefona,to je samo moje misljenje).Srecan praznik Vrbica i Uskrs svim clanovima i korisnicima svih telefona...:guitar:Svako dobrocheers

Zakaci telefon na komp i instaliraj KIES pa probaj tak oda uradis update. Drugi nacin je da to uradis rucno putem ODIN-a.

Jel ima neko neki predlog za stabilan custom ROM za NOTE?

Kakva su generalna iskustva ljudi koji ga koriste duže vremena, verovatno je neko prešao sa S2 na njega, pa me zanima problem ili ti da nazovem prednost u veličini, koliko ustvari to smeta u svakidašnjici, ako vam stiže dosta mail-ova, dosta poruka ako kucate i u pokretu ste? Da li jednostavno smeta njegova veličina, ili je to stvar navike?

Meni je smetala velicina kad sam presao sa s2, telefon dosta koristim za poruke i pozive i dosta sam u pokretu, zato ga nisam ni zadrzao..ali dok ne probas ne moze niko da ti kaze..

Kakva su generalna iskustva ljudi koji ga koriste duže vremena, verovatno je neko prešao sa S2 na njega, pa me zanima problem ili ti da nazovem prednost u veličini, koliko ustvari to smeta u svakidašnjici, ako vam stiže dosta mail-ova, dosta poruka ako kucate i u pokretu ste? Da li jednostavno smeta njegova veličina, ili je to stvar navike?

Ja dnevno primim oko 200 mailova na nekoliko razlicitih naloga i obavim mnogo telefonskih razgovora. Presao sam sa S2 koji mi sada deluje kao mala plasticna igracka u odnosu na Note. Note je za svakodnevnu komunikaciju, browsing po netu i citanje vesti daleko upotrebljiviji (meni) od S2. Olovku skoro i da ne vadim, tu i tamo imam potrebe za njom ali veliki ekran, veca radna povrsina, mogucnost koriscenja full 5-row qwerty tastature u Terminalu, mogucnost kucanja sa 2 ruke istovremeno u portrait modu.... prosto mnogo znace.

Glede velicine i smetanja, meni ne smeta. Staje u dzep bez problema, u zavisnosti od toga kolike shake imas zavisi i kako ce ti stajati u rukama. Sem toga, iskreno ne bih mogao da navedem bilo sta kao manu ovom telefonu.

Poslednja izmena:
Ja dnevno primim oko 200 mailova na nekoliko razlicitih naloga i obavim mnogo telefonskih razgovora. Presao sam sa S2 koji mi sada deluje kao mala plasticna igracka u odnosu na Note. Note je za svakodnevnu komunikaciju, browsing po netu i citanje vesti daleko upotrebljiviji (meni) od S2. Olovku skoro i da ne vadim, tu i tamo imam potrebe za njom ali veliki ekran, veca radna povrsina, mogucnost koriscenja full 5-row qwerty tastature u Terminalu, mogucnost kucanja sa 2 ruke istovremeno u portrait modu.... prosto mnogo znace.

Glede velicine i smetanja, meni ne smeta. Staje u dzep bez problema, u zavisnosti od toga kolike shake imas zavisi i kako ce ti stajati u rukama. Sem toga, iskreno ne bih mogao da navedem bilo sta kao manu ovom telefonu.

Ok, ovakav sam potpun odgovor otprilike i očekivao. U nekom sam ludilu zadnjih dana, nikako da prelomim šta bih pazario.

Hvala

ja mesecno u proseku na telefonu imam 1000 min odlaznih poziva, 1200 sms poruka, 3gb internet protoka samo preko 2g/3g mreze, visok sam 185 (preko 80kg) i nije nimalo komforan za koriscenje, za dzep pogotovo nije, smeta kad sednes,viri iz dzepa farmerki..

Poslednja izmena:

A sta sam ja pricao sve vreme? Ne mogu se porediti s2 sa gomilom mana (cartoon ekran/boje/zvuk/itd) i note. A trolovi se frljashe sa nekakvih 15% i slicnim nebulozama. Rekoh ti lepo vidimo se nakon metar dana aktivnog koriscenja notea kad ponovo uzmes s2 u ruku...

Inace po meni je note trenutno najbolji fon na trzistu. Ko se razmislja oko velicine, uvek ce moci da ga proda ako mu neodgovara, s2 sad kupovati pred s3 premijeru nije isplativo, bolje onda sacekati s3.

ja mesecno u proseku na telefonu imam 1000 min odlaznih poziva, 1200 sms poruka, 3gb internet protoka samo preko 2g/3g mreze, visok sam 185 (preko 80kg) i nije nimalo komforan za koriscenje, za dzep pogotovo nije, smeta kad sednes,viri iz dzepa farmerki..

Pa Kutiji dobro lezi, a ti si sitna ribica u odnosu na njegove gabarite, zato ti i nije odgovarao. Zato i meni ne odgovara :)

PS evo ga ovaj papagaj :D

Ja sam prosek, sto znaci da po dimenzijama ili potrebama note odgovara samo onima iznad proseka.. :)

Besmisleno je telefone veće od 4 inča držati u džepovima. Plus ključevi, novčanik i poneko cigarete. S te strane Note nije prevelik, jer staje podjednako dobro u torbicu kao i bilo koji manji telefon. Jedina je mana što je teško jednom rukom tj palcem pipati ceo ekran za ljude niže od 190cm. I deluje smešno kad se koristi kao telefon.

Jedna čudna mana je da svako vidi sa velike razdaljine šta radite na telefonu :)

Bez obzira na sve, rado bih ga posedovao :)

Pre Note-a sam imao HD2.
Znachi sa 4.3 na 5.3 tranzicija je proshla bez problema. Privikavanje je trajalo bukvalno 2 dana.
Sada, kada uzmem HD2 ne mogu da verujem kako sam ishta mogao da radim na tako "malom" ekranu. Stvarno neverovatan osecjaj.
Visok sam 185 i imam, kako kazhu koji me poznaju lopate, a ne shake. Mozhda je to caka. :D

-----------------------------------------------------------------------------------------

Moram neshto da podelim sa Vama i da chujem Vashe komentare.

http://dl.xda-developers.com/attach.../7/9/1/0/7/uploadfromtaptalk1333398387421.jpg
http://dl.xda-developers.com/attach.../7/9/1/1/0/uploadfromtaptalk1333398422046.jpg
http://dl.xda-developers.com/attach.../7/9/1/1/1/uploadfromtaptalk1333398431250.jpg
http://dl.xda-developers.com/attach.../7/9/1/1/2/uploadfromtaptalk1333398462890.jpg

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1575001

http://www.ebay.com/itm/3250mAh-HIG...&otn=2&po=LVI&ps=63&clkid=7595915774204968345

Poslednja izmena:

Naravno da ti smeta kad si metar i zilet :)

A sta sam ja pricao sve vreme? Ne mogu se porediti s2 sa gomilom mana (cartoon ekran/boje/zvuk/itd) i note. A trolovi se frljashe sa nekakvih 15% i slicnim nebulozama. Rekoh ti lepo vidimo se nakon metar dana aktivnog koriscenja notea kad ponovo uzmes s2 u ruku...

Inace po meni je note trenutno najbolji fon na trzistu. Ko se razmislja oko velicine, uvek ce moci da ga proda ako mu neodgovara, s2 sad kupovati pred s3 premijeru nije isplativo, bolje onda sacekati s3.

Troll detected.

Nekada davno su bili experimenti sa dzinovskim telefonima tipa:

Htc Shift - 800g

Qtek 9000 - 285g

itd.

Ovaj drugi je cak nekoliko benchmarkovaca setalo. Medjutim, to su zaista bili promaseni koncepti uglavnom zbog debljine i tezine. Note tezi otprilike ko iphone, tanak je, dizajnerski je dobro osmisljen, i zaista nije tesko navici se na njegove gabarite. Takodje, telefonirao sam 1000x pred ljudima koji se ne razumeju u telefone, i niko nista neobicno nije primetio (tepsija, itd). Ne provali se nista, ni koliki je to fon, sve dok ga covek ne uzme licno u ruku. Cela prica oko velicine je toliko prenaduvana (i to uglavnom od s2 usera koji ga i ne setaju) da to nema nikakvog smisla. Iphone je za pojmove nekoga ko je prelazio sa nokie, gde se trudilo napravi sto manji mobilni, bio cigletina. S3 ce biti 4.65 ili 4.8. Trend kod novih ts telefona ce sigurno ici ka sto vecem ekranu. Ipak su note, i pored nekomercijalne cene i velicine, prodali u preko 5miliona...

Troll detected.

Mozes li mi ukazati sta to spada pod trolovanje? Cisto da znam da ne pishem?

Ne rade linkovi.

Poslednja izmena:
Sa tom "golden" baterijom ovakav skor!?

Link

Jel to oficijalna samsungova baterija (da ne explodira) i jel povecava debljinu fona?

Poslednja izmena od urednika:
Zna li neko koji punjac za kola radi s NOTEom a da pritom isti moze da se koristi kao navigacija posto znam da s2 nije mogao s bilo kojim punjacem da radi kao navigacija?

Inace teba videti nabaviti ovu baterijicu:)

your device does not support software upgrading via kies

Ovo mi se ispisuje kad konektujem mob na komp u kies. Kako da update-ujem najlakše ovo čudo? Neće ni preko WiFi kući, prijavi isto neku grešku...

Ja chekam da vidim na xda forumu shta cje josh ljudi koji su naruchili tu bateriju da kazhu.

Cena od 11.70 $ mi nekako isuvishe malo, onako kineski? Bilo bi dobro da je neko proveren odavde poruci pa da znamo na cemu smo. Inace ako se za te pare moze zaista dobiti takva autonomija, i to bez povecanja gabarita, onda je to zaista super.

Pa poruci ti pa kazi kakva je. Bas pametno da neko poruci pa da te obavesti da li da ti uzimas

^

Nisam od onih kojima je posao vezan za tabele ili sta vec, pa gledam 8 sati na ekran moba i nosim po 3 baterije sa sobom. Kapiram da bi nekom takvom ta baterija bila potrebnija. Mada citam sad po xda. Navodno je laksa od originalne koja je 2500mah? Sumnjivo da sumnjivije ne moze biti...

Sve te baterije su teška prevara..nijedna nema stvarnu snagu kao deklarisanu..izuzetak su cigla baterije, duplo veće od originalne..tu već verujem da ima dovoljnu amperažu..najbolje uzeti originalnu extended bateriju ako ima takva, kao za SGS2

Poslednja izmena:
Edited.. Kasno :)

Btw, za ljude kojima je prepreka/problem koriscenje jednom rukom - ima na youtube video, kad sam gledao futrole, tip pokazuje prednosti flip top futrole kozne. Kada se podvije ispod preklop, super fora je sto mozes staviti prst izmedju (na vrhu, gde se savija) i na taj nacin ga skroz fiksiras. A kao rezultat, palac je skroz mobilan i oslobodjen i za ove najblize ruci tastere. Bez frke da ce ispasti. Probao sam, "radi" fora odlicno! :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno