Šta je novo?

HTC HD2

Hakovani market. Pogledaj malo na XDA...

Ma jok, to je prastaro. Treba ti hackovani Google play store.
Traži hack verzije 3.5.15.

Kibi, na kom si romu sad ?

I dalje sam na HD.
Kakvo je stanje sada sa tytungovim ICS-om? Jel ga koristi neko?
dusko_m, šta se kod tebe vrti?

Ja sam taj ICS skinuo u roku od odmah :)
Jos uvek mi je HD, jos nekih pola sata. Nesto me smorio droid, vraticu malo artemisa :p
Tj nije me smorio, ali mi oduzima previseeee vremena. To sa winmo nece biti moguce :)

Jel se dešava nekom da prilikom poziva umesto sagovornika čuje samo ogromno krčanje, isto čuje i sagovornik. Ne dešava se stalno ali jednom u 20 poziva se desi. Posle toga sledeći poziv se čuje normalno. To mi se dešava u svakom Ginger romu, u nekom manje u nekom više, sada trenutno sam na hyperdroidu 5.10 od juče i još nisam imao takav slučaj. Na ICS ono malo što sam probao to nisam primetio ni jednom.

I dalje sam na HD.
Kakvo je stanje sada sa tytungovim ICS-om? Jel ga koristi neko?
dusko_m, šta se kod tebe vrti?

CM. Nisam stavljao novi nightly ima mesec dana...crkla mi ploca skoro. S' obzirom da sam skoro menjao ekran, sem kucista, imam glanc nov telefon :d

ICS sam probao tamo negde u februaru i skinuo ga posle par sati. Tyutung je najavio update od aprila...cekam dal ce biti nekih bitnih pomaka pa da opet probam. Nesto se prikanjujem da probam MIUI. Reklamiraju ga da ima najvise popeglanih stvari. Ce da vidimo. CM za sad funkcionise odlicno za moje potrebe

Javi ako probaš MIUI :)

@ vuja
To su rešili audiolib bibliotekama, koliko se sećam. Za HD kontaktiraj Clydera, pa ga pitaj. Ali mislim da on nije kuvao 5.10, valjda je njegov poslednji 5.9.
Clyder mi je pomagao raznim verzijama audiolib-a u pokušajima da popravim Viber, pa mi je pričao i o tom problemu.

P.S. Viber nisam oporavio :)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,nedavno sam kupio htc hd2 i na njemu je miui 2.3.7,imam 4gb memorijsku karticu,sve aplikacije koje sam instalirao sam ili odma instalirao na karticu ili prebacio kasnije uz pomoc app menadzera,problem je sto imam samo 30 mb free na internal storage?,da li to moze nekako da se sredi da se oslobodi vise prostora?
Jos jedno pitanje imam: kad telefon zakljucam posle nekog vremena ekran se sam upali i kao da je pritisnutu neko dugme i onda se posle par sekundi ugasi i tako 3,4 puta na svakih 10 sekundi,onda se smiri i posle 10 minuta ponovo isto?,da li neko zna resenje ovih problemcica.

1. Koliko si stavio sistemsku particiju?

2. Da li ti se to desavalo na drugim romovima?

I ja koristim MIUI, za sada najbolji rom IMO ;)

MIslim da je 250 mb particija,nisam nista dirao vec mi je tako stigao telefon,ne znam kako je na drugim romovima.

System/about phone imas kolika ti je interna mem.
Meni je 206mb total, 47.93 free.
APP2SD - imas da vidis koje ti se aplikacije nalaze na telefonu a koje na kartici.
Ja imam 33 aplikacije 11 na internoj mem.

Ubaci task killer, namesti da ti automatski ubija procese na svaka 2-3 sata. Zavisi koliko koristis telefon.

Poslednja izmena:
Sve ok, osim Task killer-a. Od njega više štete nego vajde, sigurno.

Ako ima app2sd, onda ovaj problem ne bi ni smeo da mu se javi, pod uslovom da je kartica particionisana kako treba.
Još ako je particija stvarno 250MB, onda se tu verovatno vrteo ICS.
Ja bih to sve iz početka.

246mb pise internal storage,30 available,ne koristim task killer vec njegov neki predefinisani sto ima a nemam problema sa ramom,on to radi a ne cisti internu memoriju,probao sam i sa ciscenjem cache-a nisam nista skoro dobio,mislim da je bio ICS,stvarno ne znam kako da odradim sve to ponovo tj da odradim ponovo instaliranje svega,nov sam u svetu androida jer sam imao Iphone 5 godina.

Moja preporuka je da flešuješ novi rom,ali postupno,onako kako treba,ako hoćeš da ti sve funkcioniše.Ovde ti je objašnjeno sve,korak po korak (ja sam odavde naučio kako se flešuje).Čitaj dan,dva i kreni sam.Ako ti zapne viči: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=893948 .Pre nego što kreneš,skini i instaliraj na PC-u ovaj alat,mnogo olakšava posao,sve ti je na jednom mestu, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1090783 (imaš objašnjenje kako se koristi-video).Bitno je da uz pomoć Toolkit-a,sve što si imao na telefonu obrišeš uz pomoć (Task 29).Posle toga pratiš postupak koji je opisan na prvom linku(prvo instaliraš MAGLDR,zatim RECOVERY).Uz pomoć recovery-a napravi particiju na SD-karti (512 ili 1024,SWAP-0).Kad sve uradiš,skini neki rom,moji predlozi su:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1166948 ili http://forum.xda-developers.com/sho...um.xda-developers.com/showthread.php?t=933951 Rom ti je u ZIP formatu.Ne otpakuj ga nego kopiraj zipovan uz pomoć čitača kartica na SD-kartu,vrati karticu u telefon i iz recovery-a pokreni instalaciju roma.Prosto.

Poslednja izmena:
Moja preporuka je da flešuješ novi rom,ali postupno,onako kako treba,ako hoćeš da ti sve funkcioniše.Ovde ti je objašnjeno sve,korak po korak (ja sam odavde naučio kako se flešuje).Čitaj dan,dva i kreni sam.Ako ti zapne viči: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=893948 .Pre nego što kreneš,skini i instaliraj na PC-u ovaj alat,mnogo olakšava posao,sve ti je na jednom mestu, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1090783 (imaš objašnjenje kako se koristi-video).Bitno je da uz pomoć Toolkit-a,sve što si imao na telefonu obrišeš uz pomoć (Task 29).Posle toga pratiš postupak koji je opisan na prvom linku(prvo instaliraš MAGLDR,zatim RECOVERY).Uz pomoć recovery-a napravi particiju na SD-karti (512 ili 1024,SWAP-0).Kad sve uradiš,skini neki rom,moji predlozi su:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1166948 ili http://forum.xda-developers.com/sho...um.xda-developers.com/showthread.php?t=933951 Rom ti je u ZIP formatu.Ne otpakuj ga nego kopiraj zipovan uz pomoć čitača kartica na SD-kartu,vrati karticu u telefon i iz recovery-a pokreni instalaciju roma.Prosto.
Dodatak,da ti olakšam posle instalacije recovery-a,uradi ovo"Use volume down button to scroll down to 8th option (8. AD Recovery). And press call button to select it.
ClockworkMod Recovery will then be loaded.
Use volume down button to scroll down to “advanced” and press call button to select it.
Scroll to “Partition SD Card” and press call button to select it.
Then, choose EXT Size = 1024M, then Swap Size = 0M (This ext partition will be used by App2SD to extend your phone internal memory.)
After the process is completed, press back button to return to ClockworkMod main menu.
Select “reboot system now“.Lepo i jasno objašnjeno,mrzi me da prevodim,ukratko tu formiraš ext3 particiju,gde se smeštaju programi,koje instaliraš i nikada nećeš doći u situaciju da posle dvadesetak programa prijavii da ti je puna interna memorija.

Trebalo je da ti kažem da je tvoj početni korak,ovo:How to get into your Bootloader Screen
1. Turn your phone off
2. Press and hold the 'Volume Down' button then briefly press the 'Power' button to switch the phone on. Let go of the 'Power' button but keep holding the 'Volume Down' button until the tri-coloured screen appears (should take around 3 seconds).
3. To exit Bootloader you need to remove your back cover and pull the battery out for a few seconds, then replace it and press the 'Power' button to reboot your phone.
Kad dobiješ trobojni ekran,na belom delu ekrana ti piše,serial,kad povežeš sa PC-em za nekoliko sekundi će pisati USB.Onda pokrećeš task29 iz toolki-a i pratiš proceduru (sam te vodi).Slična procedura za instalaciju MAGLDR-a (naravno,pomoću Toolkit-a).Instalacija rekoverija je drugačija.Koristiš Toolkit,odabereš željenu sistem-particiju (za gore predložene romove je 150,a keš je 10),selektuješ Repartition (u donjem levom uglu toolkit-a),a na telefonu u MAGLDR-meniju selektuješ 5.USB Flasher.Kad se telefon i pc prepoznaju,dalje te vodi sam program.Kad to završiš,izvadi bateriju iz telefona,izvadi SD,stavi u čitač i kopiraj rom na SD kartu.Rom je u ZIP-formatu.Vrati SD-karticu u telefon,vrati bateriju,uključi tel.i u trenutku kad se pojavi logo htc na telefonu pritisni u isto vreme volume dugme prema dole i power dugme.Drži nekoliko sekundi,pojaviće ti se MAGLDR-meni.Skroluj prema dole do br.8 Recovery (uz pomoć volume dugmeta) i kad dođeš do 8. selektuješ dugmetom za tel.poziv.Ulaziš u recovery-meni,skroluješ do install zip from sd card,zatim,choose zip from sdcard,selektuješ uz pomoć dirke za poziv,dolaziš do zipovanog roma na sd-karti,opet skrolovanjem volume dirke,gore-dole,selektuješ rom dirkom za poziv i počinje instalacija.Tvoje je da strpljivo čekaš kraj instalacije.
Ja se izvinjavam na ovako dugom objašnjenju.Oni koji ovo znaju,reći će da smaram,ali oni koji se prvi put sreću sa instalacijom svog prvog androida mislim da će biti zahvalni.

Poslednja izmena:
PLANIRAM da prodam moj htc hd2 tamo negde u septembru, kad mi istekne ugovor
i da uzmem nesto novije brze... sta ja znam neki samsung galaxy s2 ili nesto slicno sta onda bude povoljno moglo da se nadje

koliko su sada polovni ocuvani htc_hd2... da li je pozeljno da ga prodajem kao windows_mobile, ili vec preradjen na neki android...
koji android da mu ostavim, za buduceg kupca... ja preferiramo ove cyanogenmod verzije, ali nisam siguran - mozda ljudi vise vole htc_sense ??
sta trziste vise trazi/ceni i po kojoj ceni...
par osvrta, ako je moguce

ma dobro to.. nego android ili wm u trenutku prodaje.. koji je android zgodan za potencijalnog kupca, ako je neki laik ili generalno
sa sense interfejsom od htc.. ili nesto tipa cyanogenmod i sl?

Moje je mishljenje da osoba koja bude htela da qpi HD2, u ovom sluchaju od tebe qpovacje ga sa namerom, tj. znacje shta qpuje.
Qpovacje ga zbog custom rom-ova velikih mogucjnosti installacije raznih OS-a i slichno. Tako da ne morash da se brinesh koji OS da ostavish.
Ko ovo ne zna i ne zanima ga necje hteti da kupi polovan telefon koji je, kao model izahao pre 2-3god.

Moje je mishljenje da osoba koja bude htela da qpi HD2, u ovom sluchaju od tebe qpovacje ga sa namerom, tj. znacje shta qpuje.
Qpovacje ga zbog custom rom-ova velikih mogucjnosti installacije raznih OS-a i slichno. Tako da ne morash da se brinesh koji OS da ostavish.
Ko ovo ne zna i ne zanima ga necje hteti da kupi polovan telefon koji je, kao model izahao pre 2-3god.

Slažem se u potpunosti.Novi custom rom-ovi daju novi život ovom ostarelom modelu telefona.Onaj,ko to zna,svejedno mu je šta će biti na njemu.Sam će da ga sredi,kako mu odgovara.Poslednja 3 meseca sam kupio 4 hd2,2,za decu,2 za prijatelje,plaćao sam ih između 160 i 170 evra i nije mi bilo bitno koji je os na njima.Kod jednog sam se izgleda zeznuo.Moji drugari su poludeli kad su videli kako radi,imam još kandidata za hd2,tako da mislim da će da drži dobru cenu i u septembru.

ok, ostavicu onda ovo sto imam sada...

samo, ne slazem se da potencijalni kupac - laik nece hteti telefon star 2-3 godine.. ko kaze da je ostareo? mnogi ljudi bi zeleli hd2 po ceni wildfireS-a koji je i kao "nov" duplo slabiji/sporiji od hd2... bitno je sta je ispod haube a ne kad je napravljeno.. Naravno, da godina proizvodnje utice na cenu, ali reci da nesto sto je staro 2-3 je bezvredno, je malo "previse". Zar ne? :)

Ja nisam rekao da je bezvredno i da je ostario. Daleko od toga.
Samo sam zheleo da kazhem da ljudi koji ne znaju shta je u stvari HD2 necje znati to i da cene. Pre cje qpiti polovan ili chak nov HD7 (a ni DHD nije daleko) za te pare mislecji logikom noviji telefon noviji OS... HD2 se qpuje sa namerom, a ne iz cjefa.
HD2 je neverovatan telefon i meni lichno je pruzhio mnogo toga i uveo me u svet androida i flash rom-ova na nachin na koji ni jedan telefon nije.
Drzhi lepu cenu i dalje...ali samo 2 su ostala. :)

Poslednja izmena:
ljudi jel ima nesto novo po pitanju otkljucavanja hd2, sa telenora je

jel ima neko proverenu informaciju koji serviser to radi i koliko naplacuje ili sajt da mi preporuci za unlock kodove

hvala

Telefone na kojima je istekao ( ili otkupljen) ugovor, otključava Telenor, originalnim unlock kodom. Zahtev se prešao Telenoru, pa se čeka, do mesec dana.

samo zahtev predam ili odmah predajem i telefon?

Telefon ne predaješ, daće ti kod koji ukucaš za trajno otključavanje

Nazad
Vrh Dno