Šta je novo?

HTC HD2

Ne vidim zašto bi to radio. U Romu imaš Leo AGPS Injector, radi samo kao widget. Pokreni ga, i imaćeš lock za max 10sec sigurno. Jedino ako ne koristiš data konekciju...

Ne obrisao sam samo dalvik keš.CM 7 preko CM 7 može bez problema.Hoću da ga zadržim nedelju dana zbog probe zato nisam uradio onako kako treba.Radi super,samo mi ne odgovara DPI (mnogo je sitan).An tu tu pokazuje 2770,što je zavidan skor (svaka čast tvorcima ovog roma).

DPI mozes promeniti, na HyperDroid CM7 - 5.5.2 imas aplikaciju DPI changer, ako na tom romu nema onda treba editovati build.prop fajl u system folderu i promeniti ro.sf.lcd_density vrednost na recimo 240 sto je standardna velicina. Za editovanje koristi recimo Ghost commander zbog root prava koja su potrebna da fajl snimio posle promene.

Poslednja izmena:
Potrebna pomoć.

Moj prijatelj ima HTC HD2(koji je kupio zajedno kada i ja moj, pre jedno tri godine,više se i ne sećam...)? Pošto sam ja moj već posle nekoliko meseci prodao i kupio Android telefon, ispao sam iz fazona rada sa Windows Mobile OS. On hoće da sačuva sve poruke i kontakte na HDD-u računara, tako da može da ih i odštampa u slučaju krađe ili gubitka telefona. Znam da se to radilo programom ActiveSync, ali koje opcije upotrebiti, kako i u kojem formatu ih sačuvati, a kasnije po potrebi odštampati tako da se mogu pročitati ili čak prebaciti na drugi telefon, bilo Windows ili Android, ne znam? Pa bih zamolio nekog za pomoć ako ima dovoljno strpljenja da napiše korak po korak.

Poslednja izmena:
Hvala mishans na brzom odgovoru, prvi link je za mail bekap, a drugi link se proučava. :)

Ima li još koji način?

Narode, primetiste li da danas dobismo full hwa

A1_07 using Tapatalk 2 Beta-5

Nemam jos komentara, nisam probao. Ekipa koja je ovo radila nije se bazirala na tytung-ovom git-u tako da par stvari ne funkcionise (data na clk, gps...). Ja cu cekati da izadje novi tytung-ov kernel i dok se malo upegla neki CM9 rom

Sent from my A1_07 using Tapatalk 2 Beta-5

Aha, ok, hvala!
Ja sam se ionako vratio na magldr, pa možda i probam ovaj xylograph- ov

Polako ulazim u 24. sat upotrebe Xylographovog ROMa sa hardverskim ubrzanjem. Šta reći, koju posluku porati? Radi. Za sad sam imao jedno zakucavanje (punjenje na USB + poziv i pri javljanju zabode), data konekcija radi, wifi radi ( magldr ). Bluetooth nisam probao, USB storage radi, u principu ono što meni treba radi bez problema. Oseti se poboljšanje u odnosu na tytungov CM9 1.5 koji sam imao do juče.

Ono što mi fali jeste proširena softverska navigacija, sa gašenjem ekrana u donjem levom uglu, kako bih hardverske tastere potpuno zaboravio. Biće i to ovih dana :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Evo i ja sam stavio zadnji hyperdroid rom.Sve super radi jedino kad restartujem izgubi mi se sva podesavanja.Nigde nisam nasao kako da sacuvam.Jel ima to negde u podesavanju?

Da koristim.Sad vidim ne zakljucava se ni telefon kad iskljucim ekran al i to mi je radio.Izgleda moracu opet da flesujem.

Da li mi neko moze odgovoriti (preporucljivo u inbox) da li ovaj telefon ima aplikaciju Blacklist tipa (sms i pozivi) i ujedno i Whitelist na Android platformi?
I kakav je kvalitet i brzina kucanja poruke,da li se lako pogresi ili je tecno kuckanje?
I jos bolje ako je neko imao prilike da koristi iPhone i HD2 da mi malo pojasni par bitnih stvari koje bih morao da znam pre kupovine a koje bi mi pomogle da se odlucim.
Unapred hvala

Ukratko, za black list aplikaciju nisam siguran.
Imam ipad trenutno 3rd gen.
Pre prebacivanja na Android 4.0.4 sa hw akceleracijom, imao sam win mobile od pocetka.
Imao sam muke sa tastaturom koja je usporavala do jedne sekunde. Sa androidom je znatno preciznija, nema vise laga prilikom kucanja i bezanja tastera.
Sto se tice Apple uredjaja, to je vec prica - klasa za sebe. Smatram da se ne mogu porediti sa svim ostalim. Androidima je i dalje potrebno peglanje sa stock rom-a.
Kupis telefon koji fabricki ima brdo bugova, onda po XDA juris ispravke i stavljas bolju rom. Super je to sto postoji takva opcija, nikada ne bih kupio telefon da znam da nemam rezevnu soluciju.
Apple je skuplji, po meni ne treba mesati to sto ga kod nas koriste ljudi koji ne znaju sta ce sa parama. Nije statusni simbol vec je stabilna platforma i dobije se ono sta se plati. Treba uvek sacekati da cene padnu na 300-350 eura.
Ja se takodje dvoumim sta cu kada mi otkazee HD2 sa androidom. Da li da idem HTC One X (sa custom rom) ili na Iphone 4s. HTC biram zato sto sam video Begram, ovlasceni servis za HTC u Bg. Jako profesionalan odnos.

Zaista ne znam,posle iPhone-a mi se pojavio i HD2 koji je za mene nesto novo,ali ne bih da se zaletim pa da uzmem nesto sto mi nece odgovarati.
Posto kucam dosta poruka,poziva dnevno kao i nesto manje neta (provera mailova i ostalo),jednostavno nisam siguran da li vredi uzimati HD2 i nadogradjivati rom-a a to je avantura u koju se ne bih upustao bez prethodne provere osoba koje imaju vise iskustva od mene u tom reonu.
Hardverska kao i softverska razlika jeste velika,ali je ipak tu nesto sto mi je bitno da bude ako ne isto onda priblizno isto kao na iPhone-u a to je kuckanje poruka (qwerty) bez laga i par aplikacija office orijentisanih aplikacija koje bi mi uveliko olaksale koriscenje.

Zaista ne znam,posle iPhone-a mi se pojavio i HD2 koji je za mene nesto novo,ali ne bih da se zaletim pa da uzmem nesto sto mi nece odgovarati.
Posto kucam dosta poruka,poziva dnevno kao i nesto manje neta (provera mailova i ostalo),jednostavno nisam siguran da li vredi uzimati HD2 i nadogradjivati rom-a a to je avantura u koju se ne bih upustao bez prethodne provere osoba koje imaju vise iskustva od mene u tom reonu.
Hardverska kao i softverska razlika jeste velika,ali je ipak tu nesto sto mi je bitno da bude ako ne isto onda priblizno isto kao na iPhone-u a to je kuckanje poruka (qwerty) bez laga i par aplikacija office orijentisanih aplikacija koje bi mi uveliko olaksale koriscenje.
Ne shvatam šta bi dobio nadogradjivanjem ROM-a? Na šta misliš? Nadogoradjivanje generičkog ROM-a, koji sadrži WinMo 6.5 ili ubacivanje "kuvanog ROM-a" sa poslednjom verzijom WinMo 6.5.5, ili pak skroz izbacivanje WM-a iz nand memorije i ubacivanje Android OS-a ili ne daj bože neke mago banane tipa WP7.5???
U svakom slučaju, nema teoretske šanse da na HD2 modelu dobiješ bolji užitak kucanja SMS poruka ili bilo čega drugog što zahteva rad sa aplikacijama na kapacitativnom ekranu. Da ne ispadne da sam neki Apple iPhone fanboj, ali mora se priznati da je to proslavilo iPhone, apple je baš na tome i pobedio sve ostale - telefon bez laga i bez kašnjenja, fenomenalan osećaj prilikom dodira i pokretanja aplikacija prstima po ekranu.

Pogledaj TOP modele danas sa dual/quad čudima kao što su Samsung Galaxy S2, najnoviji HTC One X itd, baš svi, tu i tamo uspevaju da ti stave do znanja kako izgleda taj famozni "lag" i time stvore negativnu sliku o sebi. To je teško doživeti na iPhone. Na žalost, jeste otužan interfejs iPhone, jeste obogaljen način file transfera, takodje se mogu nabrojati još sto neoprostivih mana koje iPhone nije imao ili i dalje nema, ali jedna je nezamenljiva - touch screen i rad sa prstima po njemu. Osobama kojima je stalo da koriste SMS, pipaju po ekranu iPhone je nezamenljiv.
Sasvim je druga priča ako neko zahteva korišćenje office orijentisanih aplikacija i olakšano korišćenje smartphone opcija- Tu iPhone nema šta da traži. Na njemu bez dodatnih PC programa ni najobičniji .mp3 ne možeš prebaciti prostim file transferom sa PC-a ... treba ti telefon koji ti vidi PC i PC njega kao eksterni disk, treba ti telefon na kome ćeš moći u bilo koje doba dana da prebaciš šta želiš od office materijala, multimedije, da možeš sve to da razvrstaš po folderima, da imaš slobodu korišćenja, da možeš da personalizuješ osnovni ekran tj. desktop vidgetima, ... Tu je WM nezamenljiv, takodje modifikovani Android ROM-ovi vrše posao. Pogledaj recimo HD2 Android ROM Dorimanx-3.1.7.1 koji uz GoLauncherEX dozvoljava i izradu foldera u meniju, sve je otključano ... radi tečno i fenomenalno. U svakom slučaju, ne možeš imati fensi iPhone osobine i ozbiljan smartphone u jednom. Zato su nekada i postojali termini poput PPC i PDA koje je nažalost apple izbrisao svojim iSr***!

Poslednja izmena:
Sto se tice Apple uredjaja, to je vec prica - klasa za sebe. .... Nije statusni simbol vec je stabilna platforma i dobije se ono sta se plati.
Apple klasa za sebe i tu dobiješ ono što platiš? Znači, izuješ se za iPhone 4 od 450 - 550, da ne spominjem cifru od 1200€ (koliko je vredeo u nekoj EU poslovnici na samom početku prodaje), bez obzira na činjenici da telefon ima neopristivu manu oko lošeg rešenja antene za prijem signala, (koji je ispravljen tek u verziji iPhone 4S) držiš ga u levoj ruci da bi razgovarao ili oblačiš u one plastične okove kako je čika steva naredio i još si srećan zbog muke???? Ovo ne bih nazvao kupovinom tj. dobijanjem onoga što sam platio.
Androidima je i dalje potrebno peglanje sa stock rom-a.
Kupis telefon koji fabricki ima brdo bugova, onda po XDA juris ispravke i stavljas bolju rom. Super je to sto postoji takva opcija, nikada ne bih kupio telefon da znam da nemam rezevnu soluciju.
Tačno da Andriod stock ROM-ovi jesu to što jesu i da se 3rd party rešenja nameću kao bolja. Lepo da ih ima, naravno. ALI ...
Šta je sa iPhone? Koja je tek tu jurnjava da se džeilbrejkuje, hakuje onaj njegov pijac za kupovinu programa, ubaci sitan softver koji će bar malo da olakša baratanje uredjajem, recimo otključa bluetooth transfer i sto drugih stvari. Zar ovo nije takodje "BRDO bagova" koje treba juriti tamo negde po nekim nzv. "i"XDA forumima i pijacama? Ja mislim da je sve ovo isto pakovanje, samo se reklamira drugačije.
Iphone koji se pojavio tokom 2007. je nudio taj kapacitativni ekran, oslobodio je korisnike korišćenja one olovke i time nudio NEŠTO NOVO. Svi ostali su kopija prvog, konkurencija je ukaprila koncept i radi punom parom ... isti je to *****!

Poslednja izmena:
Pozdrav,
dugo nisam pratio ovu temu pa me zanima šta je najbolje sad trenutno da koristim, koji rom? Sad imam njegov fabrički pa ako neko može da mi da link da skinem zadnji fabrički i da mi preporuči još neki npr. android koji radi stabilno.

Hvala svima

a šta mislite o ovom

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905060

Poslednja izmena:
Pozdrav,
dugo nisam pratio ovu temu pa me zanima šta je najbolje sad trenutno da koristim, koji rom? Sad imam njegov fabrički pa ako neko može da mi da link da skinem zadnji fabrički i da mi preporuči još neki npr. android koji radi stabilno.

Hvala svima
Najbolje što sam probao od WM 6.5.x tkz. "kuvanih" ROM-ova su:
1. Duttys_HD2_3.16_WWE_MSVC_5.23163.5.3.14_Legacy_Cont
2. Energy.Leo.29022.Sense2.5.Cookie.2.0.Jul.04

Poslednji oficijelni ROM je valjda:
RUU_Leo_S_HTC_WWE_EastEurope_3.14.479.2_Radio_15.42.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship.exe

Dutty ROM je dosta brz, stabilan, i može se personalizovati isto kao i Energy ... sve ostale verzije "kuvanih ROM-ova imaj usvoje mane i prednosti. OVa dva su najpopularniji. Oficijelni ROM WM-a ne bih preporučio, jer se dodatnim instalacijama još više opterećuje i nikada neće biti personalizovan kao jedan od nabrojanih "kuvanih" ROM-ova.

Kada su u pitanju Android NAND ROM-ovi, tu se ima mnogo toga probrati. OD Android-a verzije 2.x.x pa sve do ver. 4.x.x. Ja sam recimo posle dosta experimentisanja ostao na 2.3.7 NAND ROM-u i preporučujem ga svima:
1. Dorimanx-Rom-3.1.9-Nightly-277-All-in-One

Što se tiče Android ROM-ova koji se pokreću sa memorijske kartice preko prečice tj. komandi iz WM OS-a, takodje ima dosta dobro odradjenih verzija, no usled slabijeg trajanja baterije dotičnih i žongliranja izmedju jednog i drugog, a da pritom mem. kartica bude sve više ispunjenija folderima i jednog i drugog OS-a, ne bih preporučio tu radost

Najiskrenije, tu verziju nisam probao. Najviše sam probao verzije sa sense interfejsom jer su lepše, no utvrdio sam da se i ove bez sense int. mogu personalizovati i biti lepše od Sense verzija.
Ništa te ne košta da isprobaš obe verzije (Dorimanx i NexusHD2) i utvrdiš koja ti više leži, tj. koja je stabilnija i tečnija u radu.
Naravno da bih ti preporučio android, WM je već zapušten i nema novih aplikacija, Android ima sve što je potrebno danas od aplikacija, čak i previše.
P.S. nadam se da u telefonu imaš ubačen 2.08 HSPL, najnoviji RADIO recimo v.2.15.50.14. ... trebaće ti naravno i MAGLDR113_DAF bootloader i instaliran takodje ClockworkMod Recovery kako bi pokrenuo instalaciju android romova ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno