Šta je novo?

iPad 3

Neverovatno koliko ne želiš da prihvatiš problem koji postoji...

Mozda nisam dovoljno pazljivo pratio, jesi li uopste drzao uredjaj u rukama.

Posto vec neki korisnici polako postaju vlasnici novog ipad-a, bilo bi jako lepo da njihovi postovi preovlade u ovoj temi. Ovo rekla-kazala pocinje da smara. Ukazivanje na mane (iz prve ruke) bi bile jako korisne.

Za grejanje me ne dotice mnogo al me kopka wifi, jel ima neko info iz prve ruke?

Kako se stare aplikacije ponasaju u novoj rezoluciji? Da li su sve konvertovane ili radi upscale ili sta? Nadam se da ne zauzimaju kockicu na sredini ekrana...

Evo upravo pisem sa iPada 3 4G. Ekran je neuporedivo bolji kako po rezoluciji tako i po prikazu boja. Sto se tice grejanja desava se posle dugog rada da je blago zagrejan sa leve strane kada se drzi uspravno. Nisam igrao neke zahtevnije igre verovatno bi se vise zagrejao ali ovo je prakticno neprimetno grejanje.

Sve u svemu ko ima iPad 1 razlika je ogromna kako po brzini tako i u ekranu dok u odnosu na dvojku prednost je prakticno samo ekran.

Sto se tice wifia evo vec tri dana ga koristim sve radi odlicno a kacio sam se na veci broj razlicitih hotspotova.

Sve u svemu ja sam prezadovoljan kvalitativnim skokom obzirom da sam presao sa iPada 1.

PS: Ako nekog nesto zanima neka slobodno pita.

Poslednja izmena:
Izgleda da dežurni Apple hejteri nisu očekivali ovako pozitivan odgovor od nekoga ko je počeo da koristi novi iPad:)

@Stevs
Možeš li da napraviš poređenje iPad2 sa novim iPad-om. Da li je upgrade rezonski ili je ipak pametno čekati narednu generaciju? Interesuje me prvenstveno brzina u realnom vremenu, pošto kontam da je display definitivno bolji.

Poslednja izmena:
Cestitam na kupovini ;)
Mene zanima, ako mozes da okacis SS, neke iphone/ipad2 aplikacije .... cisto da vidim kako izgleda na toj svemirskoj rezoluciji :)

2ka i 3ka su vrlo slicni ako izuzmemo display. Zadnja kamera na 3ci je neuporedivo bolja tacnije na nivou iPhona 4. 3ka je cini mi se nesto brza i fluidnija ali opet za nijansu. Ovde se ogradjujem jer nisam puno koristio iPad 2. Baterija se duze puni na 3ci jer je punjac iste jacine, a baterija znatno veceg kapaciteta. Autonomija je rekao bih ista kao i kod predhodna dva modela.

Ali opet kazem ko vidi ekran tesko moze da se zadovolji bilo kojim drugim iPadom :)

Hvala za SS vidim da je to safari... Ne bih da dosadjujem, ali recimo da okacis ss foursquare-a koji cak nema ni ipad2 verziju. Zanima me kako "upskaluje" te non tablet aplikacije jer na iPad2 je to bilo ocajno bez RetinaPad-a.

Sjajno. Posto je problem sa pregrevanjem zesce naduvan, ostaje jedino bojazan da 16gb nece biti dovoljno zbog nove rezolucije. Medjutim, nisam siguran ni koliko je to problem, svaki ipad korisnik vremenom napravi neki svoj izbor onoga sto mu je zaista potrebno, a ja sam svoj sveo na svega 5-6 aplikacija. Ok, manje prostora za multimediju, ali nije tragicno. Bio bi pametan potez da u sledecoj generaciji najslabiji model ima 32gb, ako bi bili toliko ljubazni da cene memorije svedu na razuman nivo.

Cemu sluzi zadnja kamera, uopste? Nesto ne mogu sebe da vidim kako to koristim za snimanje, suvise je nezgodno... Osim ako je na stolu. Sto zapravo i nije lose, hm. Postoji li neki stativ za ipad? :D

Jedno pitanje - da li se brzina koriscenja interneta razlikuju preko wireless konekcije izmedju prethodne generacije i ove? Da li je zivahniji u radu, ili samo ima lepsi ekran i to je to?

Izgleda da dežurni Apple hejteri nisu očekivali ovako pozitivan odgovor od nekoga ko je počeo da koristi novi iPad:)

Drugačiji odgovor od nekoga ko koristi Apple proizvode nisam ni očekivao - sve vam je bajno i sjajno i bez ikakve naznake da negde postoji problem.

A sto bi ocekivao drugaciji odgvor, ja sam se sinoc malo igrao sa novim iPad-om i igrao sam neku tamo igricu - greje se, ali u granicama normale ( nista preterano, da ne moze da se drzi u ruci, tako se zagreje na primer Desire S kada picis neku igru)... Inace za mene je ludo igrati igre na onom cudu, ali to sam ja :)
Neko je pitao za razliku u radu u odnosu na iPad3, pa nista za sada, osim boljeg ekrana - nema nekih prednosti. Kapiram da je to trenutno i da ce se u buducnosti iPad 3 sigurno odvojiti, mada pitanje je koliko. Definitivno grafika mora biti mnogo mocnija nego na dvojci, jer je u pitanju mnogo vise piksela. Iskreno ekran je fenooomenalan, nisam video ovako kvalitetan ekran - ali za obicne ljude kojima tablet sluzi da citaju clanke, blogove po net-u, radove i dokumentaciju, knjige - pitanje je koliko to sve znaci, jeste sitan tekst ostar kao zilet - ali niko i ne cita sitan tekst (ili mozda zbog toga sto imam losiji vid :) ).
Definitivno je korak napred i svidja mi se. Svidja mi se ova borba izmedju Google-a, Apple-a i uskoro Microsoft-a, na kraju nama krajnjim korisnicima je bolje, jer dobijamo kvalitetnije naprave i kvalitetniji sw ;)

Drugačiji odgovor od nekoga ko koristi Apple proizvode nisam ni očekivao - sve vam je bajno i sjajno i bez ikakve naznake da negde postoji problem.
A zašto ne veruješ ljudima koji su ga probali?
Po svaku cenu hoćeš da nametneš mišljenje da ne valja,ja takav utisak imam.
Ako neko kaže da nešto opet nije uredu ok,ali kada kaže da je dobro,zašto to ne prihvatiš tako,nego kao da sebe namerno siliš da mrziš nešto a nisi ga ni probao,a ovde su neki i probali i žele da podele svoje iskustvo sa nama.
Nemoj se ljutiti,ali stvarno te ne razumem.

@Stevs:
Koliko si udaljen od wifi routera i koliki je nivo signala na ipad1 i ipad3? Po Apple forumu su se zalili da je iPad3 duplo slabiji od iPad2 sto se wifi dometa tice. Mrzi me sada da trazim, ali covek na Apple forumu se zalio da mu prekida wifi vezi kada je udaljen svega par metara od routera. Kazu i da se to desava sa routerima koji imaju dve antene.

@Gizmo

Ako te ne interesuju Apple uredjaji, zasto uopste zalazis u ovaj podforum? Jel mislis da doprinosis nekoj kvalitetnoj diskusiji? Sve sto radis je sto bacas flame na nesto sto verovatno nisi iskusio iz prve ruke. I bacas drva na vatru flame wars-a.

Ok shvatam da postoje ljudi koji dizu Apple u nebesa (driver comes to mind), ali ovaj tvoj "crusade" ne pomaze nista.

Koliko ja znam istovremeno pises i tekstove o televizorima. Kako ista od toga da shvatimo ozbiljno kada na diskusijama prikazujes odredjenu pristrasnost. Sto ne napises neki back to back review tablet uredjaja? To bi vec bilo interesantno. A ne neko tamo linkovanje vesti sa raznih sajtova (Nebitno kom taboru naginju vesti).

p.s.: Ugledaj se malo na yooyo.

Poslednja izmena:
Da me ne interesuju Apple uređaji ne bih dolazio - interesuju me naravno, ali ne priča o tome koliko su savršeni, već baš obrnuto - zanima me koliko nisu savršeni. Nikada o Apple proizvodu na ovom forumu neće biti kvalitetne diskusije, nemoj se tome nadati. Ne bacam flejm, nego uvek će mi smetati da neko konstantno iznosi pozitivne stvari uređaja, a ne obazire se na negativne - bilo da su to Apple uređaji, Android uređaji, laptopovi, televizori, konzole, veš mašine ili frižideri.

Izvini molim te, ali ja svoju pristrasnost zadržavam na forumu. Otvori bilo koji tekst gde piše ime autora Dragoljub Radovanović u Multimedija i Mobile sekcijama Benchmark sajta i videćeš da svakom uređaju koji testiram ističem i pozitivne i negativne stvari, bez obzira na proizvođača. Onog trenutka kada dobijem iPad 3 napisaću sve što smatram da valja i sve što ne valja kod njega, bez obzira na to što koristim Android. Odvajam forum i posao, ostajem neutralan kao što i treba da se bude pri testiranju...

Review back to back uređaja sa čime? Na test dobijam Android uređaje, one koji su dostupni firmama i proizvođačima sa kojim Benchmark sarađuje. Kada se iPad 3 bude pojavio u nekim od tih firmi i kada nam bude ustupljen, veoma rado ću uraditi back to back Galaxy Tab 8.9 vs iPad 3 i neću sakrivati prednosti ili nedostatke kod oba modela. Zašto baš na yooyo-a? :)

Da me ne interesuju Apple uređaji ne bih dolazio - interesuju me naravno, ali ne priča o tome koliko su savršeni, već baš obrnuto - zanima me koliko nisu savršeni. Nikada o Apple proizvodu na ovom forumu neće biti kvalitetne diskusije, nemoj se tome nadati. Ne bacam flejm, nego uvek će mi smetati da neko konstantno iznosi pozitivne stvari uređaja, a ne obazire se na negativne - bilo da su to Apple uređaji, Android uređaji, laptopovi, televizori, konzole, veš mašine ili frižideri.

Naravno da ne postoji savrsen uredjaj, ali tvoji postovi prosto upadaju u oci jel zvuce ovako: "ipad je izuzetno falican uredjaj koji kupuju samo ljudi koji veruju reklamama.".

Izvini molim te, ali ja svoju pristrasnost zadržavam na forumu. Otvori bilo koji tekst gde piše ime autora Dragoljub Radovanović u Multimedija i Mobile sekcijama Benchmark sajta i videćeš da svakom uređaju koji testiram ističem i pozitivne i negativne stvari, bez obzira na proizvođača.

Interesantno je sto ovo ne radis sa Apple uredjajima. Da si nepristrasan boleo bi te uvo za razna fanboy prepucavanja.

Onog trenutka kada dobijem iPad 3 napisaću sve što smatram da valja i sve što ne valja kod njega, bez obzira na to što koristim Android.

^Ovo zelim da procitam.

Odvajam forum i posao, ostajem neutralan kao što i treba da se bude pri testiranju...

^U ovo vec tesko mogu poverovati, jer neko ko se tako zestoko prepucava sa apple zealotima, tesko da ima nepristrasan pogled na stvari.

Review back to back uređaja sa čime? Na test dobijam Android uređaje, one koji su dostupni firmama i proizvođačima sa kojim Benchmark sarađuje. Kada se iPad 3 bude pojavio u nekim od tih firmi i kada nam bude ustupljen, veoma rado ću uraditi back to back Galaxy Tab 8.9 vs iPad 3 i neću sakrivati prednosti ili nedostatke kod oba modela.:)

Sa obzirom na tvoj crusade i kolicinu apple usera na ovom forumu, cenim da bi neko ustupio Apple uredjaj na nedelju dana back to back koriscenja. Samo se dogovori sa njima.
Sve sto trebas da uradis je da napravis video koji prikazuje konkurentne uredjaje kako obavljaju iste funkcije, i sta je prednost jednog a sta nedostatak drugog.

Zašto baš na yooyo-a?

Zato sto on uglavnom podupire svoje misljenje na osnovu licnog iskustva.

Poslednja izmena:
@Gizmo
Molim te samo nemoj ti da testitras iPad :D

Bilo je dosta price i o prepunjavanju baterije... i apple se oglasio povodom toga i objasnili kako to funkcionise:
http://www.redmondpie.com/apple-vp-...borates-there-is-no-issue-with-it-whatsoever/

"In order to maintain charge at peak level, all of Apple’s devices continue to charge to 100 percent, then discharge a bit and charge back up to 100 percent in a repetitive cycle until the device is disconnected from its power source.

Speaking with AllThingsD today, Tchao said

That circuitry is designed so you can keep your device plugged in as long as you would like . . It’s a great feature that’s always been in iOS.
"

Poslednja izmena:
uh, ispade feature :d

verovatno je to napravljeno sa razlogom jer li ion baterije ne vole toplotu i kad su pune do maximuma, ali bas 17 posto da se prazni to mi nije jasno...

inace, izasao test baterije na gsmareni a ono sto je najbitnije je da je u browsingu cak bolji nego ipad2... vrh rezultat...

Sto se tice pozajmljivanja ipada, ako vam niko ne da dok se ja na vratim iz USA dacu vam ja... ne mogu bas na nedelju dana ali iskombinovacemo neki dan testiranja...

Poslednja izmena:
"In order to maintain charge at peak level, all of Apple’s devices continue to charge to 100 percent, then discharge a bit and charge back up to 100 percent in a repetitive cycle until the device is disconnected from its power source."

^sto je kul, i to radi i moj laptop. Ali su se ljudi zalili na sledece: the device continues to charge for up to an hour after the point at which the iPad reports a charge level of 100%. I sta sad, los GUI code?!

Sto se tice pozajmljivanja ipada, ako vam niko ne da dok se ja na vratim iz USA dacu vam ja... ne mogu bas na nedelju dana ali iskombinovacemo neki dan testiranja...

^support this man, i nek se radi na tome da bude back to back.

Poslednja izmena:
@endrezr

Ne preteruj molim te, moji postovi ne zvuče tako i nemaju razloga da zvuče. Možda zvuče tako tebi, jer me očigledno "ne mirišeš", ali to je već tvoj problem. Ja čisto držim balans - na preterano pozitivna i oduševljavanja uređajem, negativnim stvarima pokušavam da te postove vratim na zemlju. Nije mi jasna ta fascinacija Apple uređajima i nikada neće biti. To je očigledno ljubav na prvi pogled, što znam da nije u mom slučaju, jer bih danas koristio upravo te Apple proizvode.

Ne može da me boli za ovakva prepucavanja, jer ista idu iz krajnosti u krajnost. U pitanju su drastično drugačiji pogledi na tehniku i tehnologiju, da se često neki kose i sa zdravim razumom. Da je većina Apple korisnika realna i down to earth, ja ovde ne bih imao šta da tražim, ali evo me. Nismo ja i gomila drugih ljudi koji imaju drugačiji pogled na Apple proizvode džabe tu - jedan od njih je upravo i Yooyo - osoba koja mi je najlogičnija u ovim prepucavanjima i koja dobro zna koliko Apple proizvod nije savršen. Kakav sam ja pogled imao na Apple proizvode pre nego što sam postao član ovog foruma? Nikakav, bilo mi je potpuno svejedno. Tek kada sam uvideo koliki fanbojizam vlada u ovom podforumu sa ljudima koji ih poseduju, počeo sam da ispravljam "krive Drine", koje je u Apple slučaju nemoguće ispraviti, ali je moguće umanjiti krivinu.

Možeš da misliš šta god hoćeš, ali razlog za moje prepucavanje sa fanbojevima nije pristrasnost, već zdrav razum. Da sam pristrasan, dizao bih Android uređaje u nebesa, a to ne radim, nego prihvatam da imaju probleme - nešto što Apple korisnici ne mogu ili ne žele da prihvate kod svojih uređaja.

Pričao sam više puta zašto Benchmark ne uzima uređaje od forumaša, ali izgleda da je to nemoguće za ukapirati. Ne pitam se ja, koliko puta sam to rekao. Ako želite da ustupite neki uređaj, obratite se Benchmarku, tačnije Peci. Ako se Peca bude složio da je uzimanje tuđeg uređaja radi testiranja na sajtu dobra stvar, i kada mi bude doneo takav uređaj na test, onda ću pristati da ga testiram. Imate kontakt na sajtu, predložite tako nešto ljudima koji stoje iza Benchmark firme, ne meni kao zaposlenom.

Ne brini se ništa, kada bude došao trenutak da upoređujemo iPad 3 sa konkuretnim proizvodima, imaćemo tekstualnu, foto i video uporedbu i potrudićemo se da to liči na nešto, kao što je bio slučaj sa D3 GO prezentacijom, ako ste gledali.

Moji postovi se nikada nisu doticali ličnog iskustva sa Apple proizvodima, i nemam običaj da se pravim pametan o nečemu što ne znam. Problem je u tome što je situacija drastično gora što se tiče predrasuda o Android uređajima. Koliko ljudi nisu imali priliku da probaju Apple uređaje, toliko i Apple korisnici nisu imali priliku da rade sa Android uređajima. Može se reći da je to glavni problem u ovakvim temama - lično iskustvo posedovanja uređaja.

Dakle, nisam ja jedini koji konkretno nema Apple uređaj uz sebe, ali da sam ih sve probao u kraćim ponovnim susretima - probao sam ih. Još jedan od razloga zašto nastavljam da pišem u ovakvim temama jer sam uveren da nisam jedini koji ima ovakav pogled na Apple proizvode i njegove korisnike. Svestan sam kakvo se mišljenje formira o meni zbog isticanja negativnih stvari Apple proizvoda, ali tako nešto je ovakvim temama itekako potrebno - da se održi ravnoteža. Mora biti ravnoteže i oštrija diskusija, jer je ovo pre svega forum sa najvećim procentom Windows i Android korisnika - nije Mac Srbija ili koji god drugi Apple tematski forum . Vi na mene i dalje gledajte kao ludaka koji se bori protiv vetrenjača - ali to je moja stvar i znam šta radim.

@priest77

Ko će drugi da ga testira? Ti ili neki drugi fanboy možda? To bi tek bilo zanimljivo za čitati.

Poslednja izmena:
^sto je kul, i to radi i moj laptop. Ali su se ljudi zalili na sledece: the device continues to charge for up to an hour after the point at which the iPad reports a charge level of 100%. I sta sad, los GUI code?!
Odakle ti ljudi znaju sta zapravo radi iOS nakon sto prikaze da je uredjaj 100%?
Ja znam da i iPad i iPhone ostavljam da se pune preko noci i ne dezuram pored njega da vidim kada se napunio i nemam nikakvih problema sa baterijama.

P.S. Evo jos jedan lep clanak :)
Why Android Tablet Apps Suck and the iPad Wins: An Illustrated Guide

Tekst je ovde:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2401676,00.asp

@priest77

Ko će drugi da ga testira? Ti ili neki drugi fanboy možda? To bi tek bilo zanimljivo za čitati.
Bilo ko drugi, sigurno ce biti test realniji. Sva sreca nisi testirao ni iPhone 4s ali si zato u kometarima testa opljuvao i autora i sve zivo :D

Zasto?
To je sustina prednosti, i sam link nije sa nekog apple fanboy sajta.

Da se da nekome ko ima Apple uređaj, smatraš da bi test bio realniji? Ha. Autor je opljuvan sa razlogom i neka isti opljulje i mene ako smatra da je test koji će biti pisan išta manje fer i pravedan.

Vrh Dno