Da se i ja oglasim ovde po pitanju SD kartica na iOS uređajima. Čudi me jedna stvar: među svim posetiocima ovog foruma, kao da niko ne shvata koliko se koncept eksternog medija fundamentalno kosi sa filozovijom iOS-a. Yooyo je lepo objasnio kakvi problemi nastaju uvođenjem SD kartice u OS (što se lepo vidi u Androidu), međutim ostalima kao da i dalje nije jasno koliko je potpuno nezamislivo da bi Epl dozvolio da korisnike iOS-a optereti takvim problemima (mount/unmount, aplikacije rade/ne rade, ikonice nestaju ili se pretvaraju u šablonske). Da ne govorimo o tome koliko su performanse SD kartice nepouzdane, gde imamo modele od $100 za 32GB koji su Class 10, a s druge strane smdrljive kineze od $30 za 32GB koji su Class 4 (ali jedva postižu tih 4MBps). Okusih ovo na svojoj koži (Android telefon s minimalnom internom memorijom, gotovo sve aplikacije na mikro SD kartici od 4GB, koja je do zla boga spora, jer sam bio stipsa pa kupio jeftinu od $6...).
Dakle, uvođenje ovakve varijable u ekosistem iOS-a (kartice raznih kvaliteta i brzina) uveliko doprinelo bi kvarenju opšteg utiska o iOS-u. Običan korisnik ne može da zna da je za sporost njegovog iPada kriva jeftina SD kartica koju je kupio u Chinatown-u... Drugim rečima, razlog što iOS naprave nemaju i neće imati SD slot (u svrhu proširivanja memorije) nije Eplova alavost na pare, već iOS i njegova koncepcija.
Mislim da nema nikakve svrhe diskutovati o mogućem uvođenju SD slota u iOS. Od toga po svoj prilici nema ništa.
Dakle, uvođenje ovakve varijable u ekosistem iOS-a (kartice raznih kvaliteta i brzina) uveliko doprinelo bi kvarenju opšteg utiska o iOS-u. Običan korisnik ne može da zna da je za sporost njegovog iPada kriva jeftina SD kartica koju je kupio u Chinatown-u... Drugim rečima, razlog što iOS naprave nemaju i neće imati SD slot (u svrhu proširivanja memorije) nije Eplova alavost na pare, već iOS i njegova koncepcija.
Mislim da nema nikakve svrhe diskutovati o mogućem uvođenju SD slota u iOS. Od toga po svoj prilici nema ništa.