Šta je novo?

iPad 3

Da se i ja oglasim ovde po pitanju SD kartica na iOS uređajima. Čudi me jedna stvar: među svim posetiocima ovog foruma, kao da niko ne shvata koliko se koncept eksternog medija fundamentalno kosi sa filozovijom iOS-a. Yooyo je lepo objasnio kakvi problemi nastaju uvođenjem SD kartice u OS (što se lepo vidi u Androidu), međutim ostalima kao da i dalje nije jasno koliko je potpuno nezamislivo da bi Epl dozvolio da korisnike iOS-a optereti takvim problemima (mount/unmount, aplikacije rade/ne rade, ikonice nestaju ili se pretvaraju u šablonske). Da ne govorimo o tome koliko su performanse SD kartice nepouzdane, gde imamo modele od $100 za 32GB koji su Class 10, a s druge strane smdrljive kineze od $30 za 32GB koji su Class 4 (ali jedva postižu tih 4MBps). Okusih ovo na svojoj koži (Android telefon s minimalnom internom memorijom, gotovo sve aplikacije na mikro SD kartici od 4GB, koja je do zla boga spora, jer sam bio stipsa pa kupio jeftinu od $6...).

Dakle, uvođenje ovakve varijable u ekosistem iOS-a (kartice raznih kvaliteta i brzina) uveliko doprinelo bi kvarenju opšteg utiska o iOS-u. Običan korisnik ne može da zna da je za sporost njegovog iPada kriva jeftina SD kartica koju je kupio u Chinatown-u... Drugim rečima, razlog što iOS naprave nemaju i neće imati SD slot (u svrhu proširivanja memorije) nije Eplova alavost na pare, već iOS i njegova koncepcija.

Mislim da nema nikakve svrhe diskutovati o mogućem uvođenju SD slota u iOS. Od toga po svoj prilici nema ništa.

"The new iPad continues to charge for up to 1 hour after it claims to reach 100 percent. This affects the battery run time if you stop charging when it says 100 percent. Other tablets and smartphones also lie about their charging status, so if getting maximum battery run time is crucial, people need to keep their devices recharging for longer than the screen claims."

Source

Ok sta smo saznali. Da apple placa bilo kog ko napise iole pozitivan opis novog iPada, a da su svi ostali objektivni koji pisu samo lose o uredjaju.
Ha. Seems legit. :D

A da ima realnih problema ima, ali majka mu stara nije sve lose :D.
Mada realno tih problema sa wifiom i ekranom nebi smelo da ima uopste, kao da prvi put prave tablet :D

Ma kojih problema? Probao ga na sat vremena od ortaka, nisam primetio ama baš ništa. Kakav "bleeding" ekrana šta lupate vi? Wifi radi sasvim normalno. Ne greje se uopšte više nego dvojka za tih sat vremena. Neko lupa žešće.

Sad ce i tebe da optuze da si na platnom spisku apple-a :D . cinjenica je da 99,9% ljudi koji su kupili novi ipad nemaju apsolutno nikakve probleme sa njim.

Ma kojih problema? Probao ga na sat vremena od ortaka, nisam primetio ama baš ništa. Kakav "bleeding" ekrana šta lupate vi? Wifi radi sasvim normalno. Ne greje se uopšte više nego dvojka za tih sat vremena. Neko lupa žešće.

Mi ne lupamo nista, mi smo procitali da ima ljudi koji se dosta zale na ekran i wifi. Od velikog broja prodatih jave se ljudi da prijave problem, dok tvoj ortak ima 1 (jedan) iPad a ne milion njih pa da mozes da kazes da iPad nema problem sa wifiom i ekranom. Tako da nemoj ti da lupas i da na uzorku od jednog uredjaja pricas kako je sve ok. Kao sto sam vec pomenuo ja gledam sta sebi da kupim pa merim po 100 puta za taj novac sto dam da ne dobijem bas taj sto ima problem. Jer za tih 500-600e koliko uredjaj kosta, mora sve da bude perfektno.

Pih, ko mi je kriv sto sam branio iPad :).

Niko ne tvrdi da apsolutno nijedan novi ipad nema probleme, vec da je procenat problematicnih uredjaja minimalan u odnosu na broj prodatih komada. u krajnjem slucaju uvek ce ti priznati garanciju u slucaju da problemi postoje.

Poslednja izmena:
Moze na bilo koje preko bezicnog adaptera koji logitech prodaje za 30-tak evra.

Mojih 2cc - Ipad 3 ubija koliko je mocan. Ja jos uvek imam problema da opravdam prelazak sa keca, ali mnogo jaci procesor, bolji web browsing i kvalitet ekrana bi trebalo da budu dovoljno ubedljivi.

Poslednja izmena:
Moze na bilo koje preko bezicnog adaptera koji logitech prodaje za 30-tak evra.

Mojih 2cc - Ipad 3 ubija koliko je mocan. Ja jos uvek imam problema da opravdam prelazak sa keca, ali mnogo jaci procesor, bolji web browsing i kvalitet ekrana bi trebalo da budu dovoljno ubedljivi.

Ne bi trebalo da imas problema sa ubedjivanjem sebe da predjes na trojku uopste :p
Dovoljno je poboljsanje sto je duplo veca rezolucija sto znaci nema bize krzavih slova koja se ponekad jave pri citanju stripova. A i bolji procesor svakako.

slazem se u potpunosti i ja sam preskocio dvojku i prelazim sa keca na trojku. sama rezolucija je dovoljan razlog za prelazak po meni s obzirom na to da dosta citam na tabletu (sto strucne literature sto web razbibrige).

pa verovatno na graficki procesor i misli? zna se da je cpu ostao isti.

dakle ako te medicinske aplikacije zanimaju i ako ces za to najvise koristiti tablet kao sto si rekao reci mi alternativne android aplikacije onima koje je dr gonzo nabrojao.
proveravao sam ja malo nakon što je nemus izneo taj podatak... dok sam imao android telefon, skoro da nije bilo ništa, a ono što je imalo (npr epocrates itd), bilo je neupotrebljivo... kada sam kupovao iphone 4s, imao sam opciju i da kupim galaxy nexus, pa sam poredio aplikacije, tada je izbor isto bio slab... u međuvremenu se malo popravila situacija, npr vidim da se 16. februara pojavila medscape aplikacija za android itd. Sigurno će ih biti sve više i više...
Što se tiče npr tih ekg aplikacija za android, proverio sam ali nema previše korisnih aplikacija, jedan deo tih aplikacija su live wallpaperi gde je ekg nacrtan u pozadini
Mislim da se android market koristi "trikom", jer pokazuje i "health & fitness" aplikacije u medical sekciji. Ako sad odete na prvu stranu medical aplikacija na android marketu (top free), tu se nalaze: Kuran (4), Hairstyles for Man & Women (10,14), fitness aplikacije (7), Sex Facts & Secrets (18, 19):
https://play.google.com/store/apps/category/MEDICAL?feature=category-nav

Što se tiče tih hardverskih "problema", moje iskustvo da je izlazak svakog novog uređaja bio propraćen pričama o hardverskim nedostacima, koji se u realnom korišćenju na kraju najčešće ne primete... Evo npr jedan momak je napravio review na forumu Sveta Kompjutera, u principu nije imao primedbi na ekran, a za grejanje je rekao da nije u toj meri da predstavlja problem:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=79987

Poslednja izmena:
Ma mislio sam na procesor u odnosu na keca. Graficki procesor mi ne treba, ne igram se na tabletu. U sustini ono sto ocekujem od tableta je gladak web browsing, jer u kecu to nije bio slucaj, prilikom skrolovanja nije mogao odmah da iscrta sadrzaj ekrana, imao je smesno malo interne memorije, tako da u odnosu na dvojku, trojku pogotovu, deluje vise kao igracka. Medjutim, kvalitet ekrana je i na kecu toliko dobar da se svaki put odusevim, mogu misliti kakav je tek na trojci, ali... Nisam bas siguran da opravdava razliku od 300e, pogotovu sto bih voleo i 4S, novi Macbook Air...

^

^^ nemam pojma, za par dana cu dobiti novi iPad pa cu moci da ga uporedim sa dvojkom... (pregrevanje, slab WiFi, sproro punjenje, backlight bleed...)
Ajd ako tebi stigne prvi, napisi jedan review. Ja ocekujem ako sve bude kako treba do 15-og. :)
@Admins
Ajd PL ako moze, da precistite ova prepucavanja sa korisnicima androida jer postaje tema jako zagadjena i necitljiva.Pozdrav

New iPad Slow to Recharge, Barely Charges During Use - Jos jedna potvrda za price oko baterije. Ogromna je i sporo se puni, cak i kada iPad pokaze da je full, ustvari nije. Treba ostaviti iPad na punjacju jos 1 sat da bi baterija bila skroz napunjena.

Jos jedna stvar koju niko nije pomenuo a mogla bi biti problem za korisnike sa iPad-om malog kapaciteta je sledeca:
New iPad apps up to five times larger than their predecessors

"The applications developed by Apple have been upgraded to support the Retina Display. For example Keynote was previously only 115MB but its latest version is 327MB. Numbers is up from 109MB to 283MB, Pages moves from 95MB to 269MB, and iMovie from 70MB to 404MB." (Translated from Vietnamese)

Jel to znaci da će i aplikacije i igrice da se povecaju? Ako bude ovako mislim da ispod 64GB ni ne vredi uzimati.

Da, igre i aplikacije koji se namenski prave za iPad3 ce biti vece. I po prvim informacijama, dosta vece. A ja narucih 16gb 4g :)

Na 16 i 32 GB vidim da pored aplikacija i igara teško da će stati multimedija. Pogotovo video zbog rezolucije.

Poslednja izmena:
Ovde je malo bolje pojasnjeno kako rade iphone/ipad2 programi na ovom novom ipad-u. I nije tako lose kao sto sam mislio da ce biti. U sustini, koristi tehniku JB programa RetinaPad.

u spaniji su imali samo 16GB i to stizem mom kolegi za dva dana.

moj od 64GB tek za par nedelja...

kao sto sam lepo napisao pre par dana ali je neko pametan OBRISAO moj post o FUD-u i evo ga tacno to sto sam tamo opisao:

Thermal testing shows new iPad no hotter than Android tablets, notebooks

New thermal testing of the latest third generation iPad by PCWorld has confirmed what CNET reported last week: "the issue seems to be overblown," the magazine stated.

PCWorld tests tablets' temperatures ...

link

Poslednja izmena:
kao sto sam lepo napisao pre par dana ali je neko pametan OBRISAO moj post o FUD-u i evo ga tacno to sto sam tamo opisao:

Thermal testing shows new iPad no hotter than Android tablets, notebooks

New thermal testing of the latest third generation iPad by PCWorld has confirmed what CNET reported last week: "the issue seems to be overblown," the magazine stated.

PCWorld tests tablets' temperatures ...

link

Neverovatno koliko ne želiš da prihvatiš problem koji postoji...

Upravo se igrao sa iPad trojkom i mogu reci da je ono vrh, ali stvarno vrh - svaka cast za ekran... Definitivno je Apple postavio nove standarde koje nece biti lako dosegnuti.

Neverovatno koliko ne želiš da prihvatiš problem koji postoji...
Neverovatno koliko ti hoces da napravis problem koji NE postoji :)
Problem je kada ti smeta u koriscenju, a ne kada je malo toplije nego do sada.

Ali dobar je i ovaj FUD ovde, bar za promenu par stranica necemo cuti po ko zna koji put price o: iTunes, Bluetooth, USB... :)

24h drzi baterija ako se koristi kao hotspot:
http://www.theverge.com/2012/3/26/2903155/new-ipad-verizon-lte-hotspot-24-hour-battery-life

Poslednja izmena:
Jadan onaj koji na benchu (ili mozda cak bilo kojem domacem forumu), pokusa nesto saznati o nekom Apple uredjaju.

Ima ima foruma za to...Al je u mnogo goroj situaciji onaj sa zdravim razumom koji tamo zadje.

Vrh Dno