Šta je novo?

iPad 3

Rekli su im da je bolje :)
To je kao i ona priča o 30 i 60 fps, većina jednostavno ne vidi nikakvu razliku. Većini ne treba ništa više od prvoj Ajpeda, ali novo mora da se kupi.
Mislim, razume se da ovo ne važi samo za Epl, nego i za druge kompanije i njihove proizvode.

Rekli su im da je bolje :)
To je kao i ona priča o 30 i 60 fps, većina jednostavno ne vidi nikakvu razliku. Većini ne treba ništa više od prvoj Ajpeda, ali novo mora da se kupi.
Mislim, razume se da ovo ne važi samo za Epl, nego i za druge kompanije i njihove proizvode.
Razlika između prvog i drugog su mnogo veće nego između drugog i trećeg.

Misliš što se ekrana tiče? Nema baš spektakularne razlike između keca i dvojke.

Misliš što se ekrana tiče? Nema baš spektakularne razlike između keca i dvojke.

Ne mislim što se tiče ekrana, valjda je to jasno kada uporediš iPad i iPad 2.

Zašto me uopšte pitaš za ekran kada je to pitanje jedino validno u poređenju sa iPad 3? Moj komentar se ticao tvog stava "da je i kec dovoljan".

Zato što je priča počela o ekranima, a i što se tiče ostalih razlika kao posledica jačeg procesora ili više memorije, siguran sam da ih većina ne primećuje.
Jedino što ljudi vide je razlika u spoljašnjem izgledu i to uglavnom kad je jedan crn, a drugi beo ;)
Mislim, nije ovo ozbiljna diskusija, baš me nešto briga šta 99% ljudi vidi ili ne vidi.
Ja bih više voleo bateriju iz trojke u dvojci od gomile piksela, al ko mene pita :)

Ako većina igra igrice, a igra, itekako će da primeti. Ako većina skida stvari na svoj iPad, a to rade, opet, primetiće bez puno problema.

Ljudi u obliku koji koristiš podrazumeva da su Apple useri ovce koje idu na money-šišanje. Koliko god ti voleo da je to tačno, nije. :)

Ne slazem se da se razlika u rzoluciji Ipad2 i najnovijeg ne primecuje - primecuje se - mozda ne u svakoj situaciji ali se primecuje tamo gde je meni licno vazno - u sitnom tekstu.
Otovrio sam u prodavnici istovremeno sajt B92 istovremeno na oba uredjaja i podesio oba prikaza tako da se sirina sajta podesi na maksimlanu (bez skrolovanja). Na 2-jci slova su bila zamucena jer nije bilo dovoljno piksela da se lepo iscrtaju, na 3-jci slova su izgledala jasno i ostro Moje misljenje je da onajko ce tablet koristiti za citanje najvise (sto ja planiram) onda ce svakako imati koristi od vece rezolucije.
Ja ne kazem da se isplati preci sa 2-ke na 3-jku ali ako se kupuje novi tablet, onda nema smisla kupovati 2-jku osim ako je novac prioritet.
Nekako mogi zanemaruju da 3-jka ima 1GB radne memorije i bateriju dosta veceg kapaciteta.
Nisam neki ljubitelj Applea, ali kad pogledam sta ima da se kupi za cenu 3-jke u Americi (prijatelj mi donosi), onda je 3-jka trenutno najbolja kupovina, barem dok se ne pojavi neki Android vise rezolucije sa Tegrom 3 ili boljom.

Poenta je u onom "većina ljudi ne primećuje razliku", naravno da je novi ekran bolji za onog ko je u stanju da vidi.
Što se tiče baterije, veći kapacitet je tu da opsluži novi ekran, lte, gpu, štatijaznam. Zvanično nema razlike u autonomiji, ali treba pričekati da neko (možda baš ti ako se prijatelj uskoro vrne :)) da rezultate iz prve ruke.

Ako većina igra igrice, a igra, itekako će da primeti. Ako većina skida stvari na svoj iPad, a to rade, opet, primetiće bez puno problema.

Ljudi u obliku koji koristiš podrazumeva da su Apple useri ovce koje idu na money-šišanje. Koliko god ti voleo da je to tačno, nije. :)

Da li je moguće da toliko ljudi igra igre na tabletu? Zar nije bolje kada sedneš za desktop ili upališ konzolu? Tamo imaš milion puta bolje igre. Bolje performanse meni lično ne znače ništa, igranje na tabletu me nimalo ne privlači. Inače, trenutne igre za iPad, ima kao da seckaju sa iPad-om 2? Radiće i više nego dobro. Koliko se primeti realna razlika u fluidnosti igre, u poređenju sa sintetičkim testovima? Napreduje se preterano brzo, to je dobra stvar, ali neiskorišćena. Da, iPad 1 i više nego završava posao ljudima.

Da li je moguće da toliko ljudi igra igre na tabletu? Zar nije bolje kada sedneš za desktop ili upališ konzolu? Tamo imaš milion puta bolje igre. Bolje performanse meni lično ne znače ništa, igranje na tabletu me nimalo ne privlači.
Управо је поента у том casual gaming-у. "Мобилне платформе" имају пуно малих игара које су пријемчиве широкој публици, одавно iOS по учешћу на том тржишту шије и Nintendo DS, а камоли PSP, иако сматрам да то често и нису игре намењене истом тржишту јер су последња два праве портабилне конзоле за играње за физичким тастерима, предност коју таблети и телефони никад неће имати (част изузецима попут xperia play).
А и стварно има доста генијалних малих игара јер "свако" може да напише игру за мобилне платформе, нису неопходни огромни тимови и вишемилионски буџети. Ово све причам као корисник андроид таблета, али би како разумем ситуација на iOS-y што се игара тиче требала да буде још боља.

ovo su rezultati koje su napravili još oni likovi iz Vijetnama što su prvi dobili novi Ipad, pre njegovog službenog izlaska:
glbenchmark2.1-top-5-new-ipad.jpg

Skoro sam presao sa galaxy tab 10.1 na iPad 2, i mogu samo da kazem da je razlika u prijatnosti koriscenja neverovatna....nemam nista protiv android-a, imam sgs2, ali je ipad mnooogo prijatniji za rad od 10.1...naravno, ovo je samo moje skromno misljenje, ne interesuje me gizmodo, niti endgadget, niti cpu score-ovi....to je po meni totalno nebitna stvar, jer vecina korisnika, ~98% uopste nema porebu za raznim OC-ovima (to tek ne razumem da neko OC tablet ili telefon!?), ali opet...ne bi postojalo da to nekog ne rajca.

Novi iPad se malo više greje, tačnije 5.3 stepena više. Kao što je neko rekao u komentarima, ovako nešto svakako nije dobro u tako tesno upakovanom uređaju i može da izazove dosta problema. http://www.engadget.com/2012/03/19/new-ipad-10-degrees-hotter/

Da li si nasao neku dobru stvar u vezi novog iPad-a? :)

Temperatura uopste nije velika i manja je od temperature ljudskoga tela, nece smetati uopste sto je pri najvecem opterecenju sada 33.7C, i to je u granicama radne temperature koje je apple i dao 0-35C.
http://www.appleinsider.com/article...ad_running_10_degrees_hotter_than_ipad_2.html

Sto se performansi grafike tice, A5X je za svaku pohvalu jer sa 4 jezgra brise patos sa Tegra 3 koja ima cak 12-core graphics, to se zove optimizacija.

U vezi igrica, ja sam jedan od onih koji ne igra igre na PC ili konzolama, recimo na PC nemam instaliranu nijednu igru. Jedino sto igram jesu ponekad neke igrice tipa angry birds na telefonu ili tabletu.

Poslednja izmena:
Ja samo cekam dan kada ces se i ti pojaviti sa iPhone-om ili iPad-om, isto kao i @gile23 :)
Onda ces dobiti odgovor i na tvoje pitanje oko optimizacije. :)

Poslednja izmena:
Ja ih već imam, sledeći su iMac, Macpro, macBook pro, itd. A ne stvarno koja optimizacija, hardver su optimizovali za benchmark ili nešto drugo, lepo pitam. Pošto si ti reko da ga opere i da je to optimizacija (poređenje je rađeno u benchmarku), slažem se da se igre bolje optimizuju za iOS zbog istog hardvera, ali me zanima kakva je optimizacija u ovom slučaju.

Poslednja izmena:
Evo pomoci cu ti malo :) nije tesko, prvo razmisli da li je tebi 4 isto sto i 12?
Ili ti mozda hoces reci da A5x sa 4 jezgra ima bolje rezultate od onih tegrinih 12 samo u testovima? :)

Ne znam da li je ovo bilo:
[YOUTUBE]OfbMlM4upsw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Oh fuck it, ne vredi, ja sam te pitao da objasnis svoju recenicu, nista ne tvrdim, ali izgleda je to mission impossible 5.

Sto se performansi grafike tice, A5X je za svaku pohvalu jer sa 4 jezgra brise patos sa Tegra 3 koja ima cak 12-core graphics, to se zove optimizacija.
Samo me je zanimalo o kakvoj se optimizaciji radi, nista vise.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta tebi treba da se nacrta da bi shvatio (dok se ne pojavis sa iUredjajem)? :)
Sve je bolje i u testovima i u realnom radu, sve radi bolje.

Poslednja izmena:
Da li si nasao neku dobru stvar u vezi novog iPad-a? :)

Jok, u temi sam čisto da bih istakao negativne stvari, vi slobodno ističite pozitivne. Granica radne temperature ili ne, ljudi prijavljuju da se solidno greje pri igranju igara i da je više nego mlak.

Nazad
Vrh Dno