Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Ovo izgleda lepo, za te pare tesko da moze da se nadje bilo sta novo sa ovim spec + 9.7 ips, sto je po meni super..
Nego jel sve ovo sto Prestigio radi, da li je samo brendiranje kineskih i tajlandskih uredjaja ili imaju i nesto svoje.. Znam za dil sa Archosom, pa mozda imaju i sa jos neki proizvodjacem???

^^

PLUS KO KUCA!!! Slazem se.. Ne znam kako je do sad islo, trebalo bi da se vlasnici maxtab-ova pitaju kakav je bio odnos prema korisnicima do sad.. Takodje, nzm i Prestigio kakav je.. Mada bi bilo puno lakse kada bi neko nasao prave nazive uredjaja, posto vrv su i jedan i drugi samo brendirani.. Mozda ima za njih i nekih rom-ova na xda ili negde vec..

Poslednja izmena:
Ja imam Prestigio 5080b i do sada je novi softver izlazio oko jedno mesečno ili jednom na 1,5 mesec. I te revizije su donosile značajna poboljšanja. Prvo su ubacili podršku za 3g modeme, poboljšanje baterije, pa su popravljali softver da i Skajp može da radi, pa su dodali opciju za Wifi hotspot, pa su oslobodili više sistemskog rama... a sada najavljuju i ICS za taj tablet. Lično sam veoma zadovoljan podrškom. Nisu samo mehanički prepakivači kineza već nešto i urade za kupce.
A za Maxtab ne znam. Vidim da su imali i neki 7" model. Bilo bi dobro da neko podeli iskustva u vezi ovoga.

Maxtab-u je glavna mana cortex a8 , po meni je tu morao da ide dual core , sve ostalo mi se generalno svidja na njemu posebno kuciste

Ako bude toliko, bice ovo dobra kupovina. Jedino me brine single-core procesor.
Displej mi deluje dosta dobro i svidja mi se ova futrola sto ide uz njega.

Dual-core (jos uvek nije must-have), ja imam Xperia Neo sa ICS i 1GHz procesorom, 512 RAM, i tera sve igrice i programe bez ikakvog laga, pokretao sam cak i one najzahtevnije, poput FIFE 12 koja zauzima cak 1,6Gb. Ovaj ima duplo vise RAM, tako da bi morao da radi samo bolje od ovoga, nikako losije.
Pratio sam dugo razvoj PMP5080b koji sam planirao da kupim, Prestigio je izbacio bas dosta apdejta za njega, dobio je mnogo vise nadogradnji nego mnogi brand-name tableti.
Imam Prestigio sluske i misa, u svojoj cenovnoj klasi su bili best-buy, bas kvalitetno odradjene stvarcice...
Najverovatnije ce ovo biti moj prvi tablet ;)

Slazem se da dual core nije must have trenutno, imam cortex a8 i zadovoljan sam njegovim mogucnostimam.... ali... ne treba smetnuti sa uma da tab nije stvar koju ces menjati na 6m... zato bi i voleo da je dual core.

Sad pogledah i ovaj klip, svidja mi se sto nece imati hardverske dugmice, sto je pozadina gumena pa nece ostavljati otiske i sto ima 6000mAh bateriju, sto je prilicno veliko, buduci da moj laptop ima (samo) 4400mAh, a npr Galaxy Tab ima isto 6000mAh, iPad oko 6900mAh a oba imaju oko 10h video reprodukcije, uz to, ovaj procesor nije veliki potrosac, pa cenim da ce autonomija biti dobra.

Slazem se da dual core nije must have trenutno, imam cortex a8 i zadovoljan sam njegovim mogucnostimam.... ali... ne treba smetnuti sa uma da tab nije stvar koju ces menjati na 6m... zato bi i voleo da je dual core.

Pa naravno da bi bilo bolje, ali tada bi bio skuplji. Ovako, za 200e izgleda kao daleko najbolji izbor, bolji od bilo cega na nasem trzistu.

Razumem ja sve ali Android je jako zahtevan. Takodje zaboravljate da je za Android telefone do pre par meseci 800x480 bio standard, dok ovaj tablet ima jacu rezoluciju i samim tim trazi vise procesorske snage. Da li se zna koji GPU ima?

Mozda ce praviti problem sa nekim buducim HD igricama, ali za sve ostalo ce biti sasvim ok, bar ja tako mislim. I sa trenutnim ce biti problema, zbog 4:3 odnosa koje prakticno nijedan Android telefon nema, a i sto se tableta tice cini mi se da samo oni i onaj kineski xPad imaju, kao i zbog neobicne rezolucije... Nigde nisam pronasao informaciju vezanu za GPU

Evo najave i cene: Biće pušten 27. aprila, u prodavnicama početkom maja, a cena objavljena sa sajtu je 196€.

To je cena bez PDV-a, bez carine u Srbiji...cena kod nas ce biti oko 229 eur kada se pojavi.

Jel ga i mi u Srbiji mozemo ocekivati pocetkom maja?!

To je pre-order.
Evo te iste stranice na engleskom...
Kada se prebaci iz CZK u €, izađe nekih 218 € sa PDV-om. I to je cena koja će važiti za porudžbine nakon 09. maja. To valjda znači da ga od 09. maja očekuju u redovnoj prodaji, tj da se tada završava pre-order. A ako se ne varam, na FB stranici su najavili da u toku sledeće nedelje kreće prodaja...
Inače, cena u pre-orderu na dan 08. maja je 212 € sa PDV-om, dok je cena do 08. maja 177 € sa PDV-om.
Šteta je što kod nas ne postoji pre-order, iako su na lokalnom sajtu Prestigia već postaili uređaj... Cena oko 180 € u pre-orderu kod nas bi bila pravi bum!

Mene samo zanima kako ce se pokazati u praksi sa ovim procesorom, mislim da nece moci da se pokrene nista ozbiljnije. HD igre, HD video... ali videcemo. Cena je u svakom slucaju ok.
Da su stavili dual core i povecali cenu za 20-30e ovo bi bio hit!

720p ce biti verovatno ok, a 1080p ionako ne znaci nista na ekranu rezolucije 1024x768. Od HD igara tesko da ce raditi nesto kako treba ne zbog procesora ili GPU-a vec zbog nestandardne rezolucije i odnosa ekrana 4:3 koji je raritet u Android svetu. Za sve ostalo bi trebao da bude vrh, bar na papiru. Cekamo prve testove, tada cemo da znamo sve detalje, da ne nagadjamo kao sad ;)

Nazad
Vrh Dno