Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

www.globalmobileawards.com/winners2012.php

I seka aleksic dobi oskara popularnosti za najbolju pevacicu pa? Prvo note nije obican telefon vec hibridni uredjaj te i nije u istoj klasi. Ne moze se porediti komercijalnost i broj prodatih s2 u odnosu na note. Drugo, jer ti stvarno verujes da je s2 bolji uredjaj od notea? Trece, ako je tebi s2 najbolji, vidim i teen sign itd, onda bar prestani da trolujes u temi o noteu, kad vec imas temu o s2.

600e je nov u radnji, kolko vidim bez problema se moze naci sa neke od mreza na ms nov za 500.

diskutabilno je sta je bolje, note je u sustini samo uvecana verzija s2...
dok sam posedovao note imao sam par zamerki, uglavnom se odnosilo na seckanje i lagovanje uredjaja, stajlus nije davao znake zivota ponekad i ono sto mi je uzasno zasmetalo tada jeste bio useless gps...ono sto sam ja video nije bilo ni G od GLONASSa, posle par min on je jedva uspevao da me locira u krugu od 50ak m(poredjenja radi ip4s je to radio gotovo u metar dok sam bio u prizemlju zgrade). s2 sa druge strane svakako kao >telefon< radi fluidnije od Note-a. zakljucak je da exynos ili nema dovoljno snage za hd rezoluciju ili je jednostavno problem bio u optimizaciji software-a(koristio sam ga cim se pojavio).

I seka aleksic dobi oskara popularnosti za najbolju pevacicu pa? Prvo note nije obican telefon vec hibridni uredjaj te i nije u istoj klasi. Ne moze se porediti komercijalnost i broj prodatih s2 u odnosu na note. Drugo, jer ti stvarno verujes da je s2 bolji uredjaj od notea? Trece, ako je tebi s2 najbolji, vidim i teen sign itd, onda bar prestani da trolujes u temi o noteu, kad vec imas temu o s2.

600e je nov u radnji, kolko vidim bez problema se moze naci sa neke od mreza na ms nov za 500.

Nisam ja rekao da je bolji sgs2, lupetas kao i obicno. I jedan i drugi imaju mana i kad bi poceo da nabrajam ruka bi me zabolela od kucanja. Note jeste bolji i tu nema govora ali u nekim situacijama ga sgs2 pobedjuje. Sad ti vidi ko troluje. Sve je pocelo od tvoje sramotno glupe izjave :

"Kao neko ko je do skora setao s2 pa presao pre jedno mesec dana na note, mogu da kazem da je samsung definitivno istretirao note kao njihov premium telefon. Razlika izmedju s2 i notea je kao izmedju mercedesa c klase i mercedesa cl amg (ne lozim se na kola). Slicno na prvi pogled ali zapravo dupe i oko."

Od tada je tema narasla za 130 :p

Nisam ja rekao da je bolji sgs2, lupetas kao i obicno. I jedan i drugi imaju mana i kad bi poceo da nabrajam ruka bi me zabolela od kucanja. Note jeste bolji i tu nema govora ali u nekim situacijama ga sgs2 pobedjuje. Sad ti vidi ko troluje. Sve je pocelo od tvoje sramotno glupe izjave :

"Kao neko ko je do skora setao s2 pa presao pre jedno mesec dana na note, mogu da kazem da je samsung definitivno istretirao note kao njihov premium telefon. Razlika izmedju s2 i notea je kao izmedju mercedesa c klase i mercedesa cl amg (ne lozim se na kola). Slicno na prvi pogled ali zapravo dupe i oko."
A jooooj, kakva izjava... pa ovo je za sig :)

...ono sto mi je uzasno zasmetalo tada jeste bio useless gps...ono sto sam ja video nije bilo ni G od GLONASSa, posle par min on je jedva uspevao da me locira u krugu od 50ak m.

Ako ima nesto sto me je odusevilo na Noteu onda je to GPS. Radi odlicno i vidi bas dosta satelita i to brzo. Mada licno mislim da je tu i malo marketinga. Posle 5 do 10 sekundi mi prikaze da je ulokovao preko 10 njih, ali stavka za preciznost varira od 5 do 50 metara, sto uz ovaj broj satelita ne sme da bude nikako. Izgleda da ipak malo varaju u prikazu. U svakom slucaju, mnogo bolje nego na SGS2 gde je trebalo dobrih nekoliko desetina sekundi za fix.

Definitivno mu nesto nije bilo ok
Gps je neverovatno dobar, bolji od bilo cega sto sam koristio.

Verovatno je to bila neka falinka u tom inicijalnom firmware-u. Te je vrlo brzo i ispravljeno, vec nekim sledecim.

diskutabilno je sta je bolje, note je u sustini samo uvecana verzija s2...
dok sam posedovao note imao sam par zamerki, uglavnom se odnosilo na seckanje i lagovanje uredjaja, stajlus nije davao znake zivota ponekad i ono sto mi je uzasno zasmetalo tada jeste bio useless gps...ono sto sam ja video nije bilo ni G od GLONASSa, posle par min on je jedva uspevao da me locira u krugu od 50ak m(poredjenja radi ip4s je to radio gotovo u metar dok sam bio u prizemlju zgrade). s2 sa druge strane svakako kao >telefon< radi fluidnije od Note-a. zakljucak je da exynos ili nema dovoljno snage za hd rezoluciju ili je jednostavno problem bio u optimizaciji software-a(koristio sam ga cim se pojavio).

Znaci dodjosmo i do krajnje "razumnih" i "objektivnih" zakljucaka da na noteu ni gps ne valja :).

Note ima mozda jedan od najboljih gps modula. Za klasu bolji od s2, i to je jedina realna prica.

Poslednja izmena:
Znaci dodjosmo i do krajnje "razumnih" i "objektivnih" zakljucaka da na noteu ni gps ne valja :).

rekoh samo sta mu nije radilo najbolje dok sam ga koristio i da je moguce da je bio softwerski problem, tako da nemoj sada da izvrces moje misljenje. ludeo sam zbog njega jer kada mi je najvise trebao nije funkcionisao (zabacen predeo u vojvodini, magla, nigde svetla, gps modul nije mogao ni da drzi stabilnu vezu sa satelitima a o pozicioniranju da ne pricam...silent hill style).

Pa samo zbog toga sto je rekao da je nenormalna razlika zato smo i rekli da nije tako takva razlika... 15-20% jeste bolji i to je 720p ekran i duza baterija.

Kontao sam da ce neko shvatiti da kod samsunga gps zavisi od firmvera poprilicno. Na 2.2 sgs-u gps i nije nekima uvek radio najbolje dok je na 2.3 i novijim vatao skoro momentalno. Inace znam da ne treba da donosim zakljucke na osnovu izlozenih modela u radnjama ali sam u telesmoru poredio oba uporedo i note je bas lagovao dok je sgs2 radio dosta lepse. Mada posle craptaba i flyer-a ova dva su munje. Mada ste generalno smorili neverovatno, note je fucking big, ja ne mogu ni da ga drzim kako treba, izgleda kao podmetac za case, i koga je briga koji je bolji, izlazi sgs3.

PS. na osnovu cega precizno zakljucujete koliko je generacija nesto ispred necega.

Poslednja izmena:
Pa samo zbog toga sto je rekao da je nenormalna razlika zato smo i rekli da nije tako takva razlika... 15-20% jeste bolji i to je 720p ekran i duza baterija.

To 15-20% bolje je nesto najgluplje sto sam cuo. Kako ste dosli do tog procenta? Na osnovu cega? Samo na osnovu rezolucije ekrana?

Ako sam u omiljenom restoranu sedeo sa s2 i nisam mogao da se nakacim na wifi iz susednog lokala, a sad u tom istom restoranu sedim sa noteom i hvatam wifi iz susednog lokala najnormalnije, za mene je to 100%.

Ako na s2 nisam mogao normalno da pustam/pauziram/premotavam/pojacavam/utisavam pesme iz playera, jer s2 podrzava samo jedno dugme na sluskama, a sad to sve mogu najnormalnije, to je za mene 100%. Odmah da se ogradim. Na s2 nema normalnih headphone kontrola bez obzira koje sluske stavili. Noteove ne rade, htc-ove rade ali jako lose, ne registruje svaki put dvoklik/troklik sto se iz prve ne provali. To uzasno iritira i slusanje muzike cini neupotrebljivim, je ne pada mi napamet da svaki put vadim telefon kad hocu da promenim pesmu ili utisam. Na stranu sto je i zvuk losiji.

Ako sam vazda pazio na bateriju na s2 a sad sta god radio telefonu izdrzava ceo dan, to je za mene razlika upotrebljivo vs neupotrebljivo.

Ako sam imao cartoon boje i preprzeni ekran 4.3 480p na s2 vs noteovog maltane za fotoshop i 5.3 na 720p, meni je to mnogo vise od 15%.

itd.

Tako da ta prica od 15% uopste ne pije vodu kad se realno sagledaju stvari...

Ako sam imao cartoon boje i preprzeni ekran 4.3 480p na s2 vs noteovog maltane za fotoshop i 5.3 na 720p, meni je to mnogo vise od 15%.

Mislim da je ovo tipicno preterivanje. Super amoled je na oba, tebi je note za ps, a ovde na forumu imas ljude koji tvrde da je super amoled nesto najnepreciznije.

Poslednja izmena:
Ja problema sa wifi-em nemam problem i ne kacim se na neki koji je udaljen desetinama metara, vecinom ako sedim u nekom kaficu koji ima wifi ili restoran...

Sad se setih 50 metara ima od drugovog wifi-a do moje zgrade i kad izadjem ispred zgrade ja hvatam signal... Jeste jedna crta, jeste slabo, ali vata... A to je 50 metara!!

Sto se tice muzike ton smanjujem/pojacavam na volup-voldown, a imam plejlistu i idu mi pesme po redu.

Edit: Note sam imao 2 dana i nije moglo da mi izdrzi ceo dan baterija... Koliko je to "tvoje" arcenje telefona...? Ne znam jel moze vise od 7 sati screen on da izdrzi...

Poslednja izmena:
Ovo da se kontrole na sluskama i sgs2 ne mirisu cu iz momenta da demantujem, koristim slusalice koje su mi ostale od hd2 i sa njima radi savrseno (napred, stop/play, nazad).

Poslednja izmena:
^

Ne radi savrseno, i jer mozes da utisavas i pojacavas na tim htc-ovim sluskama? Ne moze - odmah da ti odgovorim.

Slika govori vise od reci
5ebda9f2-1082-047b.jpg

koji je bre djavo vama bre sta ste se navrzi na bozu ! idite malo u u NOKIA PURE VIEW i *ebite malo tamo one sa 40 mpx kamerom !!!:d:smoke::wc:

A evo ga i advokat dosao :)

Pa na moje poslednje nista nije odgovorio za wifi, a i sto se tice muzike sve moze da se odradi, tako daa........ :)

Ja problema sa wifi-em nemam problem i ne kacim se na neki koji je udaljen desetinama metara, vecinom ako sedim u nekom kaficu koji ima wifi ili restoran...

Sad se setih 50 metara ima od drugovog wifi-a do moje zgrade i kad izadjem ispred zgrade ja hvatam signal... Jeste jedna crta, jeste slabo, ali vata... A to je 50 metara!!

Sto se tice muzike ton smanjujem/pojacavam na volup-voldown, a imam plejlistu i idu mi pesme po redu.

A sta odgovoriti na ovo? "Meni su pesme po redu, pa mi ne trebaju kontrole na sluskama, a kad hocu da pojacam, izvadim telefon" lol :). Kad hocu wifi, sednem u kafic sa wifi-jem. Sto bih ja palio motornu testeru kad lepo sece i ugasena :). Smesno...

Meni nije jasno od kad bench trpi ovoliku kolicinu ociglednog trolovanja? Jer ovo tema o s2 ili o noteu?

Trolovanja? Zapitaj se ko troluje ljude ovde. Ja samo znam da nam još uvek nisi pružio screenshot trajanja baterije sa " 3 sata razgovora na telefonu, surfa min cuku, igre oko cuku, skype i 3g ceo dan, i uvece mi je baterija bila na 40%. " . Jednom čovek da pročita ovakvu nebulozu i to je dovoljno da se vidi očigledno trolovanje, ili još gore čista laž.

Ne moram da vadim telefon mogu da napipam volup-voldown, kod mene je ispupceno taj deo... Zato sam rekao mozda da mnogima to ne smeta i da sigurno prave plejliste...

A odgovorio sam ti za wifi, jer si rekao da nisi mogao da se nakacis na neki lokal dalje od tvog... A ja se kacim na 50m udaljen wifi...

Popljujes 100 stvari i sve se pobije i onda je to trolovanje... Ti si izgleda imao neki falican GS2, a sad imas uberNote i to je to...

A gde je to pobijeno? S2 ima bolji wifi od notea? Ima bolji ekran od notea? Ima bolji zvuk od notea? Ima bolju bateriju od notea? Ima bolji gps od notea? Eto daj mi link gde su te moje tvrdnje pobijene?

Niko nije pljuvao s2, rekoh da je to najbolji 4.3 fon i da sam isti setao pola godine. Ali da je note TATA - jeste, e sad sto je grozdje kiselo, sta da se radi :)..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno