Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Evo da napišem jedan loš komentar za IKOM. Nisam lud za ovim njihovim telefonom, al rekoh, ajd kad daju za dž, pošto već koristim flat3, da se prijavim. To sam uradio pre više od tri nedelje, još niko nije zvao, iako sam pričao sa likom koji mi je uzeo i adresu i tel (iz tehničke/internet podrške je lik). Zvao sam ih pre tri dana da saznam jel rade, kažu prijava uredno stoji, sa tačnom adresom i telefonom, zvaće neko, i još ih nema..

Ja sam uradio sve kao i ti, javili mi se posle 10-ak dana i doneli.
Nego, kad` sam već tu...pošto imam tih 30 minuta free, kako se proverava preostalo vreme/stanje? Probao sam ono na sajtu, traži logovanje, ali user i pass od ikoma i njihovog maila ne prolazi. Probao neko?

U poslednje vreme, ujutru bude dobar protok ali uvece je katastrofa. Koristim flat4 i DL bude oko 5mbps. :S: Bas sam danas zvao da se zalim i dok sam pricao s likom iz podrske kao za inat DL je bio oko 14mbps.

Da sam negde dalje, verovatno bi dosli, ovako kazu> Zemunac, nek čeka :). 5 min kolima sam od njih :))

@iceAge, mene su prijavili na osnovu email koji sam poslao 02. februara (kaze zvace neko u toku sledece nedelje), i posle nedelju dana sam poslao email da proverim da nije problem sa mojim br. telefona, jer sam na jednom papiru nasao gresku stajalo je 065 umesto 063... Sutradan, mislim da je bio 10. februar dobijam poziv iz call centra, procitali su email i izvinjavaju se, kaze da su ih vremenske prilike sprecile i da ce se truditi da sto pre realizuju. Niko nije javio do danas :test:

Poslednja izmena:
Strpite se ljudi, nije kao da cete umreti ako sacekate nedelju-dve duze.

Ja sam uradio sve kao i ti, javili mi se posle 10-ak dana i doneli.
Nego, kad` sam već tu...pošto imam tih 30 minuta free, kako se proverava preostalo vreme/stanje? Probao sam ono na sajtu, traži logovanje, ali user i pass od ikoma i njihovog maila ne prolazi. Probao neko?
Loguješ se sa nick-om od IKOM email adrese i šifrom 123123,ili sa šifrom kao što ti je za mejl.
I to sa onom adresom gde stoji tvoje prezime kao nick.

Poslednja izmena:
Za ikom telefon sam se prijavio preko sajta, popunio onaj neki "formular", zvali su me posle par dana, mislim da nije bilo ni 5 dana i zakazali kad da dodju...Sve je bilo po dogovoru, nemam ni najmanju zamerku.

Za ovih 3 godine kod ikom-a prezadovoljan sam uslugom, nemam ni jednu zamerku. Cak su jednom prilikom dolazili na moj poziv jer mi je net "stucao" i ako je problem bio do mene(dug mrezni kabl koji je nastavljan na vise mesta...)

Pozdrav

Jel' ovo placena reklama? ;)

Ih koliko sam ja para dobio do njih od reklamiranja moram sve sa ove teme da vas vodim na pivo grize me savest : )

Nikakva reklama...ali te donekle te i razumem, nema puno primera u nasem Srbistanu da neko pohvali rad nekog provajdera a da od toga nema korist...

Ali kao neko ko je radio za naseg najveceg kablovskog operatera, i vise sam nego svestan da kvalitet usluge kod nas zavisi od lokacije, i to je jedina cinjenica, nekom je ikom majka nekom maceha isto vazi i za osstale operatere...

Loguješ se sa nick-om od IKOM email adrese i šifrom 123123,ili sa šifrom kao što ti je za mejl.
I to sa onom adresom gde stoji tvoje prezime kao nick.
...ali user i pass od ikoma i njihovog maila ne prolazi. Probao neko?
To me i buni što sam to prvo probao kao jedino ligično, ali nema teorije da se ulogujem.
Moguće da me još uvek nisu ubacili u sistem, prošlo je tek 10 dana:wall:

Poslednja izmena:
Ma jesu sigurno,meni je radilo odmah,ali ih pozovi sutra pa ih pitaj,mada mislim da je meni bila šifra 123123,nisam 100% siguran

Prilozi

• 23022012001.png
    23022012001.png
    9.6 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena od urednika:
Jel' ovo placena reklama? ;)

OK je Ikom, stvarno. Ja imam njihovu kablovsku od kad su preuzeli nekog mog prvog provajdera, znaci godinama i kad se setim kako je to izgledalo nekada - kvalitet slike, ljubaznost osoblja, terenska podrska, a kako izgleda danas dodjem do zakljucka da je IKOM zaista presao jako dugacak put. Secam se da mesecima nisam imao pola PayTV kanala i da nisu hteli ni da dodju da pogledaju o cemu se radi. Jednom sam ih nazvao i bukvalno sam urlao na neku zenu iz kol-centra da bih tri minuta posle razgovora shvatio da je problem do mene jer nesto nisam prikljucio kako treba. Onda sam ponovo zvao da joj se izvinim, i tako ...

Danas oni funkcionisu sasvim dobro. Ponuda im je odlicna, podrska dobra. Evo i jedan primer: imao sam prosle godine neki problem sa slikom i dosao njihov serviser, zamenio sve konektore, pregledao kablove, doneo drugi dekoder. I kad je odlazio, ja ga zamolim da prisrafi onu veliku metalnu kanalicu za kablove na spratu ispod mene jer stalno ispada (treba produziti rupe, zameniti tiplove, ja nemam busilicu itd.) i saplicemo se godinu dana po zgradi na nju. I on mi kaze kako on to ne radi, ali ce obavestiti servisera ciji je to posao. Ja pomislim kako od popravke nema nista kad sutra kanalica zasrafljena kako treba.

Ima povremeno problema sa slikom ili net-om, ali to dosta zavisi i od stanja mreze u pojedinim delovima grada, pa cak i od zgrade do zgrade. Jedino sto moram da primetim da im je reklama nikakva. Ovde kod mene masa ljudi ni ne zna da postoji njihov internet, nego imaju njihovu televiziju i Telekomov adsl, na primer.

Otisao sam sad u off-topic, ali da ne bude da se samo nesto zalimo i kukamo i da ne umemo da postujemo kad postoji neko poboljsanje ili korektna usluga.

Poslednja izmena:
+1

+1...da ih ne "ureknemo"...:)
Ja sam takodje kod ikoma od kada su preuzeli mrezu od nekih ludaka koji su bili pre njih,samo reci hvale za ikom,do sada...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Koliko nas "radi"na IKOM-u...;)
Zašto nekom padne na pamet,da kada pohvalimo nekog operatera,u ovom slučaju je to IKOM,da je to odmah reklama ili da radimo za istu.
A kad kritikujemo ni tada ne valja...

Zato sto se ovde hvale i zvezde kuju stvari koje treba da budu normalne. Pa internet koji placas redovno i treba da radi bez stucanja i bez prekida, jer je to normalno. Kada pozovete kolcentar tamo neko i treba da vam se javi ljubazno, jer od vasih para dobija platu. Kada prijavite kvar serviser, majstor ili kako vec i treba da dodje u sto kracem roku da ga otkloni, da biste mogli da koristite ono sto ste platili. I tako...

Ja IKOM internet koristim odavno i mogu reci samo da su skroz prosecni. e sad mozda odskacu od ostalih koi su losi ili mnogo losi to je druga stvar.

Brate totalno si upravu, ja ne koristim IKOM tj. ranije sam par godina ali si objasnio svima ovim postom!!!
Respect!!!

Pa generalno, proizvode uvek poredis sa konkurencijom. Tako je i sa internetom. U odnosu u konkurenciju je Ikom odlican. A to sto nije onako kako mi u svojoj glavi zamisljamo savrsenu uslugu, to je druga stvar. Dakle ovde se radi o poredjenju sa stvarnoscu (konkurencija) i poredjenju sa idealnom situacijom (koja se verovatno nikad nece ostvariti, ali joj treba teziti). Prosek se vadi iz uzorka, tako da Ikom sigurno nije prosecan s obzirom na uzorak na srpskom trzistu :)

Poslednja izmena:
Zašto nekom padne na pamet,da kada pohvalimo nekog operatera,u ovom slučaju je to IKOM,da je to odmah reklama ili da radimo za istu.
A kad kritikujemo ni tada ne valja...

Kad kritikujemo - onda radimo za konkurentsku firmu ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

E,to je 100% :D

Ikom je 5 godina ispred ptt kds-a, to potpisujem. Mozda 2 godine iza sbb-a od 1. marta.

U SBB-u nemaju ovakvu ponudu kao IKOM,i za ove pare,a kablovska im je užas što se izbora tiče

I kad ubrza SBB (1. marta) Ikom ne zaostaje mnogo. Tacnije zaostaje samo u uploadu. Fora je u tome sto SBB ubrza jednom u dve godine, i kad to uradi onda se to oglasi na sva zvona (dobar marketinski efekat), jer povecanje bude znacajno. S druge strane Ikom konstantno poboljsava svoje pakete u malim koracima. Ikom ima bolju ponudu od SBB-a 90% vremena. Tako ce verovatno biti i sada. SBB ce biti bolji narednih par meseci, a onda ce ih Ikom preteci i biti bolji od njih do sledeceg velikog ubrzanja SBB-a.

SBB: 10/1 - 1540 din. | Ikom: 8/384 - 1400 din.
SBB: 16/1.5 - 2140 din. | Ikom: 15/768 - 2000 din.
SBB: 40/2 - 3740 din. | Ikom: 50/1 - 3100 din.

Dakle, najveci i srednji paket kod SBB-a imaju bolji upload, ali su i skuplji (pogotovo najveci paket). Ikomu je dovoljno da duplira upload na tim paketima, i bice opet bolji od SBB-a. Na najmanjem paketu ce morati da dupliraju upload i malo da dignu download. U sustini, nikakva radikalna akcija od strane Ikoma nije potrebna. Verovatno vec od leta ce opet da imaju bolju ponudu od SBB-a. Plus HBO, 18+ i telefon koji se kod Ikoma dobijaju za dz.

Od silnog hvaljenja zaboravih da im dam jedan veliki minus zbog SK PRIME-a za kojim kukamo godinu dana a sve zbog F1.
Sto se tice neta IKOM je bez greske....za sve ove godine prekid sam imao samo kada su povecavali brzine i kada su cigani(romi) pokrali kablove na Banovom brdu.

Ali na tim najvecim paketima, nije isto imao ti 1 Mb ili 2 Mb upload. Kad se preko rutera zakace 3 ili vise korisnika, dzaba ti toliki dl kad ne mozes da posaljes zahtev jer je upload zakrcen. Sa 2 Mb je to mnogo komotnije i fluidnije radi. Na surf mislim najpre, tu se najbrze primeti lag (na gaming i ne pomisljam ako neko u drugoj sobi strimuje sa yt ili backup-uje internet preko torrenta)

Posle mesec dana, stigo mi je Brondi. Evo ga šljaka! Stigla i motorola, lepša je od thomson-a! Nego, jel ovaj Brondi može na bilo koji način da se nakači na Skype?

SBB: 10/1 - 1540 din. | Ikom: 8/384 - 1400 din.
SBB: 16/1.5 - 2140 din. | Ikom: 15/768 - 2000 din.
SBB: 40/2 - 3740 din. | Ikom: 50/1 - 3100 din.
Čekaj bre... odakle ti ove IKOM cene?
Ja plaćam Flat 5 3.995 din.

Što se tiče upload-a, slažem se da bi lepo bilo da bude veći, čak i po cenu manjeg DL-a. Ja sam ionako uzeo najveći paket prvenstveno zbog UL-a.

Vrh Dno