Šta je novo?

Battlefield 3

Problem kod spustanja igre nije do ram-a,imao sam taj prob. na intel c2duo procesoru dok sa quadom taj problem je nestao...u oba slucaja je 4Giga rama.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja igram na konfiguraciji 1600x900 a detalje drzim na medium. Pokusao sam i na low ali ipak i tako malo koci.Jeste li sigurni da ako uzmem novi procesor da cu moci igrati na high podesavanjima.Mislio sam da uzmem AMD Phenom ll x4 290T.
A jel ima nekakve veze sto je ram memorija DDR2?

Evo podesavanja:

Untitled-3.png

Moguce da mi se nekada desavao drop na ispod 65 FPS-a ali to je u ekstremnim uslovima.

Sto se tice Win-a, tu nemam problema, vrlo brzo se minimizuje i vraca u full, par puta mi se desilo da posle igranja win sam iskljuci Aero...

Slazem se da je bolje kad se iskljuci aero. Tako mi je bilo kad sam instalirao win7 x64 na 2gb,igrao sam skoro sve na low i rezolicija je bila 1600 i nesto. Kad sam uzeo 4gb,zaboravio sam da iskljucujem aero.

Ja igram na konfiguraciji 1600x900 a detalje drzim na medium. Pokusao sam i na low ali ipak i tako malo koci.Jeste li sigurni da ako uzmem novi procesor da cu moci igrati na high podesavanjima.Mislio sam da uzmem AMD Phenom ll x4 290T.
A jel ima nekakve veze sto je ram memorija DDR2?

ne racunaj na high... :) doduse, mozda, sa tom rezolucijom... ali obavezno uz dobar votazni klok grafe... moras da iscedis svaku mrcu core-a i memorije :)

Ma OK moze i na medium samo hocu da ide sve glatko da ne koci.

A jel ima rezolucija veze sa tim kakav ce FPS da bude?

Poslednja izmena:
naravno da ima :)
veca rezolucija - manje fpsa... full hd (ako imas takav monitor) dramaticno povecava hardversku zahtevnost, tako da ces sa tom tvojom rezolucijom mozda izvuci medium/high sa 6850... ali gledaj da je klokujes... znacilo bi ti to sigurno...

P. S.
Uzeo sam 2x4 GB Patriot Signature... sa'cu probam, bas me zanima da li ce baguje opet...

Izgleda da je 8 GB rama sredilo problem sa bagovanjem windowsa... a i cini mi se da malo bolje radi sama igra... stavio sam na auto, BF3 je podesio sve na high i teksture na ultra i lepo radi... bas retko padne ispod 60 fpsa...

Probaj pa javi da li ima nekog efekta, pošto znam da su ljudi ovde pisali da sa 6970 i GTX 570 na 1920x1080 stavljaju sve na high i imaju odličan fps,
šta više, ima i dosta primera da sa 6870 (čak i sa 6850 i GTX 460) igraju na high bez problema, tako da mi je čudno da si ti sa klokovanom 6950 prinuđen da igraš na medium podešavanjima.

@fLow
Zakasnio sam par minuta sa postom :)

Znači ipak je problem bio do memorije!?

Imao sam neklokovan i7 920(2,66GHz)+6GB RAM-a+6870 na rezoluciji 1680x1050.Podesavanja su bila automatska(high+ultra).Trenutno na i5 2500k+8GB RAM-a+GTX570 je sve podeseno na ultra.Apsolutno nema nikakve razlike u kvalitetu slike i u fps-u.Naravno,to je moje misljenje.

GTX 570 ne moze da isprati Ultra podesavanja jer nemate dovoljno memorije na grafickoj kartici !!!

Da, izgleda da he ram odradio svoje :D
ma, ne radi se da sam prinudjen da igram na medium nego mi je prosto lepo kad vidim 100 fpsa :)... a i ne primecujem veliku razliku izmedju medium i high... :)
Nema sanse da GTX570 isprati ultra sa punim AA... osim ako ti je ok da igras na 40-60 fpsa. Znam, imao sam GTX 570, klokovao sam je i bilo je vrlo slicno ovim performansama (HD 6950), ali tad sam imao Phenoma, mada se u ovoj igri i ne primecuje neka razlika izmedju Phenoma i 2500k. Doduse, GTX 570 kad se klokuje jaca je od moje klokovane 6950, ali opet tesko da moze lepo da radi na ultra sa odvrnutim AA do kraja...

Imao sam neklokovan i7 920(2,66GHz)+6GB RAM-a+6870 na rezoluciji 1680x1050.Podesavanja su bila automatska(high+ultra).Trenutno na i5 2500k+8GB RAM-a+GTX570 je sve podeseno na ultra.Apsolutno nema nikakve razlike u kvalitetu slike i u fps-u.Naravno,to je moje misljenje.

e da, javi kad sprzis tu MSI GTX 570, trebaju mi neki mosfetovi sa nje :D

ma, ne radi se da sam prinudjen da igram na medium nego mi je prosto lepo kad vidim 100 fpsa :)... a i ne primecujem veliku razliku izmedju medium i high... :)
Nema sanse da GTX570 isprati ultra sa punim AA... osim ako ti je ok da igras na 40-60 fpsa. Znam, imao sam GTX 570, klokovao sam je i bilo je vrlo slicno ovim performansama (HD 6950), ali tad sam imao Phenoma, mada se u ovoj igri i ne primecuje neka razlika izmedju Phenoma i 2500k. Doduse, GTX 570 kad se klokuje jaca je od moje klokovane 6950, ali opet tesko da moze lepo da radi na ultra sa odvrnutim AA do kraja...

Zato lepo ugasis AA, ubacis FXAA (em pegla ivice em poboljsava boje) i vozdra... Eventualno senke na HIGH.

Zato lepo ugasis AA, ubacis FXAA (em pegla ivice em poboljsava boje) i vozdra... Eventualno senke na HIGH.

Nah, fxaa zamuti sliku, pogotovo ingame fxaa. Iz injectora moze da se istera malo bolje ali ce performanse opet da opadnu a i dalje delovace zamuceno. Sa smaa (poslednji release) je nesto malo bolja situacija i to jedino ako se koriste preseti high i pogotovo ultra.

Ljudi sta misliste ako kupim AMD Phenom II X4 960T.Na koliko FPS-a cu moci da igram na high,a ako ne moze lepo na high onda na medium?

960t ce da ti resi posao... ili 955, ako ga nadjes jer je jeftiniji... ja sam burazeru uzeo 455 athlona otkljucanog u phenoma, na defaultu radi n 3.1, tako da je prakticno za 6500 dinara dobio 960t :)... ako ima nesto slicno u oglasima, uzimaj bez rasmisljanja...
i ti si se bas zainatio da teras igru na high :D... kupi i malo jacu grafu i voila :)

Poslednja izmena:
Ovo su podesavalnaj za SP, tesko da ces imati isti fps i u MP.

fov 70 u mpu? :) nije ni bitno mozda si tako navikao, ali svakako je sve zahtevnija sa fov 90

Nisam se ni navikavao na 90 FOV :) A i bolje su performanse sa manjim FOV-om. BTW na wide-u i nije tolika razlika dok sam koristio 4:3 monitor više sam se igrao sa FOV podešavanjima.

Da li postoji mogucnost editovanja boja bilo kroz nvidia cpanel ili neki mod koji se instalira li da je legalan ? Da me ne fata PB.

Sharqi Peninsula je dobra mapa. Igrao je i prije i bas mi se svidja ali neigrivo jer jedva sta vidim od onog tmurnog i crnog vremena.

Ma recite mi najjeftiniji procesor koji ce mi omoguciti da igram na medium podesavanjima bez kocenja,jer cim ima malo kocenja i zakucavanja meni smeta.

Ma recite mi najjeftiniji procesor koji ce mi omoguciti da igram na medium podesavanjima bez kocenja,jer cim ima malo kocenja i zakucavanja meni smeta.
Prodaj taj Athlon II x2 i uzmi 960T, sa ostatkom tvoje konfiguracije bi trebalo bez problema da ti radi na medium-high podešavanjima na 1920x1080 rezoluciji.

presporo ucitavanjee mape,ALT+TAB nece 3 sata...Sve do rama...Sada sam ubacio jos 4gb na ova 4 i radi kao ludo...Mape ucitavaju mnogo brze,brze se izadje iz igre...

ja imam oko 55-60 fps avg u mp-u sve na max osim aa-off i bas je igrivo, i neznam ali nisam primijeto veliku razliku izmedu sp i mp sto se tice fps-a, neznam sad ali pojedini se zale da treba puno vram-a ali dali je to zaista tako? vido sam kod ljudih sa gtx 580 3gb uzme cak 2,5 gb vram kako izgleda ova igra zauzima onoliko koliko je i dostupno vram-a to je moj zakljucak a mozda i gresim neznam. A sto se tice hd 6950/70 u bf3 su uzas pogotovo sa aa, u raznim testovima su se 560-ice bolje pokazale od npr 6950 u bf3, znaci nije sve u vram-u ipak.

jeste. do rama je... 8gb je optimm za ovu igru ocito :(

wadwfa, lepo sam ti rekao kakav procesor ti treba... uzmi x4 najjeftiniji, da uprostimo...

Nazad
Vrh Dno