Šta je novo?

Battlefield 3

ovo mi se svidja:

The MAV can no longer be used as an elevator !

Ja mislim da je 32 GB rama ipak neki minimum :). Da se nadje... Inace sad mi ulazi u igru barem pet, sest puta brze, mislim da za 20setak sekundi udje, sto je super, jer ranije zaboravis koju igru si hteo da igras dok ucita :D

Poslednja izmena:
Ram memorija nikad jeftinija,16 GB oko 100 eura dok je ddr2 2x1 kostao toliko.

Od 8gb pa navishe treba iskljuciti page fajl.Ima razlike. I sam sam tako postavio. :)

solidne promene, zapravo tweakovi u gejmpleju (ne vidim recimo kako ovo moze da podseca na cod)

ono sto nama treba je izgleda problem na nivou engine-a i netcoda :)

igrao sam mw3, ne znam kako su uspeli da naprave jos gori hit detection nego u svim prethodnim igrama ... ono je presmesno...

posle update-a drajvera sa 12.1 na 12.3 ja igram totalno drugu igru. sada je sve na svome mestu sto se mene tice :d

Oki, u kom delu si primetio najvece poboljsanje?

U delu da nemam vise microstutter.. dakle povecao sam fov [ sada je malo veci 110] i peglam kao car :d .. fps se krece od 105-88 .. pre toga je bio od 100-75 .. grubo receno..ali nije bitan tu fps toliko koliko je sada zaista sve nekako tecno.. sada mogu brzo da cucim i cini mi se da sam precizniji kada pucam.. bolji je trip def...

U delu da nemam vise microstutter.. dakle povecao sam fov [ sada je malo veci 110] i peglam kao car :d .. fps se krece od 105-88 .. pre toga je bio od 100-75 .. grubo receno..ali nije bitan tu fps toliko koliko je sada zaista sve nekako tecno.. sada mogu brzo da cucim i cini mi se da sam precizniji kada pucam.. bolji je trip def...

jel imas neki CF ili single kartu?

Poslednja izmena:
Tek sam nabavio igru i desava mi se opasan FPS drop. Ide sve normalno i od jednom jednostavno krece da pada pa se opet vrati u normalu i tako u krug.
Jednostavno ne igrivo, da li se nekome desava slicno? Konfa je iz potpisa, sve jedno na Ultra ili High problem je isti, na SP varijanti nikakvih problema nemam.

FOV 110, meni vec na 85-90 postaje cudno , verovatno izgleda kao da gviris kroz spijunku na vratima, baci neki screenshot prijatelju Oki, i brzo u flag range :D

Tek sam nabavio igru i desava mi se opasan FPS drop. Ide sve normalno i od jednom jednostavno krece da pada pa se opet vrati u normalu i tako u krug.
Jednostavno ne igrivo, da li se nekome desava slicno? Konfa je iz potpisa, sve jedno na Ultra ili High problem je isti, na SP varijanti nikakvih problema nemam.

Tako je i meni bilo,pa sam onda presao sa mozile na chrome,i od onda toga vise nema.

Ja koristim Operu, sad cu da probam na Internet Exploreru da vidim sta se desava. Koji moj su i stavljali da se pokrece iz browsera!?:mad:

Ja koristim FF. Krom mi recimo ne prikazuje ping prema serverima.

Sad sam probao sa Internet Explorerom i radi mnogo mnogo bolje! Da li je uopste moguce zaobici browser?
Ne mogu da verujem da mora tamo da se pokrene, pa to je najveca glupost koju sam ikad video. :S:

Sta 88-105? Koju video kartu imaš? 7970?

A mozes da pitas i koja podesavanja koristi. :) Ne igra svako na max :)

zbog multiplayera.. kada mi je bilo sta ukljuceno na medium high ili slichno, imao sam opasne tripove tog kratkog mikrotrzaja ili kako god da objasnim to.. sa ovim 12.3 drajverom i malo jacim fov-om je to nestalo ili kao sto zoolom kaze, moguce da je placebo efekat.. no po pucanju vidim da nije.. iskreno boli me uvo kada trcim kroz tunele ili sta god ako "steka', ali u pucanju se isto desavalo i to me izludjuje... razlika izmedju medium i high za moje oci ne postoje.. u multiplayer-u postoje u vidu pada fps-a.. dok ultra settings i motion blur je kao da igram crysis 2 sto mi se nikako ne dopada..

neam pojma.. moguce da sam sve jednostavno istripovao..gledajuci klipove na netu sve nekako klizi..

Ja sma recimo dobio uber poboljšanja sa zadnjim nvidia driverima. Recimo da mi je Oman radio u momentima na 35 slika kada idem pored mosta prema zgradama. Sada tu imam 65 slika. istina da mi je prije antia. post. bio na low dok je sada na off ali sam i njega vracao ali i dalje stabilan fps.

Rekao bih da su mozda driveri bili za reinstalaciju ali sam kompletan win digao nedavno tako da jedino moze biti da su driver poboljsali performanse. Na karkandu kada uletim u kuću imam oko 90 FPS dok generalni prosjek 75. Jednom su mi teksture na omanu pocele mjenjati boje sto nije prije nikada ali su podesavanja bila na medium. Sada je sve na low i sve klizi. Nekada ali rijetko u momentima padne na 49 karkand dok sam recimo bas prije instalacije drivera na karkandu imao opasno nizak fps, prosjek oko 35-40. Mislio sma da je do destrukcije zgrada jer sam prije samo na momenter imao padove na 35 slika ali prosjek 50.

Sada eto vozim vecinom na 75 i karkand i ostale. Šarki, ona crna kako se vec zove mi je bila prilicno neigriva radi niskog fps-a.. sad, druga igra (sve low/off 1680x1050).

Poslednja izmena:
neznam, citam mnogi igraju na low a imaju bas solidne kartice ispada da je ovo novi "crysis" sto se tice fps, jest da se dobije dobar fps al mislim da je sasvim ok igrati sa 50-60 fps. Bas se pitam kako se onda ovi na konzolama rokaju sa 26-30fps kad se mi zalimo na 40+

neznam, citam mnogi igraju na low a imaju bas solidne kartice ispada da je ovo novi "crysis" sto se tice fps, jest da se dobije dobar fps al mislim da je sasvim ok igrati sa 50-60 fps. Bas se pitam kako se onda ovi na konzolama rokaju sa 26-30fps kad se mi zalimo na 40+

Ja nisam znao da mi moze i smetati previse fps-a, a bas takav mi je utisak posle igranja kod drugara na pc-u.. pazi kad mi je smetalo :) Uopste nije bitno za uzivanje u ovakvoj igri milion frejmova, nije to Quake bez fizike i tezine karaktera pa da je bitno da u skoku iz okreta zveknes nekog u glavu. 30 fps-a u BF3 je skroz dovoljno, a saznanje da su svi na istom je priceless..

Ti si se bas adaptirao na "preporucenih" 30 fps-a kad ti sve preko toga smeta. :D

A inace slazem se da je "fer" kada su svi na istom.

Vrh Dno