Šta je novo?

Opera 11 - Final

kao da je search za tu extenziju case-sensitive :D
kad ukucas velika slova Y T A i F onda ga nadje

Ne znam kakva je ovo fora, sada startujem Operu, jer sam je sinoc ugasio, i startuje se 11.61 installer (imam trenutno 11.50 verziju). Nijednog trenutka nisam startovao update pre gasenja opere. Opera je pala na niske grane, rekao bih.

Mora da si nehotice potvrdio upgrade, ne instalira se sama (jos uvek).

Veruj mi nisam. Instalirao 4-5 verzija u zadnja dva dana dok nisam nasao jednu koja mi koliko toliko radi, nisam lud da sad instaliram ono 11.61 djubre.

al' godinu dana kako kukas na Operu. nije moguce da ti nije palo na pamet da pronadjes neku alternativu u medjuvramenu. btw, na cetiri kompa koristim Operu, sto na XP-u sto na 7-ci i nikad nisam iskusio probleme na koje se zalis. brises li ti to temeljno kad radis clean install?

^ +1

al' godinu dana kako kukas na Operu. nije moguce da ti nije palo na pamet da pronadjes neku alternativu u medjuvramenu. btw, na cetiri kompa koristim Operu, sto na XP-u sto na 7-ci i nikad nisam iskusio probleme na koje se zalis. brises li ti to temeljno kad radis clean install?

Ne znam sta znaci temeljno, ali deinstaliram je, obrisem folder Opere u program files, obrisem folder u app data, ocistim registry. Detaljnije ne umem.

A to sto ih ti nisi iskusio ne znaci da ti problemi ne postoje. Da ne postoje nove verzije bi izlazile vrlo retko, i to bi bilo samo kad ima nesto novo, znaci ne bi bilo nikakvih fixeva....a to nije tako. Znaci da problema ima stalno. Ali se ne desavaju na svakom racunaru ocigledno. Ja sam skrenuo paznju ovde na neke probleme i neke od njih vidis da imaju i kolege sa ovog foruma, a SVE ostale ima barem po neke sa Opera foruma. Tako da to sto ti imas operu na 8 racunara i radi savrseno, ne znaci ama bas nista. Svi se u zadnjih godinu dana zale na operu na celoj planeti, samo kod tebe radi savrseno. To samo mozda govori da ti ne koristis operu u fullu, tj. sve njene mogucnosti, pa i ne mozes da primetis ako ima neki bug.

LOL, pa ne izlaze nove verzije samo zbog bugova. Pogotovo kod opere. Najbolje je da ti lepo njima napišeš svoje probleme, možda oni nisu svesni ti bugova, ili na operinom forumu zatražiš pomoć.

Veruj mi nisam. Instalirao 4-5 verzija u zadnja dva dana dok nisam nasao jednu koja mi koliko toliko radi, nisam lud da sad instaliram ono 11.61 djubre.

Ja sam presao na bagovitu 11.60, vratio se na 11.50, i sve dok nisam potvrdio instalaciju 11.61 nije se instalirala sama. Dovoljno je da je izasao dijalog za apdejt u trenutku kad si lupio enter na nekoj stranici, pa da ni ne primetis.

LOL, pa ne izlaze nove verzije samo zbog bugova. Pogotovo kod opere. Najbolje je da ti lepo njima napišeš svoje probleme, možda oni nisu svesni ti bugova, ili na operinom forumu zatražiš pomoć.

LOL LOL Nisam ni rekao da nove verzije izlaze samo zbog bagova.

Da ne postoje nove verzije bi izlazile vrlo retko, i to bi bilo samo kad ima nesto novo,

Mora da si nehotice potvrdio upgrade, ne instalira se sama (jos uvek).

Evo ponovo, da postavim screenshot za neverne tome. Nisam nista kliknuo, niti sam nehotice potvrdio upgrade, pricao sam telefonom i gledao u monitor i samo je poceo update.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 64
Kakav je ovo dokaz? Ako si bilo kad stiklirao (pa i nehotice) ono "download and install automatically from now on", a mozda je i po defaultu stiklirano, onda nema cemu da se cudis. Moze Opera da se ponasa razlicito na razlicitim masinama, ali apgrejd je svuda isti.

Nisam nista cekirao jer sam pre neki dan instalirao 11.50 verziju i ovo je prvi put da mi radi update, i to je sam uradio, tako da nisam dobio nikakvu opciju "....from now on".

E sada na zalost nisam bio kuci da kliknem na cancel vec je uradila sama update i samo me je docekalo ovo kad sam dosao kuci. Znaci, uzas.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    3.7 KB · Pregleda: 51
Namesti opcije da ti ne instalira automatski Preferences> Advanced> Security> Auto-update

Stoji na Notify me about available updates. To me i buni. Obicno te stvari odmah i podesim. Stavio sam sad Do not check for updates. Mars u PM. Da vidim sad da li ce da instalira.

Mozda ta verzija ima ozbiljniji bug pa su odlucili da forsiraju update... Probaj poslednju 11.5x verziju, mislim da je bila 11.52.

A realno si smorio sa ovim za medalju.

Koji ludaci ovi iz opere. Sledeći bug, na svim instancama opere koje imam (4 komada): Držim isključeno "Show close button on each tab" tako da nemam close batone na svakom tabu ponaosob nego kao u standardnom mdi okruženju, gore u desnom ćošku ispod klouz batona opere. E sad, instalirao se update, ja gledam nema batona. Reko' opet su nešto zeznuli sa konfiguracijom. Kad ja tamo - ono sve ok podešeno. Probam da kliknem tamo gde bi dugme inače trebalo da stoji - radi :) Dakle, dugme se ne vidi, inače radi :)
Jel' može neko da proba ovo kod sebe čisto da utvrdim dal sam ja nešto lud ili oni?

A realno si smorio sa ovim za medalju.

Zasto? Ovde se prica o Operi. Ako si ti fanboy ja nisam, tako da cu svaki put da kazem kada vidim neki suludi bug. Sustina je, da je Opera u zadnjih nekoliko verzija prsla nacisto, a da su ostali dosta napredovali i da trenutno sirom interneta ima mnogo vise ljudi kojima se Opera smucila nego onih koji su zadovoljni njom. Sada Opera zivi na racun stare slave i nista vise. Dok sa zadnjih dana instalirao jednu po jednu staru verziju, trazeci jednu koja ce koliko toliko da radi dobro, samo sam se prisecao velikih bugova koje je svaka verzija imala. Jedna verzija je ucitavala flash video i kada se zatvori tab, jedna se sama apdejtuje, jedna je stavljaja bookmarks strane na sam vrh bookmarks menija umesto na dno bez obzira kako podesis, jednoj bas ovde na forumu nije radila opcija "citiraj i odgovori", ovoj zadnjoj posle nekog vremena prestanu da rade klipovi umetnuti u stranu itd. itd. Uostalom da su ovo samo izmisljotine, ne bi izlazile nove verzije na svakih 10 dana...ne postoji bas toliki napredak da toliko cesto izlaze. Reklo bi se da ipak postoji mnogo bugova.

Poslednja izmena:
Nisam ni ja zadovoljan novom verzijom, jede resurse ko mahnita, ne mogu da radim sa vise ozbiljnijih tabova na laptopu, a da nemam utisak da sam na nekom 486. Ponekad i sa jednim prozorom imam utisak da je prozdrnula sve moguce resurse, narocito ako je u pitanju fles.
Ali boze moj, stavicu neku stariju verziju na laptop, nema druge, i necu 3 strane foruma spemovati kako je losa. Nisam fanboy, samo nisam naisao na bolji browser. Kad bih bas morao da menjam, mislim da bi to bio Safari. Ali ne vidim da bi se to moglo uskoro desiti.

Ja ima instaliran Safari, FF, Operu i Chrome. Ako mi nesto ne radi u jednom, redice u drugom. I ja imam sa operom problem koji si pomenuo. Ne daj boze da ostavim 2-3 sata neki klip ucitan....trebace mi 5 minuta da oporavim operu od soka. Po tom pitanju mislim da je FF mnogo bolji.

Koji ludaci ovi iz opere. Sledeći bug, na svim instancama opere koje imam (4 komada): Držim isključeno "Show close button on each tab" tako da nemam close batone na svakom tabu ponaosob nego kao u standardnom mdi okruženju, gore u desnom ćošku ispod klouz batona opere. E sad, instalirao se update, ja gledam nema batona. Reko' opet su nešto zeznuli sa konfiguracijom. Kad ja tamo - ono sve ok podešeno. Probam da kliknem tamo gde bi dugme inače trebalo da stoji - radi :) Dakle, dugme se ne vidi, inače radi :)
Jel' može neko da proba ovo kod sebe čisto da utvrdim dal sam ja nešto lud ili oni?

Pogledaj changelog, bug DSK-355931.

Meni recimo na fejsu kad otvorim sliku i napisem komentar nemam ono dugme koje kad pritisnem treba da okaci komentar. Dakle napisem komentar i ne mogu da ga posaljem. Jel probao neko ovo ?

Meni kad se nagomila tabova, ja ih gasim srednjim klikom, da ne moram da nisanim. Ne mora cak ni da bude aktivan tab.

Pa da, može i tako. Ili kad me ne mrzi da koristim i levu ruku pa ctrl+w ;)

Nazad
Vrh Dno