Šta je novo?

Opera 11 - Final

Pobogu, klikni bilo gde van prozorčeta sa slikama i bićeš na stranici automobila.

@Zoranhaker Nemam problem sa puštanjem HD-a, osim što neće uvek da uradi prikaz preko celog ekrana, nego ga nekad samo uveća u okviru prozora opere. Jesi na to mislio?

Poslednja izmena:
Ako ga nekad uveca samo u okviru prozora to bi mogao da bude HTML5 video

Pobogu, klikni bilo gde van prozorčeta sa slikama i bićeš na stranici automobila.

Ne razumes. Idem npr. na pretragu i trazim odredjeni model kola, on mi izbaci sve sto ima, ja odaberem jedan auto, kliknem na sliku da je uvecam i pregledam npr. svih 12 slika koje je vlasnik postavio. Zatvorim taj prozor sa slikama i sada bi u FF-u ili bilo kojem drugom browseru bilo dovoljno da kliknem na back i da se vratim na rezultate pretrage. Kod Opere moram da kliknem back onoliko puta koliko sam slika malopre pregledao. Ako ne kapiras i dalje probaj sam. Drugar koji stalno prati ovaj sajt je odustao od Opere i presao na FF samo zbog ovoga. Zaista je zamarajuce.

Da sad vidim, kada se odradi pretraga ponaša se baš tako kako si rekao, kada se klikne na bilo koji auto sa početne stranice, nema tog problema. Ne znam kolko si iskusan korisnik, ali ipak rizikovaću pa ću ti dati neke savete kako da zaobiđeš problem:
1) Zadrži klik na dugme back/forword, i imaćeš istoriju svih prethodnih stranica u trenutnoj kartici odatle bi trebao da imaš i da klikneš na pretragu
2) Otvaraj kola u novom tabu na srednji klik, kada zatvoriš stranicu opet ćeš biti na pretrazi
3) Kada posećuješ neku stranicu koja ti se ne otvara dobro u operi, desni klik u okviru stranice pa izaberi Open with i neki drugi browser koji ti je instaliran.
4) Imaš u meniju Help opciju za prijavljivanje problema, ne znam dal radi, ja kad naiđem na neki sajt ja prijavim, ali često i zaboravim gde sam bio pa ne proveravam da li su popravili pošto takve stranice neredovno posećujem

I meni smetaju neke stvari u Operi, ali nema ni jedan pretraživač da ima sve što mi treba pa često migriram i koristim više njih.

@IgorHW Hmmm, ne znam, u drugim pretraživačima se prikazuje normalno preko celog ekrana.

Poslednja izmena:
Ja sam pre jedno dve nedelje, emigrirao na hrom. :)
Za sada držim operu next i koristim je kao drugi browser.

desire

Baš me zanima jel ima neko problem sa youtube-om, tj kada gledam neki klip ne smem da pomeram miš jer odma počne da secka, probao sam chrome, ff, ie i u njima je sve normalno, samo u operi secka, preko ostalih stvari mogu da pređem ali ovo me izluđuje.

Baš me zanima jel ima neko problem sa youtube-om, tj kada gledam neki klip ne smem da pomeram miš jer odma počne da secka, probao sam chrome, ff, ie i u njima je sve normalno, samo u operi secka, preko ostalih stvari mogu da pređem ali ovo me izluđuje.

Imas onaj patch za taj problem.

Nisam ni ja zadovoljan novom verzijom, jede resurse ko mahnita, ne mogu da radim sa vise ozbiljnijih tabova na laptopu, a da nemam utisak da sam na nekom 486. Ponekad i sa jednim prozorom imam utisak da je prozdrnula sve moguce resurse, narocito ako je u pitanju fles...

Da ispravim nepravdu, za ovo nije bila kriva Opera, vec Avast, nova verzija koja je budzila neki sf.bin proces, gusila proc. i usporavala komp preko svake mere. Repair avast -> now it works like a charm.

Opera posle nekog vremena (nisam provalio posle koliko, posle nekoliko sati) sve slike, sa neke strane koja je ostala ucitana u nekom tabu, "unloaduje" (ne znam koju rec da stavim na srpskom, izcita, odcita, koja je vec suprotna od load). Kao na slici dole. Kako spreciti ovo?

To mi se desilo samo jednom kad sam pokrenuo ccleaner koji je počistio sav temp, inače mi tabovi stoje otvoreni nedeljama i nikad mi se ne dešava to.

Ima li neko ideju zasto je Opera odjednom pocela da se rusi? Desi se da ostavim komp 10-15 minuta bez ikakve aktivnosti sa jedno 5-6 otvorenih tabova i klik odjednom samo send error report?

Ma Opera je u ku.....za svaku malo zahtevniju stranu moram da startujem FF. Yebem ti ja taj browser. Evo Npr. ova strana dole, u Operi je 11.62 je bukvalno nemoguce skrolovati, ni tockicem misa ni prevlacenjem skrol trake. Dok u FF-u klizi kao po ulju.

http://www.sportska-opremabgd.blogspot.com/2011/03/najnoviji-modeli-patikatrenerkiduksevam.html#more

FF ne prikazuje stranicu ispravno. Dijagonalne štrafte u pozadini prikazuje samo jednim delom stranice dok Opera prikazuje celom dužinom. Ovde je u pitanju izuzetno loše urađena i neoptimizovana stranica a ne problem sa browser-om.

Mislim da nisu mogli vise slika da metnu na tu stranicu.

FF ne prikazuje stranicu ispravno. Dijagonalne štrafte u pozadini prikazuje samo jednim delom stranice dok Opera prikazuje celom dužinom. Ovde je u pitanju izuzetno loše urađena i neoptimizovana stranica a ne problem sa browser-om.
Meni su strafte iste duzine u svim browserima. Iako stranica nije optimizovana, ja bih rekao da ipak jeste problem sa browserom. Pogotovo zato sto nit mi je zakucala zauzece procesora, nit memoriju, kao da sama sebi ogranicava resurse na neki nacin.

Lagano se skroluje i na gore i na dole, sve dok se ne ucita cela strana, onda krene preskakanje i bagovi. Ceka se Mige na temi da raskrinka lazne Nike patike.

Pomazite jer ne zelim da menjam Operu posle decenije.. Opasno mi se zabada, laguje, uzima 30% procesora.. skrolovanje 'secka' itd, sta mi je ciniti.

probao si clean install?

probaj novu v12 beta (samo iskluci hardware acceleration)

Ima li neke sanse da mi zapamti sve sifre? Izgleda da je neki virus zakacio Operu..

Opera link sinhronizuje sve sacuvane sifre. Tesko da je virus pogodio ili se zadrzao samo na Operi.

Navodno imam nalog ali nema sanse da se setim sifre :)

imas wand.dat fajl i uzmi ovaj program otpakuj u neki folder, kopiraj wand.dat i nadji password koji ti treba

Prilozi

• OperaPassView.rar
    43.3 KB · Pregleda: 20
Napravi novi nalog, ja cu ti pokriti troskove :d

imas wand.dat fajl i uzmi ovaj program otpakuj u neki folder, kopiraj wand.dat i nadji password koji ti treba

Zahvaljujem, korisna stvar, izgleda da sam pravio to za Operu davno bas pa ga nema ovde.. doduse nisu tacne neke sifre.

Nazad
Vrh Dno