Šta je novo?

Opera 11 - Final

Meni recimo na fejsu kad otvorim sliku i napisem komentar nemam ono dugme koje kad pritisnem treba da okaci komentar. Dakle napisem komentar i ne mogu da ga posaljem. Jel probao neko ovo ?

Koje dugme? Valjda to dugme ne postoji nigde, već samo stisneš enter i on pošalje komentar.

Jok. Nije mi tako radilo nikad. Uvek sam imao dugme "send comment" ispod boxa u kojim upisujem komentar. Kad komentarisem sliku koja nije otvorena, dakle dok je u preview-u onda imam dugme i mogu da komentarisem. Samo se desava kad otvorim sliku. Tad nema sanse.

Ja sam vecinu problema resio gasenjem javascripta, a po potrebi ga ukljucim na dugme koje ujedno i restartuje stranicu.
Od kako sam uradio poslednji win update, novi problemi - prozdire memoriju i koci vise nego ikad. Instalacija portable opere je, izgleda, pomogla za sad.

Ili je Opera počela bahato da koristi memoriju ili postoji leak u 11.61. Otvorim 10-15 tabova, zauzeće ode na preko 1 gigabajt. Jedino što je teško na stranama su fleš reklame, ostatak bude plain text (forumi, google search i sl.), možda neka slika. Kad smo kod slika, stara boljka sa padom performansi na stranama sa puno slika se opet javlja.

ja sam davno presao na v12 :)

pa nije beta, alpha je :D

meni lepo radi, evo cak sam u zadnjem buildu ponovo ukljucio hardware acceleration i sve je ok (nisam primetio da mi dize taktove gpu, mada mozda je to i do najnovijih whql nvidia drajvera) nisam naisao na neke bugove.
u prethodnom buildu je bio neki bug sa thumbnails tabova nekad izbaci c++ error i opera stop working.

edit: upravo videh da je izasao novi build http://my.opera.com/desktopteam/blog/2012/02/28/precision-engine

evo error koji je izlazio

error.png

Poslednja izmena:
Pitanje sada off topic.Zasto Opera nemoze da skida na 1Mb/s ? Posto je SBB povecao sada brzine sada bi trebalo da skida po 1Mb/s.A ona skida nesto preko 40kb/s.

Pa nije ti to do Opere. Naravno da opera moze da skida neogranicenom brzinom. Nego najverovatnije nemas nijedan placen premium nalog za server sa kojih skidas, pa onda skida brzinom koju su oni postavili kao najvecu za free skidanje.

Pa zar onda i drivere kada skidam sa nvidia sajta nemoze wise preko 230kb/s?Dok mi torenta skida na 1mb/s.

Pa nema razloga da NVidia hostuje gigabitni download da bi ti skinuo drajver za 10 sekundi umesto za 2 minuta. Torent ne skidas od jednog korisnika, vec od svih seed-ova i peer-ova, tako da se tu lako postigne maksimalna brzina.

Pa sa nVidia sajtova bi trebalo da ide punom brzinom. Mada se i meni desava nekad i da se drajveri skidaju sporo.

Što onda mračiš Operu kad se dešava u svim browserima? Sigurno imaš antivirus ili neki drugi internet security thingy koji ti filtrira saobraćaj i time usporava download.

Poslednja izmena:
Mala greska u pisanju.Pa antivirus koristim Aviru,imao sam kis 2012 pa sam radio sistem i stavio Aviru.Da nije mozda do nje?

Ako nisi ništa čačkao u aviri, ne bi trebalo da je do nje. Bar meni nije bilo. Idi ti na speedtest, čisto da proveriš. :D

nije avira nego awira

Druze, *******cija. Vidis da stavlja umesto slova V slovo W, kao cool je tako. Pa smo ga ispravili da onda umesto avira napise awira. Kapis?

Opera posle nekog vremena (nisam provalio posle koliko, posle nekoliko sati) sve slike, sa neke strane koja je ostala ucitana u nekom tabu, "unloaduje" (ne znam koju rec da stavim na srpskom, izcita, odcita, koja je vec suprotna od load). Kao na slici dole. Kako spreciti ovo?

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    105.3 KB · Pregleda: 73
Restartovanjem, jedino. I kod mene se dešava posle dužeg neprekidnog korišćenja počne da brlja, nekoliko verzija unazad. Strašno je opao kvalitet Opere, imam i previše zamerki na sadašnju proizvod...

Da nisi mozda podesavao limit memorije koju opera moze da zauzme?

U redu ljudi avira o_O Nego sada drugi problem,nemogu nista da pustim na youtube u 1080p HD?Sta se tu desava??Dok Internet Explorer pusti u HD normalno sve.

Poslednja izmena:
Jel ima resenje za polovniautomobili.com, poludecu vise od njega...svaki put kad otvorim neke slike da vidim, da bih se vratio nazad na prethodnu stranu moram da kliknem Back dugme onoliko puta koliko sam slika otvorio. Npr. ako sam pregledao svih 12 mogucih slika koje dozvoljava sajt da neko postavi, moram 12 puta da kliknem back dugme da bih se vratio nazad. UZAS!

Vrh Dno