@webster Ja koliko sam shvatio profit od carriera uopste ne spada u zaradu Apple-a nego carriera ? Jedina razlika se vidi u tome jer je iPhone kao neki elitni telefon, pa Apple izvlaci iz carriera vece subvencije, sto implicira veci kes. Naravno i to ima cenu, iPhone se barem u USA nudi sa kriminalnim paketima (pricao vasic o tome, on zivi u USA).
Iako je zarada bila mizerna imao si dosta dev-ova koji su pisali programe za Symbian, a ja koliko se secam tesko da si mogao da nadjes program po niskoj ceni kao sada od 1$, nego su tu bile znatno vece cifre u pitanju. Nisam 100% bio siguran da su Nokia telefoni jedini bili Symbian telefoni, ali da su njihovi telefoni sa doticnim sistemom bili najdominantniji jesu. Apple je napravio ekosistem, ali zaboravljas da je taj ekosistem neverovatno zatvoren i da svi elementi tog ekosistema imaju manji rast nego konkurencija, ili im je rast minimalan ili stagniraju (jedini koliki toliki izuzetak je iPad).
Inace samim tim sto se trudis da svaki moj argument kojim ti na neki nacin pokazujem da ce Apple krenuti pre ili kasnije na dole ti odgovoris necim drugim kako ce oni stalno rasti. Pa i da izadje doticni iPhone 5, u prvoj sedmici ce aktivirati uredjaja koliko se aktivira Android telefona u bilo kom periodu godine za 7 dana, posle ce ta cifra iPhone aktivacija da padne daleko ispod.
A sto se tice kristalne kugle i ostalih lupetanja. Pre 2-3 godine Android je krenuo od nule kada je iOS vec bio na nekom nivou i bio u neverovatnom povoju. Danas neke 2-3 godine kasnije iOS je u market share-u daleko iza Android-a, cak je i iOS maznuo neke feature iz doticnog Android-a. Navedi mi 5 razloga zasto bi doticni Android sada stao u svom rastu i zasto bi nekim neverovatnim spletom okolnosti njegovo mesto preuzeo iOS ?
Samo nemoj mi bacas dijagram gde je razlika Android iOS 5%, jer u taj dijagram ulazi i Apple TV koji "vrti" iOS.
Sto Apple tuzi Samsung, jer stvarno mislis da je to zbog dizajna i ostalih gluposti ?
Kada mi das odgovore na sva ta pitanja koja su bazirana na realnim osnovama, pricaj o kuglama, kartama i pasulju (vojnickom) koliko hoces

,...
A sto se tice Apple rasta, njihov rast u trzistu je marginalan. Opet cu ponoviti, na sred prezentacije je dal Jobs ili neko drugi rekao da su zabelezili rast od 10% u Mac segmentu dok je PC zabelezio rast od 4%, svi odjednom aplauz. Samo zaboravise da napomenu da je rast od 10% na nekih 5%-7% trzista statisticka greska u odnosu na rast od 4% u odnosu na ~95% trzista. Inace taj rast od 4% je skoro celokupan broj OS X masina na svetu

. To je taj Apple rast, kada izjavis nesto slicno razmisli malo

.
iPad 3 bice i dalje najprodavaniji tablet, ali iza toga se krije da Apple rapidno gubi marketshare u tablet segmentu. Isto kao Android vs iOS, izbace uredjaj budu broj jedan, posle 2 godine max, ostali ih prestignu u svakom mogucem pogledu,...
A sto se tice mog znanja eng. Proslo leto, neki decko iz UK je poceo neki sajt bas na temu IT-a, imao je oko 2000 poseta mesecno ja sam mu pisao za sajt na eng neka 3 meseca. Nudio mi je paralelno sa njim njegov neki brat posao na njegovom sajtu sa istom tematikom koji je imao 70 000 poseta mesecno

.
Inace kada gledam na Macrumors i ostalim sajtovima sta ima novo uvek iskoci neka zanimljiva Apple tema, pa je procitam.