Hahah, i mene si nasmejaoVidim da se ovde mahom vodi priča
"Android ce iOS" ili "iOS ce Android".
A sta ce biti ako Win 8 "neprijatno" iznenadi i jedne i druge?
Hahah, i mene si nasmejaoVidim da se ovde mahom vodi priča
"Android ce iOS" ili "iOS ce Android".
A sta ce biti ako Win 8 "neprijatno" iznenadi i jedne i druge?
Može tema da se prekoči kao i sve ostale Apple teme. Uprkos tome je ipak otvoren Apple podforum za ovakve i slične teme. Ja sam na ovom forumu veoma aktivan i učestvujem u mnogim raspravama iz različitih oblasti i moram priznati da mi nije pravo kada vidim nekoga ko drvi jednu te istu stvar na forumu, zbog koje se i registrovao a koja pritom niti je korisna niti je neophodna.
Edit:
Evo čak se i priest77 spametovao i fokusirao na pomoć ljudima koje zanimaju Apple proizvodi. Više ne otvara niti učestvuje u ovakvim i sličnim temama. Nije jedini koji je to uradio.
Ali uvek se nađe neko novi, obično sa iSrbija foruma koji se friško registruje i sa puno entuzijazma krene da priča jednu te istu, milion puta, ispričanu priču koja nervira određu grupu nas starijih članova. Ja da sam mod takvima bi lepio poene dok ne dođu sebi i ne shvate gde se nalaze i da mi ovde već sve to znamo. Ali eto ima i friških moderatora, starih članova koji se time bave, na sreću u Apple podforumu.
na primer, kovacm je pored toga što je maskota Apple-a na forumu, ipak čovek sa mnogo IT iskustva i znanja od koga se mnogo toga može naučiti. Na stranu taj njegov fanbojizam i mržnja prema MSu, on je ipak izuzetno koristan i dokazani član foruma.
U vezi same teme, ja zaista ne kapiram kako je ova rapsrava korisna za ovaj forum. Ovo nije ekonomski forum, nije Apple shrine, rasprava o bogastvu Apple korporacije je možda korisna onome ko poseduje akcije. Za nas ostale je pišanje uz vetar i trošenje serverske memorije.
Promaklo mi to za aktivne i ukupne aplikacije u tekstu...
evo sad cu da pojasnim sta mi je nebulozno u studiji:
"At Flurry, we track developer support across the platforms that compete for their commitment.
Since resources are limited, choices developers make to support a specific platform signal confidence, as they invest their R&D budget where they expect the greatest return. "
Hajde sad ti meni objasni sta je pisac hteo da kaze ovim recenicama? Koji resursi su to ograniceni: nemaju dovoljno racunara, ljudi, para? R&D budzet? Jel se ovo odnosi na EA Mobile, Sony ili na koga? Sta je sa samostalnim developerima? Kakve to oni imaju limitirane resurse?
zechs je napisao(la):...
Aj sad ti meni reci kako jedna kompanija koja se predstavlja za ozbiljnu, cije usluge koristi preko 55000 kompanija moze da napravi ovakav izvestaj i objavi ga na svom sajtu.
Imas li predstavu ko je taj koji otvara ovakve nebulozne teme?ocigledno neko ko ima previse slobodnog vremena i zadovoljava se time da 3 apple hate teme nedeljno otvara,ne vidim zasto bi bio problem da mu nekad sasvim kulturno odgovorim,pogotovo sto mi je prosek manje od 1 posta dnevno.a mislim da je vise nego ocigledno zasto teme otvara u ovom delu foruma - iskljucivo zbog toga sto mu treba podrska drugih istomisljenika posto sam retko kada uspe nesto da dokaze a da mu dokazi ne ukljucuju kristalnu kuglu.G@W je napisao(la):Može tema da se prekoči kao i sve ostale Apple teme. Uprkos tome je ipak otvoren Apple podforum za ovakve i slične teme. Ja sam na ovom forumu veoma aktivan i učestvujem u mnogim raspravama iz različitih oblasti i moram priznati da mi nije pravo kada vidim nekoga ko drvi jednu te istu stvar na forumu, zbog koje se i registrovao a koja pritom niti je korisna niti je neophodna.
gile23 je napisao(la):@webster sve sam lepo napisao, samo treba shvatiti , ali hajde opet. Pogledaj Q4 10 i Q4 11, uporedi growth, razmisli sta ce se desiti kroz par godina i ko ce kome uzimati trziste (grubo receno) i ko ce se na kraju izvuci kao pobednik (naravno ako se u tu pricu ne umesa treci igrac), slican primer ti je OS X vs Windows (ima par razlika). Ko ce imati vise usera i analogno tome zaradjivati vece pare.
Jos samo kada bi padawan objasnio gde on tu vidi "superioran kvalitet"
Cemu smajli? Nema frke, pa to se najlakse objasnjava, kao kada bi pitao vlasnika Bentlija zasto je njegov automobile kvalitetan.
Kvalitet izrade je nenadmasan
Kvalitetan softver koji radi brzo i pouzdano
Apple store je podigao kvaliet mobilnih servisa na najvisi nivo
Inovativni proizvodi koje ostali pokusavaju da kopiraju
Izuzetna paznja se poklanja dizajnu koji je nekoliko decenija ispred ostalih generickih proizvodjaca tehnike
Mozemo diskutovati o tome da li su proizvodi previse skupi i da li za manji novac mozes da dobijes vise sirove snage, o garanciji, o tome da li je zatvoren sistem dobar ili los za industriju, da li su apple obozavaoci lejm ili nisu… Sklon sam da se donekle priklonim kritici. Ali kvalitet proizvoda nema smisla osporavati. Dogode se naravno i njima greske, nista nije savrseno - problem sa antenom na ajfonu, losa izrada sarki za ekran i lose hladjenje na prvim macbook air racunarima, diskutabilna ergonomija "magicnog" misonje... Kad izbacujes revizije na svakih godinu dana i imas relativmo siroku paletu proizvoda, istovremeno troseci puno resursa na istrazivanje i razvoj, desava se. Ali generalno izuzetno visok nivo kvaliteta koji se moze porediti sa luksuznim proizvodjacima u bilo kojoj bransi. Izazov je u tome da se taj kvalitet ponudi po cenama i u paketima koji su vrlo prihvatljivi na zapadu.
Ja bih prvi voleo da i ostali prate trend lepih i kvalitetnih proizvoda, ali to je takva retkost, da su vrednost kompanije i ovakav uspeh potpuno razumljivi i opravdani, a o nekakvom padanju nema ni govora.
Hoces da kazes, ako krene da pada. Apple je jedna od retkih kompanija koja duguje svoj uspeh superiornom kvalitetu svojih proizvoda. Dokle god taj kvalitet nije kompromitovan nastavice da raste jer ljudi prepoznaju kvalitet i spremi su da to plate sa vise novca. Google i Microsoft prodaju softver, njihova vrednost je jos vise naduvana. Naravno i kvalitetan proizvod bez softvera nije nista, sto je najbolje osetila Nokia. S druge strane i najbolji softver ne moze vise da prodje ako je lose upakovan. Apple je spojio estetiku i modu sa tehnologijom a to nije mala stvar.
Ja ne ulazim u Apple podforum. Nove poruke sam podesio da mi ne prikazuju sva 4 Apple podforuma od kad je to moguce. A da rucno prelistavam teme tamo mi ne pada na pamet
@[Miki]
Ovde jedini koji tovare su ovi veličatelji dela Apple-a i niko drugi. A meni je glupo da čitam te gluposti i stojim po strani, jer to na kraju ispada i da se slažem sa tim što pišu.
S' druge strane profit i MS-a i Google-a kombinovano je veći od Apple-a, a MS-ov profit je izuzetno blizu Apple-ovog..u svakom slučaju, očito je problem što mene te brojke ne dotiču uopšte.
Ja evo tražim kako ovo uraditi i ne uspevam da izbunarim. :S: Ajde malo pomoći, da se i ja odmorim ko čovek. Nije mi jasno zašto ovde prosto ne mogu da prođem pored budale, a da mu ne kažem da je budala. U stvarnom životu sam vrlo dobar u tome, nephodno je za posao koji obavljam.![]()
BUSTED: Google Caught Secretly Hacking Apple Software To Track Apple iPhone and Mac Users
http://www.businessinsider.com/google-tracking-apple-users-2012-2
Ouch![]()
Profit u poslednjem kvartalu:
MS: 6.62 milijarde
Google: 2,54 milijarde
Apple 13,1 milijarda
mada cifre su za svakog korisnika foruma apsolutno nebitne ali kad vec dajes informacije bar se potrudi da budu tacne.
Brz na okidacu ? Mene su prvo molili da banujem vas koji u svakoj temi vodite bezkorisne rasprave da ne bi svako ko dolazi na forum da nesto sazna nauci morao da cita vase postove.Kad si već tako brz na okidaču za brisanje postova, jel' bih mogao da te zamolim da i thread prebaciš u Apple sobu, koliko da oni koji ne žele da ga gledaju ne moraju? U stvari, najbolje da svaki thread sa Apple u naslovu tamo završi, možda ga eventualno ostaviti dan-dva da ljudi vide kad je nešto novo izašlo, pa onda ko hoće nek se flejmuje po Apple podforumu.
Brz na okidacu ? Mene su prvo molili da banujem vas koji u svakoj temi vodite bezkorisne rasprave da ne bi svako ko dolazi na forum da nesto sazna nauci morao da cita vase postove.
A ja sam spor i glup pa svaki put brisem postove i uredjujem temu po 10 put umesto warn/warn/warn
Mene su prvo molili da banujem vas koji u svakoj temi vodite bezkorisne rasprave da ne bi svako ko dolazi na forum da nesto sazna nauci morao da cita vase postove.
Džabe ti je i jedno i drugo, svaka Apple tema obavezno završi u flejmu koliko god da se moderiše, a meni je inbox pun warn-ova zbog Apple tema, zapravo ih jedino zbog njih i dobijam. Da ne krećem o tome kako je sadašnje stanje posledica godina tolerisanja kovacm-ovog trolovanja, problem postoji, postaje sve gori i trebalo bi da se nekako reši dok još forum na nešto liči. Broj fanboja se vidno povećava, kad ih drugde banuju oni dođu ovamo, broj ljudi koji ne može da podnese fanboje takođe raste i upadamo u vrzino kolo. Ove grupe nekako treba da se razdvoje, a vBulletin daje dosta dobre mogućnosti za tako nešto. Držati Apple rasprave striktno na jednom mestu gde je pristup opcion je po meni jedino trajno rešenje.
pa nije valjda morbiuse da danas Wintel majstori osecaju ovako nesto, nesto sto smo mi non-wintel useri 80tih i 90tih trpeli i tolerisali svakog dana?Broj fanboja se vidno povećava, kad ih drugde banuju oni dođu ovamo, broj ljudi koji ne može da podnese fanboje takođe raste i upadamo u vrzino kolo
Džabe ti je i jedno i drugo, svaka Apple tema obavezno završi u flejmu koliko god da se moderiše, a meni je inbox pun warn-ova zbog Apple tema, zapravo ih jedino zbog njih i dobijam. Da ne krećem o tome kako je sadašnje stanje posledica godina tolerisanja kovacm-ovog trolovanja, problem postoji, postaje sve gori i trebalo bi da se nekako reši dok još forum na nešto liči. Broj fanboja se vidno povećava, kad ih drugde banuju oni dođu ovamo, broj ljudi koji ne može da podnese fanboje takođe raste i upadamo u vrzino kolo. Ove grupe nekako treba da se razdvoje, a vBulletin daje dosta dobre mogućnosti za tako nešto. Držati Apple rasprave striktno na jednom mestu gde je pristup opcion je po meni jedino trajno rešenje.
G@W je napisao(la):Da nije ovo nešto što ne bi trebalo iznositi u javnost? Ali hvala u svakom slučaju što si to uradio, sad bar znam na čemu sam. Mene možeš komotno ovog momenta da banuješ jer zbog ovakvih i sličnih tema se samo nerviram kada posetim ovaj forum tako da ću sa tom praksom da prestanem. A vlasnik i rukovodstvo ovog foruma može slobodno da nastavi sa pro Apple politikom a ne bi bilo loše da od najboljeg domaćeg IT foruma naprave najveći Apple shrine na ovim prostorima, pošto su težnje ka tome i više nego očigledne. Ima i drugih mesta na internetu gde se može voditi diskusija o onome što čoveka interesuje. Samo ostajanje na ovom forumu znači još više nerviranja jer za koju godinu od Fejsbuka i Apple ovde neće moći ništa korisno da se pročita.
Over and out.
weasel je napisao(la):Brz na okidacu ? Mene su prvo molili da banujem vas koji u svakoj temi vodite bezkorisne rasprave da ne bi svako ko dolazi na forum da nesto sazna nauci morao da cita vase postove.
A ja sam spor i glup pa svaki put brisem postove i uredjujem temu po 10 put umesto warn/warn/warn
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari